KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 1 December 2015

KUBU KUAT UMNO DI FELDA JENGKA 15 TELAH BERJAYA DI RUNTUHKAN OLEH PAN MALAM TADI?????Gerak kerja yang sudah berdekad lama gagal dilunas dan dijalankan oleh PAS makan malam tadi Majlis Dialog di Felda Jengka 15, Pahang telah menyaksikan kubu kuat UMNO ini berjaya dirobohkan oleh PAN sebuah parti yang masih 3 bulan ditubuhkan oleh barisan pemimpin yang mendabik dada sebagai Amanah, Progresif, Peduli, Profesional dan Inklusif.

Memang benarlah kata para pemimpin PAN ini ... PAN ada sebuah parti untuk generasi akan datang.

Dari sambutan diberikan malam tadi jelas sungguh dan siapa pun tidak boleh menafikan sambutan luar biasa hebat dan hangatnya penduduk Felda Jengka berikan kepada PAN.

Penubuhan PAN memang dinanti-nantikan oleh warga Felda terutamanya dari kalangan anak-anak muda.

Tahniah tinggilah kepada PAN atas kejayan luar biasa ini.

Selain Mazlan Aliman yang menyampaikan ceramah
turut hadir YB Syed Hamid, ADUN Semantan dan Sdr Hashim, bekas Pengarah Jabatan Penerangan PAS Pahang.

Rasanya jika dinilai secara mendalam sambutan ceramah malam tadi di Felda Jengka 15 ini bukan sahaja Kelantan bakal dirampas PAN malahan seluruh negara berjaya dimenangi oleh PAN.


26 comments:

 1. Aku simpati tengok admin blog nie. Mengadu domba, menghina, mencaci, kata- kata sinis dan memandang rendah. Sesungguhnya dosa yg sedia ada tak termampu kita pikul. Janganlah jadikan jari- jemari kita punca untuk kita neraka Allah. Janganlah kita ingant hablumminannas ini jika tidak dijaga.... Ianya tidak boleh membawa kita ke neraka Allah. Sudah- sudahlah tu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dimasa umat Islam ah lul Sunnah Jamaah di hentam oleh Syiah, PAN Imayam pun lahir dengan sokongan DAP yg anti Islam

   Mari kita baca tulisan dibawah ini
   https://aidcnews.wordpress.com/2015/09/10/syiah-mendominasi-pan/

   Syiah Mendominasi PAN

   AIDCNews – 10/9/15 – Kemasukan aktivis ‘Abu Turob’ ke dalam Parti Amanah Negara (PAN) mengukuhkan lagi persepsi yang mendakwa parti itu didominasi kumpulan Syiah Malaysia.

   Menurut PASMA Malaysia, ‘Abu Turob’ adalah pengasas Syiah Kelantan dan ulama syiah Malaysia.   “Alhamdulillah…

   “Akhirnya Abu Turob (pengasas SYIAH Kelantan dan ulama syiah malaysia) bersama PAN (Amanah).

   “Admin menyeru semua penganut ajaran SYIAH agar bersama PAN dan DAP memperjuangkan Islam sebenar di bawah pimpinan Tuan Guru Mat Sabu. Hidup Syiah. Takdir,” dedahnya.

   Hazwan Faisal pula menjelaskan nama sebenar Abu Turob adalah Kamaruzaman Wan Ismail Golok yang telah dilantik sebagai Ketua PAN Kota Bharu.

   “Baju hitam Kamaruzaman Wan Ismail Golok. Nama manja Abu Turob

   “Antara rujukan utama syiah di Malaysia. Kamaruzaman dilantik ketua PAN Kota Bharu

   “Mat Sabu kan Pengerusi PAN!!!,”katanya.

   Kemasukan Abu Turob itu memberi isyarat Syiah telah mendominasi PAN, kata Kassim Masdor dan ini bakal meranapkan impian Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa dari kumpulan IRC (Islamic Representative Council) untuk menguasai parti itu.

