KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 4 December 2014

INGATKAN MASALAH BEKALAN AIR BERSIH DI SELANGOR DAH SELESAI DENGAN SELESAINYA KEMELUT PEMILIHAN DATO' MB SELANGOR.



Sebanyak 30,098 rumah di Sabak Bernam, Selangor dijangka mengalami putus bekalan air atau tekanan air rendah tidak berjadual mulai semalam, berikutan penutupan sementara sebahagian Loji Rawatan Air Bernam River Headwork.

Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS) dalam satu kenyataan semalam berkata kawasan terjejas ialah Sungai Besar, Pekan Sabak, Parit Baru, Sungai Air Tawar, Sungai Nibong, Pasir Panjang, Sungai Panjang, Sungai Haji Dorani, Sungai Lang dan Sepintas.

Penutupan sementara loji itu oleh Puncak Niaga Sdn Bhd disebabkan banjir yang berlaku di loji itu ekoran peningkatan mendadak aliran air Sungai Bernam selepas hujan lebat sejak semalam.

Loji rawatan tersebut akan beroperasi semula selepas kerja pembaikan selesai.

Bagi membantu mengurangkan kesulitan pengguna di kawasan terjejas, lori tangki dan tangki air statik SYABAS diletakkan dalam keadaan siap siaga untuk pengagihan bekalan air kecemasan.

Pengguna boleh mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini mengenai gangguan bekalan air tersebut menerusi Pusat Panggilan Syabas  di talian bebas tol 1-800-88-5252 atau aplikasi mudah alih 'mySYABAS'.

- Bernama


APA LAGI RAKYAT SELANGOR MAU!!!! ... HIDUP AZMIN ALI!!!! .... WE LOVE AZMIN ALI!!!!

38 comments:

  1. Omakkau...Jika tumpua komen anda hanya utk menyindir dan memerli PR dan Azmin baik kau tukar Wall Blok dan pakaian kau tu dgn baju BN lepas tu kita lwn secara jantan...eh...secara janda...ingatlah antara kejadian seperti diatas adalah lumrah alam...takkanlah omakkau nak ambil alih Kerja Allah Taala pulak...Renung2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko yang bodoh.jangan salahkan Allah Taala.

      Delete
    2. Omakkau kau nie JANDA ke? Patutlh mcm blogger bangang,Najib selalu kena bangang dgn Rosmah sbb tu Najib tau org minang ckp bangang - rujuk video perhimpunan agong UMNO baru2 nie

      Delete
    3. Mak ko..nenek ko pong janda jugok kan..mak ko dan nenek ko pong bangang jugok kan..

      Delete
    4. Belaian sutera (kalau ngko jantan) bila ngko mati harap bini ngko jadi janda bangang (kalau ngko betina ) bila laki kaaauuu mati harap kaaauuu jadi janda bangang..

      Delete
  2. Ape yg omak kau frustkn sangat x tau lah, ketara sangat selepas tski dijatuhkn, there is something yg die x boleh nk maafkn agaknye. Walau bgmnepun aku respect pendirian die, ade perkara yg die tahu yg mne org lain x tau tentang peralihan kuasa mb selangor agaknye. Visitors blog usahlh mengunakan bahasa2 kesat, mengutuk, menghina ikut sedap hati terhadap peribadi omak kau, berlapang dada dengan memberi komen balas yg sihat, ok boleh ye ...anyway tq omak kau walaupun perit, blog you masih jugak ramai visitors...tahniah, wasalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peralihan kuasa paling gampang dalam sejarah. - aku bukan omakkau -

      Delete
  3. Sepatutnya kita jangan komen setiap artikel dr omakkau. Biar sepi seperti angin laut..omakkau x dapat terima qada dan qadar Allah SWT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiik dulu masalah air salahkan Khalid sekarang masalah air qada Dan qadar Allah SWT pulak...dah sakit jiwa macai Azmin ni!

