KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 22 December 2014

RAKYAT PERLIS AMAT BERTUAH ... SEMINGGU LAGI NEGERINYA AKAN MENJADI NEGERI MAJU.


Tahniah .. akhirnya lebih kurang seminggu dari sekarang Perlis akan menjadi negeri Maju .. Jangan tidak percaya .. sila lihat gambar-gambar yang dimuat naik .. ada 7 Eleven, kedai emas, bank, kedai kasut Bata, Restoran KFC, Hotel, banyak motosikal dan kereta diatas jalan raya, pintu gerbang dll.

Inilah dinamakan syok sendiri .. jenis tidak cermin muka .. jenis ingat ada beberapa bangunan sudah dianggap maju .. tidak peduli dan kisah dikutuk orang asalkan boleh memuaskan hati sendiri dengan angkat bakul sendiri.

Apa yang maju di Perlis rakyat masih keliru tetapi yang pasti para pemimpinnya sedang bersiap sedia untuk menyambut pengistiharan Perlis Maju 2015.

14 comments:

  1. Ini lah cara malaysia mengampu no wahid...negara maju menjelang 2020 maka pemimpin negeri pun menyasarkan target maju sendiri jauh lebih awal dari pusat bukan Perlis Maju 2015 saja negeri lain pun sama Kedah Maju, Melaka Maju Selangor Maju....puiiii angan2 mat jenin dulu ada Dataran Merdeka (Merdeka Square) maka berlumba2 pula pemimpin negeri membuka 'dataran / square' di negeri masing2...muncul pula KL Sentral...berduyun2 pula 'sentral' ada di negeri2 MB pembodek ni.....aduuuhhhh malaysia yang 'maju' ni pun belum betul2 maju selagi masih ada menteri berfikiran seperti dunia ketiga

    ReplyDelete
  2. Confirm issue issue ini Tulang Besi Malaysiawaves tak komen. Yelahhhhh hari2 cakap UG. UG Tak wujud yang wujud adalah UG (Urang Giler) yang mengatakan UG wujud seperti mana wujudnya Bigfoot.

    Hangpa tengok PASMA, jenis otak Kairo. Mana ada sebut benda2 yang omak kau cakap, balik2 mempertahankan gang Kajang Move yang memang macam hampas.

    Dengan Tulus Ikhlas

    Jeff Ulu Yam
    Reformist Ori (Bukan Cap Ayam macam Malaysiawaves)

    ReplyDelete
  3. Negeri maju???? Keliru..... segala galanya guna technology negara luar... majukah perlis kalau sekadar eksport... ikan pekasam.... kalau sebut ... perlis kearah negeri membangun... Ok lah juga boleh diterima akal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perlis memanglah tak maju seperti selangor yang ada Pusat pejudian, ada kilang arak, pesta arak, pesta pegang hanjing. Dan resepi2 inilah yg menjadikan selangor majukan?

      Delete
    2. Ooi aku lupa lagi satu ....pusat penternakan babi yg termoden di dunia akan di buka di Sepang.

      Delete
    3. Sampai ada pelacur Perlis mati atas katil kat negeri maju. Lepas tu guna kereta HKL pulak hantar mayat balik kampung. Ada akaai ka?????

      Delete
  4. kah kah kah kah....Maju....mai tengok la oiiiii..maju apa namanya....pakai kasuit...seluit...hok tu hok ni....lawak-lawak

    ReplyDelete
  5. Hahaha.....
    Maju.......kah????.?
    Tgk mcm zaman 90an je....
    Sabah sarawak lagi maju kalau mcm ini rupanya maju! Hahaha....takat kedai ratusan.
    Mana bangunan gedong2 hyper cakar langit???? Maju di negeri sdr mundur di mata dunia.

    ReplyDelete
  6. Tak payah maju laa kat negeri Perlis-maintain je apa yg ada- kalau maju lagi huru hara jadinya- jalan jem pagi2-langsung takde ketenangan drive- cukup je apa yg ada skrg dan kalau nak tambah pun utk peluang pekerjaan anak Perlis jer

    ReplyDelete
  7. Maju?
    Kah Kah Kah Kah
    Kah kah kah kah
    Kahak ptuiiiii...

    ReplyDelete
  8. Perlis nak maju macamana .....negeri kecil saja. Sembang besaq boleh tapi habok pun tarak. Yang dibolehkan dan kaya 2015...hanya kroni-kroni saja. Orang kampong...melopong...huloq duit dapat senyap.....sesungguhnya x mungkin akan maju....biarpun MB bertukar tangan. Ayaq paip pun masih berkapur dan kelodak lagi....

    ReplyDelete
  9. Maju ke Danok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Danok banyak #*nok!!

      Delete
  10. sapa yg maju tu....
    jalan raya pun macam naik bot tengah ombak.. maju konon..
    cakap macam Pak Pandiaq.... syok sendiri..
    yg maju rasanya anak2 Kasim saja kot..

    ReplyDelete