KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 25 September 2015

SALAH SATU KOMPONEN GABUNGAN PAKATAN HARAPAN (PH) ADALAH PERTUBAHAN HARAM?????



Angkat topi tabik spring melantun dan sejuta tahniah pada pimpinan PAS yang membuat keputusan bijak lagi  tepat untuk tidak hadir dalam persidangan meja bulat pegumuman pembentukan Pakatan Harapan (PH).

Agak pelik lagi anih parti-parti yang melaungkan slogan adil, telus lagi cekap tergamak dan sanggup  menubuhkan satu pakatan yang salah satu komponennya adalah parti yang tidak sah lagi pendaftarannya sebagai sebuah parti politik.

Ini memunjukkan kematangan, kecekapan dan kedewasaan PAS dalam arena politik tanah air.

Cukup amat menyedihkan lagi apabila parti yang tidak sah lagi pendaftarannya ini menaburkan banner-banner dan borang-borang untuk pendaftaran keahlian tanpa ada sedikit rasa malu dan bersalah pun.

Nasihat Omak Kau agar jangan terlajak amat dan ghairah sakan menipu rakyat. Lakukanlah gerak kerja dengan penuh kejujuran, profesional, progresif, inklusif, ikhlas dan amanah!!!!!!

Merekrut keahlian sudah pasti dikenakan yuran dan tidakkah ini bersalahan mengutip yuran oleh organisasi yang belum disahkan oleh RoS sebagai haram di sisi undang-undang

Sekadar ingatan kapada para pemimpin termasuk sahabat-sahabat yang pernah dalam bahtera PAS. Ingat!!! ..... Matlamat tidak menghalalkan cara .. Haram tetap Haram ... Salah tetap Salah.

Jangan diri dijadikan alat dan proksi pihat tertentu yang sudah menjadi rahsia umum.

Istiqamah Hingga Kemenangan!!!

31 comments:

  1. Buat pemilihan parti secara haram di muktamar boleh pula ya.
    Meletakkan calun secara bertindih tak haram pula ya?
    Meninggalkan jemaah Dan kianat pada perjuangan boleh pula ya.
    Bermain Mata dgn umno tak haram? Buat senyap2 pula tu.
    Patut Nya parti Islam biasa pas Ni yang haram.
    So, betulkan diri dulu Baru komen pasal politic. Kalau komen pasal puasa, zakat okay. Yang Ni memang pas boleh.
    Parti Islam professional boleh komen pasal zakat Dan puasa campur komen politic. Dia orang Islam professional, pas Islam biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sikap PAS ini seperti JANDA anak satu. Jual mahal bila ada orang nak. Malam-malam keluar cari jantan.

      Delete
    2. Woi anon 9.12.apa awak peduli apa aku nak buat,ikut suka aku lah,kau bukan tak tahu kan aku ni ulamak dunia.who are you.? cuba tanya omak kau tu kan dia tu betina siam.dia lagi kenal aku dan kalid ,kalau u tak tekal kami pergi main jauh2 lah.

      Delete
    3. Parti Amanah cool je bila dikritik oleh PAS. Berbagai tomahan dilempar siang dan malam. Semasa G18 dlm PAS..mereka diejek oleh ustaz2 suci PAS. Adakah begini ajaran Islam? Bertopengkan Islam tapi perangai bagai SYAITAN. Berkali-kali Haji Hadi menghalau G18 keluar PAS konon ejen Yahudi, ejen DAP, Jebon, Barua, pengikut Anwar Ibrahim. Bila G18 keluar dan tubuh parti baru.. mereka dihina lagi. BEGITULAH PERANGAI PARTI ISLAM YANG BERWAJAH HODOH.

      Delete
    4. PAS umpama janda gila talak...

      Delete
    5. Bodoh nak mampus pengikut mat sabu bagi komen. Mcm anak haram

      Delete
    6. komen mcm mangkok jamban.kalau tak fitnah tak boleh idup ker?

      Delete
    7. Bila PAS tak nak joint PR2.0 komen2 geng PAN tat macm sial jer, takut tak dpt sokongan rakyat ler tu...

