KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 20 December 2014

INILAH WAJAH AHLI PARLIMEN BELIA MALAYSIA YANG MENJADI KONTROVERSI GARA-GARA "SETIAUSAHA SULIT KANANNYA" MENGUTUS SURAT KEPADA KOMANDAN MAKTAB TENTERA DIRAJA.



Sepucuk surat ditandatangani individu yang mendakwa jawatannya adalah Setiausaha Sulit Kanan kepada Ahli Parlimen Belia, kini tersebar di laman media sosial dan dikecam pelbagai pihak.

Gambar surat yang kononnya mengesahkan kehadiran seorang Ahli Parlimen Belia, Mark Yogaraj di majlis Perbarisan Tahunan Putera Maktab Tentera Diraja, pada 18 Disember lalu itu, kini menjadi viral di laman sosial.

Surat yang ditandatangani individu bernama Mesakh JV itu masih dipertikaikan kesahihannya, selain ada yang mempersoalkan jika benar jawatan itu wujud, adakah ia sesuatu yang wajar dan sah di sisi undang-undang.

Ramai juga berpendapat, jika jawatan itu wujud, ia adalah satu pembaziran dan tidak diperlukan.

Semakan mendapati,Mark Yogaraj memang merupakan Ahli Parlimen Belia yang baru ditubuhkan, dan juga seorang ahli Pemuda MIC serta Pengerusi Pergerakan Belia Inspirasi (PBI), iaitu sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO)
.

21 comments:

  1. Whatever lh, dh x menarik dh, kusam lg ade ...kahkahkah

    ReplyDelete
  2. Bior la koliang tu nak pakai 10 setiausaha sulit ka 20 ka asalkan bukan kera jaan yg bayar. Busak tu tengah pasang angan2 mahu ganti palanival..... daripada join gengster bawa parang tetak orang biarlah berangan jadi mintri....

    ReplyDelete
  3. Dh kerajaan sekarang ni x leh diharap, ramai lh pulak individu menonjolkn diri nk jd pemimpin..kuk boleh pakai x pe lh jugak, jgn dh pandai2 nk mintak dana dr kerajaan dh lh, duit rakyat gak tu, takut disapunye lak, bukan ape kepala surat kalu ade lambang 1msia tu kn leh percaya sangat...kahkahkah

    ReplyDelete
  4. Dinasihatkan nogaraj masuk Pasma. Alang2 mengarut biar fius terus. Don't worry nogaraj u masuk Pasma, TuLang Besi akan mwnyokong and a di blog malaysiawaves. Kah kah kah

    ReplyDelete
  5. 1 worang duduk diam. Dual worang buat persatuan. Tiga worang buat pertubuhan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mau jd MGR msia la tu ....kahkahkah

      Delete
  6. Patut la muke huduh je .

    ReplyDelete
  7. Su sulit tu part-time, full time dia bawa lori tanah, tak pun bas kilang, mungkin lori icecube

    ReplyDelete
  8. India...biasalah...(lebih sudu dari kuah).

    ReplyDelete
  9. Ooo...patut pun berlagak, dari benua sana rupanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam sejarah alam Melayu, itu negeri bernama Benua Keling.

      Delete
  10. สัมภาษณ์ซุปตาร์ บุรีรัมย์ ยูไนเต็ด [ชาริล ชัปปุยส
    3 แซ่บ (ชาริล ชัปปุยส์) 26 ตุลาค
    ก็เฉยๆ ไม่รู้สึกอะไร ก็แค่ชาริล2014 บุรีรัมย์ ยูไนเต็ด VS SCG เมืองทอง ยูไนเต็ด 0 0O มติชน
    ชาริล ชัปปุย เปิดใจ ปิ๊ง ดาราไทย
    ความน่ารักของชาริล ชัปปุยส์
    ตุ๊ บาร์ซ่า

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ko bagi syair bahasa siam ni apa hal pulak, dol?

      Delete
  11. Para 1 Itu bahasa punya surat belit2 sikit ada.
    Maktab itu worang tulis Maktad.
    Para 4 pangkat jugak ada taruk Kolonali.
    Ayoyooo parlimen punya wakil itu mcm tulis ka? Pooociiit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tamil punya loghat juga abang, itu pasal itu ejaan ada sikit lari ...kahkahkah

      Delete
    2. Gitu mcm punya orang pun BN lantik jadi APB. Menteri Belia tolong tengok sikit, ini orang kasi buanglah. Kalau simpan juga, bila sebut APB semua org terbayang rupa dia, jadi bahan ketawa tak pasal2.

      Delete
  12. Ee lagi kah? Berapa banyak persatuan mahu tubuhlah.... ada 2 ahli pun tubuh persatuan ka?

    ReplyDelete
  13. Syok sendirilah macha! Tak boleh ka? Botol jugak kita taruk! Kah! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
  14. semakin ramai orang gila dan sasau kat mesia ni..

    ReplyDelete
  15. Mamat ni sesuai jadi Ahli Parlimen Orang Gila Malaysia... Tak sedar diri...ptuiiii

    ReplyDelete