KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 9 December 2014

BETUL KE RAFIZI SEBAGAI SETIAUSAHA AGUNG KEADILAN TERPAKSA KELUARKAN SURAT ARAHAN KEPADA KETUA AMK DAN TIMBALANNYA AGAR GUNAKAN LOGO RASMI KEADILAN SAHAJA.


Surat Setiausaha Agung KeADILan YB Sdr Rafizi Ramli bertarikh 8hb Disember 2014 kepada Ketua Angkatan Muda KeADILan dan Timbalannya adalah dipercayai susulan dari banyak rungutan dan aduan betapa AMK pimpinan kini sering dan sentiasa sahaja menggunakan lambang ciptaan mereka sendiri dengan mengenepikan logo rasmi KeADILan.

Polemik ini sampai ketahap kritikal hingga terpaksa dibawa ke mesyuarat Biro Politik Pusat dimana pada mesyuaratnya bil 7/2014 hari Selasa bersamaan 2hb Disember 2014 telah membuat keputusan muktamad, AMK hanya wajib menggunakan logo rasmi Parti KeADILan sahaja dan diharamkan secara total mengguna logo parti yang diubah suai ikut cita rasa AMK yang dilihat mirip kepada logo dan lambang kartel Keadilan Raya yang dipimpin YAB Hj Azmin bin Hj Ali.

Gelagat AMK ini sudah dilihat sebagai sudah ada parti dalam parti .. suasana dan senario yang tidak pernah berlaku semenjak Parti KeADILan ditubuhkan.


Parah sungguh penangan pemilihan KeADILan 2014 lalu .. cukup-cukup parah.

23 comments:

  1. Asalkan logo tu tak ada keris bogel dan tulisan dlm bahasa penjajah mcm Umno haramjadah yg bangang belakanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak kau je suka bogel

      Delete
    2. Anon 01:48 penjilat ketit tegar, patutlah bangang kata Najib.

      Delete
    3. Asal usul umno dua2....ishh

      Delete
  2. PKR vs PKR apa kena mengena dgn UMNO?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 22:05 ini jawapannya;
      Supaya tidak jadi bangang mcm orang Umno, itupun kamu tak tahu ke?

      Delete
    2. 22.23 Mak kau yg bangang lahirkan kau. Ini semua benih anwar aljuburi

      Delete
    3. Anon 01:45 penjilat ketit tegar, patutlah bangang kata Najib.

      Delete
  3. Saya syorkan mereka pakai logo orang pakai baju hijau cap change posing kat taman permainan. Macam Nepal tu. Tak caya Tanya Tulang besi

    ReplyDelete
  4. Nik nadzmi disyorkan pakai logo steamroll. Lagi elok pakai logo PASMA. Gerenti aku gelak dekat Mamat Deramang TuLang Besi.

    ReplyDelete
  5. Yang penting jgn ada contoh prsamaan mcm parti umnonok sdh ler..PR dan PKR ttp di hati ku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegi mampus kaulah

      Delete
    2. Anon 01:47 penjilat ketit tegar, patutlah bangang kata Najib.

      Delete
  6. Aik pasal logo pun takut ke ? Nasihatkan pas punya la baik..............depa kata apa nak takutkan ngo pasma tak buat kacau cuma utk pantau pas bg perkukuhkan PR. Skrg lu pikirlah sendiri............apa nak takut dgn logo tu.............mgkn AMK ni niat depa pun baik nak perkukuhkan PR sbb rakyat dah meluat tgk logo PKR asyik2 kelentong rakyat jd depa cuba dekat dgn rakyat melalui logo baru tu bkn logo keris telanjang pun. PKR patut bg peluang kpd kehendak anak2 muda yg kreatif mcm ni bahkan kalau mrk nak tubuhkan ngo PiKiRMaBaPa mcm Pasma pun patut diberi peluang spy dpt dibuat check and balance bg mengukuhkan PR. Ini yg selalu dilaung2kan oleh macai PKR spt Tulang Bab!, Rottweiler, al-Kusyeen, Greenboar dsbnya.......dok gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huseeeyn al-khinziri @ al-Kusyeen

      Delete
  7. betul la tu.. setiausaha kena streamlinekan semua. tiada masalah..klu korang jadi setiausaha mana2 pun.. kena streamlinekan gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ke guna lambang spenda...
      mane la orang tak marah...

      Delete
  8. betul la tu.. setiausaha kena streamlinekan semua. tiada masalah..klu korang jadi setiausaha mana2 pun.. kena streamlinekan gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ke dia letak gambar jin toncet mata satu....

      Delete
  9. Orang muda nak jadi pemimpin tetapi tak patuh arahan, inilah nama pak padir . Memalukan aje. Belajar jgn cakap tetapi tiada perjuangan taat kpd arahan

    ReplyDelete
  10. wala' jgn tak wala'...........................nanti ketulahan ..................aik aku ingatkan dalam pas je kena wala' sbg mana yg dihebohkan oleh macai pkr rupa2nya depa pun kena wala' dan taat kpd arahan tanpa beri peluang kpd anak muda mengembangkan idealisma...........ini menyekat kebebasan dan kreativiti anak muda dan boleh membantutkan perkembangan parti serta PR.........................ini namanya kembali kpd dasar autokratik dan tidak demokratik..................ini tidak adil !

    ReplyDelete
  11. Tuka jer ke gambar jubo....lagi bang non suka...hari2 bang non akan tatap lambang kepala surat .....ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut la hang guna gambaq jubo mak hang kat kepala hang

      Delete