KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 5 May 2015

KENYATAAN MEDIA KETUA TRAFIK PASUKAN TRAGEDI DUKE EKORAN KENYATAAN TIMBALAN MENTERI PENGAKUTAN SEMALAM ... BANTUAN MIROS TIDAK DIPERLUKAN.Semalam Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Abdul Aziz Kaprawi berkata Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya (MIROS) akan bekerjasama dengan Polis Diraja Malaysia bagi membantu siasatan berhubung nahas di Lebuhraya Duke, Sabtu lalu.

Abdul Aziz Kaprawi berkata siasatan menyeluruh akan dijalankan termasuk menganalisis rakaman kamera litar tertutup (CCTV) bagi mengenal pasti punca kemalangan.

Siasatan terperinci akan dijalankan dan hukuman seperti menggantung lesen boleh diambil sekiranya terbukti ada kecuaian dalam pemanduan, katanya kepada pemberita selepas melawat keluarga mangsa di Taman Batu Muda, Batu Caves di sini, Isnin.

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira 1.05 pagi itu, sepasang suami isteri dan bayi perempuan mereka berusia tujuh bulan maut dalam kemalangan membabitkan tiga buah kenderaan di Km 6.2 Lebuhraya Duke dari arah Ulu Klang menghala Jalan Duta.

Mereka ialah Fairuz Nizam Husain, 35, isterinya Nova Safitri Azhari, 25, dan bayi mereka Nur Firuza Annisa.

Abdul Aziz turut memberi jaminan tiada unsur pilih kasih dalam siasatan yang akan dijalankan.

Pagi ini Ketua Trafik Pasukan PDRM SAC Dato' Mohd Fuad Abd Latif telah menemplak kenyataan Timbalan Menteri berkenaan dengan menyatakan secara tegas lagi ikhlas betapa bantuan MIROS tidak diperlukan kerana peranan MIROS hanyalah sebagai penyelidikan dalam aspek keselamatan jalan raya tidak lebih dari itu.

Ini baru dinamakan Pegawai Kanan Polis yang ada integriti dan keberanian menegakkan keadilan dan menegur pemimpin atasan demi kebenaran.

Prinsip benar tetap benar ... tiada sesiapa pun berada di atas undang-undang .. yang bersalah tetap akan dihadapkan kemahkamah tanpa mengira status dan kedudukkan dalam masyarakat.

Nampak sangat Timbalan Menteri Pengangkutan ini cuba meraih batuan politik dengan mengambil kesempatan dari trgaedi ini.

Tahniah Omak Kau ucapkan kepada Ketua Trafik Pasukan YDH SAC Dato' Mohd Fuad Abd Latif.

7 comments:

 1. Babi Masih Haram Dimakan!!!!!!!

  Dalam amalan Nepotism Politik PKR, Anak - anak boleh diheret dalam kancah Politik untuk raih undi simpati!!!
  Kenapa Daging Babi Haram? Ianya daging jugak. Sama macam daging lain? Mungkin itu pertikaian yang boleh digunakan oleh anak beranak Si Ketua Penipu tu jika ianya ada kaitan dengan mereka.

  Jika kita lihat dari satu sudut, Si Nurul Izzah tu semalam cuba nak menjustifikasikan amalan Nepotism Politik Longkang yang diamalkan oleh kaum keluarga dia di Permatang Pauh.

  Kata Si Nurul Izzah tu, budaya 'Politik Anak Beranak' yang menjadi amalan PKR selama hari ini bukannya Nepotism Politik yang didakwa oleh sesetengah pihak terhadap mereka sebelum ini.

  Sebaliknya, Si Nurul Izzah kata pembabitan ahli keluarga dia didalam Politik pada ketika ini merupakan satu 'Warisan Perjuangan' yang telah ditinggalkan oleh Si Ketua Penipu tu kepada dia.
  "Saya boleh katakan begini, dalam mana-mana perjuangan memang ada warisannya. Sudah pasti kalau kita nak meneruskan perjuangan, tentunya kita mahu anak-anak kita mewarisi idea-idea perjuangan tersebut. Tentunya kita mahu anak-anak kita memahami kenapa pegang kepada prinsip itu," katanya.
  Dari kenyataan yang dikeluarkan oleh Si Nurul Izzah tu membuktikan bahawa dia cuba nak menutup kemaluan dirinya sendiri yang sekarang ni sudah terdedah kepada khalayak umum.

  Dan dalam masa yang sama, percubaan untuk menutup kemaluan tersebut, Si Nurul Izzah tu mula pusing cerita, dan mengaitkan isu berkaitan dengan syarikat GLC yang didakwa ianya sebagai amalan Nepotisme.

  Pusing - pusing, Si Nurul Izzah ni cuba nak tutup amalan Nepotisme Politik yang diamalkan oleh kaum keluarganya daripada dijadikan persoalan. Sedangkan isu Nepotisme Politik itu yang ditentang selama hari ini.

  Jelas, Nurul Izzah tu cuba nak memesongkan perhatian rakyat dan mengelirukan mereka dengan maksud Nepotisme Politik itu sendiri dengan mengaitkan isu lain demi untuk menjaga kepentingan Politik dirinya sendiri. Bukannya untuk kepentingan rakyat!!

  ReplyDelete
 2. Gempa bumi ke. Accident yang memilukan ke. Kiamat ke. Laknat sekor otak ciput ni masih dengan cerita ulang tayang yang dah basi. Melayu otak bangsat. Memalukan Melayu saje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kau sorang je bangsat. Babi punya orang. Kalau berdepan kau hina melayu, aku bunuh kau.

   Delete
 3. Alamak takutnya. Peeraah. Otak kontot.Buat malu saje.

  ReplyDelete
 4. Orang sabah standard tapak kaki shj

  ReplyDelete
 5. Harap masih ramai Pegawai Tinggi Polis yg berintegriti mcm ni

  ReplyDelete
 6. semua orang tahu kelajuan membunuh, mungkin tukar haluan salah satu punca,
  tetapi dengan kelajuan yang merbahaya tiada siapa dapat menjangka.

  ReplyDelete