KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 18 September 2015

HANYA DISEBABKAN GUNA BAS ADA LOGO UNIVERSITI ANGKUT PARA PESERTA KE HIMPUNAN BAJU MERAH, PIHAK PENGURUSAN UNIVERSITI TAYLOR TAMATKAN KONTRAK DENGAN PENGUSAHA BAS BERKENAAN.



Universiti Taylor telah menamatkan kontrak pengusaha bas Wawasan Sutera Travel and Tours yang menggunakan bas miliknya tetapi mengandungi logo universiti itu, untuk membawa orang ramai ke Perhimpunan Baju Merah Rabu lepas.

Isu itu disampaikan ke pengetahuan pengurusan universiti itu apabila gambar peserta perhimpunan turun dari bas dengan Universiti logo Taylor di atasnya, tersebar di media sosial, yang menyebabkan beberapa pelajar mendesak dan menuntut agar kontrak dengan pihak pengendali bas ditamatkan.

Bertindak balas dengan segera kepada kekeliruan, pihak pengurusan Universiti Taylor mengeluarkan kenyataan pada 16 September dengan tegas menjelaskan ia tidak membenarkan perkhidmatan bas bagi maksud dan tujuan berkenaan.

"Kami ingin menegaskan bahawa pengurusan universiti tidak membenarkan perkhidmatan bas untuk tujuan ini dan bas itu tidak digunakan untuk membawa pelajar-pelajar kita untuk perhimpunan tersebut.

"Tindakan segera telah diambil untuk menarik balik penggunaan bas dengan logo kami. "Kami kesal pembabitan tidak sengaja Universiti Taylor itu dengan acara ini."

Berikutan itu, pihak pengurusan universiti mengeluarkan kenyataan lain semalam, mengesahkan kontrak dengan Wawasan Sutera telah ditamatkan.

"Memandangkan keadaan ini, pihak Pengurusan telah mengkaji semula kontrak dengan operator bas dan telah membuat keputusan untuk menamatkan, selaras dengan terma dan syarat-syarat kontrak, berkuat kuasa hari ini."

Ia mematuhi tempoh notis dua bulan untuk penamatan, oleh itu Wawasan Sutera akan terus menyediakan perkhidmatan pengangkutan pelajar-pelajar dengan Universiti Taylor sehingga November 16, 2015, selepas itu pengendali bas yang baru akan mengambil alih.

Menjawab isu itu, Wawasan Sutera mengeluarkan permohonan maaf yang disiarkan di Facebook.

Ia juga berkata, "Walaupun ia tidak pernah berniat untuk menyinggung perasaan sesiapa, kita sedar pemantauan kami sama sekali tidak menghormati dan menyebabkan kerosakan yang dilakukan kepada reputasi Universiti Taylor."

22 comments:

  1. Saya ingatkan pihak pemerintah saja yang mempunyai fikiran yang sempit tentang himpunan aman. Tetapi puak yang lagi satu ni pun sempit juga fikirannya. Kalau orang2 macam ni yang memerintah pun, saya tak jangka akan wujud keadilan seperti yang diwar-warkan. Ini kan demokrasi kebebasan bersuara dan berhimpun. Kenapa double standard?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbuktilah Penang Bukit adalah racist

      Delete
    2. pade muko kena tamak kontrak..
      pah ni bole mitak kontrak ke jamal paktongkol
      bawak ike beluke naik bah
      mu sesua bawak ike aje

      Delete
    3. Tipu sana tipu sini..

      500 ribu...

      Bukan..bukann..300 ribu..

      Bukan..bukann..100 ribu..

      Bukan..bukann..50 ribu..

      Mana satu yg betul nih...

      MAKCIK FELDA TERTIPU LAGI ....

      Delete
  2. nak berhimpun buatlah. yg guna bas ada logo taylor college kenape, dia tak terlibat dlm perhimpunan. hak dia lah nak tamat kontrak. ini bisnes. apa plak rasis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao tu yg Pro Penang Bukit. Macai Racist

      Delete
    2. bila bagi fakta, tak jawab, tuduh je la boleh kao buat.
      kao islam ke? adab kao tak nampak islam.
      kao melayu ke? adab kao tak nampak melayu.

      Delete
    3. Itu bukan bas milik taylor colege...
      kontrak angkut student time kuliah...
      bukan kontrak 24 kena angkut student...26sept cuti la ngok...

      Delete
    4. 16sept cuti la ngok...
      angkut lembu pun boleh...

      Delete
    5. Bas tu pun bisnes, org nak sewa apa masalahnya? Dah makin ramai kena virus anjing gila.

      Delete
    6. padan muka...
      cina untung
      geng korang kena tamat kontrak
      bankrup la sykt bas geng ko turr

      Delete
    7. sudah tiba orang melayu boycot Universiti Taylor, itu resis itu, kami boleh balas omak pesan pada Universiti Taylor kepunyaan macai dap itu

      Delete
  3. Hoi...Melayu Lembu....eh tak salah kot panggil Melayu Lembu...sebab melayu makan Lembu...lah..LEMBU...
    Yang sekor lagi Najib Ayam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko plk mkn babi..boleh kot panggil babi...hehehe

      Delete
    2. Tak salah lah kalau aku panggil kau si anjing gila babi.

      Delete
    3. Aku tengok cina dap dengan mca tu elok aje bersepakat.Melayu ni species apa pun aku tak tahulah.Patutlah org kata Melayu ni kuat berdengki sesama sendiri.Baru berlainan parti dah bermusuh macam arab/yahudi.

      Delete
  4. Penyakit anjing gila telah merebak di empayar guan eng serta negeri yg ada pejabat parti kuali yg pertama iaitu kedah. Dua ekor ni memang sial, bwk virus anjing gila.
    Jaga jaga lps ni mungkin virus babi gila pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin mak ko yang akan jadi mangsa virus babi gila tu
      mamposss la mak ko kena babi gila

      Delete
    2. Memang sah kau dah kena penyakit anjing gila.

      Delete
    3. Beribu-ribu umno totok tertipu oleh Jamal Paktongkol... Agenda pertahan Najib dan pemimpin jahat umno. Lepas ni Jamal Paktongkol naik jd menterilah..
      Tabik pd Muhyudin Yasin yg tak bersongkokol dgn perhimpunan rasis.
      Ahmad Mazlan jangan balik Johor...

      Kami rakyat Johor bersama Tuanku...

      Delete
  5. Dalam Bersih 1-4, banyaj kakitangan Kerajaan terlibat. Adakah semua patut ditamatkan perkhidmatan?
    Taylor University melakukan prejudis terhadap orang yang menyertai Perhimpunan Maruah Melayu.
    Bagaimana dengan kakitangan Taylor yang menyertai Bersih?
    Jadi, bagaimana utk buktikan bahawa PKR, DAP atau PAS mampu untuk memberi layanan sama rata kepada penyokong mahupun pembangkang apabila mereka berkuasa?
    Jawapan nya PAS mungkin. DAP dan PKR pasti akan melaksanakan prejudis sama seperti Taylor Uni.

    ReplyDelete
  6. Artikel yg sgt tidak berotak.
    Sile bace setiap statement dr taylor's university dgn cerdik. Knp dibatalkan kontrak? Atas sebab ape?
    Cube kalau org lain pkai uniform anda..yg tertera nama anda..org tu pergi merompak..anda malu? Nama anda busuk??
    Ini takde kne mengena dgn racist. Ini berkenaan dgn polisi syarikat, nama baik dan prestasi.

    ReplyDelete