KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 2 December 2014

KENYATAAN AKHBAR TAN SRI KETUA POLIS NEGARA BERHUBUNG TANGKAPAN TIGA SASPEK YANG DISYAKI TERLIBAT DALAM AKTIVITI KEGANASANDI ANTARA 27 HINGGA 28 NOV 2014, BAHAGIAN COUNTER TERRORISM CAWANGAN KHAS TELAH MELANCARKAN OPERASI DI SEKITAR KUALA LUMPUR DAN KEDAH YANG MEMBAWA KEPADA PENANGKAPAN TIGA (3) SASPEK YANG DISYAKI TERLIBAT DALAM AKTIVITI KUMPULAN PENGGANAS DI SYRIA.

2. KESEMUA SASPEK ADALAH RAKYAT MALAYSIA YANG BERUMUR DI ANTARA 23 HINGGA 36 TAHUN. SEORANG DARIPADA SASPEK TERSEBUT YANG BERUSIA 36 TAHUN TELAH MENYERTAI KUMPULAN MILITAN DI SYRIA SEJAK 28 DISEMBER 2013 DAN KEMBALI KE MALAYSIA PADA 8 APRIL 2014. SEMENTARA DUA LAGI SASPEK BERUMUR DI ANTARA 23 TAHUN HINGGA 28 TAHUN BERKHIDMAT DALAM SATU JABATAN KERAJAAN DI KUALA LUMPUR.

3. KEDUA-DUA KAKITANGAN KERAJAAN TERSEBUT DISYAKI TERLIBAT DALAM MENYALURKAN DANA KEPADA BEBERAPA RAKYAT MALAYSIA YANG INGIN MENYERTAI KUMPULAN ISLAMIC STATE DI SYRIA.

4. KESEMUA SASPEK DITANGKAP KERANA DISYAKI MELAKUKAN KESALAHAN DI BAWAH BAB VI A – KESALAHAN BERKAITAN DENGAN KEGANASAN, KANUN KESEKSAAN (AKTA 574) DAN AKAN DISIASAT MENGIKUT PROSEDUR DI BAWAH AKTA KESALAHAN KESELAMATAN (LANGKAH-LANGKAH KHAS) 2012 (AKTA 747).

IG TAN SRI DATO' SRI KHALID BIN ABU BAKAR
KETUA POLIS NEGARA
POLIS DIRAJA MALAYSIA
2 DISEMBER 2014

6 comments:

 1. Dunia akhir zaman.. Nak berjihad kena tangkap tp kalu nak buat jahat @ maksiat xda halangan..

  ReplyDelete
 2. besor sangat kah gaji kakitangan kejaan turrr sampai boleh bagi dana?

  ReplyDelete
 3. kamu pula saling bantu-membantu (dengan orang lain) untuk menentang mereka dengan melakukan dosa dan penganiayaan; padahal kalau mereka datang kepada kamu sebagai orang tawanan, kamu tebus mereka; sedang perbuatan mengusir mereka diharamkan juga atas kamu.
  AL QURAN 2.[85] (samb)

  ReplyDelete
 4. KPN mana ada telor nak pi berjihat
  kat sini boleh la berlagak dgn kuasa dia.
  nak pi antaq anggota utk cari MH017 pun terpaksa tengok2 keadaan selamat ka tak?
  Keh4

  ReplyDelete
 5. Setiap kali PAU memukul canang berdegar2 parti ketuanan memperjuang mempertahan islam...bila ada hamba yang terpanggil jihad dicop pengganas @ militan...betul abby kata "kalau tidak mampu mengajak orang ke arah islam demi pangkat dan kuasa janganlah dihalang usaha orang lain" inilah akibatnya ikut sangat telunjuk US

  ReplyDelete
 6. Umno kn sial...parti british..polis barua british..patut la sokong sgt kt us laknatullah...ahlong kat malaysia polis anggap muslim sejati...berapa kerat je polis tangkap ahlong..setakat halau pati siap mcm nk perang..padahal keje rela n imigrrsen..kalau polis jln tanggungjwab yg btul da lama dadah ah long berkubur kt malaysia...ni siap polis leh tau berapa byk kongsi gelap kt malaysia..
  Seolah kongsi gelap mcm ada lesen vvip dr polis...kenapala gelap hati sgt polis malaysia ni...atas dunia mmng ada kuasa...kiamat bsk jawab la di pdang masyar...hidup jgn sia2 kn..bodoh jgn dizahirkn..

  ReplyDelete