KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 1 April 2015

EDISI KANTOI ... CAKAP BERDEGAR KATA TALIAN PRA-BAYAR (PREPAID) TAK NAIK HARGA LEPAS GST ... YANG INI APA CERITA????????


Akhirnya kerisau rakyat selama ini terbukti dan ternyata benar.

Sebab itu bila sembang jangan terlampau kencang sangat .... mendabik dada jangan terlalu kuat  .. cemuh jangan terlalu nyaring sebab akhirnya bila terbukti segala pertuduhan itu sahih lagi benar maka mana nak sorok muka.

Inilah yang terjadi kepada pengendali/pentadbir suatu akaun laman sosial Facebook Friends of BN - Barisan Nasional yang bersungguh-sungguh cuba memberi keyakinan betapa para pengguna dan pelanggan talian pra-bayar (prepaid) tidak perlu risau dan khuatir, sebab setiap kali top-up tidak akan dikenakan GST sebab prepaid sudah dikenakan SST sebelum ini.

Nah!!! sekarang apa nak cakap apabila salah seorang pengguna prepaid telah dikenakan GST ketika beli di kedai 7-Eleven awal pagi tadi sebagai menguji kebenaran kata-kata pengendali/pentadbir Friends of BN - Barisan Nasional.

Apakah setiap kali beli to-up prepaid selepas itu pergi buat aduan??????


Kalau tanya Hasan Malek dia akan jawab KPDNKK tidak cukup kakitangan untuk pantau.

17 comments:

  1. Apa pulak susahnya, dapat duit GST gunalah until menggaji pemantau. Ada CEO pemantau, GM, dsb. Kurang sikit pengangguran. Tak gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah kena GST sebab 7 Eleven guna talian untuk top up.

      Yang tak kena GST ialah beli top up card dr kedai mamak.

      Delete
    2. Anon 12.17..jangan jadi bodolah..ko tak baca ke dlm utusex yg kata top up kena gst? Ko bongok lah umno babi.

      Delete

  2. Itu bukan salah kerajaan,
    itu salah 7Eleven,
    yg ko repot kat Omak kau tu apa pasal.
    repot le pada polis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembetulan

      repot le pada KPDNKK

      jadilah pengguna yg bertanggung jawab....

      Delete
  3. Ini semua agenda pembangkang niih ! Macam fitnah tutup kedai runcit KONON ! Sikap munafik pemfitnah besar. Omakkau tak citer ke ? Berak tetap busuk gak....he..he..omakkau 6% cipuuut jer, ye tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 08.23...6 peratus sikit ke? Dlm times ada buat kajian bhw setiap orang yg kaya sederhana kena bayar per bulan sebanyak rm 150.00. Yg kaya melebihi rm 500.00 yg miskin melibihi rm 60. Jadi setiap bulan kita kena bayar kpd umno bn. Kecuali kita tak berbelanja. Ko bodo jangan tengok 6 peratus tu je baghal. Ko kena tipu hari ngan umno celaka ko tau tak?

      Delete
  4. Biasa la 7 E tu sapa punya cina berjaya punya ko pun tahu kartel kapitalis cina untuk barang pengguna dikuasai cina.....selagi percaya pada kaum cina selagi tu malaysia kena tipu....buy malay first

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7 E cina punya......? .....nampak sangat bodo...

      Delete
  5. cuba kita fikir long term basis.sorang kena 30sen kalau top up rm5.00.kalau 10 orang,100 orang,1,000orang dah berapa?gst baik.tidak membeban rakyat.renung renungkanlah.

    ReplyDelete
  6. laporkan kepada 1Malaysia Centre tel: 1-800-886800 atau
    War Room kpdnkk 03-88826245 atau
    http://e-aduan.kpdnkk.gov.my atau
    SMS: ADU (maklumat aduan) hantar ke 32255 atau
    Whatsapp: 0173436433 (WA nama dan lokasi)

    Simpan semua bahan bukti seperti resit.

    ReplyDelete
  7. Macai UMNO mesti suka ni. GST ni untuk penyokong PR je. Penyokong BN tak kena GST. Kalau tak nak kena GST sokonglah BN.

    ReplyDelete
  8. Betul tu.... kerajaan dah sediakan talian aduan. Jadi, tak payah le nak kecoh-kecoh. Jadi pengguna bijak, tak payah nak bersensasi.

    Lain le kalau kerajaan tak bertindak...

    ReplyDelete
  9. Top up Bukan barang keperluan

    lupa pesan ia.
    1)Astor dah lama kena sst

    2)Tm dah lama kena sst

    3)Penguna telfon binbit yg gunakan bil dah lama kena sst

    4) dulu top up kena sst. Malah setengah kedai pun dah kenakan sst
    dulu kemudian syarikat komunikasi berhentikan atas nasihat suruhanjaya komunikasi.. tak pecaya tanya siapa penah beli topup pada kedia mamak dan kedia runcit dulu, top memang penah sekali dikenakan sst. dulu aku penah beli top up kena sst harga top up Rm5 kena sst 50sen jadi Rm5.50 Di kedai mamak, apa heren nya jika top up di kenakan cukai balik cuma kenakan gst
    Cuma budak ingusan tak penah guna talifon dulu tahun 2000 tak tahu top up penah di kena sst tapi hentikan

    ReplyDelete
  10. Muka pemimpin umngok tebal macam dh kena tampal kulit baby.so dia tkyah sorok sorok muka lagi lah omak...

    ReplyDelete
  11. Charge parking kereta kat Festival City Setapak semalam ialah RM1 sejam. Pagi ini dah naik kepada RM1.20 sejam. Tak ada catitan GST lansung. Apa jadi ni.

    ReplyDelete
  12. Jadi lah pnyokong bn..kami..pnyokong bn..tk kena gst..heeee..

    ReplyDelete