KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 3 June 2015

GAMBAR BEBERAPA ANGGOTA POLIS BANTUAN HISAP ROKOK DIKAWASAN DILARANG MEROKOK MENJADI KECUH DIMEDIA SOSIAL

Rakaman gambar diatas menjadi ribut gegak gempita dilaman media sosial mengenai beberapa anggota Polis Bantuan sedang menghisap rokok di kawasan tertera ada perkataan ' NO SMOKING" iaitu kawasan dilarang merokok.

Lokasi dan tarikh kejadian memalukan ini tidak pula diberitahu.

29 comments:

  1. Kesilapan pemilik kondo dan sepul ialah kerana tak menampalkan sticker ' no liwat' di pintu bilik Dan punggung nya...mnyebabkan nuwar tegangkan kotenya lalu menjubo

    ReplyDelete
    Replies
    1. KENAPA ULARMAK UG DAN PENYOKONG PAS UG PERANGAI MACAM SIYAL?

      Delete
    2. Kerana semuanya sial terutamanya dap & pkr

      Delete
  2. manusia memang susah nak ubah

    ulama dah bgtau liwat itu haram,

    die tutuh jugak jubor orang..

    nak ubah macam mana??

    kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebas duit tabung hajeeee pun haram jugak
      tutuh duit kwspeeee sama jugak
      tutuh tetap tutuh
      janji boleh naik jetttttttttttttttttt

      Delete
  3. LOKASI DI KLIA 2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Food Court

      Delete
    2. Tempat org lepak hisap rokok berjam2
      habis duit kera jaan bayar gaji
      makan gaji butaaaa

      Delete
  4. Liwat tuya halal. kalau mahzab umno.ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanya tun

      Delete
    2. Liwat halal dari mahzab pr sebab pas dah keluar fatwa liwat halal dari untuk anwar je

      Delete
  5. 'Melayu'...mengikut kamus, bangsa yg suka pada 'jubor' dan 'kote'...contoh Anon 10:09 dan 10:12 (kemungkinan besar orang sama). Komen BODOH BANGANG dan membazirkan masa. BODOH SIOL!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamus ayah hang.. bagi sebijik makan tak abih kot

      Delete
    2. sang dengki...lancau la

      Delete
    3. apa main ayah2 ni. Babi betol
      terajang kang bersepai gigi :)

      sekian, terima kasih.

      Delete
    4. Baru ada silat kerbau tapi sudah rasa macam ada satu bijik bom atom. Patot la KJ tarak heran sama rajah bomoo ooo
      jari tengah untuk kamu

      Delete
    5. elehhhhhhh...
      sedangkan malaysia pun vietnam bole bantai 5-1, inikan pula sang dengki

      Delete
  6. Salam 1rasuah ,

    Penjawat awam di Malaysia 1.1 juta! untuk hanya 26.5 juta rakyat

    Penjawat awam di jepun hanya 4 juta untuk 126 juta! rakyatnya.

    Penjawat awam di indon hanya 3.9 juta untuk 219 juta! rakyatnya.

    dengan jumlah begitu ramai, hairankan kenapa servis kerajaan masih lemah dan lembab , masih perlu di outsource kepada myeg dan lain-lain.

    Nampak tak kenapa penjawat awam di Malaysia sering tidur , masuk keluar kerja macam masuk keluar rumah sendiri , buat bisnis luar, lepak tempat makan lama lama dan banyak buang masa online?

    Kerana jumlah mereka terlalu ramai! Kerja terlalu sedikit, komplen terbanyak!

    Kurangkan penjawat awam , hapuskan GST, tambah subsidi kepada rakyat.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai. Adil untuk semua heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. DATA LAMA!!! Semak dulu jumlah penduduk tahun 2015 ni.... Sebelum buat komen...

      Delete
    2. Polis indonesia gagal tangkap mat top sebab polis lemah kurang angota polis dan terpaksa panggil tentera untuk tangkap mat top
      Polis jepun takut yakuza, sampai sekarang keturunan tak berjaya di hapuskan sebab kekuranaan anggota ia

      Betul itu banyak peliwat tegar, bagi semua percuma, kemudian negara bankrap.
      Kalau macami itu ,semua bagi percuma ia macam buku jinggay tak satu pun berjaya di laksanankan ia

      Kalau kurang kan kaki tangan awan bermaharajala geng 04 03 dan 36 kesayangan dap itu, dap suka bela penjenayah cuba tengok sekarang yg bawa china doll pun geng kesanyang dap itu ia

