KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 25 June 2015

MOHON JANGAN KETAWA ... SETELAH DIBIDAS KERAS G18 SEBAGAI KUMPULAN PEMIMPIN PAS YANG KECEWA SEBAB TUMPAS MAKA DI TUKAR NAMA MENJADI "GERAKAN HARAPAN BAHARU"



Kumpulan yang menggelar diri mereka kumpulan profesional lagi progresif yang dinamakan sebagai G18 yang terdiri daripada beberapa pimpinan PAS yang tewas pada pemilihan baru-baru ini kini menggelar diri mereka sebagai Gerakan Harapan Baharu.

Penolong Setiausaha gerakannya, Suhaizan Kayat berkata nama baru tersebut dilihat selaras dengan slogan atau kempen yang dibawa iaitu ‘Harapan Baharu’.

Jelasnya, G18 tidak lagi digunakan selepas timbul salah faham dalam kalangan umum yang mengatakan ia hanya terdiri daripada 18 orang pemimpin yang tewas dalam pemilihan PAS sebelum ini.

“Saya ingin memperbetulkan persepsi salah tersebut iaitu gerakan ini bukan sahaja terdiri daripada pemimpin berkenaan tetapi juga banyak pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta pemimpin-pemimpin berpengaruh.

“Kami memulakan langkah kami dari Selatan Semenanjung Malaysia dan gelombang tersebut seterus akan dibawa ke utara tanah air meliputi keseluruhan Pantai Barat,” katanya hari ini.

Tambah Suhaizan, kewujudan gerakan tersebut adalah untuk menjadi pengganti dalam hubungan Pakatan Rakyat (PR) yang dikini dilihat sudah tidak dapat diperbaiki lagi.

Ujarnya, PR kini dianggap seperti seolah-olah telah cedera teruk dan sukar untuk dipulihkan seperti sebelum ini.

“Sukar untuk melihat jalan muafakat antara PAS dan DAP selepas apa yang berlaku sebelum dan kami cuba untuk mengisi sekiranya berlakunya kekosongan dalam PR.

“Namun begitu, kami masih lagi di peringkat perbincangan dan sedang memperoleh maklum balas daripada orang ramai terutamanya pendokong PR yang tidak mahu pakatan tersebut berpecah,” tegasnya.

TUKARLAH APA NAMA PUN ... REALITI DAN HAKIKATNYA DITERAJUI BEKAS PEMIMPIN PAS YANG KECEWA KERANA TUMPAS DALAM PEMILIHAN DI MUKTAMAR PAS KE-61 LALU.

43 comments:

  1. Mohon jangan ketawa. Menang secara undi judi cai. Marilah Membangun Bersama Kepimpinan Ulamak Cai. Jadilah PASCAI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KHALID IBRAHIM TU HEBAT SANGAT SANGAT ORANGNYA TAK NAK BUAT PRTI BARU KE?

      Delete
    2. Jadilah macai daPIGS. Belasah, hina, fitnah,kutuk sesama Islam cukup2, puji bodek sokong cina harbi daPIGS membabi buta. Inilah dia melayu harapan daPIGS. Buat pengetahuan engkau, daPIGS ni penakut tapi buat2 berani. Tu pasal le dia suruh Melayu macai daPIGS doing all the dirty work for them. Itu pun payah nak paham.

      Delete
  2. nama barupun jadi isu. kuat kerja mesti nak dapatkan bonus raya dari majikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerakan kecewa malaysia

      Delete
  3. dulu blog omak kau sangat disegani. sekarang blog omak kau jadi wadah paling barua. brp ribu dpt.

    kalau tkr pad period sekalipun, apa ada hal. PAS kn hebat bersama chai. tkkan goyang kot. kahkahkah

    ReplyDelete
  4. Perghhhh...nampak sangat ommakkau blogger UG takut sgt dgn parti baru....ini secara tidak langsung menunjukkan parti baru tu mmg hebat..belum apa2 Lg hadi dan semua ulamak2 dah gabra.kahkahkahkah.abisla pas.babaila dlm next pru

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape tujuan sebenar tujuan parti baru? untuk islam ?xde dasar islam pun.jadi untuk apa?

      Delete
  5. Ommakkau sudah jadi pelacur UG.hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nampak x geng macm kamu suka mencarut? mcm ni nak tarik orang islam . . renung renugla. .

      Delete
  6. Omakkau kena angkat dan puji sikit golongan mereka tu. Kesian kat mereka asyik maki hamun OK. Mereka tu sempurna dan bijak belaka berbanding Pas org kampung yg tak sekolah, hanya reti baca kitab je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kata ko,

      Pas hanya reti baca kitab je, tp bab politik fail.

      Delete
    2. xde sapa benci dgn Pas.
      tp org benci dgn pemimpin Pas yg yg suka melabel dan fitnah.
      sampai sdra Bala pengerusi DHPP minta ayat mana dlm al Quran yg membenarkan kita melabel sesama jemaah.
      masa tu aku tgok terkebil2 mata ulama Pas tak dapat nk jawab.

      Delete
    3. Penganut syiah penyokong mat sabu meroyan

      Delete
  7. Xpyh parti baru..g18 masuk dap je..diberi peluang tp lupe daratan.

    ReplyDelete
  8. Indentiti blog ini ialah.

    1. Hentam Azmin.
    2. Hentam Pakatan Rakyat.
    3. Hantam Ahmad Maslan.
    4. Puji Abg Khalid.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko buat la blog sendiri puji dap...alih2 muka ko jugak dtg sini...kata kurang cerdik kang marah...propesinel la katakan...