   “Puak syiah mula mendominasi parti Cangkul (PAN)….tipis nampaknya harapan Dr. Mujahid…,”katanya.

   Dua tahun lalu Facebook ‘Ayuh Sepakat Tolak Syiah‘ menyenaraikan rangkaian Mohamad Sabu di dalam PAS.

   Antara yang disenaraikan adalah Aris Awang (Kedah), Adly Zahari (Melaka) dan Onn Jaafar.

   Kesemua yang disenaraikan itu kini telah keluar PAS dan menyertai PAN pimpinan Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu

   Aris Awang adalah ketua pengiring Amal Relief Malaysia (Arif) yang mengiringi Mat Sabu semasa perhimpunan BERSIH 4.0.

   Adly Zahari adalah Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB) Melaka, manakala Onn Jaafar pula merupakan Ketua Penerangan GHB Johor.

   Ketika Mat Sabu berjawatan Timbalan Presiden PAS, Aris Awang, Adly Zahari dan Onn Jaafar masing-masing berjawatan Setiausaha PAS Kawasan Kuala Kedah, Pesuruhjaya PAS Melaka dan Ketua Penerangan PAS Johor.

   Delete
  2. Mengapa DAP yg Anti Islam mahu sokong PAN
   (Bukti PAN dipenuhi oleh Syiah diatas dan Bukti DAP anti Islam dibawah)

   http://www.ismaweb.net/2015/09/kata-pedang-bukti-bukti-dap-anti-islam-semakin-viral/


   APABILA parti rasis dan cauvinis DAP mengancam akan menyaman Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), beberapa bukti DAP menentang Islam sebagai tanda sokongan kepada JAIP menjadi semakin viral. Antara bukti-bukti yang diperkatakan:

   Bukti 1: Dalam Perlembagaan parti DAP, disebutkan dasar perjuangannya adalah demokrasi sekular. Ini bercanggah dengan Perkara 3 Perlembagaan negara, Islam adalah agama Persekutuan dan makna Islam sendiri yang mencakupi keseluruhan cara hidup.

   Bukti 2: Prinsip sosialis sekular yang mengundang kebebasan individu tanpa kawalan agama. Ini bercanggah dengan Perkara 3, yang memberikan hak beragama dan kebebasan beragama atas hak individu serta menghormati Yang DiPertuan Agong sebagai ketua agama.

   BACA: Khutbah Aidiladha: Kita tak akan mohon maaf daripada DAP, kata Mufti Pahang

   Bukti 3: Siri penentangan terbuka terhadap hak demokrasi majoriti rakyat Kelantan untuk melaksanakan Kanun Jenayah Syariah (Undang-undang Hudud), sekaligus menentang keputusan Sultan Kelantan dalam titah Baginda dalam sidang DUN Kelantan Mac 2015. Bab ini ramai saksi hidup yang sanggup tampil ke mahkamah jika berlaku saman, termasuk dalam taklimat tertutup, ramai pemimpin DAP bersuara terus terang tidak bersetuju dengan kanun itu.

   Bukti 4: DAP bersikap tidak menghormati malah bertindak songsang dengan prinsip Perlembagaan negara tatkala cubaan private member bill untuk meminda Akta 355 bagi meminda kadar hukuman jenayah Islam agar selari dengan hukum Islam sebenar. DAP tegar menganggapnya bercanggah dengan Perlembagaan sedangkan Parlimen adalah satu proses perundangan berlandaskan Perlembagaan.

   Bukti 5: Apabila Perdana Menteri ke-4 Tun Dr Mahathir Mohamed mengisytiharkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam pada 29 September 2001. DAP berkeras bahawa Malaysia bukan sebuah negara Islam dengan memperkenalkan kempen menentang “Deklarasi 929” sekalipun Tun Dr Mahathir menerangkan tiada perubahan pada perlembagaan Malaysia. Malah, DAP menentang sebarang perlumbaan antara UMNO dan PAS untuk menjadi parti yang lebih Islamik pada sidang media 22 September 2002.