      Delete
  2. Pas macam Janda anak satu? maaflah .bukan begiu pas ni macam Oamak kau ,hari2 carai kesalahan orang je kesalahan dalan kain tak sedar.tiba2 basah je

    ReplyDelete
  3. Geng cangkul imayam ni meroyan..ko ckp la mende pun..dia org akn spin smpai jd ok..halal haram bkn durg kisah..ikut sgt ckp kafir..mmbontot agenda kafir..dap sah2 ckp sedia krjasama dgn bn..durg tak kisah..tp wat crita palsu konon pas krjasama dgn umno..hina2 tghh..harun din dll..dasar loser

    ReplyDelete
  4. Pas & amanah dua-dua parti lawak

    ReplyDelete
  5. Semua parti politik auta cari makan sajaa maa...

    ReplyDelete
  6. Aku bukan umno,bukan pas, bukan pkr, bukan amanah,bukan dap...cuma satu je nk cakap Parti Amanah????? Hahahaha amanah taik babi!!!
    Ptuiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babi ... babi memang milik UMNO le oooooiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Delete
  7. Semua busuk, cuma kita kena pilih yg kurang busuk!!!

    ReplyDelete
  8. Undi PH haram... krn undi PH umpama menhalalkan kegiatan gay dan nyah kerana dlm PH ada raja gay dan peteri lesbian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undi PAS halal. Parti suci. Menjaga kebajikan umat kelantan. Kini umat kelantan bahagia tinggal dlm khemah. Rakyat kelantan tak keluar negeri sbb kelantan dah maju.

      Delete
    2. PAS parti berbini banyak. Jom join PAS klu nak tambah isteri. Tp jaga2 akan jatuh talak tiga klu benci Hadi.

      Delete
    3. Omak dah lamo menjando...bilo kagi ostad serban nak ambik buat bini no.3 ka...no 4..

      Boleh guna dia buat gadaian baiah...

      Sian dia dah lama kematu tu....tu sebab menggatal semedang cari salah orang

      Delete
  9. Apa masalah kau...suka ati akulah nk undi PAS.
    Kau nak tidur sekelambu ke nk kongkek dgn kapir ke
    itu kau punya pasal! Soh sooh...pergi jauh2.

    ReplyDelete
  10. Parti yang ahli nya ramai kena laknat dan melaknat partinya. ROS sepatutnya haramkan parti ni terus. Belu apa2 lagi dah melanggar peraturan.
    Elok mereka terus saja masuk dalam DAP kerana mempunyai dasar Islam serupa dan tidak cenderung pada Raja2 melayu dan kaum melayu.

    ReplyDelete
  11. BODO BUAT KERJA BODO

    ReplyDelete
  12. Lepas itu datang pula Ketua Paderi daripada Afrika Selatan. Ucapan beliau, dia kata, mereka telah membuat satu frame time. Dalam jangka masa sepuluh tahun, mereka akan pastikan agama rasmi Malaysia adalah agama Kristian. Dan pada masa itulah YB Jeff telah bangun dan beri satu kenyataan. 

    Dia kata apa, pihak DAP telah setuju untuk bekerjasama dengan pihak Kristian untuk menjayakan misi ini. Kita akan berganding bahu dengan pihak Kristian untuk pastikan dalam masa sepuluh tahun agama rasmi Malaysia adalah agama Kristian.

    Paderi yang saya maksudkan itu inilah yang duduk di tengah-tengah berbaju orange, beliaulah Ketua Paderi daripada Afrika Selatan (tunjuk gambar).

    Lepas tu, paderi tu kata, kita akan menghantar banyak mubaligh-mubaligh Kristian datang ke Semenanjung Malaysia. Dia kata, projek mereka di Sabah dan Sarawak telah berjaya. Lepas ini mereka akan fokus di Semenanjung Malaysia. Tentang dana, no problem. Kita akan salurkan melalui parti DAP dan juga NGO-NGO Kristian.

    Dan selepas itulah, tiga puluh lima (35) paderi dipanggil, dia panggil satu-satu nama datang ke depan buat satu bulatan. Inilah cara mereka ingin berikrar, bersumpah dan berdoa, tiga dalam satu.