      Delete
    2. Abg Khalid Kan kesayangan omak kau
      Lepas ini cerita pulak pasal madu kesayangan omak kau feakah itu
      apa harenkan.
      Ha.ha.ha. ha.ha ketawalah

      Delete
    3. Penganut syiah pnyokong mat sabu kepanasan

      Delete
    4. Identiti blog pro daPIGS lain pulak :-
      1 Fitnah
      2 Puji daPIGS
      3 Belasah Pas

      Delete
    5. anon 0820 aku setuju . . macai dap la katakan

      Delete
  9. G18 + G25.. apa kata ? Gerenti Dap makmur kerana mereka !

    He..he.. cina kata, "go fly kite.." Melayu Pas kata, "......" laaah, takde ape-ape lak!

    Nampak nya Azmin dapat cop Hj Hadi... omakkau amacam ?

    ReplyDelete
  10. tahniah omakkau . teruskan tembakan kepada musuh2 Pas yang jadi kaki dan tangan Dap dan musuh Islam untuk hancurkan Pas . Tidak seperti kelab Greenboc yang lansung tak bagi peluang komen . memang celaka betul KGB

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhha kecewa nampak!!!ko nak bodek omak kau tu!!! dia serpihan pkr geng tski!!Pas sekarang ni geng MCA/MIC/GERAKKAN,hhaaahaahh lagi hebat siew lek dah jemput PAS join!!!ahhahhhahah konon nak marah DAP peggi dahhhh , bab pelahap laba jawatan DAP bagi, sanggup menyembah-yembah.....BALIKLAH paschai!!!

      Delete
    2. betuii aku da komen kat greenboc tp satu pun xaprove kecuali geng kipas pungung dap. . blok pro dap semua xle nak komen . berat sebelah takut nak bg orang hentam . ceh sembang besar tp penakut

      Delete
  11. aku cabar geng yang jadi musuh Pas buat komen sila letak tanda nama kamu . jangan jadi pengecut

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde sapa nk musuh dgn Pas.
      tp Pas yg suka cari musuh.

      Delete
  12. Omak kau ,Aku nasihatakan kau supaya lebih berhati2 dalam kerja mengampu,nanti kau akan merna diri,kau tahu tak bahawa setiap komen adalh doa.jaga2,berpada2 menulis isu,ini pun dah banyak orang tak suka blog kau.ornag buka kain kau ni cuma nak hentam kau aje,tak baca pun apa kau tulis.orang baca apa yang dibuat tajuk,hati2 ,nanti kena supah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kau ini .fikir positif omak kau ini terus budaya kebebasan bersuara, macam anwar juga terus kan kebebasan bersuara.

      Delete
    2. Bohong. Aku yakin Omak kau di pihak yang benar. G18 adalah pengkhianat pada oarti PAS dan perjuangan reformasi

      Jesse Labu
      N9ers

      Delete
    3. jesse labu kunun.. aku kenal siapa kau.

      apakah omak ada bgtau kau yg dia mimpi jumpa nabi juga maka kau yakin dia benar ?

      kalau begitu tidaklah perlu susah payah Nabi saw wasiat tinggalkan 2 perkara yg mana hendaklah diikuti oleh umat supaya tidak sesat.

      kalau mimpi itu tanda kebenaran, sudah pasti Nabi saw kata wahai umatku tunggu sajalah kamu bermimpi dgn aku nescaya kau terjamin benar.

      aku pun yakin omakkau benar...benar2 mencintai khalid berahim

      Delete
  13. Omak kau penyokong tegar khalid ibrahim.noktah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lantak dialah nak sokong sapa.. Noktah

      Delete
  14. apasal dulu pandai sekarang dah bodoh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb kecewa x dpt bonus 1 bulan gaji la turr

      Delete
  15. Kesian aku tengok penyokong pkr Dan pas yg sokong dap. Nyawa2 ikan. Kahkahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg sokong MCA/MIC/GERAKKAN..SIEW lek kaki pompuan..lagi kesihannn ..kan..kan...kannn.

      Delete
  16. Klu dah anak didik aljuboori mana mau aman ....kah kah.....kah....kepala penyamun kaki sontot jubo anak buah penyamun pun sontot jubo gakkk.....mana maunyee aman....ahakssss

    ReplyDelete
  17. DEBATLAH APA PUN PRO & KON ISU PAS DAN G-18

    menjeritlah kuat mana pun mcm omak

    yg pasti sejarah telah tercatit bahawa PAS pecah belah paling teruk dizaman hj hadi

    sejarah juga akan mencatit parti baru akan memain peranan pnting seperti mana PKR, baru tp berbisa.

    bg yg suka zikir juburi terus kan la....

    bg yg suka zikir jebon munafik haraki teruskan la...

    yg pasti mereka yg menyokong PAS lepas muktamar dan tski adalah mereka yg kecewa..... bukan penyokong G-18 yg kecewa.

    buktinya G-18 tk perlu byk bicara apa yg telah terjadi dlm PAS sekarang, mereka sedang merangka pelan masa depan yg cemerlang

    tapi geng UGPAS dn penyokong mereka lah yg meracau tk tentu hala cuba menghalang G-18 bergerak dgn mcm2 teori2 nenek kebayan ala hj hadi.

    sesiapa nk beli PAS murah2 .. lelong lelong !

    ReplyDelete
  18. Woit pergi mampuslah parti segala parti rakyat susah payah dok cari makan tak cukup makan minum base puok parti dok berebut jawatang
    base xdok otok blake semua otok dok lutut mu kata ke aku...aku kata ko mung
    boddoooo (kata UAI)

    ReplyDelete
  19. Omak kau selarad dgn pemikiran aku. Sokong Omak Kau!!!! Hidup Omak Kau....teruskan berita sebegini....

    ReplyDelete