   Bukti 6: DAP menolak pengenalan subjek TITAS (Islamic and Asian Civilisation Studies) di Institut Pengajian Tinggi Swasta.

   Bukti 7: DAP menganggap amalan agama Islam seharusnya terhad untuk amalan peribadi sahaja sedangkan hakikat amalan Islam menjangkau bukan sahaja amalan peribadi tetapi mencakupi keseluruhan aspek kehidupan.

   Bukti 8: DAP pada 22 Ogos 2012 mengatakan Hudud dan Negara Islam bukanlah polisi dalam Pakatan Rakyat lantas menolak sebarang usaha yang berkaitan dengan agenda Islam walaupun terhadap rakan pakatan mereka sendiri.

   Bukti 9: DAP tegas mempertahankan pendirian mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara sekular dan berusaha supaya syariat Islam seperti perundangan hudud tidak dilaksanakan di negara ini.

   Bukti 10: Pimpinan DAP yang “islamophobic” seringkali menyindir dan campurtangan dalam isu-isu seperti kod etika berpakaian yang dituduh sebagai usaha islamisasi, isu sambutan Halloween dan Valentine bagi umat Islam, mengadakan pesta Oktoberfest dan konsert secara terbuka, isi khutbah Jumaat dan pelbagai lagi perkara sama ada di dalam status FB atau twitter yang mengundang kemarahan umat Islam.

   Terpulanglah kepada para pembaca untuk menilai bukti-bukti tersebut. Hakikatnya, Islam adalah suatu sistem cara hidup yang mencakupi amalan rohani peribadi sehingga kepada sistem keadilan, sosial, ekonomi dan politik.

   DAP tidak boleh mengehadkan Islam hanya kepada amalan peribadi dan paling tinggi ekonomi sedangkan menolak juzuk-juzuk Islam yang lebih menyeluruh yang menyentuh isu kenegaraan, perundangan, politik dan pelbagai aspek dalam kehidupan.

   Delete
  3. Minta maaf ya INI bukan aib orang. Memang Syiah ramai Dlm PAN Imayam Dan memang DAP anti Islam.

   Sapa yg tak peduli untuk menolak PAN-DAP memang orang yg kejam

   Delete
  4. Salahkah Gambar Preiden Amanah Dengan Tokoh Syiah Ini?


   (Diangkat dari AIDCNews – 1/12/15)

   Dua Keping Gambar Pertemuan Mat Sabu Dengan Tokoh Syiah Didedah

   AIDCNews - Dua keping gambar pertemuan Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu dengan tokoh Syiah didedah di media sosial sejak semalam.

   Mohamad yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu dilaporkan telah menemui tokoh Syiah di luar negara untuk memaklumkan perkembangan politik di Malaysia.

   “Alhamdulillah..
   “Tuan Guru Ustaz Haji Mat Sabu sempat meluangkan masa menziarahi Ayatullah Imamiah Syiah untuk bertaqiah dan memaklumkan bahawa semua Syiah di Malaysia sudah menyertai Amanah dan bersedia untuk menawan Malaysia pada PRU akan datang.
   “Inilah kehebatan Amanah yang tidak ada pada parti lain. Jangan ingat Syiah tidak reti berpolitik. Kami pun reti lah,” dedah PASMA Malaysia.   Turut kelihatan bersama Mohamad adalah Adly Zahari, Pengerusi Amanah Melaka yang juga Ahli Jawatankuasa Amanah pusat.

   Delete
  5. aku setuju dgn azim. tapi harap jgn kutuk bloger ni saja. kena pantau bloger sebelah sana juga. aku baca dua blah pihak. rasanya sebelah sana tak kurang hebatnya dgn fitnah, caci maki, bla2...

