KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 3 March 2015

SEKRETARIAT KITA LAWAN DEMO DEPAN SOGO 7 MAC INI SUDAH TERDESAK SEHINGGA TERPAKSA JUAL NAMA PAS DAN UNIT AMALNYA UNTUK TARIK AHLI-AHLI PAS TURUT SERTA?????




KENYATAAN MEDIA:

LOKASI BERKUMPUL BAGI PESERTA HIMPUNAN Kita Lawan PADA 7 MAC 2015


Bagi melancarkan pergerakan, peserta-peserta Himpunan ‪#‎KitaLawan‬ pada 7 Mac 2015 diminta berkumpul jam 3.00 petang di lokasi berikut:


1. Pasar Seni (atau Central Market)

2. Masjid Jamek
3. Bangunan Ibupejabat PAS, Jalan Raja Laut

Seterusnya, pimpinan akan mengetuai kumpulan dari tempat berkumpul menuju ke Sogo.


Tema adalah warna hitam. Petugas keselamatan Unit Amal dan Skuad AMK, kecemasan (medic team) dan peguam (urgent arrest) akan diaktifkan. Maklumat akan dikemaskini dari semasa ke semasa melalui Facebook https://www.facebook.com/KitaLawanOfficial dan Twitter @KitaLawan_my.


Mohon bantu sebarkan. Terima kasih.


3 MAC 2015
SEKRETARIAT #KITALAWAN



ULASAN OMAK KAU:-

Syukur Alhamdulillah, kalau benar penganjur sudah mengulurkan tepak sireh menjemput penyertaan PAS terutamanya dikalangan ahli-ahli Pemudanya untuk turut serta menunjukkan solidariti kepada Anwar Ibrahim dengan berhimpun bersama-sama depan Sogo Sabtu ini 7hb Mac 2015 jam 3.00 petang kerana sudah sedar betapa tanpa penglibatan PAS, apa jua acara dan program berbentuk berhimpun anjuran secara solo oleh AMK pasti tidak mendapat sambutan, hambar dan suam-suam kuku.

Ternyata AMK tidak mempunyai kekuatan dan kehebatan dari segi tenaga manusia untuk memberi kagum dan gerun kepada pihak lawan .. Kehebatan AMK hanya terkenal sebagai tukang sembang kencang yang tiada siapa boleh tanding dan lawan. Ibarat kalau bercakap, bumi boleh terbelah langit boleh runtuh.

Masalahnya sekarang .... dari apa yang Omak Kau terima maklumat sesudah membuat sedikit penyelidikan dan siasatan secara "discreet", dapati sehingga kini Dewan Pemuda PAS masih belum lagi disantuni dan dijemput secara rasmi untuk turut serta dengan tiada pun sebarang perbincangan dan persetujuan dengan Sekretariat Kita Lawan.

Apakah ini sudah menjadi satu kes amat terdesak, sehingga terpaksa jual dan jaja nama baik PAS terutamanya Jabatan Unit Amalnya, kononnya dipertanggungjawabkan menjaga keselamatan dan keadaan lalu lintas ketika demo nanti, serta nama Bangunan Pejabat Agung PAS Jalan Raja Laut juga turut dipetik bagi memberi sedikit keyakinan kepada para ahli dan penyokong serta pendokong PAS????

Jika apa yang berlegar diminda Omak Kau ini ternyata benar setelah diselidiki dan disiasat, maka amat malang sekali cara Sekretariat Kita Lawan untuk pikat dan pujuk rakyat dari kalangan ahli dan penyokong PAS untuk sama-sama turun turut serta Demo Aman depan Sogo pada Sabtu 7hb Mac 2015 jam 3.00 petang.

Demi bersangka baik .. mohon jawapan dan respon segera dari jurucakap Sekretariat Kita Lawan dan juga PAS untuk merungkai persespsi buruk ini terjawab demi pencerahan dan kebenaran.

