KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 26 March 2015

ANGGOTA POLIS PUN MANUSIA BIASA JUGA ... MEMPUNYAI PERASAAN.



Anggota Polis Diraja Malaysia ((PDRM) juga manusia biasa....mempunyai perasaan.

Kelihatan Kopral Abdul Rahman Mat tidak dapat mengawal kesedihan apabila Ketua Polis Daerah Kuching, ACP Roslan Bek Ahmad memangku anak beliau, Mardiana, yang berusia enam tahun lapan bulan sempena Hari Peringatan Polis Ke 208 semalam.

PDRM sentiasa menjaga kebajikan para anggotanya yang memerlukan.

Semoga beliau sentiasa tabah dan terus berkhidmat untuk negara.

23 comments:

  1. Kepada yg kerap memberi gelaran buruk kepada pasukan keselamatan negara....insaflah...mereka berkorban masa dan tenaga mengambil risiko setiap hari dan berjauhan dgn keluarga demi tugas....korang semua sedap2 tdo dalam bilik air cond dgn anak bini....terutama ahli politikus Pakatan Harom yg barua sial yg dok kutuk polis macam2....kalo dah hebat sgt, jadi Polis la baru ko tau langit tinggi rendah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu nak nasihat org Tp lu awal2 lg dah ckp sial.. confirm keturunan bapak borek anak rintik. Mcm tak pernah mengaji.. sembahyang entah Mcmna..

      Delete
    2. Bhai....apa masalah klau ckp perkataan "sial"?? Cuba terangkn sikit....neway...da solat subuh??????

      Delete
  2. encik KEDEPAN mana? Kalo ko kutuk dan hina penjawat awam lagi ko siappp....Teori KEDEPAN ko byk yg kebelakang......konon power la tu bajet pendapat bernas...takpe, kebebasan bersuara......boleh dimaafkan. Tapi aku sedih, encik KEDEPAN ni rasanya antara graduan yg masih takde keja kot...bila tak dpt keja salahkan UMNGOK, padahal diri sendiri yg bajet best.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. suruh je dregee pkr yg tak kerja itu berkerja ia jangan tahu makan asil mak bapa lulus dregee itu. Ia ramai kerja jadi kawan aku ada dregee meniaga pasar malam dan pasar tani, tak ada pun dia orang malu , malah Meniga dia meningkat pula itu. Lepas itu salah umno sebab tak kerja itu pkr sekarang ia

      Delete
    2. Huhu org umngok dah marah heee

      Delete
    3. Machai detected...Anon 0052 dan Encik KEDEPAN adalah orang yg sama....ada 2 sebab: 1) aku dpt trace IP dia 2) last ayat ada bunyi "heee" dihujung........

      Delete
  3. Salam....
    bertaubaulat macai...
    keje biase2 lg bagus....
    ko keje ngan umno tak jadi jutawan pun...
    tidakkah tindakan kalian bole diibaratkan syaitan...
    sudahlah suka bomoh orang....
    tak dak gunanya berpihak kepada pihak yang zalim lagi menindas rakyat....

    Apa pun jgn doule standard...
    Bila nk tangkap Dr. M......

    ReplyDelete
    Replies
    1. YG MENJUBUR JANTAN DAH MERENGKOK DLM PENJARA SG BULOH. KAMU BILA LAGI ?

      Delete
    2. Assalamuaikum saudaranon 0035...

      Awak tengok ke jantan tu jubo jantan lain. Klu percaya ckp piee umno...

      bimbang tak tertangung azam dlm kubur nnt. ..

      Delete
    3. Anon 0630...kamu dari bangladesh? Ayat dan ejaan mcm ada yang tak kena.......

      Delete
  4. 1. Mayat tanpa kepala dijumpai dalam belukar
    2. Mayat dikerat-kerat dijumpai di kawasan semak
    3. Nelayan jumpai mayat perut terburai
    4. Mayat dibungkus dalam selimut dijumpai dalam longkang
    5. Dua mayat berbungkus dijumpai

    Warga asing mengganas! Balasan tuhan kerana keadilan tidak ditegakkan. Adil ertinya meletakkan sesuatu pada tempatnya. Malaysia tidak perlukan warga asing, rakyatnya cukup untuk menggerakkan negara ini setiap rakyat boleh kerja mengikut kepandaian masing-masing. Hentikan bawa masuk warga asing. Hentikan pelacuran degree.hee

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya apa kelulusan najib

      Delete
    2. Ini satu lagi bukti anon 0051 dan 0052 adalah oranh yg sama.....beza komen seminit.....yup...aku adalah org yg sama dgn anon 0634....aku tgh siasat siapa sebenarnya encik KEDEPAN ni....hebat sgtkah beliau.....atau hanya graduan menganggur yg salahkan kerajaan bila malas nk bekerja??

      Delete
    3. Ini menbukti akan orang ada dergee macam suadara dergee lulusan b 4 tak boleh dapat kerjan sebab kobodohan diri sendiri belajar hanya tahu berlajat menghafal je tak tahu cara hidup,kesihan aku tengok dia ini

      Delete
    4. Anus 9:11, nape ayat ko ckp ni bunyi mcm org Bangladesh ckp???

      Delete
    5. 9:11....degree la bukan dergee... Dergee tu dlm bhsa bangla klu tak salah aku "jilat kelentit mak ko la"

      Delete
  5. Dah dekat setengah jam aku tunggu encik KEDEPAN....owhhh ya....lupa plak.... orang jobless ni selalunya bangun tgh hari matahari dah tegak atas kepala baru dia nk carik breakfast..takpun lepas asar baru bangun.........spesis meleis....komen mcm bagus..diri sendiri hampas........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lancau la....eja degree pun tak betul lagi mau cakap banyak...heee

      Delete
  6. apa ada pd degree... kalau buat kerja mudah pun boleh silap.. setakat degree celup belambak kat melesia ni...
    jadi hakim asyik makan taik..jadi prof asyik cakap mcam budak tadika.. jadi org besar asyik membohong nak sapu songlap duit... jadi ceo asyik merancang tapi kerja tak jadi2.. gaji + elaun satu bulan boleh beli banglo... tapi kesan yellek..
    inilah org2 kebangaan yg ada degree hanya pandai menipu... tapi tak semua ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la....sapa suruh ko malas blajar dulu. Kan dah tak ada degree.....ingat tu, suruh anak ko belajar rajin2 sampai dpt degree....heee

      Delete
  7. dah keja polis kena lah jaga keselamatan, takkan nak hantar surat atau dok pejabat Tanah kot ! mangkak punya umno ni , aku dulu TLDM kenalah ikut kapal belayar selalu takkan aku nak kena bawak teksi pulAK BILA KAPAL BELAYAR lol PUNYA UMNO

    ReplyDelete
  8. Ni geng makan rasuah jugak anon 07:48...brp juta ko dah tanam ...mesti ko buat kapal navy tu mcm bapak ko punya....

    ReplyDelete