KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 9 April 2015

TIMBALAN MENTERI BERANG NAIK ANGIN SATU BADAN APABILA BELIAU DI HIDANGKAN MEE UDANG BERPERISA LIPAS DI OLD TOWN WHITE COFFEE SUBANG AIRPORT SKY PARK.



"Tadi saya bersama kawan-kawan makan prawn mee di Old Town White Coffee di Subang Airport Sky Park. Saya terkejut dan marah bila ternampak lipas dalam sup prawn mee."

Begitulah kata-kata bengang yang diucapkan oleh Timbalan Menteri Belia Dan Sukan merangkap Naib Presiden MIC yang juga Ahli Parlimen Tapah YB Datuk M. Saravanan di akaun laman sosial Facebooknya.

Yang seronok tu, dekat nak habis baru perasan ada seekor lipas dalam mangkuk mee udangnya.

Ikut hukum akal logik, kalau tidak perasan ada seekor lipas sudah pasti dia menikmati sungguh hidangan mee udang itu sebagai lazat dan sedap.

Pihak kementerian dan jabatan yang bertanggung jawab dalam isu ini mesti ambil tindakan yang sewajarnya.

21 comments:

  1. Adooiii rasa gatal geli geleman pulak tekak ni...nmpk lipas tu dah tkde kaki pulak tu...uuuweeek

    ReplyDelete
  2. Ala setakat lipas.

    Biawak mati tepi jalan diambilnya masak kari.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa nk dicakap lagi ye dak ?
      Sham TM ?

      Delete
  3. mesti pengikut palanivel yg letak ni... kah kah kah...

    ReplyDelete
  4. Aku dah lama boikot kedai ini...
    kopi putih konon ...

    ReplyDelete
  5. Aku dah lama boikot kedai ini...
    kopi putih konon ...

    ReplyDelete
  6. KAH KAH KAHHH . . .! ! !
    TERINGAT PADA " MENYOMBO WHITE COFFE" KAH KAH KAHHH. . .! ! !

    ReplyDelete
  7. Salam 1rasuah,

    Old town white coffee ialah satu franchise anak Malaysia yang berjaya. Ia telah.menyumbang kepada ekonomi negara dalam bentuk cukai dan mengurangkan pengangguran.

    Nak harapkan melayu, mereka hanya banyak di ipt tapi bila grad menjadi beban kepada negara kerana mereka menjadi pencari kerja bukan penjana kerja.

    Masalah timbul apabila ada yang tidak sedar diri memilih kerja yang bukan dalam tahap kepandaiannya akibatnya produk jadi seperti labu yang dibaiki tikus.heee

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh amah dan kuli am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya , biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina babi lu jgn bagi komen. Lu babi

      Delete
    2. Kedepan ni mmg kelakar.. Smua benda boleh dikait dgn kembalikan degree berasas kepandaian..bravo!!

      Delete
  8. Lipas nak sambut gst tuuu

    ReplyDelete
  9. Dsntr sebentar td menyatakan bhw ada 2 perkara yg tun m minta dia tak tunaikan..
    1...batalkan brim.
    2.... buat smula jambatan bengkok.
    then pm kata inilah masa yg sesuai buat gst sbb duit minyak petronas makin kurang...so rakyat kena bantu gomen tambah duit....

    amacam...baru best pm sudah berani la ni...
    tapi...tak pula ditanya pasal beli jet....campur tangan RM dlm admin...isu bercuti thn lepas....siapa yg bayar hutang 2billion hutang 1mdb...dll...bab altantuya katanya...saya dah bersumpah...smua dah nafikan saya terlibat....

    teringat masa pak lah dulu...mcm ni juga buat wawancara kat tv...pas tu jatuh juga...

    mari kita lihat siapa yg kenaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali pertama berjaya, kali kedua orang pandang rendah kat mahathir.

      Delete
  10. Lipas tu bunuh diri sbb GST..harap hampa2 semua mengerti yaa..

    ReplyDelete
  11. Dah nak habis bru jmpa lipas nmpk sgt wallet tggl kt umh xda duit nk byr nk cover malu r tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah bayarlah pundik kau tak nampak ke resit atas meje tu.. kau apa tau tak penah mkn dlm old town tu bkn warong mkn dulu baru bayar mc tempat kau lepak.. buat malu kaum dan pkr je.. dgn lawak bodoh kau.

      Delete
    2. Menteri umno/bn memang selalu makan lipas. Pasal tu bodoh sgt menteri2 umno/bn ni

      Delete
  12. Selesaikn Penganguran utk warga asing.
    Bnyk pekerja Myanmar & Vietnam..
    Nasib Baik lipas.. Klu jumpa kaki katak.. Kaki kucing kat dlm kari tu bru ada akai...

    ReplyDelete
  13. Dia dah bayarlah bodoh.. kau tak nampak ke resit atas meja kau apa tau kat old town bayar dulu baru makan bukan kat warong tepi jln macam tempat kau selalu melepak.

    ReplyDelete
  14. Cakap Boikot OldTown lah, McD lah, Starbuck laa... berbagai laa korang.. sehari dua je... lepas tu melantak kat situ gak orang Islam, glamour konon...bukan Islam lantak depa laa.....lipas, babi, ular, katak...semua diorang balun.....Saravanan, I bet you take further action, kasi saman kaw kaw Oldtown tu...

    ReplyDelete
  15. HAHAHAHAHAHAHA...... Timbalan Menteri yg termakan lipas .... kau orang semua duk bergaduh apahal ...... memang korang semua BOODOOOH....

    ReplyDelete