KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 26 December 2014

RAKAMAN FOTO-FOTO YANG MENYENTUH KALBU DI MUSIM BANJIR INI.



Bila musim banjir macam ni, haiwan peliharaan dan ternakan juga antara makhluk Allah yang paling kita kasihan. Harap-harap mereka mampu untuk survive bagi terus menjalani kehidupan.

32 comments:

  1. Mak badak tak adakah Omak Kau?

    ReplyDelete
  2. bagi badak, banjir besar mana pun dia selamat, sebab dia boleh hidup dalam air, lagi banyak air lagi dia suka!

    ReplyDelete
  3. Kenapa belum istihar darurat......??????

    Jawaban mudahnya ialah kerajaan pusat takda duit.

    Kerana bila istihar darurat segala perbelanjaan operasi ditangung 100% oleh kerajaan pusat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ishtihar, kau nak buat apa.

      Delete
    2. mcm otak dia cerdik sgt,org ceRdik tak wat statement mcm tu-dia ingat pemimpin bodoh kayu mcm dia punya bapah

      Delete
    3. kalau istihar darurat, semua tindakan menyelamat dan bantuan dalam apa juga bentuk akan menjadi tanggungjawab pemerintah dan negara lain serta PBB akan datang membantu. Pemerintah akan bertanggungjawab sepenuhnya. masalahnya dah akhir2 tahun mcm ni, mana nak cari pitih..

      Delete
    4. 18.16.. nak cari pitih mudah saja.. pada sesiapa yg x kena banjir, saman saja rm1000 jer kat derang ni atas sebab rumah tak kena banjir.. lps tu guna Gani Empat Tahil utk paksa rakyat bayar saman.. khalas..

      Delete
  4. Mak badak g berendam kat Hawaii! Xmainla berendam air banjir!

    ReplyDelete
  5. Sapa bole tunjuk gambar umah tok guru pemecah belah ummah isle di kelate....nikki ajih nok tgk txngglam ke idok....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ni kapiaq ka labu.. hina ulama.. amy search siti nurhaliza nolefa pun pi mara mengadap jumpa nik TGNA... Itu artis yg berugama islam... mungkin hang kapiaq kot 0803.. kalau Hg islam pun mungkin hang jarang berjemaah atau hang tak pernah hadir kuliah... kalau hang kapiaq semoga dpt hidayah dari ALLAH kapiaq oii

      Delete
    2. 0803 pencacai umno yg berani... wa tabik lu mmg berani hadapi neraka ALLAH.. byk lu fitnah Tgna.. lagi tinggi darjat tgna. Kalau tak caya nanti kita tengok di akhirat kelak. Jgn ingat neraka ALLAH Mcm mimpi disiang hari. Mungkin sekejap lg kita akan mati

      Delete
    3. 08:03 setan yg dikenali yg ko puja dn sembah tu boleh tunjukkan ...

      Delete
    4. O8:03 tu marah sangat org cite pasal mak badak kt atas ...penjilat gitu lh..

      Delete
    5. Inilah akhlak pemuja wali selipar isle nik ajih...abis segala carut marut maki hamun dihamburkan bila dikritik...pemuja wali selipar merasakan diri deme hebat sangat maka pergilah selamatkan sendiri warga gedebe kelate yang tenggelam timbul sekarang ni hark ptuih

      Delete
    6. haramjadah...
      mengapa ada hidup lagi orang jahil macamni...pegi mapoh cepat sikit...
      bodoh..tak boleh kene hok baik dengan ya jahat iblih...
      kau mapuh nati jange suruh orang ulama semaye kat mayat mu..... natee sungguh mu ni..

      Delete
  6. Mana pegi MCA, MIC, PPP, DAP, PKR dll yg seumpamanya... tak terbuka hati nk dtg bantu ke? Kita kan 1 Malaysia..

    ReplyDelete
  7. ini tak menyentuh kalbu......yang menyentuh kalbu ialah bila tengok laki FLOM main golf masa orang dah nak lemas ni.....

    ReplyDelete
  8. Peergh marah sungguh macai pas tu...puak tok guru u turn di round about....ahaksss....kapir mrngkapir. ..laki bini ..sembayang 2 imam dll ko nk campak kemana...sapa yg molakan....puiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu ko macai pkr ke umno ke kira same je, ko banyak ngomel pun x guna samdol, pkr dn umno akan lingkup x lame lg ...tuuunnnggu...
      ....kahkahkah

      Delete
  9. Ooi Omak , sebahagian dp gambar di atas kau salin dp google image kan. Nanti google saman ko baru ko tau

    ReplyDelete
  10. Ya Allah selamatkan lah semua makhluk mu dari musibah banjir-selamatkan lah manusia, binatang ternakan dan yg menghuni di kawasan banjir tu-ampuni laa dosa mereka dan dosa kami ya Allah

    ReplyDelete
  11. Omakau x melompat ke mb selangor batalkan sambutan tahun baru dan sumbangkan rm 1 juta untuk mangsa banjir kat kelantan.kah kah kah

    ReplyDelete
  12. rocky the great brown unused dick says: waaaa... wa sedey laa tengok gambo2 nih.. lu memang sial la Rohani kasik aer mate jantan wa tumpah & luruh hati batu wa.. same sedey bila tengok binatang2 kene seksa kat Subang 2 menggu lepas; kalo boleh nak seksa kaw2 "binatang" 0803 kat thread atas; itu 0803 betul2 bugima jubo burok.. time bencana macam ni pon nak maen pulitik lagi.. sial bugima betul.. Dah la Najib tengah hepi guna duit aku kat Hawaii sana, Hisham maleh nak layan mangsa (baca site Cipan Tenuk Tapir) bugima betul la diaorang nih..

    ReplyDelete
  13. Negeri macai phg dan tganu juga dpt 100 ribu.sepatutnya biar je mereka mati lemas dn kebuluran.Hidup selangor.kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11:41 ko ni betul2 berhati babi....

      Delete
    2. Apa salah babi?sikit2 babi sikit2 babi,ko ni memang babi lah....

      Delete
  14. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !!
    KLIK HERE !!

    ReplyDelete
  15. politik pun korang xpandai..belajar skolah satu tinggkat.tapi begaduh pasal politik kalah MB...kih kih kih malu la pada diri sendiri. :P

    ReplyDelete
  16. Astagfrullah..dimana akhlak seorang muslim..cakap x tapis langsung ni..dr gaya tulisan ni boleh mencerninkan perangai sebenar seorang insan yg begelar manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macamlah engkau suci sangat mat / minah oii

      Delete