KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 13 December 2014

GABUNGAN PILIHAN RAYA BERSIH DAN ADIL (BERSIH 2.0) CAKAP KERJA WAKIL RAKYAT BUKAN BERSIHKAN LONGKANG ... PERLI NAMPAK!!!!!!!
Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) menolak tanggapan bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman yang mendakwa ahli Parlimen di Malaysia lebih bersifat seperti pegawai kebajikan masyarakat.

“Apa yang disalah faham ialah ahli Parlimen bukan bersihkan longkang. Kita tak undi ahli Parlimen longkang. Kita undi ahli Parlimen untuk membuat undang-undang dan dasar yang baik untuk negara," kata Pengerusi Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah ketika ditemui di majlis "Walk Against Corruption" (Berjalan Melawan Rasuah) di Kuala Lumpur pagi ini..

“Bukan yang akan bersihkan sampah dan semua itu. Itu bukan peranan mereka. Itu adalah tugas kerajaan tempatan."

Semalam, Rashid mendakwa wakil rakyat di Malaysia lebih berupa pegawai kebajikan masyarakat dengan menjadi penghubung kepada jabatan kerajaan.

“Struktur mereka lain. Wakil rakyat mereka adalah pembuat undang-undang. Wakil rakyat kita pegang fungsi lebih daripada itu. Wakil rakyat kita, rakyat lihat sebagai pegawai kebajikan masyarakat.

“Pergilah kawasan luar bandar mana pun. Wakil rakyatlah orang paling sibuk dalam dunia ni sebab pukul 3 pagi masih ada orang dalam rumah dia minta tolong macam-macam. Secara tak rasminya, negara dah kenal pasti wakil rakyat adalah yang menjaga kepentingan rakyat dalam semua segi.

“Kita tengok wakil rakyat dapat bertahan satu penggal saja jika mereka tak pedulikan rakyat. Menunjukkan rakyat Malaysia nak wakil rakyat jaga kepentingan mereka. Lagi banyak wakil rakyat, lagi baik untuk rakyat,” katanya.

Maria berkata ramai tersalah anggap fungsi ahli Parlimen di Malaysia yang sebenarnya tidak banyak berbeza dengan tugas ahli Parlimen di negara lain.

“Selalu berlaku kekeliruan apa tugas ahli Parlimen, Adun dan kerajaan tempatan. Adun dan ahli Parlimen bukanlah untuk membersihkan sampah kita dan sebagainya,” katanya.

Mengenai proses persempadanan semula yang dicadangkan SPR, Maria berkata Bersih tidak menentang proses itu tetapi ia tidak perlu melibatkan pertambahan wakil rakyat.

Katanya, pertambahan bilangan wakil rakyat hanya boleh dilakukan jika SPR mahu membersihkan daftar pengundi sebelum sesuatu pilihan raya diadakan.

“Kami tolak penambahan kerusi kerana kita sudah ada 222 ahli Parlimen. Apa yang kita perlu dalam Parlimen ialah ahli Parlimen yang boleh berfungsi dengan baik. Kita mahu lebih banyak ahli Parlimen berdebat, menggubal dasar dan undang-undang negara.

“Dengan 222 ahli Parlimen, kita tak perlu ahli Parlimen lagi kerana pada ketika ini debat amat lemah. Tiada undang-undang yang akan digubal. Apa yang kita ada Akta Hasutan dan Akta Pencegahan Jenayah (PCA) yang anti rakyat," kata beliau.

“Pertambahan bilangan kerusi tidak terbuka kepada pertandingan. Ia tidak menunjukkan keadaan sebenar kerana ia hanya akan memberikan lebih kerusi kepada parti dominan. Itu bukan yang kami nak."... TMIWAH!!!! BERSIH 2.0 SUDAH MELAMPAU NI .... ADAKAH PATUT DIA PERLI DATO' MENTERI BESAR SELANGOR YAB HJ AZMIN B HJ ALI .... DIA TIDAK TAKUT KE DI KUTUK SAMPAI LUMAT LUNYAI OLEH MACAI-MACAI AZMIN YANG CUKUP TERKENAL SEANTARO DUNIA SEBAGAI KAKI BENGIS DAN GARANG.

