KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 30 January 2015

OLD TOWN WHITE COFFEE KOPITIAM JUAL TOUFU PORK??????


Gambar resit Old Town White Coffee Kopitiam tertera tulis  "toufu pork" sudah agak lama juga berlegar di laman sosial seperti WhatsApp, Facebook dan Instagram.

Dilontarkan soalan bukankah Old Town White Coffee Kopitiam sudah mendapat sijil halal dari Jakim mengapa ada jual pork (babi)?????

Mohon pihak terbabit memberikan respon demi pencerahan dan kebenaran .. enggan menuduh yang bukan-bukan yang boleh ditakrifkan sebagai fitnah.

20 comments:

  1. Tahniah Omak Kau..

    Macam ni barulah yang dikata isu yang sesuai diketengahkan.

    Harap pihak berkuasa siasat segera.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "toufu pork" ngan macai umno same je dua2 babi.

      Delete
  2. Pasal la masih ada dari kita yg beragama Islam yg sanggup masuk mentedarah di tempat yg sebegini?

    ReplyDelete
  3. Pasal la masih ada dari kita yg beragama Islam yg sanggup masuk mentedarah di tempat yg sebegini?

    ReplyDelete
  4. Patut lh ramai rakyat malaysia beragama islam kerek semacam je ... x tau ape yg dia org makan halal ke haram ... org jakim ade lepak kt kopitiam ni x? ...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai! adakah ini halal? KFC double down dog?????

      http://www.themalaysianinsider.com/food/article/kfcs-chicken-fillet-swaddled-hot-dog-goes-viral

      Delete
    2. Lu tanye sama jakim ...hee

      Delete
  5. Cirita lapok. Sebanar nya ialah "taufu pok" atau "tahu goreng"
    Blogist omak kau dah macam Hamngok/BN. Re cycle article.
    oh! sedap nya.
    http://www.tiffinbiru.com/2009/02/tauhu-pok-berinti.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nape ejaannye "pork" bukan "pok" di resit tu atau "tahu goreng" je kn senang... x de lh org persoalkn lg ... hee

      Delete
    2. apa.... kita semula.tak syok la macam tu omak kau.dah tak ada citer baru ke ... citer yg gempak2 sikit. alaaa,macam citer terjah2 tu.... baru brutal sikit...

      Delete
  6. Ha. Ha uji dulu makan itu makmal dua tiga kali baru boleh cakap , hot dog korang makan ada kah dia haram sedang kan dalam dia hanya ada daging lembu dan ayam aje nama makan hod dog dari amerika , dah tahu ini old town ini kedai kepunyaan cina buat apa korang makan ia toufo pork nama makan dari china. Lagi pun aku yakin toufo pork bukan di Buat dalam benda haram, kita buat ujian makmal dulu baru boleh cakap

    ReplyDelete
  7. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete
  8. Banyak kodai lain boleh poi makan, sajo nak belagak la tu, g tompek ado kelasss konon... poraahhh...

    ReplyDelete
  9. Pekerja pun banyak melayu.

    Old Town bankrap , kesian bebudak melayu kena buang kerja.

    Orang orang Melayu mana ada duit nsk makan Old Town tiap2 hari pun.

    Nak harap Melayu yang miskin kedekut mslsn Old Town susah juga nak maju.

    Orsng orang Melayu saja.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. aku rasa takde oldtown jual nasi ayam hainan.. Cuba cek resit tuh smula.. Benda2 gini kena slidik dlu.. Klau aku nak buat dajal, aku pun bleh buat resit palsu lpas tuh ambil buku menu mana2 restoran lpas tuh gambar... Thenn post... Erkkk..

    ReplyDelete
  12. hahaha. Kena faham pekerja kat old town WC ramai Bangladesh, nepal dan melayu. English dah la tak fasih. Cuba tengok Menu old town, mana ada tulis pork
    Jadi, pelanggan sama tukang order dua dua pun 2x5. Satu, tak sebut betul betul, satu lagi English tak berapa pandai.

    Kan dah keluar Pork.
    Nasib tak keluar Tahi Pork.

    ReplyDelete
  13. tu tofu kering saja la

    http://aam.my/thoughts/penjelasan-pengurus-oldtown-white-coffee-toufu-pork/

    ReplyDelete
  14. siapa tau ini dari mana satu oldtown ya?

    ReplyDelete
  15. orang itu ejaan salah. Pok , bukan 'pork'.

    ReplyDelete