KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 7 June 2015

PELANGGAN MENGADU RESTORAN LINE CLEAR LAPANGAN TERBANG PULAU PINANG CEKIK DARAH!!!!




NASI KANDAR LINE CLEAR PENANG AIRPORT IS RIPPING OFF CUSTOMERS

RM25 for this plate, plus papadom & limau nipis ais making a grand total RM31.59 inclusive tax. If this is not profiteering, what is? To make matter worse, when I asked for recalculation, the cashier gave me attitude. I asked the manager why the bill is not itemized, they used the word 'nasi kandar set' instead, but the amount manually entered, he couldn't answer and turned pale.

RM2 for plain white rice
RM10 for telur sotong
RM4.50 for beef
RM1.80 for half of telur masin
RM1 for each bendi
RM2.80 for limau nipis ais

The manager admits that there's a miscalculation yet he tried to justify that it's due to high rental of RM5K a day. If you can't afford the rental, then perhaps you shouldn't be running the business there. While I understand that some restaurants need to charge some premium for stores located at the airport (funnily quite a few restaurants charge the same as they do outside), I remember when they first opened at the airport, the manager keep convincing me that they don't charge extra compared to their town shop. Such pricing as this is ridiculous, looks like mamak restaurants (not just the ones at the airport) are set to make themselves rich and blame it on GST!

9 comments:

  1. Baru rm31 dah nak mengadu kalau nak murah tanam padi sendiri la ngok..ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.....
      Bukan nasi tu mahal cuma diri miskin org bawahan tak sedar diri fikir mampu naik kapal terbang dah nak berlagak kaya tapi harga nasi dah nak melenting mahal!!! Sewa airport memang mahal kalau tidak kenapa kedai sana semuanya branded bukan kedai biasa boleh buka berniaga sana. Makan kfc pizza kan lebih murah sikit... apapun harga di airport tinggi sebab sewa dan status mewah kalau tak mampu jgn makan atau beli brg kat airport hanya bergambar sambil tgk kapal terbang.

      Delete
  2. Dah banyak kali orang bagi nasihat jangan g makan kat kedai Mamak Tongkang ni, tapi degil tak mau dengar.

    Bila dah kena cekik buat apa mengadu kat sini.

    Lain kali kalau lapar g la tempat lain atau makan je rumput tu senang cerita.

    Biar makan rumput takpe asal jangan makan rasuah.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamak semua tamak macam Mahathir kepala geng Mamak

      Delete
    2. Ko tu sham sembang ja lebey, nk cri kj pun x mampu. Bangla indon baru dtg pun dpt kje. Asyik nk harapkn kerajaan agaknya butuh bengkok ko pun xmampu tggu subsidi tongkat ali kerajaan.

      Delete
  3. Anuar memang suka jika orang Malaysia penyokong nepotism ala keluarga segam-boot. Sapa layak Jadi mp, Adun,.mb, president parti, posmen, tukang kipas satay, ketua RnD remote control. Semua Bini Dan Anak Sulong yg layak. Orang lain ada PhD, ada experience semua take kayak.

    Aku rasa Abang non ni gila pangkat extreme. Patut hangar tg rambutan sajaaaaaaaaa



    TULANG BADAK (TB)
    MURTABAK WAVES
    SEKRETARIAT PASNE (PENYOKONG PKR ANTI SEMANGAT NEPOTISM)

    ReplyDelete
  4. apa heran nya di lapangan terbang memang mahal pergi je mana2 lapangan terbang tentu mahal, sebab itu sebelum aku pergi ke lapang terbang aku makan dulu,itu kawasan pelancongan itu, korang nak tahu sesebab apa mahal sebab sewa mereka tinggi.kalau korang makan kfc dan mcd pun tentu mahal selikit dari pada yg kat luar

    ReplyDelete
  5. kereta ada motor pun ada... start saja pergi makan kat tempat lain...kedai makan melayu berlambak2..
    kedai mamak juga yg nak cari dan masuk pelahap macam org pelarian tak makan seminggu.. kalau boleh jari2 tangan mamak tu awak nak jilat gigit... yg teruk lagi kote butuh mamak pun nak jilat juga.. bodoh punya melayu... mamak rebus sependa dlm kuah kari pun boleh telan.. lepas tu dok komplen kata mamak jual mahal...

    ReplyDelete
  6. Itu cawangan air port bayan lepas. Yg mahal giler babi . Tapi yg kat Georgetown murah pulak

    ReplyDelete