KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 2 December 2014

JABATAN IMIGRESEN TERTINGGI RASUAH KATA ZAHID HAMIDI.



PUTRAJAYA – Jabatan Imigresen merupakan agensi kerajaan yang berada di kedudukan teratas bagi kes rasuah yang dibentangkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kepada Kabinet, baru-baru ini.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, daripada 10 agensi dan jabatan kerajaan yang disenaraikan SPRM, Jabatan Imigresen menunjukkan kadar tertinggi rasuah.

“Ia sesuatu yang memalukan saya. Kerana dengan hanya dua tiga kerat (pegawai) buat salah, kita yang tidak terlibat juga terkena imej buruk itu.

“Kedudukan tersebut berdasarkan laporan yang dibentangkan di Parlimen, baru-baru ini termasuk laporan telah disahkan dan kes pertuduhan di mahkamah,” katanya.

Ditanya sama ada 10 jabatan lain melibatkan jabatan penguatkuasaan, Ahmad Zahid berkata, beliau hanya menumpukan kepada dua jabatan di bawah Kementerian Dalam Negeri iaitu Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Imigresen.

18 comments:

  1. Bagus betul diaorg ni..sebanyak tu rakyat malaysia..imegresen je kena tempias..habis tu jabatan & menteri-menteri lain x tinggi rasuah..bagai mencurah air ke daun keladi.

    ReplyDelete
  2. ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ANWAR MOTHER OF CORRUPTION!!!!!
















    ReplyDelete
    Replies
    1. PAK ANWAR,, SAYA MAHU SUT BRIONI MCM SAIFUL BISA GAK??

      Delete
    2. patutlah najib kata ko bangang

      Delete
    3. GRANDFATHER OF CORRUPTION TAK DA KA??? YOU BANYAK BERDOSA SALAHKAN MOTHER.....FATHER AND GRANDFATHER TAK APA....

      Delete
    4. Kalau spesis umporno yang tuduh aku hanya nak gelak aje...hahaha hihihi hohoho...mother of corruption hahaha..yang berkata tu sumer orang dah tahu father to all father of corruption....you help me i help you kah kah kah

      Delete
  3. Aku tolak aku punya satu, aku tolak ko punya 2.....
    Aku tolak aku punya dua. aku tolak ko punya 4.....
    Aku tolak aku punya tiga, aku tolak ko punya 6.....
    (P. Romlee dan 40 orang penyamun tarbus)


    Untuk gaji Speaker - gaji asal RM22,500 ditolak 33.33 peratus menjadi RM15,000,

    - Untuk gaji Timbalan Speaker - gaji asal RM15,750 dikurang kepada RM10,000 (ditolak 36.51%), untuk Menteri besar - gaji asal RM29,250 dikurang kepada RM25,000 (dipotong 14.53%); dan untuk Exco - gaji asal RM20,250 kepada RM15,000 (dipotong 25.93%).

    Knapa tak semua sekali termasuk ADUN tolak aje 33.51%.... Gaji sebelum TSKI naikkan dulu berapa yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petang2 mcm ni gatal pulak tangan nak belajar matematik....
      Macamana boleh jimat 1.029 juta setahun?

      Speaker - jimat 7500 sebulan
      Timbalan speaker - jimat 5750 sebulan
      Menteri besar - jimat 4250 sebulan
      Exco - jimat 5250, Katalah 10 exco - 5250 X 10 = 52500 sebulan
      Jumlah penjimatan semua = 7500 + 5750 + 4250 + 52 500 = 70000 sblan

      Jumlah setahun = 70,000.00 X 12 = 840,0000.00
      Macamana boleh dapat 1.029 juta?
      Kat mana silapnya pengiraan aku?

      1 029 000.00 - 840 000.00 = 189,000.00
      RM189,000.00 yang tak cukup tu datang dari mana?
      Patutnya jimat RM840,000 aje setahun... (Itu pun kalau ada 10 exco)
      Adakah ada bonus lain?
      Mintak pencerahan.......

      Delete
  4. Dan di antara mereka pula ada orang-orang yang buta huruf, mereka tidak mengetahui akan isi Kitab Taurat selain dari penerangan-penerangan bohong (dari ketua-ketua mereka), dan mereka hanyalah berpegang kepada sangkaan-sangkaan sahaja.
    AL QURAN 2.[78]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada telur pergi baca Ayat ini kepada Mat Rempit, Bohsia, Pelacur, Pondan, Pemakan Rasuah, Pemakan Duit Rakyat, orang Pemalas yang hidup2 meminta2..setakat jadi pedakwah di alam cyber, kau macam ketua2 dan guru kau ....SETAN BISU...membisu bila maksiat dan dosa dilakukan didepan mata

      Delete
  5. Mcm mane ko cakap ni zahid "hanya dua tiga kerat" x lh bermakna tertinggi rasuahnye lain lh berkerat kerat ....kihkihkih

    ReplyDelete
  6. Walaupun jab imigresen tertinggi kes rasuah tetapi bang non mas8h menduduki tempat teratas juga...bayangkan 100juta utk ahli parlimen sabah hingga smpi ke taiwan utk rasuah...puiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan 100 juta la.. itu sikit sangat.
      100 bilion.

      **cakap kat dalam parlimen bole la.
      cuba cakap kat luar parlimen, ada berani?
      Lanchowwww la kalu berani.

      Delete
  7. Yang bang non tu bukan rasuah bro...itu politik wang aje sebab umporno kata itu tarak salah maa

    ReplyDelete
  8. 11:16 tu je le ko tau dari dengar cakap big bos ko dlm kueh PAU 2014 parti ko dn ko ulang2 dlm blog ni, sah cakap big bos ko tu betul, ade macai pun bangang2 belaka buek mengabihan boreh yo ...kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2. Sejak kena bangangkan big bos dia masa pau hari tu, semangat anak2 buah dia untuk memfitnah dah agak pulih semula.

      Delete
  9. Blogger UMNO, Jgn bagi ulasan bangang nanti tak pasal2 kau dpt gelaran BANGANG.
    Sampai hati sungguh PM ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ko ni...ko tak tengok ke dia orang dah sedar balik. Buktinya semangat untuk memfitnah dah meningkat balik. Itu petanda baik tu. Tak lah makan gaji buta. Duit aje ambik, kerja memfitnah tak nak buat pulak. Manalah najib tak marah.....

      Delete