64 comments:

  1. Nuar bersungguh-sungguh nak jatuhkan Khalid sbg MB. Khalid ni lurus. Dio kedekut duit rkyt Selangor tapi amat pemurah dgn duit sendiri. Bas jelajah yg nuar naik tu dtg drpd duit poket Khalid sendiri. HQ PKR yg berbulan-bulan tertunggak sewanya, Khalid yg bayar. Anak nuar kawin pun Khalid yg kluar belanjo. Nak tunjuk Khalid ni sahabat baik nuar. Nuar gunokan Rafizi utk serang Khalid pakai isu hutang Khalid dgn Bank Islam. Betul-betul pukimak punyo member. Nuar sendiri tahu bhw Bank Islam langgar terms perjanjian itu sobab Khalid menyatakan sokongan terbuko terhadapnya. Khalid siap melawat nuar di Penjara Sungai Buloh. Bilo langgar perjanjian, Khalid yg sue Bank islam. Tapi Rafizi punyo spin tunjukkan bhw seolah-olah Bank Islam yg sue Khalid. Ingat geng, Rafizi & the gang cumo menjalankan tugas yg diarahkan oleh nuar. Rafizi & the gang adolah barua nuar.

    Musim krisis MB Selangor juga adolah musim menceritakan perihal keburukkan peribadi Khalid Ibrahim. Story Khalid bukan kaki solat pun keluar. Sdgkan ado bukti mato yg nampak Khalid berjemaah solat subuh dokek masjid. Sangat kontradik. Kalau seorg muslim tu dah mampu berjemaah solat subuh kt masjid, agak mustahil muslim tadi itu mahu meninggalkan solat-solat fardhu yg lain. Ironinya, setiap serangan (samo ado peribadi atau tidak) terhadap Khalid, Khalid balas dgn senyuman. Khalid juga menyediokan pasukan peguamnya yg sedio menyaman setiap fitnah yg dilontarkan terhadapnya.

    Setiap kali demo korang jerit, Reformasi! Reformasi! Reformasi! Khalid Ibrahim tak ponah jerit pun perkataan Reformasi di jalanan. Tapi reformasi berjayo dilaksanokan di bawah pentadbiran Khalid kt Selangor. Ramai ahli PKR merungut tak dapek projek kek Selangor. Kalau Khalid bagi jugak projek kpd mrk dgn menolak faktor merit, mako apo bezo pentadbiran kjaan di bawah PKR dgn kjaan di bawah Umno? Takdo bezo, samo shj. Jadi takdo pointlah korang terjerit melaungkan perkataan Reformasi di jalanan. Itulah Khalid, org yg berjayo mengimplimentasikan jeritan reformasi di jalanan ke dlm bentuk perlaksanaan. Bukan mudah bai. Hati kono kering. Muko kono tobal. Kono tahan maki. Bilo ramai tak dapek projek atas tiket parti, fitnah yg dilemparkan kpd Khalid berlambak-lambak. Tapi Khalid steady dan terus buek kojo utk rkyt Selangor.

    Tapi nuar tak hargai kesemuo jaso-jaso Khalid itu. Malah sanggup tikam belakang Khalid semato-mato nak jadikan Wan Azizah sbg MB. Walhal nuar dgn Khalid adolah sahabat yg baik dan akrab. Bagi sesetongah org, tikam member sendiri drpd belakang adolah doso bosa. Fitnah member sendiri. Tikam belakang. Mengutuk member sendiri dopan org ramai. Tikam belakang. Mengeksploitasikan member sendiri utk kepentingan diri sendiri. Juga tikam belakang. Rakyat Msia nampak nuar sanggup dan sampai hati tikam belakang sahabat akrabnya sendiri. Kalau dosa ini kau dah sanggup buek, doso-doso lain apo tah laie. Lolap mato yolah kau buek. Ini persepsi umum bai. Kau jgn memain. Bilo persepsi umum ini tertanam dlm minda para pengundi (rakyat Msia), adokah nuar masih layak menjadi PM Msia untuk tanahair ini? Kalau dah member sendiri kau sanggup tikam belakang, org lain yg bukan member apo tah laie bai. Lobih parah drpd tikam belakang la jwb ey. Kau sanggup menanggung risiko memilih pemimpin (jadi PM) yg sedemikian rupo?

