KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 11 June 2015

KOLEKSI FOTO KPDNKK WPKL LANCARKAN OPERASI BENTERAS BARANG JENAMA TIRUAN DIJUAL SECARA ONLINE SEKITAR KUALA LUMPUR.




Operasi khas dinamakan Ops Barang Tiruan WPKL ini dilakukan terhadap premis yang menjalankan perniagaan penjualan berjenama tiruan secara online.

Lokasi di Brickfields Kuala Lumpur ... sebanyak 324 buah beg tangan pelbagai jenama tiruan bernilai RM64,800 telah dirampas dan disita.

Siasatan dijalankan dibawah Seksyen 8 (2) Akta Perihal Dagangan 2011.

23 comments:

  1. Reformist tiruan pun ramai tergulung Dari orang yg fanatik Anuar bin beraheeem. Punyala fanatik sampai kata nepotism is okey bila sampai me keluarga Anuar keparat itu

    1998 dulu Anuar janji nak law an kronism Dan nepotism. Semarang dia kepala hanjing nepotism.

    So reformist tiruan go fudge your self. Fook u all

    Jeff Ulu Bernam
    Reformist yg Originel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga sekilo babi segar berapa Jeff. Semoga bisnes baru ko akan berkembang maju..

      Delete
  2. PERGI LA KAT GM PLAZA CHOW KIT, GM PLAZA KLANG

    itu sumber barang2 tiruan nak operasi sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reformist tiruan pun ramai tergulung Dari orang yg fanatik Anuar bin beraheeem. Punyala fanatik sampai kata nepotism is okey bila sampai me keluarga Anuar keparat itu

      1998 dulu Anuar janji nak law an kronism Dan nepotism. Semarang dia kepala hanjing nepotism.

      So reformist tiruan go fudge your self. Fook u all

      Jeff Ulu Bernam
      Reformist yg Originel

      Delete
  3. Tuan guru LGE dan LKS adalah ulamak tersohor wajib diwala'kan oleh golongan walaun2 kerana telah berjaya menghabiskan pengajian Islamnya di Jordan dan Mesir hanya dlm masa 3 hari je berbanding TGHH yg terpaksa menghabiskan masa bertahun2 ............ Tuan guru LGE dan LKS juga dipercayai adalah khalifah imam Mahdi yg akan membimbing golongan walaun2 utk menakluki Putra jaya dgn karamahnya ............. sekiranya berjaya golongan2 walaun akan mengangkatnya sbg nabi khatim khatimul anbia' (nabi terakhir dpd terakhir) dan segala sabda2 mereka akan menjadi sumber rujukan perundangan terpenting !

    ReplyDelete
  4. Bukan ke menjual barang barang tiruan itu satu penipuan dan sama macam mencuri? Bukankah menjual barang tiruan tu haram hukumnya? Kalau nak bangkangpun biar bertempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reformist tiruan pun ramai tergulung Dari orang yg fanatik Anuar bin beraheeem. Punyala fanatik sampai kata nepotism is okey bila sampai me keluarga Anuar keparat itu

      1998 dulu Anuar janji nak law an kronism Dan nepotism. Semarang dia kepala hanjing nepotism.

      So reformist tiruan go fudge your self. Fook u all

      Jeff Ulu Bernam
      Reformist yg Originel

      Delete
  5. Dunia akhir..mcm mcm tiruan..ada pahlawan tiruan, anugerah tuhan tiruan, ulamak tiruan, raja tiruan, bomoh tiruan, elite tiruan...apabila terbongkar dpt malu dn kehinaan..terus hilang telo dn sembunyi dlm tong taik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..dan apabila kepalsuan terserlah baru tau langit tinggi rendah..hidup dlm ketakutan dn kenazakan...padan muka manusia2 palsu yg selama ini bertopeng kan wujud hakikat insan.

      Delete
  6. Marah benar jeff ulu bernam kat anwar,mingkun bontotnye pernah kene liwat kot.kahkahkah

    ReplyDelete
  7. Mak ai....
    apa kes skg ni..ingat irg malaysia ni kaya ke nk pakai brg original.kl camtu suh je polis tgkap sape pakai brg tiruan masuk lokap.biar reramai dok balai...ada akai betoi.bkn nk senangkan org tp menyusahkan org lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 14:19 kalau kau menabung sejak kecil macam rosmah...skrg dh merasa pakai brg ori yg mahal2...heeee

      Delete
  8. Bagus tu....itu semua peniaga cina punya kerja...jgn bagi muka lagi dng kaum cina......