    Saya merakam segala-galanya apa yang berlaku pada malam itu. Saya merakam. Rasa tak puas hati. Nak keluar tak boleh, pintu tutup dah. Saya merakam segala-galanya.
    Dia panggil satu tu nama datang ke depan buat, mereka ingin berdoa. Mulanya doa mereka okay, keamananlah, kesejahteraanlah, its ok bagi saya, you doa macam biasa. Tetapi ini kenyataan terakhir yang dikeluarkan oleh paderi itu, we must sure Christian became official religion in Malaysia and we must make sure the next Prime Minister is a christian.

    ReplyDelete
  13. Depa ni pemimpin2 PAS memang bodoh pun dah berasa malu nak hadir buat macam2 alasan.hampa semua hanya sesuai untuk pergi baca tahlil kenduri arwah baca doa selamat ,sembahyang jenazah dan acara lain saperti majlis bersunat untuk kanak2,malam jumaat baca yasin,dan baca dikenduri aqiqah.Itu memang kau orang pandai.tak payah berpolitiklah

    ReplyDelete
  14. Anon 12:10 yang pandai berpolitik sibuk nk besarkan KANDANG BABI dulu...hukum Islam kemudian...kahkahkah...
    Yang pandai berpolitik tak tau apa itu najis mughallazah....kahkahkah
    Kau org mati nanti panggil lah LKS atau his son LGE baca tahlil/talqin atas kubur yek...kahkahkah

    ReplyDelete
  15. Ape la omak kau..sedap mulut ja..tu bukan prtubuhan haram la..tu ghb..gabungan haram bejadah..pngkhiabat..yg tak tahan mat sabu ckp sedia terima pas asal x
    brpecah lg..kahkah..trbalik
    kod..kahkah..loser..pegi la cium kaki lge..lks..janji masyukkk

    ReplyDelete
  16. Bukan setakat nk cium kaki LGE LKS nk lapkan bontot ke nk tidur sekelambu ke nk kongsi lauk ke tkde sape kisah!!! ...sooh soooh pergi jauh2 kah kah kah...Aku tetap bahagia...bahagia...

    ReplyDelete
  17. Apa yg merepek ni di saat umat islam sedang menunaikan ibadah haji yang penuh cobaan.

    Cuba istifar banyak2. Kita ni adalah golongan makhluk yang sedang menanti-nanti untuk solat dan DISOLATKAN.

    ReplyDelete
  18. mesej omak mudah je

    sama mcm akidah pasug

    bahawa pas adalh islam...islam adalh pas

    keluar pas tk sah perjuangan. org lain berjuang semua x islam...yg pelik blh pulak berbaik dgn parti assobiyah melayu atas alasan melayu dn islam

    berbaik dgn dap dianggap menghalalkn cr demi matlamat walhal itu hnyalah kaedah mendekati org bkn islam.

    tp dianggap nenjadi barua dap. walhal jika pun dap jahat maka islam mengajar mendekati jg kerana ehsan itu dpt melembutkn musuh.

    paling tidak kita akn tau tektik musuh jika selalu mendekati mereka

    memaki hamun memusuhi menjauhi dap bkn cr hikmah mrngenali dn mendekati jika pun dap itu jahat

    pas suka cr mereka tetuskn lah

    amanah biarkn dgn cara mereka yg tidak salahpun....kenapa asyik dicop pengkhianat

    apa bukti amanah mengkhianati islam.

    klu takat tk setuju cr hj hadi dn fikrah pas era selepas tgna....itu hnyalah berbeza fikrah

    so taubatlah pas....umat bkn keldai yg telinga saja besar tp tkde fikiran

    ReplyDelete
  19. Dah..dah..tak payah nak mroyan kat sini..pas dh ckp taknak bergabung ngan dap dan pan cangkul..yg ko sakit ati knapa..pas biasa solo..ramai ahli yg istiqomah ngan pas..slmt maju jaya kpd imayam..kita tengok apa akan brlaku nnti

    ReplyDelete
  20. ikut suka PAS la nak join PR2.0 ke tak, yg geng PAN dok bising dan meroyan buat ape, bodoh.

    ReplyDelete