      Delete
    3. Lupa pesan dekat kau ia di jepun hospital kena ambil insuran sangat perlu jika masuk hospital, kerajaaan di malaysia hospital percuma tak perlu bayar hospital kalau bayar rm1 je, sebab itu jepun maju jika semua itu kurang kan siapa nak buat kerja pada dia orang itu, kata jual je semua hospital kerajaan habis cerita betul tak,
      Diindonesia pekara sama belaku di jepun hospital kena bayar di indonesia polis tak cukup sampai penganas bermaharajalela,
      Di singapore tentera ramai kurang nusnes dan doktar kerajaan semua semua swasta, jika perang belaku nusnes dan doktar swasta dan semua akan lari diri sebab semua orang luar.
      Lupa pesan polis indonesia pun paling pemalas dan serang abai tugas, suka rasuah, tentera lebih ramai dari polis, jika tanya rakyat indonesia jika ada penganas ada kamu panggil siapa tentera ke polis ramai rakyat indon jawab kami panggil tentera, itu sebab kurang kaki tangan awan ia polis tak langsung di hormati,
      Jika kurangkan pun tutup semua hospital ,kilinik ,balai polis dan bomba, dan buang semua perkerja di itu di ganti pasukan pemukul sekarelawan pps dap itu akan senang

      Delete
    4. Guwa sokong lu anon (14:01)

      cakap dengan macai2 ni susah. tahu komplen dan banding sesuatu negara dengan fakta yang salah.

      Delete
    5. hospital mongolia lak camana? Murah gak ke?

      Delete
  7. Saya cadangkan ADMIN dapatkan gambar kakitangan Universiti Awam pulak terutama pak guard ITM Shah Alam sedang merokok dalam kampus..
    Lagi banyak..
    Itu belum lagi dengan anggota ATM dan Bomba merokok dalam pejabat!!!!

    ReplyDelete
  8. Hahaha......
    Kalau nak larang hisap rokok mestilah kawasan tertutup dan kawasan terbuka luas memang tak salah pun merokok hanya kerana mrk yg tak suka rokok jadi komplain perbagai penyakit mcm2, tetapi hakikatnya sakit kritikal tidak semuanya sebab rokok malah mcm2 boleh menyebabkan penyakit dan mati kemalangan secara mengejut. Hanya manusia itu suka cari perbagai alasan itu ini tak baik.kalau rokok tak baik arak baik tak??? Kenapa arak boleh diminum kawasan tertutup sedangkan gas arak juga menghayalkan???? Kalau betul nak zero rokok tak yahlah jual rokok malah rokok dilarang jual akhir tiadalah org boleh rokok kan jauh lebih baik ???.SEMUA KERANA KERAJAAN NAK PUNGUT CUKAI ROKOK DAN AMBIL PELUANG SAMAN PEROKOK DGN INI KERAJAAN UNTUNG LAGI BYK.... SAMA DGN SAMAN JLN RAYA BERGAMBAR . RAKYAT MELAYU MEMANG KAYA SEBAB TU SUKA KENA SAMAN TETAPI SAMAN TAK MAHU BAYAR INILAH MELAYU.

    ReplyDelete
  9. Cukai arak tu penting kalau x mcm mana nk import gro helikopter.ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk byr gaji penjawat awam lgi ustaz ustazah di sekolah

      Delete
  10. Bab merokok ni adalah perkara peribadi. Adanya kwsn larangan merokok seperti ditempat awam, bangunan hospital dan lain-lain adalah kerana peraturan dan undang-undang, demi utk menjaga kepentingan kualaiti kesihatan terhadap hak orang lain. Di Malaysia bukan semua perokok tidak beretika dan memang ada sebahagian kecil mereka kadang-kadang tidak endah atau ada yang lebih teruk dengan sengaja memperlekehkan pegawai penguatkuasa apabila mereka ditangkap ketika merokok dikwsn larangan. Lagi satu status pegawai penguatkuasa takkan kementerian kesihatan atau alam sekitar nak hired kakitangan baru yang ramai semata-mata nak kuatkuasakan akta larangan merokok ditempat larangan! Apa kata mana-mana orang awam diberi kuasa atau perlindungan undang-undang untuk melaksanakan teguran terus kepada mereka yang merokok ditempat larangan!!!!!

    ReplyDelete
  11. X ke la polis bantuan ker...nm jer polis...sikit sngat yg OK..selebihnya tu..hampeh...

    ReplyDelete