Monday 23 December 2013

HEBOH KECOH DI ALAM MAYA GURU-GURU KAFA DI TERENGGANU TIDAK DI SAMBUNG KONTRAK KERANA MEREKA DIKATAKAN ANAK KEPADA PENYOKONG PAS!!!Omak Kau mendapat kiriman gambar surat dari Yayasan Islam Terengganu bertarikh 16hb Disember 2013 yang dialamatkan kepada 21 penama Guru Kontrak Kelas Alquran dan Fardu Ain (KAFA) menyatakan bahawa kontrak mereka tidak disambung dan perkhidmatan mereka ditamatkan mulai 31hb Disember 2013.

Tiada alasan khusus di berikan namun Yayasan Islam Terengganu memetik Perkara 9 Garis Panduan Kelas Al Quran dan Fardu Ain (KAFA) JAKIM 2011 yang berbunyi  " Agensi boleh dengan sebab-sebab tertentu dengan bila-bila masa memberhentikan perkhidmatan guru dengan memberi notis 30 hari atau dengan membayar sebulan elaun sebagai ganti notis itu"

Alasan sebenar yang diberitahu kepada Omak Kau ialah mereka kesmuanya diberhentikan kerana meraka adalah anak kepada penyokong dan ahli PAS.

Kalau benarlah alasan ini mengapa mereka diberhentikan dan kontrak tidak disambung maka amat zalim dan kejam kerajaan UMNO/BN Terengganu.

Alasan tersebut kini sedang kuat dan rancak kencang menjadi perbualan rakyat Terengganu kini.

Namun perlu tunggu penjelasan khusus dari kerajaan Terengganu atas alasan apa sebenarnya kontrak mereka tidak disambung dengan memberi notis secara terkejut dan pendek ini.

5 comments:

 1. Dapat jadi MB, terperanjat berok buat keputusan pun terok.Apa lah salah guru kafa ini, Nampak sangat tak bijak dan tak boleh ajak runding.Hei, MB ,menang Trenganung PRU 13 cara menipu, semua dunia tahu, la ni buat kerja bodoh. Berkuasa cara menipu, la ni gelabah kerana rakyat dah benci dengan berbagai kenaikan dan bajir baru ni lambat bertindalk sebab pentingkat perhimpunan keris karat dari menolong mangsa banjir. Hebat cuma tahan lori gardenia, agih roti lepas itu media pun puji nak rak.Jadi lah MB TS Khalid duit lebihan hampir 3 billion, boleh bagi macam macam pada rakyat walau pun tak ada royalti minyak.U cakap u tak makan rasuah,boleh caya kah tapi bagi jalan kroni rompak negeri u.Lihat lah stadium, masjid runtuh bahana rasuah kroni. Setakat pemimpin puak keris kalau tak rumah macam mahligai, bermewah mewahdan joli duit rakyat itu tak dinamakan perompak siang hari.

  ReplyDelete
  Replies
  1. masa banjir ambik roti bagi kat rakyat. masa tak banjir buang kerja rakyat. pelik juga 2 situasi yang berbeza ni kan!

   mintak-mintak la kalu ada di antara korang nanti jadi BM, jangan la berat sebelah kat rakyat walaupun berlainan parti. tak berkat hidup korang nanti. Kat akhirat kena jawab.

   Delete
 2. Yayasan Islam Terengganu diminta buang perkataan Islam pada nama tu dan ganti dgn UMNO. Bila dah jadi Yayasan UMNO Terengganu, baru sesuai tindakan tersebut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tukar kepada Yayasan ILMSA (Ikut Lidah Md Said Ajaaa) . Politik balas dendam kat rakyat. Tak sedar lg banjir besar kat Kemaman tu. Md Said dan macai2! Mung tunggu bala Allah dtg dr doa org2 yg teraniaya...Lawan tetap lawan! Yg zalim tetap zalim!

   Delete
 3. Makin susah rakyat dibuatnya. Dah ler kerja tak ada, harga barang2 pulak naik. Agaknya derang nak suruh bekas cikgu kafa tu makan kayu dengan batu kot.

  ReplyDelete

INILAH IDENTITI PEMANDU LORI REMPUH ORANG RAMAI DI BANDAR NICE FRANCE MENGAKIBATKAN 84 MAUT, 53 CEDERA PARAH DAN 202 CEDERA.

Pemandu lori yang merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis semalam disahkan warga negara Tunisia yang bernama Mohamed Lahouaiej-Bo...