   Delete
  6. Adu domba kejadah apa? Mmg omakkau menyatakan sesuatu yg benar ttg sambutan rakyat kpd pan yg sunguh mengecewakan. Sepatutnya pan berterima kasih kerana pendedahan yg omakkau dedahkan dpt menyedarkan pimpinan pan bahawa keujudan mereka ditolak oleh rakyat khususnya melayu. Org yg cerdik dan berprinsip tentu sangup menelannya walaupun ianya pahit bagi mereka dan akan membetulkan segala kesilapan terutama peranan mengkhianati perjuangan asal mereka bersama pas dulu.mat sabu mkn sudah lupa dgn ucapan berapi2nya yg di vediokan membela pas dulu tetapi dgn mudah mungkirinya.

   Delete
 2. Err, abis ko bgus ke?

  ReplyDelete
  Replies
  1. ni contoh penyokong yang bawa rebah...orang nasihat dgn elok...dibalas dengan sindiran...kan bodoh cara tu..

   Delete
  2. Anon 20:11 sudah dipekak, dibisu dan dibutakan hati hingga xtahu nak beza nasihat n cercaan

   Delete
  3. RENUNGAN BERSAMA

   Jangan Menyibukkan Diri Dengan Aib Manusia

   Anas bin Malik radiyallahu anhu meriwayatkan bahawa Nabi saw bersabda:

   " طُوبى لمنْ شَغَلَهُ عَيبُه عن عُيُوبِ النّاسِ"
   أخرجه البَزّارُ بإسنَادٍ حَسن. ورواه أحمد والطبراني وابنُ حِبّان والحاكم

   "Berbahagialah sesiapa yang keaiban dirinya menyibukkan dirinya daripada berbicara tentang keaiban-keaiban manusia lain."

   [Hadis dikeluarkan oleh Bazzar dengan isnad yang Hasan. Juga diriwayatkan oleh Ahmad, Tabrani, Ibnu Hibban dan Hakim].

   HURAIAN

   1. Berkata Imam al-Munaawi; Berbahagialah seseorang yang disibukkan dengan keaiban dirinya lalu tidak berbicara tentang aib orang lain. Maka sewajarnya bagi orang yang berakal menguruskan keaiban-keaiban dirinya. Sekiranya didapati ada satu keaiban dan kelemahan sibukkanlah diri dengan memperbaiki keaiban tersebut lalu merasa malu untuk mengeji orang lain.

   2. Berkata al-Hakiim; saya merasakan tiada orang yang sibuk memperkatakan aib orang lain melainkan kerana leka tentang dirinya sendiri. Sekiranya dia prihatin terhadap kelemahan dan aib dirinya tentulah dia tiada masa untuk memikirkan aib orang lain.

   3. Berkata ahli ilmu, tidak sewajarnya bagi seseorang mengintai dan mencari kelemahan dan keaiban saudaranya bahkan selayaknya setiap orang lebih sibuk memikirkan kelemahan dirinya. Seorang mukmin berusaha mendidik dirinya sebelum menyibukkan dirinya mencari keaiban dan kelemahan orang lain.

   4. Demikianlah juga, tiada seorang yang sempurna. Setiap orang pasti memiliki kelemahan di samping kebaikan. Timbanglah kebaikan dan kekuatan diri yang ada pada seseorang sebelum menyibukkan diri kita untuk menilai kelemahan dirinya kerana kita sendiri pun tidak sedikit kelemahannya. Apakah kita suka untuk manusia berbicara tentang segala keaiban kita yang masih disembunyikan oleh Allah?

   5. Di zaman perhubungan manusia menjadi mudah dan cepat menerusi aplikasi whatsapp dan facebook tidak sedikit yang terlalu sibuk membicarakan keaiban dan kelemahan orang lain secara terbuka sehingga menimbulkan pelbagai prasangka sedangkan dia sendiri berpeluang menegur secara tertutup.