JAGALAH KAMU WAHAI PENGERUSI BERSIH 2.0 ... NANTI APABILA ANJUR TURUN BUAT DEMO LANGSUNG TIADA YANG SUDI TURUN SEBAB SELAMA INI YANG MEMENUHKAN JALANRAYA BUAT BANTAHAN ADALAH PENYOKONG-PENYOKONG AZMIN BELAKA.

SEKARANG KAMU SUDAH MENGURISKAN HATI MEREKA ... BERTAUBATLAH .. MOHON MAAF SEGERA.

KELUARKAN KENYATAAN MOHON MAAF DI SEMUA AKHBAR ARUS PERDANA MUKA HADAPAN BUAT PERMOHONAN MAAF TUJUH HARI BERTURUT-TURUT .. AKUI YANG KAMU SUDAH TERLANJUR KATA ... KALAU BOLEH TIRU CARA WARGA KOREA SAMBIL TUNDUK MUKA MELUTUT SAMBIL PEGANG GAMBAR AZMIN MOHON MAAF.

MAKAN BOLEH SEBARANG MAKAN HATTA NAK MAKAN SUP TEROMPAH PUN BOLEH, TETAPI JANGAN SEBARANG CAKAP LEBIH-LEBIH LAGI KALAU MENYINDIR HJ AZMIN B HJ ALI..... INGAT TU.

9 comments:

 1. Kesian kat omakau.aku sokong babi sekalipun yg jadi mb asalkan bukan dari puak munafik yg melantik yahudi jadi tuan penasihat.hee

  ReplyDelete
 2. KALAU JADI WAKIL RAKYAT

  KENA PERGI KENDURI

  NANTI ORG KATA EH DIA DATANG LA

  KAH KAH KAH

  ReplyDelete
 3. Omak Kau dalam bab adu domba dan menghasut memang paling power!!!

  ReplyDelete
 4. Suka sangatlah dia kalau hal yang seolah2 mengenai azmin,lepas meroyan dia,tapi dia lupa atau sengaja tak anak cari siu Khaldi dia dan geng2nya sapu duit,mengapa tak cari isu tu,bodoh mellantun.

  ReplyDelete
 5. Tu dia mak betul cakap onak kau geng macam dah meroyan dan bengis sekali cuma belum keluar kata2 lucah sbgmana lazimnya.

  ReplyDelete
 6. sbnrnya bks spr ni skt hti tgok mb azmin dgn cra dia mgurs tadbir dlapngn sb sblum ni mp hya megarh sja x tau msalh yg dtnggung.olh rkyt. nasib biklh jokawi presden indonsia x jdi mp dmlysia.klu x bks spr ni akn wat kutkn.yg peds trhdp jokawi yg sntisa mgamlkn hidup sderhana dn turn kepdg dlm mngenali msalh rkyt. bekas spr ni semsa brhidmt prnh ke bjln kaki lima jm bsma rkyt gi ktmpt mngundi smasa pilhnrya. yg kta tau memantau nik helikoptr tinjau dri jauh jd x usahlh mprtikai dn mempelekhkn cra tip mp mnjlnkn krja mgikut cara trsendri yg x myalahi undng2.

  ReplyDelete
 7. Setiap kali dapat menyindir atau mengutuk Menteri Besar baru...Omak Kau akan mengalami climax serta kepuasan yang jarang-jarang diperolehi. Ahhh basah lagi....

  ReplyDelete
 8. korang ni..kalau dpt ngutuk omakau....
  smpai lunyai...biar la.pompuan meroyan mmg cmtu...

  ReplyDelete
 9. kalu lama lgi azmin jd mb..mau gile pmpuan ni...

  ReplyDelete