KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 9 December 2015

HARGA TIKET KOMUTER KINI BAGI KANAK-KANAK BERUMUR 7 TAHUN KEATAS DI CAJ HARGA TAMBANG TIKET DEWASA.

Pergh!!!! semenjak Ahli Parlimen Langkawi YB Dato' Ir Nawawi Ahmad dilantik menjadi Pengerusi Lembaga Pengarah KTMB pelbagai kenaikkan kadar tambang komuter dinaikkan ... terbaru kanak-kanak umur 7 tahun keatas sudah dikenakan caj harga tambang tiket dewasa.

Kalau apa yang diberitahu ini benar maka makin bertambah kemarahan rakyat kepada kerajaan kini.

Yang menggunakan perkhidmatan komuter adalah golongan yang berpendapatan sederhana kebawah suatu kelompok yang cukup besar dalam senarai pengundi berdaftar dinegara ini.

Kelompok ini sudah mula memberontak jiwa mereka akibat tekanan kos sara hidup semakin meningkat saban bulan. Jika tidak dikengkang sudah pasti rasa berontak dan marah mereka akan diterjemahkan dalam bentuk undi tiba PRU ke-14 nanti.

Masalah besarnya perkhidmatan komuter KTMB ialah yang tidak efisien, tidak mesra pelanggan dan sering amat tidak tepat jadual perjalanan. Mutu perkhidmatan semakin teruk merudum apabila Ahli Parlimen Langkawi ambil alih sebagai Pengerusi KTMB.

Jangan terlalu sangat kejar keuntungan nanti yang dikejar tidak dapat yang dikendong berciciran. Kejar nak kurangkan kerugian nanti kerajaan yang digenggam terlucut dari tangan.

23 comments:

  1. Hanya PKR dan PAS akan berjuang pasal kenaikan INI sebab rata2/yg naik public transport adalah kaum Melayu Dan kaum India . 2 kaum yg paling ramai rakyat marhaen.

    DAP kirim salam.la Nak lawan isu ni. Depa hanya berjuang untuk kaum business sahaja. PAN Imayam balaci. Thanks dia aenyap dia aenyap la. PAN Imayam kan hamba abdi DAP

    Tahniah Omak Kau kerana masih berpegang keatas semangat reformasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous9 December 2015 at 15:23 apsal babitkan Amanah plak? PAS kan punasihat UMNO so PUNAH dan SIHAT lah UMNO....ke YB Langkawi ni AP PAS hehehe
      Tunggu laa rakyat tolak PAS dan UMNO sekali....don't worry

      Delete
    2. pas tkleh dah... next pru pas jd yahanana anna sudah kena main dgn najib daaaaa

      ari tu muka hj misai kontot hensem skrng sudah buruk

      hanya 5pound saja muka hj misai kontot tu

      kesiaaannn kesiaaan

      Delete
    3. PAS SELANGOR ADALAH SERPIHAN PAS PUSAT

      TAHNIAH KERANA BERANI MENYANGGAH PASUG YG CINTAKN UMNU TU.

      ISKANDAR PATUT JD PRESIDEN PAS YG BARU GANTI HJ MISAI KONTOT YG LALOK ITU

      BARULAH PEMBANGKANG AKN KUAT SEMULA

      HIDUP PAS SELANGOR. PEDULIKAN PAS PUSAT YG TELAH ROSAK DN DUNGGU ITU

      Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. Cakap besarlah semua..nanti semua anak hangpa jadi buruh paksa...kakkkaa...terima kasih najib...i lab u...hakkktuiiikkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah jugak kepada DAP Dan PAN.Imayam. Nama.saja.wakil rakyat pembangkang, sebenarnya wakil tauke

      Delete
    2. Ingat undi PKR dgn PAS saja. Lain kita reject

      Delete
  3. Sabda Rasulullah yg bermaksud "Barang siapa yg beriman kpd Allah dan hari akhirat, maka hendaklah dia berkata yang baik atau dia diam".
    (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

    Maksudnya jangan mencarut, cakap kasar, merapu, mengumpat, memfitnah, memaki hamun, mengadu domba, mencaci, menghina dan sebagainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah brader, mencarut, cakap kasar, merapu, mengumpat, memfitnah, memaki hamun, mengadu domba, mencaci, menghina adalah asas kejayaan dalam hidup ini, siapa mengamalnya gilang-gemilang.....duit masyuuk..

      sekian,

      Jeff Ulu Bernam
      Keadilan Reform
      Ahli PKR

      Delete
  4. hahaha...

    naik lagi...naik lagi

    Ada Hadi Kisah?

    Kita tak risau...kita tak kisah...

    Kerja kita (kita=Pas) ialah menyalak dalam bukit saja.
    Apa yang berlaku dalam kampung ka...dalam bandar ka...kita (Pas) tak kisah.

    Malah kita gembira dengan kerja menyalak dalam bukit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadi hanya menentang tayang plakad di perlimen

      itu perjuangan hadi selama berpuluh tahun

      plakad lbh utama dpd hudud.

      hadi memartabatkn isle plakad. plakad adalah penghalang tertegaknya isle dlm negara ini.

      plakad juga adalah penghalang hudud

      hadi memang seorg pejuang yg hebat

      kelebihannya dpt melihat dgn mata batin adanya babi dlm bukit

      sudah tentu dia ada 4 org saksi mengesahkn adanya babi dlm bukit.

      Delete
  5. Undi umno anda senanggggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. najib kt haram jatuhkn pemerintah isle

      wah bagus betul nasihat hj misai kontot... kini najib sudah bertaraf khalifah negara isle

      abu najib almonggoli... gelaran khalifah di beri

      Delete
  6. Tergamak betul krajaan bn ni..jilake..jgn salahkan ssiapa..pngundi2 bn la terutama sabah sarawak..nah amek kauu

    ReplyDelete
  7. Bn menang..rakyat senang..kih..kihh

    ReplyDelete
  8. Mari kita megundi asalkan bkn umno dan dap.

    ReplyDelete
  9. pukimak umno sial! barua anjing kurap penjajah! pahlawan bugis babi! keturunan razak binatang!

    ReplyDelete
  10. polis kena jaga kubur pula. sebelum nie penat kena jaga main jubur, orang khalwat di hotel budget. KAH! KAH! KAH!

    ReplyDelete
  11. anak razak bersedap-sedap dengan wang rm2.6 billion, menteri jaga agama sibuk dengan golf dan shopping! kah! kah! kah!

    ReplyDelete
  12. Selaku blogger upahan omak tidak ada masalah untuk menampung sebarang kenaikan kos sara hidup. sekian.

    ReplyDelete
  13. Tahniah kepada pengundi2 Barisan Nasional atas hadiah kenaikan harga tiket komuter ini. Syabas dan tahniah diucapkan

    ReplyDelete