Monday, 30 December 2013

EDISI PEMIMPIN UMNO NAK TIPU RAKYAT!!!! ... KENAIKKAN HARGA PETROL RON95 DAN DIESEL 20 SEN SELITER DIGUNAKAN SEPENUHNYA UNTUK KENAIKKAN PEMBERIAN BR1M!!!!!Pagi-pagi buta Ketua Penerangan UMNO Malaysia sudah menipu!!!!

Pagi ini 30hb Disember 2013 jam lebih kurang 7.14 pagi Ketua Penerangan UMNO Malaysia merangkap Timbalan Menteri Kewangan Malaysia yang beritahu satu dunia dia dapat CPGA 3.85 telah berkicau di akaun twitternya yang berbunyi " 20 sen kurang subsidi RON95 & Diesel dapat RM4 billion diguna utk tambah BR1m RM650, BR1m baru RM450, Bujang RM350 & insuran/khairat BR1M".

Jadi apa yang Ahmad Maslan CGPA 3.85 nak beritahu ialah kesemua hasil dari pengutrangan subsidi sehingga menyebabkan harga petrol RON95 dan Diesel naik 20 sen seliter akan digunakan sepenuhnya khusus untuk pembiayaan penambahan pemberian BR1M?

Sedangkan Timbalan Menteri Kewangan II cakap lain ... Dia cakap ini..

"Rasionalisasi subsidi membolehkan kerajaan mempunyai lebih pendapatan untuk disalurkan kepada pembangunan negara yang antaranya menumpu usaha meringankan beban golongan menengah bawah, akses pemilikan rumah khususnya mampu milik serta keperluan insfrastruktur".

"Kalau RM24 bilion (nilai subsidi minyak oleh kerajaan) tidak termasuk subsidi lain dapat dikurangkan, ia akan digunakan untuk pembangunan perumahan, insfrastruktur serta penekanan kepada ekonomi inovasi dan kreativiti sebagai pelaburan masa depan. Kita dapat mengadakan peruntukan untuk penyelidikan dan pembangunan serta usahawan kecil, maka pertumbuhan ekonomi kita akan menjadi lebih cepat dan menyeluruh,"

Jadi nampak sangat penipunya Ketua Penerangan UMNO Malaysia ni weh!!!!!!!!!.. Kalau nak menipu pun agak-agaklah sikit Mamat Maslan woi!!!!!

Bila rakyat kata kamu bodoh pandai naik angin marah cakap CGPA 3.85 degree pertama dari luar negara.

9 comments:

 1. Cakap Gah Pegawai Angkuh tahap 3.85 dia ni tahap rendah dan kebawah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI   Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

   Delete
 2. Kalu tak menipu takla umngok namanya...satuuuuuuuuuuuuuuuuuu malaysia

  ReplyDelete
 3. Aku rasa dia ni bkn CGPA 3.85 la tp CGPA dia 3.3/4..hihi..malang btl jd manusia..speechless d buat nye

  ReplyDelete
 4. masih lg nk menipu?.. tp Xpe..sbb pencacai N totok2 percaya bnda cmnie..almaklumlah..diorangkan bodoh2..kesian!!..kene tipu siang malam, rakyat malay..nie..

  ReplyDelete
 5. Kalau yg biasa menipu yg betul pun org kata tipu.

  ReplyDelete
 6. Macam mana pandai pun bila bersama umno, mereka akan berkelaku paling bodoh sebab hanya yg bodoh aje bersama umno kata madey kutty termasuklah dia.

  umno = bodoh

  ReplyDelete
 7. OOOO...rupanya bagi BR1M tu pakai duit pembeli minyak petrol.......... baru aku faham. Kalu macam tu, baik tak payah bagi sebab dapat sikit tapi rugi banyak. Dapat 450 tapi bayar balik dalam bentuk kenaikan harga barang2.

  Tak guna la dol,......

  ReplyDelete
 8. CGPA 3.85 tu sebab dapat soalan bocor, tak heranlah nampak tak cerdik langsung

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...