KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 7 January 2015

AKHIRNYA BERGUNA JUGA WARGA BANGLADESH YANG DATANG KE NEGARA INI.


Sebab itu tidak perlu bersifat ego, sombong, bongkak dan angkuh kepada warga asing yang datang kenegara ini dalam mencari rezeki secara halal sama ada disis agama maupun perundangan negara.

Tiada gunanya cuba mengaitkan mereka sebagai penyumbang gagal dalam misi merampas Putrajaya.

Jangan dihina mereka semata-mata datang kesini demi mencari sesuap nasi membesarkan keluarga .. Inilah hikmah yang ada .. Nak harapkan sangat anak-anak muda warga kita keluar membantu membuat gerak kerja menggunakan tulang empat kerat melakukan pembersihan sekadar boleh diharapkan Jabatan Unit Amal Malaysia jer .. yang lain tu sekadar pegang bag plastik tolong buat agihan bantuan barang-barang makanan sambil kepoh dan kecuh seantaro dunia.

Ketika kita derita dan sengsara disitu kita boleh tahu siapa yang boleh diharapkan .. tukang tinjau buat walk  about ketika banjir sudah surut tetapi diberi liputan cukup meluas memang ramai.

Minta tolong sama-sama banting tulang angkanya boleh dikira dengan jari.

12 comments:

  1. Anwar time banjir haram tak pi tengok mangsa. Yang aku tau LKS, TGHA Dan Azmin pi la.

    Adalah De Facto Dan president PKR kena tukar dgn warga Bangladesh????

    ReplyDelete
  2. Rosmah pun tak turun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami mahu anwar turuh bukan nya wan azizah , itu kata2 penyokong pr ia, ketika najib turun tengok banjir anwar di mana ia, buat apa rosmah nak turuh ia dia bukan pm ia, selok2 nya najib turuh , bila rosmah turuh pr buat fitnah pula ,rosmah buat kerja najib ,itu akan keluar dari mulut longkang pr ia

      Delete
  3. Ini blog UMNU...ye.....komen xde lain.....

    ReplyDelete
  4. Rupa-rupa pr sorok kan 40 ribu bangla kelantan rupa nya tak sangka ia

    ReplyDelete
  5. Bangla ni terpaksa lari ke Kelantan supaya terselamat dari diliwat oleh Anwar Berahi.

    ReplyDelete
  6. Geng PR lagi tak guna... melalak siang malam kondem kerajaan sehingga bah besar bala Allah SWT pun ligat menghentam mempersendakan...

    Buka lah deria, perbuatan tangan-tangan jahat mana sehingga bencana besar turun untuk di beri hidayah peringatan !

    Bangla tetap bangla yang berkerja di sini untuk sara hidup kemiskinan keluarga di negara mereka. Mereka boleh saja di arah buat apa sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bah besar tu pun banyak kena kawasan hulu totok umporno yang melalak siang malang kondem dan aniaya kerajaan PR keh keh keh

      Delete
  7. membesarkan keluarga?

    http://toadjitsu.blogspot.com/2015/01/kartunis-hina-nabi-muhammad-ditembak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg terjadi pada perancis akan pada malaysia disebab, jika malaysia hapus akta hasut. panggil majis peguam itu bela , mana muka2 macai pkr jika pandai isu agama main isu agama islam macam sister islam itu

      Delete
  8. Semua betul semua salah .... Ikut suka aku

    ReplyDelete
  9. Jangan lah ikut perangai setan mencari kesalahan orang. Diri sendiri sudah bust ape yg perlu dgn tenaga atau Wang ringgit....kena ikhlas pula Baru di hargai Dan dapat ganjaran Dari Allah. Kalau nak menunjuk2...lupakan sahaja.

    ReplyDelete