      Delete
  4. Dulu beriya nk sepak TSKI sbb musababnye mslh air. Allah nk tunjuk skrg...ujan lebat pun mslh air gak. Qada n Qadar ye dakk macai???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini posting oleh tuan blog sendiri.

      cian dia

      Delete
  5. kawan2 jom kita beredar dr blog umnu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha macai Azmin dah kepanasan!! Ko datang kami tak jemput....ko nak beredar kami tak halang....hehehe tau pun panas ko buat orang tak apa pulak....kihkihkih

      Delete
  6. hahaha byk komen gua utk tuan blog dipotong.

    biar tuan blog posting ke blog dia sendiri la

    ReplyDelete
  7. Anon 08.09...Kami kesian ket OmakUmno ni....sepatutnya dia yg kena belapang dada...sifirnya mudah..klu asyik menghina n menyindir MB baru ni baik tukar ja wall blog n jersi parti yg dia pakai tu....komen yg membina boleh diterima tp klu dah asyik menghina n menyindir apa maknanya? kami ni pun bukanlah penyokong MB baru ni tp kena lah faham, kita duduk dlm jemaah..kita amalkan cara berjamaah...be profesional bila berpolitik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko orang hina Khalid Ibrahim yang dilantik sultan tak ada sapa suruh korang tukar jersi parti ke bukak uniform parti ke Buang topi parti ke masa masa tu.

      Delete
  8. Apalah Bangang nya..Pukimakkau ni..ini masalah banjir...dah tahap BODOH..mcm UMGOK pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena batang hidung sendiri x bley terima...kesian macai azmin mcm hanjing je duk menyalak kt sini..ni kot hanjing yg dlm program I want tac the dog..

      Delete
    2. Takde ayat menghina pun..setakat menyindir dalam blog sendiri apalah sangat.KO orang lagi CELAKA! jelajah Selangor kutuk mb yang dipilih Parti Dan Dilantik sultan....dah lupa ke bangang! Aku sokong 120% omakkau. SYABAS OMAKKAU...teruskan berjuang demi kebenaran.jangan sekali Kali jadi pengampu bangang! Hidup Omakkau.....macai Azmin dah sakit jiwa!

      Delete
    3. Rakyat Selangor sokong Omak...Sokong TSKI...

      Delete
  9. Dulu korang tuduh tski langsung tak ingat tu mende?

    ReplyDelete
  10. Macai Azmin memang macam hanjing.pecahkan kepala orang pun sanggup! Tengok Kat Kuala langat tu! Perangai macai sama macam mp dia.tapi Kat tempat aku macai Azmin hampir pupus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini lagi posting tuan blog sendiri

      Delete
  11. Bila mb nak terjah...bila mb nak terjah...kami orang sabak bernam tak sabar tunggu mb kesayangan kami ni..
    ..nanti mb tolong angkut air ye...tolong angkut 2 3 baldi pun ok juga...

    ReplyDelete
  12. takde sapa hina khalid.

    cuma khalid kena turun sebb boleh membahayakan PR selangor

    itu je.

    kenapa susah sgt nk faham.

    posting yg sebut 'macai azmin' semua dpd tuan blog sendiri... percayalah.

    jom kita beredar, bontot tk panas tp blog ni dh tk relevan.

    hanya sebb senang nk posting je org tulis.

    kita jg ganggu org sedang kecewa cinta ni. kasihanlah tuan blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khalid bahaya????? Hahaha hah....patutla bulan puasa pun bertungkus lumus meeting nk tendang Khalid.bukan bahaya lagi....takut kiamat.....hahaha hah....bahaya bahaya....PRU 14 memang bahaya.