    Akhirnya Khalid mengundur diri dan Azmin berjayo jadi MB Selangor. Tapi reputasi PKR tercalar & terjejas teruk. Tidak mungkin pulih dlm maso yg singkat. Hadi dah semakin jauh hati dgn nuar. Bukan setakat jauh hati, malah bermusuh. Bermusuh la bilo tahu Pasma tercipto atas arahan nuar. Khalid sungguhpun gagap dan tak pandai berpidato, juga mempunyai ramai penyokong. Bilo Khalid dibuang 'kerakyatan' sbg ahli PKR, ramai penyokong Khalid pun ikut samo. Cumo tak isytihar je. PKR berpocah lagi. Tetapi kali ini amat teruk. Yg bagi pocah bukan BN tapi nuar sendiri. Betul ado faktor-faktor lain yg bikin lesu demo PKR pd arini tapi cukup dgn faktor nuar, abis gone trus demo yg mcm dulu. Yang tinggal berdemo utk PKR arini cumo mrk-mrk yg taksub kpd batang tubuh nuar shj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham kisah Benar INI. Ketahuilah yg merosakkan PR dan PKR adalah Anuar Sendiri. Gampang politik paling suweyyy di nusantara.

      Cuma orang2 bodoh macam Addin. Greenboc, mso, PASMAcha, gang lilin dan Mamat gemok Malaysiawaves saja yg kena torak dgn jebon Anuar ni

      Mari kita bersama2 dgn TGHA untuk membawa obor obor reformasi

      Yg Benerrrrrr
      Jeff Ulu Bernam
      (Dulu Ulu Yam)
      Reformist yg Originel

      Delete
    2. Manusia2 tak guna macam Malaysiawaves yg sanggup menyimpan kebenaran Dari keluar.

      Say no to Anuar, say no to makcik jijah and say no to Nurul Izzah. D epicentre of nepotism.

      Kami reformist2 asal parti Keadilan berdiri teguh dgn TGHA. Walaupun berlainan wadah, sifat2 Reformist yg original ada dlm PAS.

      Delete
    3. jasa khalid yg paling besar ialah pada diri dia sendiri dgn penyelesaian hutang rm70juta dan pemberian sedekah terbesar pada 8 org rakyat selangor berjumlah rm2.6juta.

      Delete
    4. join dengan Pas amat dialu-alukan asalkan jangan join parti biru karat

      Delete
    5. Banyak sangat kita fikir benda remeh-temeh. Tapi kita buat selumber aje bila hutang negara dah melebihi lubang hidung manakala nilai mata wang kita menjunam ke bawah....

      Delete
    6. https://www.youtube.com/watch?v=gZdKSWX5-2I

      Delete
  2. ARTICLE TER-LATEST DARI TULANG BADAK@ MURTABAK WAVES
    MONDAY, MARCH 2, 2015
    Mungkinkah Pihak Lilin Sendiri Yang Mahu Jatuhkan Haji Anuar?

    Siapakah yang sebenarnya mahu menggulingkan Haji Anuar?

    Gegak gempitajuak-juak reformist Jeff Ulu Yam menghalau orang dari parti sedangkan beliau sendiri hanya menjadi ahli PAS tahun 2000.

    Dia jadi warrior reformist pun atas hubungan rapat dengan biras.

    Jeff Ulu Uam pula belum lahir lagi waktu Tok Guru Nik Aziz meminta Dato Asri melepaskan jawatan Presiden (YDP Agung) secara terbuka dan dilaporkan oleh Berita Harian pada bulan Februari 1982.

    Tapi dia boleh membuat jangakaan PR akan berpecah.

    Tidak hairanlah Jesse Labu mengarahkkan beliau memberhentikan cirit birit mulut.

    Komen-komen grassroot di blog Omak Kau pula menjadi corong pembesar suara kepada reformist2 taraf bawah PKR ini seperti Jeff Ulu Yam dsbnya.

    Ia mungkin kerana gang lilin sendiri mahukan perpaduan PASMAcha-PKR menjadi realiti satu masa dulu.

    Namun, siapakah sebenarnya yang mahu menjatuhkan Haji Anuar.

    Mengikut sumber dalaman reformist yang Tulang Badak dapat mula2 usaha menjatuhkan Anuar sebenarnya sedang rancak berlaku di kalangan geng lilin sendiri.

    Mengikut sumber dalaman tersebut, Gang Lilin sudah hilang kesabaran dengan Haji Anuar bin Ibrahim.

    Walaupun Haji Anuar menyokong agenda Perpaduanwang dgn PASMAcha namun dia amat lemah dalam mengorak langkah ke arah perpaduwang.

