KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 3 May 2015

HEBOH AHLI PARLIMEN DAP BRUAS MERANGKAP PENGERUSI DAP PERAK KENA BELASAH LUMAT LUNYAI GUNA GAMBAR EDIT UNTUK CERITAKAN DEMO BANTAH GST

“Aerial view of anor sectn of Hancur GST. BN media says turn up only 5,000. U believe?"
Begitulah ayat yang ditulis beliau di akaun laman sosial twitternya bagi mengambarkan tentang sambutan diberikan oleh rakyat terhadap demo bantah GST yang berlangsung kelmarin 1 hb Mei 2015 sempena Hari Pekerja oleh Ahli Parlimen Bruas merangkap Pengerusi DAP Perak YB Dato' Ngeh Koo Ham.

Memang ada sambutan dari rakyat .. itu tidak dinafikan ... tetapi tidaklah sampai begini sekali sambutan diberikan sampai melimpah ruah hingga keatas bumbung stesen LRT.

Apakah beliau tidak boleh nampak dengan jelas betapa gambar tersebut ternyata sudah diubah suai????  .. Sekali imbas pandang tidak memerlukan seorang genius nuklear untuk menangkap betapa gambar yang diguna oleh Ngeh Koo Ham itu adalah palsu dan diubah suai.

Berikut antara cemuhan dan kritikan yang dilemparkan kepada Nge Koo Ham kerana terlalu ghairah memuat naik gambar ubah suai ini.

"I’m not sure if you notice the repeated rectangulars ...,"

"As an MP, Adun, lawyer, church senior & father I’m surprised you didn't zoom in to check before using this photo? BIG fail la," kata  @rawnatawil

Sementara  @FaizalKasim kata, "Wahhhh, congratulations. That's almost half of the world population there."


"Over and under LRT tracks too!" tambah @saadbjohan.


51 comments:

  1. Kalau tu gambar edit, mengapa kad prabayar tu masih tak boleh diselesaikan? Tak ada telurkah? Kah! Kah! Kah! Mana perginya telur tu? Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boss maxis jadi PM! Amacam? Gua sokong! Kah! Kah! Kah! Kah! Lepas tu boss digi dan celcom plak! Kah! Kah! Kah!

      Delete
    2. HAHAHA...CINA DAP MMG SIAL

      Delete
    3. AHLI PARLIMEN PALING BODOH. APA LANCIAUUU CINA PUKIMAK NI BOLEH ADA KT MALAYSIA. HARI-HARI MAKAN BABI OTAK BYK ULAT. CELAKA PUNYA CINA HARAMJADAH

      Delete
  2. UMNO PARTI BANGSAT! KAD PRABAYAR PUN TAK BOLEH DISELESAIKAN! CAKAP JE YANG LEBIH! PTUIH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulong..tulong..
      dah sebulan pokcik tak mentekedarah nasik..bulan ni dah bayar gst prabayar 60sen...tu yg pokcik dah papa kedana ni...
      kehkehkeh..

      Delete
    2. Hahaha.....
      Boikot usah guna handphone dgn ini rakyat jimat telco rugi umno tak dapat habuan.
      Tapi dpt ke anda tak guna handphone???

      Delete
    3. Soalnya bukan boikot tapi telur yang kerajaan kau dah tak ada! Kah! Kah! Kah! Prepaid card pun nak kena rayu dan jilat jubur telco.Itu soalnya! Kah! Kah! Kah!

      Delete
  3. Replies
    1. Prepaid card pun tak boleh nak settle! Itu lagi lawak! Koh! Koh! Koh! Koh!

      Delete
    2. PM dah pinjam 2 billion dari syarikat telco tu skrg dia dh jd kerbau cucuk hidung.rosmah cucuk hidung lagi...telco cucuk hidung lg. .Malang sungguh Malaysia ber pmkan pm bangang

      Delete
  4. Klu pr 1 saat boleh selesai... itu kpl terbang hilang. klu kampung pula 6 bln lps mng settle.. klu x ini bukan anwar... 17 bln kemudian kampung tu kna roboh. Guru kafa plak kna bgi pr mng naik elaun 200.. smpi sekarng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketuanan telco! Koh! Koh! Boss celcom jadi PM! Koh! Koh! Koh!

