KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 6 January 2015

KISAH SEEKOR BABI HUTAN MENYERANG PERPUSTAKAAN UNIVERSITI MULTIMEDIA (MMU) MENJADI BUAH MULUT KALANGAN WARGA CYBERJAYA.Seekor babi hutan telah 'menyerang' perpustakaan Universiti Multimedia kira-kira jam 1.30 petang semalam.

Kerana kekecohan yang terjadi, semua pelajar yang berada di dalam perpustakaan itu diminta keluar bagi membenarkan pihak bomba menangkap haiwan liar tersebut.

Menurut Ketua Pustakawan MMU, Kamal Sujak, babi itu kecundang setelah bergelut dengan bomba selama dua jam di dalam perpustakaan terbabit.

"Bahagian utama perpustakaan itu terpaksa ditutup disebabkan keadaan berselerak akibat usaha menangkap haiwan itu.

"Binatang liar ini mungkin tersesat dari kawasan hutan berdekatan memandangkan pembangunan pesat sekitar Cyberjaya," katanya.

Menurut Kamal lagi, ruang bacaan utama tetap akan dibuka seperti biasa
.

4 comments:

 1. Ado yg ghoyaknyo hok babi hute ni nok cari buku dale perpustakae tu, yg boleh aja guano babi hute boleh gi tuka jadi panda.

  ReplyDelete
 2. Umno ngan babi sama je

  ReplyDelete
 3. Memang babi btol MMU ni

  ReplyDelete
 4. Babi pun tau nak masuk universiti. Tinggi mertabat kau babi dari setengah-setengah budak-budak Melayu yang pemalas, takut kerja berat, nak top up minta mak bapak, mak bapak yang bangang belikan pulak motorsikal, lepas tu mak bapak juga keluar duit untuk insuran, duit minyak, service dan bayar saman JPJ dan Polis. Tinggi betul metabat babi ni dari budak-budak tu!!!

  ReplyDelete