    Puak2 Lilin sudah semakin bosan menunggu dan kesabaran mereka semakin hilang.

    Namun, mereka telah mendapat nafas baru dari piihak2 baru di Shah Alam.

    Tidak hairanlah panggilan mahukan ANuar naik ke Majlis Tertinggi datang dari kawasan Pandan dan bukan dari KAwasan2 yang dilihat pro bersahabat dengan PAS.

    Gang Lilin begitu yakin sehinggakan tidak pernah budak hingus PASMAcha dilayan sebegitu baik dan halus seperti yang dilayan kepada boss PASMAcha sekarang.
    Jadi, siapa sebenarnya yang hendak menjatuhkan Haji Anuar?

    Maklumat dalaman Reformist yg Tulang Badak dapat Haji Anuar hanya akan dinaikkan pangkat sebagai President. Timbalan Presiden akan ditolak ke Ketua Am serta orang lain dari Pahang akan mengganti Hajjah Jijah sebagai Presiden.

    Sejurus selepas itu agenda Perpaduang akan diisytiharkan dengan dimulakan oleh gang lilin dan ahli2 akan dipaksa tunduk.

    Panggilan Jesse Labu adalah mahukan Haji Anuar menjadi presidnet, sebuah jawatan yang lebih tinggi dari De Facto.

    Bagaimanakah itu dikatakan menukar Presiden?

    ReplyDelete
  3. Aku memohon pada mu ya ALLAH moga2 kami semua dijauhkan daripada aktiviti2 yang tidak berfaedah sepertinya. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. contohnya kalungkan bunga di leher kat batu caves
      kalungkan bunga kat patung tugu palawan

      Delete
    2. Satu lagi bakar lilin depan penjara..
      go to helll

      Delete
    3. dan satu lagi , pergi salon service rambut rm1200....
      go to longkang la....

      Delete
  4. Terhot, cuba baca kat internet. Copy n paste link dan baca

    http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/anwar-explains-support-for-israel-to-nik-aziz

    Kita sensitive bila Gaza diserang. Sila baca dan faham. Info dari The Malaysian Insider yg pro PR tu. Ini bukan saya tulis tapi dari petikan The Malaysian Insider.

    Saya sedih pemimpin Insan Kamil lagi mutakammil menyatakan benda positive terhadap regime Israel. Lepas baca mesti terkejut badak Ramai kita dah tak makan burger fast food kerana kasihkan kepada Al-Aqsa. Adakah kita akan toleransi dengan jenis macam ni. Sori Bro !!!!!!!! aku dah boikot retorik kamu. Nahhhh cuba jawab sapa yang penipu. Mamat ni atau WSJ dan Malaysian Insider. Cuba baca petikan Malaysian Insider dan Baca WSJ

    http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/anwar-explains-support-for-israel-to-nik-aziz

    Last month, WSJ had quoted Anwar as saying in an interview that he supported “all efforts to protect the security of the state of Israel.”

    But the newspaper said Anwar stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step the former deputy prime minister said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians. He had come under heavy fire from Umno before the PAS Ulama Council also demanded a retraction

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu cerita separuh2. pegi baca sepenuhnya kat blog DSAI. di ckp sejajar dgn malaysia punya foreign policy.

      What more, the same principle of the Two-State Solution approach had been addressed by the Hon. Foreign Minister at the General Debate Of The 66th Session Of The United Nations Assembly on 27th September 2011 in New York. He mentioned:
      “..Malaysia fully supports the legitimate rights of the Palestinian people for an independent State of Palestine, based on the two-state solution, taking into account the security concerns of both parties.”  (Israel and Palestine)
      It is clear from the Foreign Minister’s statement that Malaysia adopted a policy of respecting both the rights of the Palestinians and Israelis to enjoy peace and security.

      Delete
    2. 2246...dia org mana paham english, mana la dia orang baca. Diaorang copy paste aje kat blog purukari. Tu pasal bengap!

      Delete
    3. yes, i spik no englis so, i dono understand.....copy paste tapi tak faham lepas tu nak meroyan. kasihan kasihan.

