KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 20 January 2015

INTERPOL SUDAH MASUKKAN KOPERAL SIRUL AZHAR UMAR KEDALAM PENGKALAN DATA NYA SEBAGAI PENJENAYAH BURUAN YANG PALING DI KEHENDAKI.



Interpol pada hari ini telah memuatnaik maklumat mengenai Koperal Sirul Azhar Umar, yang dijatuhkan hukuman mati olehpanel lima hakim  Mahkamah Persekutuan yang di ketuai Ketua Hakim Negara atas pertuduhan  membunuh model dan jurualih bahasa dari Mongolia, Altantuya Shaariibuu pada 18 Oktober 2006.

Antara maklumat yang disertakan oleh Interpol ialah nama penuh dan gambar Sirul Azhar Umar.

Interpol dalam satu kenyataan ringkas menerangkan bahawa Sirul menjadi orang buruan bagi Polis Diraja Malaysia kerana dijatuhkan hukuman mati.

Maklumat yang dimuatnaik oleh Interpol adalah bertujuan untuk edaran umum dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan agar menghubungi pihak Interpol bagi membantu siasatan kes.

Informasi lanjut mengenai kes pembunuhan dan penjenayah pula akan disalurkan jika permintaan dibuat ke atas Interpol menerusi website tersebut.

10 comments:

  1. Mati kerana menurut perintah ....

    ReplyDelete
  2. Bagus jg dia lari buat apa patuh pd undang2 gampang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maka apa perlunya orang seperti kamu masih "kekal" di tanah ini...pergilah kamu sebagaimana menjauhnya ali abdul jalil..alvin tan dan carilah kamu pada apa yg kamu sukai ...mungkin benar kedua pesalah itu diarahkan supaya menghapuskan simati ...bukankah hukuman telah dijatuhkan..alangkah bodohnya sipesalah itu yg menanggung dengan nyawanya sebagai ganti tanpa ia "membongkarkan" siapa yg mengarahkan pada pembunuhan yg berlaku itu...dan lebih bodoh lagi apabila dirinya telah terlepas dari undang2 tanah ini dengan melarikan diri namun masih "merahsiakan" siapa yg memerintahkan ...sangat "tawadhuk" pada perjanjian terkutuk yg telah dimeterai..maka diambil kesempatan oleh manusia yg berkhianat yg tidak mengetahui keadaan sebenar dengan membawa fitnah dan adu domba pada "misterinya" kes ini...lalu disuburkan pula oleh para pengikutnya yg sombong lagi jahil...

      Delete
  3. Siapa yang bagi perintah..?????.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. keputusan hakim adalah muktamad,
      surat menyurat tidak dilayan....
      siapa bagi perintah tak relevan,apa
      motif pun tak penting.....
      sekian,timakacih....

      Delete
    2. Yg bg perintah bunuh x kan tenang hidupnye, bayangkan dia sebenar dh melibatkan kehilangan 3 nyawa, same je le mcm dh bunuh 3 org sekali gus, terima je lh ko badi2 org2 yg ko bunuh tu ... kalu x betul boleh jd gile tu, bunuh org lh katekn...sekian

      Delete
  4. Sirul ngan najib same je dua2 taik hanjing
    Sape suruh wt kerje gile tu.. Esk luse mati itu pasti .lari la sejauh kau berlari.. Ikut sangt perintah si celake tu.. Xpasal2..

    ReplyDelete
  5. Yg bersekongkol dgn yg bg perintah juge akan dihantui jugak hidup mereka ... mampuih lh korang...tido asyik mimpi muka2 simati...hehehe

    ReplyDelete
  6. Sirul sudah dimasukkan ke dalam data Interpol. hahaha. Jadinya memang benarlah hukuman dan memang benarlah Sirul jadi buruan. Maknanya rakyat Malaysia sudah mempercayai sepenuhnya plot yang sememangnya dirancang. hihihi. Dari awal perbicaraan hingga dijatuhi hukuman dan dibebaskan dari hukuman dan perbicaraan semula dijatuhi hukuman gantung sampai mati. Tapi motifnya tidak diketahui, dalangnya pun tidak diketahui. Razak Baginda, kesnya tidak pula dirayu oleh Peguam Negara sedangkan kes buntut Saiful dirayu dan dirayu. Mana lebih berat main buntut ke bunuh anak orang yang sarat mengandung.
    Bahagian kedua . Sirul sememangnya di Australia dan bagaimana dia boleh sampai kesana. Paspot peminjam PTPTN disenaraihitamkan tapi pembunuh boleh gerak bebas. hahahaha. Syarat bagi pelawat-pelawat ke Australia, mesti Visa 3 bulan, tiket pergi/balik dan tempat tinggal di Australia mesti dimaklumkan kepada Imigresen Australia. Pada kebiasaannya pelawat yang tinggal melampaui had Visa akan ditangkap dan dihantar pulang dan bagi mereka yang bekerja secara haram di Australia akan ditangkap dihukum dan dihantar pulang setelah tamat hukuman. Peliknya Sirul terlepas dari semua ini. hahahaha
    Bahagian III. Sirul tidak akan dibenarkan pulang ke Malaysia sbb Australia tidak mengiktiraf hukuman bunuh orang/pesalah. Jadi tidak boleh dakwa mengikut Undang2 di Australia. Pandainya Sirul baca Undang2 Australia. Di belajar Undang2 ke. Maknanya. Dengan izin siapa di kesana. hahaha
    Bah.IV. Tahap akhir bagi meyakinkan rakyat Malaysia, bahawa Malaysia benar2 mahu bawa balik Sirul untuk hadapi tuduhan.hahahaha.
    Bagaimana kalau semua ini tidak boleh dilakukan dan malaon itu sudah ada identiti baru. Nak cari mana Sirul. hahahahaha

    ReplyDelete
  7. Pembunuh yang memberi arahan untuk membunuh tidak pula dimasukkan datanya didalam senarai oleh Interpol. Inilah tanda Akhir Zaman,

    ReplyDelete