   6. Berkata bijaksana Arab; "keaiban dan kelemahan seseorang dilipat simpan bukannya diriwayat dan disebarkan."

   7. Biarlah aplikasi perhubungan sosial semasa memberikan pahala bukannya menambahkan dosa.

   Delete
  4. RENUNGAN BERSAMA

   Jangan Menyibukkan Diri Dengan Aib Manusia

   Anas bin Malik radiyallahu anhu meriwayatkan bahawa Nabi saw bersabda:

   " طُوبى لمنْ شَغَلَهُ عَيبُه عن عُيُوبِ النّاسِ"
   أخرجه البَزّارُ بإسنَادٍ حَسن. ورواه أحمد والطبراني وابنُ حِبّان والحاكم

   "Berbahagialah sesiapa yang keaiban dirinya menyibukkan dirinya daripada berbicara tentang keaiban-keaiban manusia lain."

   [Hadis dikeluarkan oleh Bazzar dengan isnad yang Hasan. Juga diriwayatkan oleh Ahmad, Tabrani, Ibnu Hibban dan Hakim].

   HURAIAN

   1. Berkata Imam al-Munaawi; Berbahagialah seseorang yang disibukkan dengan keaiban dirinya lalu tidak berbicara tentang aib orang lain. Maka sewajarnya bagi orang yang berakal menguruskan keaiban-keaiban dirinya. Sekiranya didapati ada satu keaiban dan kelemahan sibukkanlah diri dengan memperbaiki keaiban tersebut lalu merasa malu untuk mengeji orang lain.

   2. Berkata al-Hakiim; saya merasakan tiada orang yang sibuk memperkatakan aib orang lain melainkan kerana leka tentang dirinya sendiri. Sekiranya dia prihatin terhadap kelemahan dan aib dirinya tentulah dia tiada masa untuk memikirkan aib orang lain.

   3. Berkata ahli ilmu, tidak sewajarnya bagi seseorang mengintai dan mencari kelemahan dan keaiban saudaranya bahkan selayaknya setiap orang lebih sibuk memikirkan kelemahan dirinya. Seorang mukmin berusaha mendidik dirinya sebelum menyibukkan dirinya mencari keaiban dan kelemahan orang lain.

   4. Demikianlah juga, tiada seorang yang sempurna. Setiap orang pasti memiliki kelemahan di samping kebaikan. Timbanglah kebaikan dan kekuatan diri yang ada pada seseorang sebelum menyibukkan diri kita untuk menilai kelemahan dirinya kerana kita sendiri pun tidak sedikit kelemahannya. Apakah kita suka untuk manusia berbicara tentang segala keaiban kita yang masih disembunyikan oleh Allah?

   5. Di zaman perhubungan manusia menjadi mudah dan cepat menerusi aplikasi whatsapp dan facebook tidak sedikit yang terlalu sibuk membicarakan keaiban dan kelemahan orang lain secara terbuka sehingga menimbulkan pelbagai prasangka sedangkan dia sendiri berpeluang menegur secara tertutup.

   6. Berkata bijaksana Arab; "keaiban dan kelemahan seseorang dilipat simpan bukannya diriwayat dan disebarkan."

   7. Biarlah aplikasi perhubungan sosial semasa memberikan pahala bukannya menambahkan dosa.

   Delete
 3. Haha..
  Kita tgk la kelate nanti camana
  Pengundi negeri lain jgn kacau
  Ramai dh tolak pas d kelate

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ada jgk yg percaya propa iamyam

   Delete
 4. Kelantan umno punya. Bawa hadi, hilang terengganu, kedah dan kelantan akan turut.

  ReplyDelete
 5. aku bg tempoh sampai hujung tahun nie...
  ingat baik2....
  sampai hujung tahun nie....
  aku nk conform ngan hampa nie....
  Apa pendirian PAN terhadap syiah?
  mintak tolong sgt2 jawab....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku bg tempoh sampai hujung tahun ni.
   Dengar baik2.
   Mana surat drp ulama terkenal dunia yg kata penubuhan Amanah itu haram.
   Klu hujung tahun ni surat tu tak ada, aku panggil ko tn haji hadi munafik.