      Delete
  5. Jangan sampai sifat munafiq terpercik kepada kita. Hindarinya sejauh yang boleh. Sikap suka makan keliling ini adalah keji. Kononnya nak jaga kawan sampai lupa nak jaga Islam. Gejala ini berleluasa dan akhirnya menjadi fitnah kepada Islam. Lihat sahaja bagaimana aksi mereka. Mereka serang Islam dan alim ulamak bagai nak rak, tetiba kita pula masih berada dalam zon "sangka baik", zon playsafe, tidak mahu berpihak, kononnya kita mahu bersikap wara' sedang mereka tidak pernah bersimpati sebaliknya terus menyerang tanpa henti. Cyber Trooper mereka membelasah dan mengganyang Islam dan para alim ulamaknya tanpa wisel pelerai. Dimana kamu wahai pejuang ? Pilihlah kebenaran dan berpihaklah ke arah kebenaran.

    ReplyDelete
  6. Nurul Izzah tau APA, kumpul 2-3 kerat bakar lilin bikin vigil. Kalau ada masa terlapang hadir majlis touch d dog. Aku tobat nak undi Anak kurang dara anuar ni kat parlimen Pantai Dah. Aku nasihatkan kpd Nurul Izzah buat kedai lilin Dan kedai pet shop kat Matang Pauh sajalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakar lilin memang tak boleh. Kalung bunga kat batu caves lagiiiii tak boleh

      Delete
    2. bukak kedai bunga sekali. Boleh buat kalung. Sebelah kedai bunga, bukak kedai servis rambut. Untong wooo....

      Delete
    3. lepas beli kalung bunga boleh warnakan rambut.

      Delete
    4. Kalung bunga dekat kuil siap menari boleh aje mcm ahlul neraka so anwar aljubori

      Delete
  7. Say no to Anuar, Bini Anuar Dan Anak Anuar. Say no to Nepotism Korea utara stail..

    PKR Hak ahli bukan Hak individu dan keluarga dia.

    PKR akan maju Tanpa Anuar. Hope Anuar will mampus soon sebab dia Dah tua.

    PKR perlu reformasi dlm parti

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapalah kita kalau kita tak ada harta pusaka bapak kita.
      siapakah kita kalau tak ada bantuan pak long kita dulu
      pak long kita banyak duit

      Delete
  8. Gang lilin adalah ajaran pelik oleh bahlul2 yg buat vigil freedom for brader Matang. Mereka ni jenis gila glamer. Skarang orang pakai torchlit machaaaa.

    Gang lilin ni dusayangi oleh PASMAcha. Tak caya Tanya haji farurazi Kedah marieiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. PASMAcha pula di sokong oleh Ramon Tay Lip. Rakyat Malaysia berketurunan Nepal

      Delete
    2. Ramon Tay Lip pula menghianatii bekas bossnya di river bird dulu. Dia ni tak bayar yuran ahli tapi memekak macam bagus

      Delete
    3. Bos Raymon Tay Lip pulak kalung bunga kat batu caves

      Delete
  9. Gua setuju sama lu Jeff, suruh blogger-bloger tolol spt yg lu sebut tu turun depan Sogo nanti dan bawa anak bini sekali, Ahli2 dan pemuda2 PAS serta unit amal jgn turun. kita nak tengok kehebatan amk sejauh mana. jgn cakap aje bergegar-gegar.
    Aku cadangkan bagi meramaikan peserta dlm perhimpunan itu, upah saja Mat Bangla, Myamar dan Mat2 Indon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangla yang ada IC boleh join sekali tak?

      Delete
  10. Siapa punya idei buat gambar tu dgn hitam putihnya, burung tu klu tukar kepala tenkorak dah mcm pegikut black metal dan konsi gelap sebabkan no 307 Tapi mcm pun cun jugak.

