KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 2 April 2015

AZMIN ALI DI KRITIK KERAS OLEH KHALID IBRAHIM KERANA GAGAL SELESAI ISU AIR ... JIKA TIDAK AZMIN MAMPU PR PERLU LANTIK MB BARU.


Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengkritik pentadbiran Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali dan mendakwa beliau gagal menyelesaikan isu air di Selangor.

Beliau berkata, tindakan Azmin yang melewatkan untuk  memuktamadkan penstrukturan air menyebabkan pembinaan paip dari Sungai Pahang ke Loji Semenyih tergendala.

“Jika terus gagal menyelesaikan isu air, Selangor perlu pemimpin lain yang lebih layak, saya tidak berminat pun tetapi dewan perlu memikirkan kepimpinan baharu. Azmin perlu beri komitmen dan berhenti dari terus mempolitikkan isu air ini seperti mana titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

“Kenyataan Azmin mengaitkan isu hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dengan isu penstrukturan air Selangor juga tidak boleh digunakan sebagai alasan,” katanya dalam Sidang Dun, hari ini.

Abdul Khalid menambah, kos pengambilalihan syarikat konsesi juga tidak boleh melebihi daripada RM 9.65 bilion dan kerajaan negeri mesti memastikan tiada kenaikan tarif air dalam tempoh tiga ke empat tahun selepas ini.

“Tempoh bulan madu sudah berakhir, berusahalah untuk hentikan politik dalam menentukan nasib rakyat.

“Kita mesti tunjukkan kepada mereka kesinambungan usaha kita seperti yang dijanjikan dalam pilihan raya lepas dapat kita lakukan,” katanya.

Sebelum ini, Azmin mendakwa kerajaan pusat mahu tapak tanah syarikat konsesi air dipindah milik kepada PAAB dan mendakwa perkara itu tidak disenarai dalam perjanjian utama (Master of Agreement).

5 comments:

 1. tak apalah ,lepas ini tak air mari kita beramai pergi ke rumah azmin mandi dekat sana, anwar tak apa dia tak mandi seminggu boleh ,berak tak basuk jubur dia takpa Jangan bagi anwar mandi seminggu . Bagi anwar tisu je jika dia berak nanti , apek dap pun galak jangan basuk jubur dengan air supaya dapat jiman air pakai tisu bersih jubur. dapat apek kaya kan disebab tisu itu

  ReplyDelete
 2. Cakap brdegar degar ekor brgelumang dgn taaaiiikkk.tk sabar nk humban azmin ke dalam tempat kegemaran dia...looonggkaaang...

  ReplyDelete
 3. Uiiiiiiii APA kata azmin, Anwar kata yes. Azmin kata satay kajang adalah daging rebus, aku rass anwar percaya. Ialah Anwar kan bahlol math. More than ,2 equals ,1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muhammad Bahlol ialah salah seorang ulamak Islam terkemuka satu waktu dahulu. Tak percaya boleh Google.

   Delete
  2. Al-Bahalol ialah abang kpd khalifah Harun Al-Rasyid

   Delete