KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 20 January 2015

PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA (PLKN) SESI 2015 DI TANGGUHKAN.Putrajaya hari ini mengumumkan penangguhan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi sesi 2015 sebagai langkah penjimatan dalam menghadapi ketidaktentuan ekonomi disebabkan kejatuhan harga minyak dan nilai ringgit baru-baru ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semasa mengumumkan semakan Belanjawan 2015 berkata, langkah tersebut akan dapat menjimatkan perbelanjaan kerajaan sebanyak RM400 juta.

"Dengan ini saya mengumumkan penangguhan program PLKN sebanyak RM400 juta, ia bagi membolehkan program tersebut dikaji dan disemak semula," kata Najib semasa membentangkan situasi semasa keadaan ekonomi negara di Putrajaya pagi ini.

INI ADALAH SUATU KEPUTUSAN YANG REALISTIK, TEPAT DAN BIJAK .... DALAM MASA YANG SAMA PROGRAM INI DI KAJI DAN DISEMAK.

8 comments:

 1. Kalu tk gawat ekonomi ape lak namenye ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ..nak bengkrap le namenye

   Delete
 2. takyah nak kaji dan semak semula ajib oiii,mansuh terus aje PLKN tu...lagi banyak kita boleh jimat, boleh kita buat gi shoping...di sinun....  ReplyDelete
 3. Napo lh umno/bn ni dh lh banjir bosa x nk isytihar dharurat, ekonomi torok cam ni pun kato tak gawat...takut bukan apo dlm sonyap2 msia dh muflis ... Hanco!

  ReplyDelete
  Replies
  1. bukan 'torok', tapi 'tokrok',supa tokrok cetong tu...

   Delete
 4. PLKN satu projek pembaziran ratusan juta setahun dimana kroni mendapat kontrak melalui perniagaan yang dijamin keuntungannya elok dikaji semula atau dihentikan terus program yang berselindung disebalik membentuk jati diri remaja negara yang rata2 mendapat faedah yang minima dari program berkenaan

  ReplyDelete
 5. Cantik berseri sekali pujian Omak kepada Najib.

  ReplyDelete
 6. senang kerajaan terus mansuhkan plkn...dapat menjimatkan perbelanjaan negara...setidak-tidak pon cuma buat satu sesi untuk setiap tahun

  ReplyDelete