KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 7 January 2015

BERITA GEMBIRA UNTUK PARA PENYOKONG UMNO/BN ..... TIMBALAN MENTERI KEWANGAN SAHKAN BAHAWA PREMIUM INSURANS DIKENAKAN GST.Kementerian Kewangan hari ini mengesahkan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sebanyak 6% akan dikenakan ke atas semua jenis bayaran premium kecuali insurans perlindungan hayat.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Chua Tee Yong‎ berkata, GST ke atas premium insurans tidak menjadi isu kerana pengguna insurans sudah dikenakan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST).

"Bagi bayaran insurans premium, memang akan dikenakan cukai tetapi tidak kepada jenis insurans hayat, selain daripada itu memang pengguna akan dikenakan GST," kata Chua pada sidang media selepas menghadiri taklimat bersama sektor runcit di Petaling Jaya, hari ini.

"Dan pada masa sekarang, kalau saya tidak salah, insurans memang dikenakan cukai SST."

7 comments:

 1. Hai! x sabar aku nk tunggu pru14....

  ReplyDelete
 2. Diharap lesen Anjing tak kena GST. Ialah terguris perasaan VVIP dari Kawasan Pantai yang pergi sesi Sentuh Anjing pada tahun 2014.

  Cuba teka sapa dia?
  Hint :
  Papa dia kaki mengarut dari Penang. Waktu banjir dia ada kat Australia walaupun LKS dan TGHA sibuk membantu

  Mama dia lagi karut. Orang tanya apasal tak melawat Kajang. Dia jawab, ada jemputan kenduri dia mai la.


  Jeff Ulu Yam
  Reformist Unggul

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lesen anjing2 ulu yam dikecualikn gst ....

   Delete
 3. Hahaha....

  Gst bagus utk bangunkan negara dgn lebih baik dan cepat. Hari2 keluar tv utk jelaskan gst tetapi yg untung tv dapat durian runtuh manakala rakyat penanggung segala hutang dan perbelanjaan . Dgn jelas siapa tolong siapa bantu siapa???? Adakah kerajaan bantu rakyat atau rakyat tolong kerajaan??? Kenapa rakyat masih nak harapkan pagar sedangkan pagar makan padi..

  ReplyDelete
 4. Ulu Yam byk anjing
  Jenis anjing makan babi . menyalak bagi pihak Tuan dia yg sedang sakan shopping diluar negara . anjing belaan makan buger

  ReplyDelete
 5. Bila GST dilaksanakan semua rakyat terlibat dari bayi - tua bangka tak kira miskin atau kaya bekerja atau menganggur ada kereta atau berjalan kaki...bujang atau bekeluarga...SEMUA DICUKAIKAN sayangnya tidak difahami langsung oleh golongan 47% majoritinya juak2 MELAYU...yang malas berfikir seronoknya pemimpin2 kamu disamping gaji & elaun yang tak luak2 boleh terus meneirus mengaut hasil negara sambil memerah keringat rakyat

  ReplyDelete
 6. Kepada para pemandu taxi Malaysia GST akan menambah beban kewangan anda semua dan harga alat ganti kenderaan akan melambung tinggi sedangkan setiap bln ada saja yg perlu dibaiki . sila beri ucapan terimakasih pada bn krn menambah beban kpd semua pemandu taxi.

  ReplyDelete