KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 14 May 2015

PERINTAH PENGHUKUMAN MAHKAMAH TINGGI SEREMBAN ISYTIHARKAN ADUN LENGGENG WARGA BANKRAP.Jatuh hukum 18hb Mac 2015 lalu .. kira-kira dua bulan .. mengapa pihak DUN Negeri Sembilan tidak maklumkan kepada SPR?????

Kini sudah mula kedengaran diakar umbi Dato' Ishak Ismail dipanggil Sahak Bankrap.

Kerajaan negeri bersedia dengan apa jua keputusan terhadap rayuan Adun Lenggeng, Datuk Ishak Ismail yang diisytiharkan muflis oleh Mahkamah Tinggi Seremban, Mac lalu.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, Ishak sudahpun mengemukakan rayuan berhubung perkara tersebut.

“Kita tunggu sehingga rayuan didengar dan apa saja keputusan, kita terima.

“Setakat ini, kita tidak buat apa-apa sebab rayuan sudah difailkan,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Mingguan Exco di Wisma Negeri, di sini, semalam.

Mohamad berkata demikian ketika diminta mengulas spekulasi kemungkinan akan berlaku Pilihan Raya Kecil (PRK) bagi Dun Lenggeng berikutan pengisytiharan bankrap terhadap Ishak.

Ishak, 64, diisytiharkan muflis oleh Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah pada 18 Mac lalu setelah dia gagal untuk membayar pinjaman kepada seorang ahli perniagaan, Datuk Misran Sukadi.

Seseorang wakil rakyat boleh hilang kelayakan apabila diisytiharkan muflis.

Sementara itu, Ishak ketika dihubungi mengesahkan perkara berkenaan.

Menurutnya, perintah mahkamah itu diterimanya 27 April lalu.

“Peguam saya telah menghantar permohonan untuk mengenepikan keputusan tersebut dan ia akan didengar di Mahkamah Tinggi pada Khamis,” katanya.

7 comments:

 1. Islam membawa kedamaian, keamanan, ketenteraman. Hayatilah ajaran Islam nescaya kita selamat di dunia dan di akhirat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

   Delete
 2. Dahi hitam...macam mana banyak sangat hutang tu. Mungkin berhutang sampai tak mampu bayar ajaran amno kut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pembetulan. Dia tak hutang. Dia jadi penjamin org umno buat hutang. Kerja org dalam sendri

   Delete
 3. Saiful Baukari pun dahi hitam juga tapi bila ambil DNA ada sample air mani dalam dubur dia. Maksudnya kena ada dua kote yg masuk jubur dia tapi bila dituduh sorang je yg kena.....satu rela menjubur satu lg tak rela kot...taping kalau dahi dan hitam mcm mana ada rela pula....

  ReplyDelete
 4. Dah tahu ending dia ....

  ReplyDelete
 5. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

  ReplyDelete