KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 23 March 2015

SUASANA DI LUAR BALAI POLIS KELANA JAYA SOLIDARITI DEMONSTRAN BANTAH GST YANG KENA TANGKAP DI WISMA KASTAM DIRAJA MALAYSIA KELANA JAYA PETANG TADI.




Kelihatan beberapa penyokong gabungan parti politik pro PR dan beberapa NGO berkumpul di hadapan Balai Polis Kelana Jaya, malam ini sebagai solidariti terhadap 79 individu yang ditahan polis ekoran Himpunan Bantah GST yang diadakan di pejabat Kastam Kuala Lumpur, di Kelana Jaya, hari ini.

Beberapa demonstran telah dibebaskan dengan ikat jamin polis.

23 comments:

  1. Demonstrasi apa lagi?? Guna perkataan solidariti lah..vigil lah, demonstran lah..bg halal tindakan bangang kau. FRU yg ada patut belasah je budak kena gantung belajar tu. Bagi pengajaran sikit. Zaman anwar dulu golongan professional & ahli politik tak ramai ramai..bila diorang dewasa boleh isi kekosongan ni. Zaman sekarang dah jauh berbeza. Bila kau orang tak habis belajar, kau memang payah nak cari kerja. Jangan berangan bila sertai demo nama kau automatik jd pemimpin. Akan datang cina india pegang jawatan tinggi dalam PKR, kau gelandangan takde keje orang upah anjur demo jer. Aktivis tahi kucing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro...depa tu semua bongkak, angkuh, bangga diri...bagilah sebakul nasihat sekalipun akan tetap bebal dan menunjuk2....aku kenal sgt muka 2 3 ekor malaun yg tak sedar diri tu...ada yg student uitm kena drop...ada lawyer muda bajet hebat tapi sekupang pun tak guna...tu sbb aku dah lama quit being a member of the bar...malu dgn sikap segelintir ahli yg lebih sudu dari kuah!!

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Nampak sangat dia orang tak perdulikan solidariti anwar ini menbukti anwar tak releven lagi, solidariti psm komunis yg melayu islam itu apa tungu lagi tunjukan kebodohan korang itu bakar lilin tunjuk solidariti psm itu

    ReplyDelete
  3. Ketahuilah akan hakikat, tindakan hangpa takkan dapat mengubah apa2....berpijaklah di bumi nyata..PR bukanlah suatu gabungan alternatif yg terbaik...rakyat majoriti senyap hanya memerhati dan senyum sinis melihat gelagat manusia yg menunjuk-nunjuk.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majoriti 52% pr atau bn.. Lu sendiri fikirlah... bg kami segelintir 52% ini telah melakukan sesuatu yg baik.. buatlah persempadanan semula di sabah dan sarawak byk2..

      Delete
    2. Tu pasal selalu kalah pilihanraya & selalu buat kerja bodoh. Nak menang kena tau syarat & peraturan.

      Delete
    3. Apa pasal lu tak pi kempen di tempat2 pendalaman yang kena naik perahu, jalan kaki turun bukit naik bukit.
      Lu pilih pilih berkempen di bandar tempat2 yang senang2 saja.

      Delete
  4. Ada kawan cuba menghasut, kenapa peguam DSAI semua bukan Melayu, u tak rase something wrong ke?

    Jawapannya senang, law ialah suatu ilmu yang memerlukan kepandaian yang sebenar. Bukan kepandaian pakai graf atau pakai kuota.

    Mereka yang ramai sekarang dalam IPT Malaysia ialah kerana kuota sedikit sangat kerana kePANdaian. Buktinya, tengok bila mereka grad nanti. Mampukah mereka buka firm atau bekerja dengan firm? Jadi lawyer pun lawyer photostate untuk beli rumah graduate law lain dilambakkan di sekolah sekadar asal ada degree.

    Kes DSAI berprofil tinggi jadi perlu kepada lawyer yang benar benar pandai. Bukan lawyer kuota! Bukan tak ada nak tolong tapi tak layak.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
  5. Elok la pakat sokong gst sardin mkn orang miskin pn kena gst ayuh sokong gst!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya patut disokong sbb gst menguntungkan rakyat seperti yg diwar- warkan dlm tv. Takkanlah tv nak menipu kut sbb pemimpin islam takkan sesekali menipu kan...

      Delete
    2. Yang kena gst banyak org kaya2, pedulikan diorang , diaorang mampu bayar.

      Delete
    3. kalau betul lah begitu.....tapi....

      Delete
    4. Bahan makanan tak kena gst bodoh!

      Delete
  6. Duku lagi ramai bisa di atur....sekarang ciput jer....minta polis jangan tzngguh lagi hantam saja....paling meluat nurul iman setiap 15 ucapan di kg baru...my papa.....anwar ibrahim.....my papa adalah tahanan politik...bila berhujah dlm mahkamah.bangang fakta ....dia banduan salah sbb liwat.....dah meluat ssgt dng bkrluarga penipu dan prmbohong.....meluat tahap babi dah nih....

    ReplyDelete
  7. Lagi meluat tengok tengok rakyat kena tipu . Dan suka pulak di tipu.

    ReplyDelete
  8. Kalau tak ada bantahan dan di sedarkan oleh rakyat makin bermaharajalela lah pemimpin.Mungkin dah lama ekonomi lingkup.Manusia bila berhadapan dengan peluang mesti pulun punya. Boleh percaya kah pemimpin kerajaan sekarang boleh sedar kalau takde bantahan dan di ingatkan. Fikir le sikit ooi.Otak tu kena jernih la sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la bro penyokong bangang senang ditipu. Dah berkurun diperlembukan masih tak sedar.

      Delete
    2. Lu ingat Malaysia tiada parlimen ke??,
      Di situ mempat bantahan dan mengeluarkan pandangan. ...
      dan misti ingat, tak semistinya pandangan ko itu betul.

      Delete
    3. Dan pandangan ko tu pun bukan betul semua.

      Delete
    4. Yang majoriti akan di pakai

      Delete
    5. Orang Melayu dah berkurun di didik supaya akur perintah. Lebih teruk di didik supaya jangan berfikir. Itulah dalam semua bidang kita hancur. Berniaga tak jadi, pengurus tak sempurna. Pemimpin pentingkan diri. Bawa2 le berfikir sikit.

      Delete
    6. Itu pendapat ko, pendapat aku berlainan.

      Delete