    ReplyDelete
  11. mengapa kamu mencampakkan akal dan ilmu .. lalu kamu sering dikumpulkan laksana sekawan binatang ternak ? .. kamu dibuai pada "sesuatu" yg sangat indah zahir dan batin oleh seorang yg terjebak pada perlakuan yg menjadi kesukaan kaum Nabi Luth a.s ... benarlah janji Allahswt .. akan ada dari kalangan manusia yg akan mengikut pada puak kafir sedikit demi sedikit .. sehingga tatkala mereka terjun ke lubang biawak pun pasti kamu akan menurutnya ... "demo@rusuhan" .. tidak lagi menjadi sesuatu yg asing malah ada yg bangga untuk "mengimbas" kembali memori bagaimana mereka pernah dimandikan dengan pancuran air busuk.. dilanyak dengan belantan oleh penguatkuasa ..bermalam di lokap ..dituduh di makamah ...mungkin diwaktu itu kebanyakan org awam masih kabur pada pertuduhan liwat yg dihadapi oleh anwar ditambah lagi duduknya dia merupakan org no 2 paling berkuasa..maka slogan dan teori "konspirasi" sangat berjaya ..Maha Suci Allahswt yg memperlihatkan KasihNya kepada bangsa melayu .. anwar sekali lagi tewas dlm tuntutan nafsu songsangnya.. maka tertimpa dia dlm pertuduhan liwat sekali lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jubor ialah alat pemanjang hayat
      kalu tak ada jubo dah lama tergolek dog

      Delete
    2. jubor adalah organ untuk mengeluarkan najis ... bukan untuk dilempiaskan nafsu songsang... lalu "tergolek dog" pada sesiapa yg melakukannya walau kepada siketua pembangkang .. itulah hakikatnya

      Delete
    3. tapi ada sesetengah pihak mendapat rahmat drp jubo.

      Delete
    4. agaknya betul .. dengan jatuhnya anwar kedlm lubang yg dia gali sendiri ... ada canlah lama lagilah UMNO berkuasa... kalau ada yg nak beriktiqad sebegitu

      Delete
    5. Aku sbg penyokong nuwar Amat kesal dgn tindakan saipul buat report polis. Suka sama suka homo pun nk report.

      Kalaulah peguam nuwar dpt buat mahkamah terima homo sukasama suka pasti dialah pemimpin kebanggaan kits pkr .

      Delete
  12. ya blogger tulang besi, greenboar, mountdweller, yong suka kuning, sisi bukit, alhusyeen, addin, cipan tapir dan tenuk, libang libu dan seangkatannya........ada berani sahut cabaran spt diatas ? setakat berdegar dlm blog .....budak2 hingusan pun boleh buat .......cakap dlm blog macam bagus je , macam hebat je, macam pandai je, macam terbaik je.......ptui.......jom sahut cabaran........ada berani ? atau tak dak teloq......cuba pakat2 selak underwear superman kau org semua kah kah kah .......kalu dah macai tu mmg macai jugak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pastinya yong suka kuning mmg tak dak teloq yg lain aku tak pasti.......pakat2 pi skodeng depa waktu mandi !

      Delete
    2. Aku nak tengok sikit muka greenboc ni macam mana. Alih2 tengok abang bangla rupanya cissssss!!!!!!!

      Delete
    3. lebih kurang yang ampunya jubo....

      Delete
  13. tiada seorang pun dari para pemimpin yg hebat yg pernah hidup..sedang hidup ..dan akan hidup yg akan mencorak dunia akan jatuh atau dijatuhkan kedlm lubang yg sama buat kali kedua ...melainkan sama ada dia benar2 si tolol atau dia benar2 melakukan seperti mana yg dituduh .. demikianlah anwar yg dilabel sebagai seorang pemimpin dari kalangan umat islam yg hebat (anugerah tuhan) .. ternyata hanyalah persepsi .. dia hanyalah sama ada si tolol atau seorang peliwat ... atau kedua2nya sekali ... maka hanya dengan sifat ar rahman dan ar rahimNya sekali lagi bangsa melayu "terselamat" buat seketika dengan jatuhnya anwar ke dalam "lubang" yg digalinya sendiri ... walaupun ada para pentaasubnya bermatian melindungi .. Ya Allah Ya Tuhanku lindungilah bangsaku dan akidahnya .. lindungilah juga segala hak yg berhak keatas bangsaku ditanah milikMu yg besar berkatnya dariMu dari jatuh kepada kepimpinan yg lebih buruk ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud ko peliwat atantuya tu ker?

      Delete
    2. siapa yg meliwat altantuya ? .. jika kamu mempunyai bukti dan hujjah yg kukuh lagi nyata .. maka kamu bersubahat dlm melindungi si pesalah .. kerana satu malaysia turut tertanya2 siapakah yg meliwat altantuya .. sehingga mahfuz omar sanggup mengadakan tele sidang

      Delete
    3. Bala kata atantuya diliwat.
      malangnya atantuya sudah menjadi hantu.
      dia hanya mempunyai hujjah dan bukti di alam lain.
      hujjah itu akan dikemukakannya kemudian hari.

