KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 19 May 2015

KOLEKS GAMBAR ANWAR TERBARU KETIKA HADIR DIMAHKAMAH TINGGI JALAN DUTA KUALA LUMPUR KES SAMAN FITNAH NALLAKARUPAN RM60 JUTA.Pada 25 Ogos, 2008, Anwar memfailkan saman menuntut RM60 juta daripada Nallakaruppan kerana menuduhnya menerima RM60 juta seperti dilaporkan akhbar Mingguan Malaysia dan Sinar Harian.

Tuntutan peguam Anwar supaya Nallakaruppan membuktikan tuduhan itu bagaimanapun tidak diendahkan.

Mahkamah Tinggi pada 2009 akhirnya memerintahkan Nallakaruppan membekalkan maklumat lanjut, tetapi dicabar Nallakaruppan sehingga ke peringkat Mahkamah Persekutuan, yang mengarahkan kes itu kembali ke Mahkamah Tinggi.

Pada 19 Jun, 2012, hakim Su mendapati Nallakaruppan memfitnah Anwar. Presiden Parti Bersatu India Malaysia gagal dalam rayuannya di Mahkamah Rayuan, tetapi berjaya mendapat kebenaran merayu daripada Mahkamah Persekutuan pada Ogos 2013.

Dalam tuntutannya, Anwar berkata kenyataan Nallakaruppan menuduhnya sebagai seorang yang rendah akhlak dan bukan seorang Islam yang baik, memandangkan wang itu didakwa diterima daripada syarikat judi Magnum Corporation.

Shafee cuba mengaitkan ini kepada sabitan bersalah terhadap Anwar terhadap dua pertuduhan liwat, dengan berkata beliau akan membuktikan dakwaan Anwar bahawa Nallakaruppan menuduhnya seorang rendah akhlak sebagai tidak mempunyai unsur fitnah.

Latheefa membantah dengan berkata perkara itu tidak pernah dibangkitkan pihak defendan sebelum ini.

Hakim membenarkan Shafee bertanyakan soalan mengenai kes pertama liwat membabitkan Anwar, tetapi bukan kes Liwat II yang berakhir Februari lalu.

Terdahulu, Shafee menyoal Anwar sama ada Nallakaruppan ada mengatakan wang RM60 juta yang diterimanya adalah dari sumber korup.

Anwar menjawab, ia tidak akan ada implikasi besar sekiranya apa yang disebut adalah "Anwar yang kini merengkok di Sungai Buloh menerima RM60 juta".

"Sesiapa sahaja yang bukan bodoh akan menganggap sumbangan RM60 juta kepada seorang menteri, iaitu jawatan saya ketika itu, sebagai rasuah, sudah tentu ia dianggap rasuah," kata Anwar.

Anwar berkata Nallakaruppan membuat tuduhan itu ketika kempen pilihan raya kecil Permatang Pauh di mana Anwar bertanding, pada 26 Ogos, 2008.

5 comments:

 1. Dua2 orang ni sama kepala dulu...mkn duit magnum. Anwar pun baik dgn taukeh toto dulu...vincent tan, funder politik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

   Delete
 2. Eleeererhhhh Anuar pejuang konon. Dia dulu ameno jugak. Bukan dia resign tapi dipecat. Kawan sejenis Anuar dulu beraherm Ali pun dipecat.

  APA beza Anuar dgn beraherm Ali? Bagi aku Berahim Ali lagi suci sebab dia take nepotism.

  Dia kurus tu sebab take ceroi makan DLM jail. DLM jail mana ada beef steak

  Sudah sudah ka debut Anuar tu. Omak kau pi zikir lagi best


  Hsji Jeff
  Madrasah Ulu Bernam
  Pak Ya Don

  ReplyDelete
 3. Aljuburi....entot blkg

  ReplyDelete
 4. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

  ReplyDelete