      Delete
  5. Edit tak Edit

    Anak orang umno yg br lahir kena GST...

    Beli ubat bagi Bayi kena GST...

    3juta ahli umno sokong sangat GST
    Jom mati jihad pertahan GST umno dan pas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org malas mcm hang mmg la hidup ssh smpai bila2. klu nk maju toksah dok layan org mcm hang. Bangsa lain rebut peluang. Indon bru mai pon pakat jdi kontraktor kaya. Hang dok curi tulang di kantin lgi.

      Delete
    2. Soalnya bukan kaya atau tak kaya tapi telur! Kerajaan kau tu dah tak ada telur! Sampaikan telco pun nak terkemut-kemut mintak ehsan mereka serap GST! Kah! Kah! Kah! Dah kena tibai masih nak berkokok walhal bontot dah terberak busuk! Kah! Kah! Kah!

      Delete
    3. Ketuanan telco! Hidup hidup telco! Boss Maxis pun boleh jadi PM! Koh! Koh! Koh!

      Delete
    4. Teloq x teloq janji hang miskin mat indon pakistan baru mai pon dah kaya.. hang p la gebang waktu kerja di kantin bgi mak pak hang makan gaji buta hang tu kih kih kih

      Delete
    5. Hidup ketuanan telco! Koh! Koh! Koh! Ananda lebih power dari PM kau! Koh! Koh! Koh! Kau jual sahaja negara nie kat Bangladesh lagi bagus! Koh! Koh! Koh!

      Delete
    6. UMNO kecut telur bila jumpa boss Maxis, digi, celcom, u mobile! Kah! Kah! Kah! Memang dah tak ada telur! Kah! Kah! Kah!

      Delete
  6. Babi Najib peduli apa dgn gst,ingat ari2 dok jilat tu free ka..nk cpt kaya jual jubo x keje pun boleh beli banglo n kete mewah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah Najib tak ada telur apa nak buat! Jubur pun juburlah! Kah! Kah! Kah!

      Delete
  7. Semoga ada pemimpin dap akan jadi perdana menteri satu hari nanti.
    Mungkin juga yb ngeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti ada perdana menteri cina dLm malaysia satuhari nanti bila melayu semakin bijak pandai kerana kemajuan malaysia memerlukan bijak pandai ekonomi bukan penipu pengkianat dan perbodoh rakyat malah resis demi pertahan jajahan mrk. Yg lemah pasti akan dijatuhkan dan yg bijak tak kira bangsa asal rakyat malaysia mampu majukan malaysia mrk berhak jadi pm.

      Delete
    2. Apa gunanya PM kalau tak da telur? Koh! Koh! Koh! Bola dah tak da! Kah! Kah! Kah! Syarikat telco boleh jadi PM! Koh! Koh! Koh!

      Delete
    3. Ketuanan telco! Hidup Hidup! Hidup digi! Biar digi jadi PM lah! Koh! Koh! Koh!

      Delete
    4. Telur umno serot bila jumpa ananda krisnan tokey maxis

      Delete
    5. Kah! Kah! Kah! Good one! Kah! Kah! Kah!

      Delete
  8. Tak payah menipu aku ini , kalau beli vitamin memang kena gst, kalau ubat sakit tak ada kena gst, aku baru beli ubat dekat kedai farmasi.

    ReplyDelete
  9. Salam 1rasuah ,

    rakyat ingat kerajaan prihatin,

    1. bagi brim rupanya ambil balik guna gst.
    2. Banyak hospital tapi nurse biadap, doktor pakar dan alatan takde.
    3. Banyak sekolah rupanya nak bagi kerja pada spm sikit A.
    4. Banyak IPT rupanya tempat awang hitam, china doll dan mahasiswa spm serendah 3A
    5. Banyak projek pembangunan rupanya nak kayakan kroni.
    6. Banyak jabatan kerajaan tapi perkhidmatan lembab rupanya nak tanggung biawak hidup (PA)
    7. Kuarters polis cantik rupanya dalam hancur.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
  10. Kad prabayar pun UMNO tak boleh nak selesaikan! Apalagi masalah negara! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disuruhnya menteri mulut yang berbuh-buih tu! Kah! Kah! Kah! Dia plak nak kluar TV! Kah! Kah! Kah! Punah ranahlah jawabnya! Kah! Kah! Kah! Rakyat hanya telan air liur basi aje! Kah! Kah! Kah! Kah!

