KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 11 June 2015

LANGAT II INISIATIF KHALID IBRAHIM YANG DIBATALKAN OLEH AZMIN AKHIRNYA BAKAL DIMUKTAMADKAN JUGA SETELAH AZMIN BERTEMU UNTUK KALI KEDUA DENGAN MAXIMUS ONGKILI.Perjanjian Induk penstrukturan semula industri air antara Selangor dan Putrajaya dijangka dapat dicapai, apabila dua pemimpin tertinggi mengadakan pertemuan peringkat akhir bagi memuktamadkan isu yang tertangguh hari ini.

Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali berkata, pihaknya mengadakan pertemuan kali ke-2 dengan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Datuk Seri Dr Maximus Ongkili pukul 6.30 petang ini.

"Saya harap begitu," katanya ketika ditanya pemberita sama ada ia merupakan perbincangan peringkat akhir perjanjian yang ditandatangani pada September tahun lalu itu.

"Saya rasa kita sudah hampir untuk memuktamadkan beberapa isu kecil yang tertangguh," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) di Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) di Shah Alam.

Azmin berkata, pada mesyuarat tersebut, pihaknya juga menerima taklimat daripada Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN) berkaitan perjanjian itu penstrukturan semula industri air Selangor itu.

Beliau dan Maximus pada 20 Mei lalu mengadakan pertemuan kali pertama selepas ia tertangguh akibat kekeliruan dalam isu pengambilalihan aset antara negeri itu dengan kerajaan persekutuan.

Maximus dalam kenyataannya pada 21 Mei berkata, kedua-dua pihak mencapai komitmen untuk menyelesaikan perkara itu dalam tempoh 60 hari, bagi mempercepatkan kelulusan permit dan tanah yang diperlukan untuk Loji Rawatan Air Langat 2 dan sistem penyampaiannya.

“Kami berdua juga bersetuju mengkaji semula isu yang belum selesai dan mencari penyelesaian secara baik demi kesejahteraan rakyat yang terlibat dengan bekalan air yang tidak menentu,” katanya.

Katanya, kerajaan pusat amat prihatin kerana dengan terhentinya Projek Langat 2, bekalan air di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya terjejas memandangkan margin rizab bagi air terawat adalah kira-kira 2%.

Timbul juga kebimbangan rakyat akan mengalami kekurangan bekalan air ekoran  rizab air mentah di semua takungan tidak berada pada tahap biasa ketika ini.

Penstrukturan semula industri air, inisiatif awal bekas menteri besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang ditandatangani 12 September lalu dibatalkan Azmin pada Mac lalu kerana bimbang kedaulatan negeri terjejas.

Beberapa hari kemudian, Azmin berkata, perbincangan perjanjian itu diteruskan semula selepas Putrajaya bersetuju untuk kembali semula kepada terma perjanjian asal

9 comments:

 1. Anuar memecat Anuar pakai isu air kononnya ITU INI. Aku tak marah azmin. Aku marah kat manusia durjana berhari haiwan bernama Anuar beraherm. INI dibuat kerana gila jawatan nepotism. Memecat TSKI untuk bagi jawatan kat Bini aebagai tanda cinta. Cukuplah Anuar. Kao tak takut mampos ka Anuar

  Jeff Ulu Bernam
  Reformist yg Originel

  ReplyDelete
 2. dendam sungguh minah UG ni kat azmin.

  ReplyDelete
 3. Kah kah....doonia akhir zaman...orang bodoh mcm aljuboori di angkat jadi pemimpin....orang bangang dijadikan boneka mcm najib dan aljuboori dijadikan pemimpin...orang nnpk alim macam PAS tapi cinta doonia dan jawatan dijafikan idola...dooonia doonia.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. woi anak luar nikah tak tahu komen jangan komen.

   ko memang anak luar nikah. Kalu nak belajar adab cal saya sekarang :012-9062672

   Delete
  2. Sian jeff ulu bernam marah sgt kat nuar die mengharap dpt jd pnganti saiful tp saiful dh kaya skrg xnk letak jawatan sbg ahli liwat.kahkahkah

   Delete
 4. Tuan tanah 1000 org lebih dalam kerajaan pp . Bila nak betulkan statement. Tak baik lah tuan tanah bagi berita tipu. Sampai ke akhirat dosa menipu selagintak minta maaf

  ReplyDelete
  Replies
  1. Penang bukan cina punya. Xda sbb pas nk letak jawatan.

   Delete
 5. Ramai Cina dlm DAP adalah Cina Kristian. Mrk anti-Islam. Cina masuk Kristian OK. Cina masuk Islam TAK OK.

  ReplyDelete
 6. Khalid.. apsal tak jenguk parlimen bdr tun razak ni. Naik gaji terus nyorok bawah selimut. Apalah malang pengundi2 yg pangkah kau ni.

  ReplyDelete