      Delete
    4. kalo ko rajin, sila tanya lebai google

      Delete
    5. kalau camtu .. kenapa kau begitu beriya2 sangat tunggulah sehingga tiba waktu itu ... lainlah kalau kau boleh seru si bala dan altantuya... persaksian bala yg non muslim hasil dari "penyiasatannya" lalu di SD kan .. tidak boleh dipaut oleh umat islam ... dari mana khabar yg mengatakan najib membunuh altantuya ? .. org mcm kau "mesti" tahu .. ade berani tak sebarkan

      Delete
    6. aikkkk....ke situ pulak dia.
      ko yg kata....
      cuba ko check balik.
      ko pening ker?

      Delete
    7. ok lah aku bersangka baik pada kamu ... aku minta maaf.. banyak adu domba yg "mengaitkan" pembunuhan altantuya kepada najib .. terutama dari kalangan pemimpin pembangkang ... khabar simati turut diliwat ... tak pernah dituduhkan dlm makamah ...

      Delete
  14. JANGAN JADI BANGSAT. MELAYU SEMBAHYANG PUN NAK TANGKAP GAMBAR NAK TUNJUK PADA ORANG.INILAH CARA MELAYU BANGSAT.TAK PENTING BERIBU ORANG HADIR DEMO.YAMG PENTING WALAU PUN SEORANG IA NYE MEMBUKTI PERJUANGAN ITU ADA.TAK PENTING ADA DUIT ADA BERJUTA JUTA PUN KALAU IA RASUAH DARI KAPAL SELAM -,LEMBU -1 MDB -CINCIN -ANAK TIRI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu korang jugaklah yang beria2 nak buat bersih 2.0 lah 3.0 lah dan kalau boleh sampai ke bersih 100.0 sebab masa tu ramai orang sokong PKR. Last2 bila orang semua dah meluat dengan PKR terutamanya rakan2 aku dalam PAS mulalah nak kata turun sorang pun cukup. Hakikatnya orang yang MENYAMPAH,MELUAT dan JIJIK dengan pkr ( parti kaki kelentong perasan bagus )

      Delete
  15. kini nyalaan lilin@ api@cahaya walau sebelumnya(sebelum dan selepas kedatangan islam) merupakan perbuatan yg bersifat spiritual penganut kristian..penganut hindu..buddha..atheis..penyembah berhala@patung2@pertubuhan rahsia (freemason@bohemian groove..dll)penyembah syaitan..penyembah roh nenek moyang...penyembah kejadian alam seperti matahari@bulan@pemimpin@gunung ganang@busut@pokok@objek aneh (zakar@tengkorak..dll) kini merupakan "tanda" sodariti para pentaasub anwar yg menjadi amalan kamu ...tidak terkesankah iktiqad dan akidah kamu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. taksub betul ko kat melayu kalung bunga kat batu caves yer...

      Delete
    2. APA nak heran. Anwar pemimpin kita lagi bagus. Dikalungkan bunga Kat kuil siap berjoget lagi.

      Kami pkr lebih hebat

      Delete
  16. kamu tidak mengetahui pada apa yg aku ketahui..sebagaimana aku tidak mengetahui pada apa yg kamu ketahui ... jika kamu merujuk pada kunjungan najib dibatu caves..itu adalah urusan JAKIM ...aku pun tak suka najib sampai ke batu caves .. cukup dengan ucapan "selamat" ... atau hadir keramaian didewan selepas berlalunya "perayaan" yg disambut mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he.... apa kena mengena dgn najib pulak nih?
      urusan bakar lilin pun urusan JAKIM
      tapi aku kalu tak ada api, aku bakar lilin empat lima batang..heeee

      Delete
    2. mana lebih afdal?
      bakar lilin ke kalung bunga kat batu caves?
      Maksud aku...mana satu yang kita boleh ikut

      Delete
    3. setiap PM dimalaysia telah disediakan garis panduan dlm hal2 yg melibatkan perkara yg menyentuh akidah .. diurus oleh JAKIM ... lainlah kalau ilmu agama kau lebih tinggi ... Majlis Fatwa telahpun membuat keputusan candle vigil adalah haram ... lilin@api@cahaya sifat dan manfaatnya adalah untuk menerangi kegelapan malam ..