      Delete
  11. Sekarang topap kena bayar tax 12%.

    Memang celaka pemimpin BN ni.

    Rakyat Malaysia tolong amin kan supaya pemimpin BN ni semuanya mati terbakor.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga kote ko dn kote aljuburi jadi hitam legam mcm buntut kuali hangus terbakar akibat kuat menjubur dn menipu...Aminnnnnnnnn..

      Delete
    2. Kotek dan bola Ananda kau kena jilat bersih! Koh! Koh! Koh! Memang kotek dia hitam legam! Koh! Koh! Koh! Kotek tua yang hitam legam! Koh! Koh! Koh!

      Delete
  12. Aminnnnnnnnn......

    ReplyDelete
    Replies
    1. telo kau bengkak membesar mcm bola ragbi...Aminnnnnn3x

      Delete
    2. UMNO memang tak da teloq! Koh! Koh! Koh! Pasal tu jeles! Koh! Koh! Koh! AK punya teloq hitam legam pun kau kena jilat! Koh! Koh! Koh!

      Delete
  13. Aku tengok komen pkr ni jubo ngan telo je.. takde ayat lain ke..
    Selama nuar pimpin pkr yg dia ajar ko org kulum telur ngan main jumbo je ke.. sampai ayat tu je yg terpahat kat hati pkr... pantun 2 kerat
    ingat Abg nuar ingat jubor
    takut gst makan jelah telor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telor pon kena GST la vongok.
      Komen jubo dgn telo tu dtg dari spesis umngok la ngok.

      Delete
    2. UMNO tau jubor je! Koh! Koh! Koh! Pasal tu prepaid takut-talut nak jumpa boss telco! Koh! Koh! Koh!

      Delete
  14. Jual jubo mcm saipol xde keje tp hari2 g melancong.kahkahkah

    ReplyDelete
  15. Tak lama lagi adala menteri2 BN yang meletop kat udara...terutama yang suka naik jet tu....tunggu.....

    ReplyDelete
  16. Kah kah kah kah kah

    Bodo punya dap lahanat, nak menipu gambar tapi tak reti. Akhirnya kantoi.

    Pasma cai pkr dap pasti pertahankan kebodohan dap ni hingga berlendir.

    Kih kih kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO tak ada telur! Boss Maxis pun korang takut! Koh! Koh! Koh!

      Delete
  17. Mati terbako lah kau pemimpin2 BN...terutama laki bini yg selalu naik jet.
    Aamiin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai UMNGOK yg ngok ni keturunan hamba abdi.hari2 makan nasi dgn sambal pun tak kisah janji menteri2 biawak pojaan dia orang ni dapat hidup mewah...

      Delete
  18. Kenapa orang cerdik pandai masuk UMNO jer jadi bongok????asalkan jadi ahli MP YB atau kabinet jer jadi bongok???

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO & Bongok ibarat aur dengan tebing saling lengkap melengkapi antara satu sama lain

      Delete
  19. Amno bukan bongok...tapi bongoks, sbb byk sgt bodo nya...

    Tapi pasma caai dap "biar bodo asal berani"...ni punya bongok pun tahap gaban gaks...kah kah kah

    Nak menipu tapi bangang, itu lah bongoks set2 pasma cai dap pkr...

    Hudud yg d bawa PAS tentang...bongoks sampai berlendir

    Kah kah kah

    ReplyDelete
  20. Do not see micro problems such as pre-paid card. If we see every single problem, it will never end. We should see the country in macro. We are peaceful country, everyone technically afford to buy vehicles, price of goods are fine, tax rate is low, electricity supplyis good, ringgit is stable, security is very good, religious freedom is good, etc. If we compare all these with many other countries, we are doing good. If we try to raise issue here and there, it is fine, but all these are minor issues.

    ReplyDelete