   Delete
 6. AKU PUN RISAU SANGAT TENGOK PAN NI...KALAU TAK JAGA2 MAU PRU14 NI DEME SAPU BERSIH...

  TAK CAYA TENGOKLA SETIAP KALI CERAMAH PAN DI MANA2 PUN, RATUS RIBU DATANG SAMPAI RISAU AKU DIBUATNYA.

  NAJIB WAJIB NANGIS, HAJI HADI TELAN AIR LIUR....MAT SABU LA JADI PM

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bukan Mat Sabu Jadi raja Selfie Amoy laga dada

   Delete
 7. HIDUP MAT SABU....PEMIMPIN BEWIBAWA, CEMERLANG, GEMILANG DI BAWAH PANJI-PANJI DAP

  ReplyDelete
 8. Rasanya jika dinilai secara mendalam sambutan ceramah malam tadi di Felda Jengka 15 ini bukan sahaja Kelantan bakal dirampas PAN malahan seluruh negara berjaya dimenangi oleh PAN.....demikian doa Omak kau....

  InsyaAllah segala doa Omakkau yang mohon kejayaan kepada Amanah dan keruntuhan kepada Pas dimakbulkan Allah bila dikehendakki oleh Nya.

  Kerja Allah siapa pun tidak boleh menduga.

  Lihat saja Pas, dengan jumlah ahli sebanyak 1.6 juta orang, Allah bagi 21 kerusi sahaja. Sepatutnya kalau ikut logik akal, dengan kehadhiran berpuluh ribu pada ceramahnya, Pas patut dapat 60 - 100 kerusi.

  Dan daripada 21 kerusi itu ditarik semula oleh Allah kepada 14 sahaja.

  Manakala bagi PKR, dengan hanya anggaran ahli sebanyak 40 ribu ke lima puluh ribu sahaja tetapi dapat tarik pengundi sebanyak 2.2 juta dan Allah bagi 30 kerusi.

  Baru-baru ini Allah kurniakan kerusi free satu lagi kepada PKR.

  Dan dengan kehendak Nya juga Parti Amanah yang baru 2 bulan mendapat rahmat Allah dengan 7 kerusi parlimen percuma dan 2 kerusi Dun percuma.

  Siapakah Omak kau yang takbur dan angkuh memperkecilkan ketentuan Allah...?

  ReplyDelete
 9. syiah ade dangdut je. pakai akai sikit. x kesah la syiah ke wahabi ke apa masaalah kau. x de modal x gentleman beb nk lawan Amanah. Suni ni parti mana pulak eloke. depa satu maghzab pun kata mengata. diam je bincang politik je. samdol

  ReplyDelete
 10. x de modal tido je jgn ckp bab maghzab. semua maghzab ok je x de masalah. brlajar lgi bab politik org cerete lain dia cerete lain. babul betul

  ReplyDelete
 11. Maaf nk tnya...PAN tu menatang apa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parti Amanah Negara, tapi pakai nama amanah sebab orang sindir akronim PAN bunyi serupa macam kuali dalam bahasa orang putih. Ditubuhkan oleh golongan loser dalam pas dan menciplak logo dari stesen tv imayam. Berketuakan syiah selfie laga dada mat sabu dan matlamat utama adalah untuk mendapatkan keredhaan abuya sifoo bukit penang sepupu stalin.wokey?

   Delete
  2. Pan ni sebuah parti yg ditubuhkan oleh golongan keciwa...bertopengkan islam...tp bila nak laksana islam dia yg kedepan menetang...amar mungkar nahi maaruf...pesta maksiat mcm pesta beer dia makmurkan demi hal bkn islam...tp hak prg islam diketepikan...cina kjaan dap tarik bantuan sekolah islam pun dia diam...kutuk keluarga lim satu dosa besar yg harus ditentang merrka habis2an...harta wakaf boleh difaraid blk...janji sumpah x amanah...kesian

   Delete