      Delete
    2. 10:48 pujuk hati sendiri nampaknya.Aku dan kawan kawan selalu posting dalam blog in tp omakkau kena tuduh posting sendiri.Ko silap

      Delete
    3. hhaaahah

      anon 12:26,

      buat apa mengaku bukan omak, kan dah kantoi.

      lagi byk dn kuat sumpah nafi mcm saifool, itu tanda betul la tu.

      tkde org yg sgt marahkan azmin dn taksubkan khalid kecuali yg ada kepentingan tertentu atau ada kaitan cinta.

      khalid dan azmin belum lagi pemimpin utama seperti anwar hadi atau LGE. isu pun tkde sgt

      Delete
  13. mana gua punya garispanduan baca blog ini?

    omak dh potong ye.... hihihih

    ReplyDelete
  14. Anon 10.48.
    khalid kena turun bukan kerana bahaya kepada pakatan.
    tapi nuar nak lantik wan azizah sebagai supaya dia selamat daripada penjara. Itu sahaja.fullstop.
    Lihat sekarang. Tuanku sultan sudah murka. Mana nak letak muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kajilah apa kata beberapa adun2 PAS tentang khalid.

      anwar bukan nk lantik azizah tp dia nk teraju selangor sebb khalid kata sedia diganti asalkan pengganti mestilah anwar.

      demi hormat khalid maka anwar sedia jadi MB melalui langkah kajang.

      tp anwar bakal hilang kelayakan jika sabit kes fitnah tu.

      maka dicalonkan azizah, org terdekat anwar utk jadi MB.

      Sultan tk murka sebb kes dh setel, yg masih murka ialah omak kau.

      ada benda yg omak terkilan sgt tu, sampai tk kisah pun isu 1MDB GST TPPA dan kejatuhan nilai ringgit dll yg penting utk rakyat.

      anwar dan PR akur sebb Sultan berkeras nak calon selain azizah.

      sekarang Sultan sudah lega dan gembira dgn azmin.

      PR juga dh lega sebb TERSELAMAT SELANGOR DPD UMNO yg menyusup memperkudakan khalid tanpa disedari.

      Delete
    2. Aku ingat mb baru ni maksum.terbaaaiiik....tak ada yang tak baik melainkan baik baik belaka...Selangor lebih...wooow ...tapi ropa ropanya hampeeeh..copy phase copy phase ..buduusss!!

      Delete
  15. Tu la perempuan...akal pendek..kelentit je panjang...kalau btul tahu ttng tski n azmin gentel la bg tau..ini tdk..dok memburukn org je...berani kerna benar...citekn apa yg omakau taU sgt ttng perlucutan khalid..nk menyindir je keje omakau..
    Konon dlm pr...tp perangai x ubah barua umno...bangang punya blogger....kalau nk jd bini no 2 azmin ckapla...petempuan ni mula2 dia kuat benci...lama2 leh jd ayg syg biasanya...posmoterm sperma aku mengatakn omakau adalah skandal azmin..nk bg tau mkn diri...nk x nak burukn jela si azmin tu...btul x omakau..
    Kalau sangap sgt sya bole bantu...musim hijan ni mmng bgus dpt mengawan.
    Lebih2 lg dgn janda mcm omakau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12:58 Specis anjing ke babi dalam blog ni pun nak mengawan....syooh syoooh ....sia sia asmin bela ko

      Delete
  16. Akal lelaki memang panjang.tapi sayang komen ko ni tahap sampah! Lepas ni ikut Azmin terjun tong sampah dan cuci longkang ye...gd luck...by...

    ReplyDelete
  17. bukti berus gigi botol plastik tuala dan mangkuk tandas mendapati posting ber DNA WANITA Y yg sgt cintakan khalid adalah dpd omak sendiri.

    ReplyDelete
  18. azmin ni pun satu lah.

    jgnlah hancurkan hati seorg wanita 'secret admirer' dia.

    mentang2la dia hensem, macho, intelek dan anak didik anwar.

    harap2 jgnlah ada yg mengaku di ehek oleh azmin selepas ni mcmana saifool bersusah payah mengaku diliwat idola dia demi balas dendam cinta tk berbalas.

    ReplyDelete