KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 19 May 2015

KOLEKSI GAMBAR SEORANG SARJAN POLIS CAWANGAN KHAS MAUT DALAM KEMALANGAN REMPUH KABEL BESI YANG TERJATUH DARI TRELER DI LEBUHRAYA PANTAI TIMUR (LPT)



Seorang pegawai polis berpangkat Sarjan dari Unit Cawangan Khas Ibu Pejabat Polis Bera maut manakala rakannya parah selepas kenderaan yang dinaikinya merempuh kabel besi yang jatuh dari sebuah lori dalam kejadian di Kilometer 153.8, Lebuhraya Pantai Timur (LPT), awal pagi tadi.

Dalam kejadian itu, Sarjan Che Omor Abdul Ghani meninggal dunia di tempat kejadian manakala Ketua Cawangan Khas IPD Bera, ASP Zulkifli Nasir mengalami kecederaan parah.

Jurucakap polis berkata, kejadian berlaku di laluan Chenor-Maran selepas kereta jenis Proton Preve yang dipandu Che Omor gagal mengelak kabel besi yang jatuh di lorong kanan lebuhraya berkenaan.

Semoga rohnya dicucuri Rahmat dan ditempatkan bersama-sama orang-orang beriman. ALFATIHAH.

23 comments:

  1. Alfatihah Dan takziah.

    Diharap Nurul Izzah pi melawat. Dari membuang masa dan suit pi sesi touch d hanjing 2014 baikla dia buat kerja amal.

    Orang Susah tak peduli. Hanjing bulldog peduli.
    Hanjing punya nurul

    ReplyDelete
  2. Kerana apa?
    Kerana rasuah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasuah apanya? Ajal maut allah tentukan.

      Delete
    2. Hahaha.....kereta penyebab kematian langgar dawai besi kereta dah remuk gitu mcmmana tak mati. Inilah kereta buat malaysia kebanggaan rakyat malaysia.
      Jgn buat jahat byk sgt nanti mati pun teruk dari ini.

      Delete
  3. Innalillahiwainnahilaihirojiunnnn n AL-FAATIHAH. Semoga roh arwah aman di sisi-Nya. Ni aku nak bagitau OMAKKAU ke..OMAK HANG ke..OMAK MU ke or pape jer lah...kreadibiliti blog ni makin lama makin teruk. Muhasabahlah diri wahai blogger OMAKKAU!!! banyak nwws kamu kebelakangan ni tak mencerminkan kamu semakin matang dlm berblog sebaliknya kebih menampakkan ketidakmatangan kamu sedangkan sepatutnya kamu semakin hari posting kamu tu semakin mendatangkan manfaat kepada pembaca n semakin menambahbaik pemikiriran mereka. Renung-renungkanlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. News mana yang tidak matang? Sila beritahu kita debat dalam blog ini secara terbuka .. Ada berani?? jangan sembang kencang lebih tapi penakut nak mampos.

      Delete
    2. Pasal mahathir? pasal adik noh omar? atau apa?

      Delete
    3. Hehe. . .omak jgn sentap pulak.

      Delete
    4. Azmin ali memang gila kuasa....penyokong dia marah sgt bila kaitkan dgn azwan ali si bapok tua walaupun adik beradik.

      Delete
    5. Hahaha......
      Omak kau omak kau bila ombak memukul pantai pasti ombak pecah berderai.....pandai mengata org dgn nada yg kasar pasti akan dibalas dgn suara yg menyakitkan.
      Omak kau berblog asingkan pandangan dgn berita yg nak diutarakan. byk bloger msk blog anda kerana penuh dgn berita terkini jadi hargai bloger2. Omak kau boleh berikan pandangan dlm blog sdr tetapi asingkan jgn dicampur adukkan dlm berita sebab dgn ini mesti ramai bloger merasa benci dgn tindakan omak kau kerana setiap pandangan mesti berbeda, tidak mungkin semua pihak bersetuju dgn sindiran kasar dari omak kau.
      Berfikir cara matang.... jgn ikut jejak berita dari utusan yg berat sebelah malah menampakkan omak kau berpihak pada mana2 pihak malah sentiasa berubah arah entah apa tujuan omak kau lakukan. Nak maju mesti menerima kritikka, nak diterima baik mesti tahu hormat org.

      Delete
    6. Omakkau ni dh sama mcm blog macai umno

      Delete
    7. Harap omak boleh belajar dr blog2 yg lain mcm think tong....din turtle....amenoworld....mso....kadirjasin....chedet....dll....tapi honestly cakap blog omakkau mmg special dan lain dr yg lain...

      always updated
      Different info
      check n balance
      Good job omak kau...

      driving teacher cabok...

      Delete
  4. 16:31
    omak dah cabar tu. Dia sanggup sampai terbuka. Amacam ?

    ReplyDelete
  5. Semoga roh nya dicucuri rahmat. Yang komen ttg politik dalam hal ni cubalah renungkan yg kita takan berpolitik bila mati nanti.

    ReplyDelete
  6. ROSMAH MANSOR JKK19 May 2015 at 18:07

    Ramai penjilat togar yang bangang lebih teruk dari lombu... kah kah kah sambil menghirup white coffee kah kah kah

    ReplyDelete
  7. Tak heran. Kalau berkeluarga, keluarga dapat pencen terbitan. Kalau masuk hospital perubatan percuma. Duit pengkebumian juga dapat. Apa masaalahnya. Yang jadi masalah ialah bila dreba bas, dreba lori, dreba teksi mati. Tak de pencen, Toke kaya tapi bayar gaji dreba ciput. Guna tayar celup, kadang-kadang kenderaan tidak servis. Yang naya dreba. Kesian keluarga kalau anak ramai. Rumah sewa dan isteri tak bekerja. Itu baru masaalah. Orang gomen ada pencen!!

    ReplyDelete
  8. Airbag boleh pecah??? Kalau rakyat kritik pejuang melayu kata tak patriotik......takziah kepada keluarga mangsa...... al-fatihah

    ReplyDelete
  9. Dalam iklan AIG (syariat insuran), pada tahun 2013 terdapat 17,470 kes pecah rumah/kecurian dan 33,107 kes rompakan dan ragut. Ini apahal?? Macam ada orang tak buat kerja je. Jangan asyik tangkap ahli politik, tangkap orang tunjuk perasaan. Penyamun-penyamun haram dan halal serta bertauliah bebas berkeliaran. Tolong bukak mata sikit! Malaysia negara maju!!! Kahkah kah!!!

    ReplyDelete
  10. ucapan takziah kpd keluarga Sarjan Che Omor Abdul Ghani

    ReplyDelete
  11. Padulik apa dia orang nak cakap..omakkau keep up your good work

    ReplyDelete
  12. Lagi Gambar .. Jom Terjah !! >>> KLIK HERE !! <<<

    ReplyDelete
  13. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

    ReplyDelete