      Delete
    4. dua2 tak afdhal bagi org awam khususnya penganut islam .. tapi rujuklah terlebih dahulu pada JAKIM .. kan senang

      Delete
    5. tapi kalau kalung bunga kat patung hindu memang sah haram .. walau apapun niat sipelaku ... dan akidah boleh gugur kalau meredhai patung itu adalah tuhan sebagaimana penganut hindu merehdainya sebagai tuhan ... kalau kalung bunga kat tugu negara pun besar "fitnahnya" ..

      Delete
    6. Anwar pemimpin kami lagi hebat. Kotenya dikalungkan taik kunyit sepul.

      Yg cibai nye lawyer nuwar. Bodoh. Tak reti nk lawan. Balik2 berhujah suka sama suka aje.

      Sisepul ni pun satu. Dah tau suka sama suka yg pegi report buat hape.

      Delete
  17. Sepatutnya amk keadilan, nuha, izzah janda harus siasat jugak wan azizah. Takkan la dia tak pernah kena jubo dgn suaminya spjg hidup sbg somi isteri.
    Tu psl mati2 jijah pertahankan nuwar. Kalau tak nuwar pecah rahsia. Gila APA..

    ReplyDelete
  18. Tak habis habis nak burukkan Anwar. Dah berjaya dengan strategi sumbatkan dia dalam penjara tapi terus menerus mengumpat dia dan keluarganya. Kau orang ni Islam ke. Besok kalau dah nazak orang suruhh mengucap kau cakap Anwar Anwar Anwar baru padan muka. Tobat lah sikit oooi!!!.

    ReplyDelete
  19. MAAF SAYA HANYA INGIN BERBAGI CERITA KEPADA ANDA YANG PENGGILAH TOGEL KALAU , AWALNYA ITU SAYA CUMA PENJUAL KERUPUK KELILIN YANG PENDAPATANNYA TIDAK SEBERAPA., SAYA PUNYA TIGA,ANAK DAN HUTAN KAMI PUN TAMBAH MENUMPUK, ANAK JUGA BUTUH BIAYA SEKOLAH,DAN AKHIRNYA SAYA DIPERTEMUKAN DENGAN NOMOR HP MBAH SURYO , DAN MENCERITAKAN SEMUANYA,AKHIRNYA SAYA DI KASIH ANGKA GHOIB 4D, ALHAMDULILLAH ITU PUN TEMBUS,DAN DENGAN ADANYA BANTUAN DARI MBAH SURYO , SEMUA HUTANG SAHUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARANG INI SAYA SUDAH BUKA USAHA SENDIRI!!! INI KISAH NYATA DARI SAYA DAN SILAHKAN ANDA BUKTIKAN. SENDIRI,BAGI YANG BERMINAT HUB MBAH SURYO DI NOMOR INI ; 082-342-997-888











    MAAF SAYA HANYA INGIN BERBAGI CERITA KEPADA ANDA YANG PENGGILAH TOGEL KALAU , AWALNYA ITU SAYA CUMA PENJUAL KERUPUK KELILIN YANG PENDAPATANNYA TIDAK SEBERAPA., SAYA PUNYA TIGA,ANAK DAN HUTAN KAMI PUN TAMBAH MENUMPUK, ANAK JUGA BUTUH BIAYA SEKOLAH,DAN AKHIRNYA SAYA DIPERTEMUKAN DENGAN NOMOR HP MBAH SURYO , DAN MENCERITAKAN SEMUANYA,AKHIRNYA SAYA DI KASIH ANGKA GHOIB 4D, ALHAMDULILLAH ITU PUN TEMBUS,DAN DENGAN ADANYA BANTUAN DARI MBAH SURYO , SEMUA HUTANG SAHUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARANG INI SAYA SUDAH BUKA USAHA SENDIRI!!! INI KISAH NYATA DARI SAYA DAN SILAHKAN ANDA BUKTIKAN. SENDIRI,BAGI YANG BERMINAT HUB MBAH SURYO DI NOMOR INI ; 082-342-997-888

    ReplyDelete