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul nak rush petaling street tu tempatnya dah berpuluh tahun dibiarkan bermaharajalela......siap boleh ugut pelanggan lagi kenapa buat2 tak nampak atau sebab dah kautim peniaga melayu jugak yang korang sesah

      Delete
  9. Dah sampai masa kot...orang malaysia buat brand sendiri...apa nama brand pon tak kesah asalkan bukan yang dan berJENAMA...buat la satu brand tapi sasaran untuk menggantikan barang barang kat up town ni tanpa mengganggu harga barang itu sendiri...contoh seluar jeans cap kapak dua harga masih 45-60 ke...atau yang seangkatan dengannya...pandangan aku yang serba tak tahu

    ReplyDelete
  10. Tu selagi pm najib... petaling street selamat dan sorga barang tiruan.....selagi pm mahyuddin pun petaling street sorga barang tiruan....bila ade krisis perkauman yg kronik nnti baru lah petaling street dibersihkan dari sorga barang tiruan....

    ReplyDelete
  11. tak nak ke gi Petaling Street?

    ReplyDelete
  12. Biarla brg tiruan blh beli murah sikit.xmampu nk beli mahal macam rosmah tu

    ReplyDelete
  13. Baru-baru ini viral di media social dan juga WhatsApp mesej berbunyi “SIJIL HALAL untuk ayam yang dijual di seluruh PASARAYA GIANT sudah ditarik balik. Harap maklum kpd semua umat Islam”.

    Jika Melayu begitu alim sudah pasti merekalah yang menjadi penternak dan pemproses ayam.

    Tetapi sayangnya mereka hanyalah hipokrit hasil sistem pendidikan BN. Malas dan kuat komplen sudah menjadi darah daging mereka. Mereka lebih rela ambil degree dengan cara salah supaya dapat goyang telor dan tek makan gaji hatta sehina kakitangan sokongan berijazah.

    Dengan begitu banyak peluang dan bantuan samada dari segi ilmu dan kewangan, mereka masih tidak mahu menjadi pengeluar makanan mereka sendiri masih nak harapkan orang kafir. Sedangkan di luar negara orang putih menjalankan bisnes sendiri mereka tidak harapkan cina.

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh amah dan kuli am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya . Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
  14. Kotak tu, macam myimart.com punya logo.

    ReplyDelete
  15. Bodoh punya KPDNKK n KASTAM
    Mcm mana barang tiruan berkontena kontena boleh lepas masuk Malaysia?
    Salah siapa?.. Korang yg kasi lepas.. Lepastu korang yang kejar balik...
    Takde Kerja Cari Kerja...
    Jabatan Yang Bodoh..
    VCD smpi skrg ada jual apa kes?
    Petaling Street kenapa tak tutup terus?
    Pusat2 Borong kenapa tak tutup terus?
    Uptown & Downtown rata2 peniaga melayu n 90% barang tiruan kenapa tak tutup?
    Owhh org yg belanja berbilion2 ja boleh pakai jenama..
    Jatuh la standart Rosmah klu ada Makcik dpt BR1M tapi pakai handbag birkin sebijik mcm Rosmah..
    Apa pon KPDNKK & KASTAM betulkn kunci pintu negara..
    Jgn berani hambat ikan2 bilis ja...
    Bapak-bapak jerung tak berani nk hambat ka?
    Dahlah kos Sara Hidup setiap isi rumah meningkat rm60-100 pasal GST..
    Barang2 semua naik..
    Harga Rumah di KL tahap hilang akal..
    Nilai matawang ringgit semakin lemah..
    Hutang negara asyik meningkat Dan makin meningkat..
    Yang Kaya Makin Kaya..
    Tanah di Malaysia dh bnyk Negara Lain beli..
    Rakyat Semakin Terhimpit...
    TQSM Najib.. Penjahanam UMNO & MALAYSIA

    ReplyDelete
  16. Anon 20:45

    Komen anda terbaik..
    Related dgn isu.. x mcm komen2 yg lain..yg relevan dgn isu... they all bg komen sampah.

    ReplyDelete
  17. Mereka ni anjing je semua tu yg dok goyang telur jib goat n the geng 1msia kalau blh nak dsapunya dgn syarikat haram jadahnya tu.op lupa pulak telur nya dah hilang.

    ReplyDelete