KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 25 September 2015

PENGANJUR SENTUH ANJING TAHUN LEPAS KINI DILIHAT EDAR NESCAFE DAN ROTI KEPADA ORANG RAMAI YANG TIDUR DI KLIA.


Syed Azmi Alhabsi telah dikecam hebat termasuk menerima ugutan bunuh kerana anjur Program ‘I Want To Touch A Dog’ pada 19 Oktober 2014 di Central Park, One Utama, Petaling Jaya sehingga  mencetuskan perdebatan hangat khususnya dalam kalangan umat Islam kerana ia dikatakan bercanggah dengan mazhab Shafie yang diamalkan di negara ini.

Syed Azmi kemudiannya memohon maaf atas perasaan tidak senang yang timbul akibat perbuatan segelintir peserta memeluk dan mencium anjing semasa program berlangsung, apabila gambar-gambar mereka kemudian tersebar luas di laman media sosial.

Awal pagi tadi lebih kurang jam 3 pagi, Syed Azmi Alhabsi bersama beberapa rakan-rakanya kelihatan sedang mengedarkan satu tin Nescafe dan sebungkus roti Gardenia untuk orang ramai yang tidur di KLIA.

Perbuatan mulia mereka harus diberikan pujian.

58 comments:

  1. klulah perdana menteri malaysia dn isteri berhati mulia begini.....insyaallah negara ini sejahtera dn makmur.....pembangkang pun tk byk kerja nk buat.....tkde isu rompakan rasuah dn meminggir rakyat

    hidup didunia ni tkperlu buat jahat....tkde tempat nk lari kt zeti

    klu buat baik pergilah mana pun akan berkat dikasihi sekelian makhluk yg baik

    Amanah pun tkperlu ditubuhkn dan omak pun tklah meroyan tiap hari dlm blog

    tahniah syed semuga anda dirahmati dan murah rezeki

    cuma nk bgtau org islam tkpernh benci anjing cuma nk elak najis saja sebb Allah suka kita suci sentiasa

    jika anjng dln kesusahan org islam mesti perihatin kerana dia makhluk Allah jua

    tp Allah murka ulamak yg menjual agama utk dunia yg disifat sebagai anjing.

    bezanya sentuh ulamak begini tk perlu seghetu lah dgn air tanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anjing dan Babi memang tak dibenci..tetapi banyak menddatangkan Virus..

      Kalau suka sangat anjing dan babi jgn salahkan ulama..belalah di rumah diam2..

      Delete
    2. Pas lagi baik. Selalu sedekah kat warga Jepun. Ponteng dewan pun tak apa janji orang Jepun x kebulur.

      Delete
    3. Ulamak klu perangai tak senonoh pon tak elok juga. Semalam cakap lajn hari ni tetus u turn.

      Delete
    4. Aku belum pernah tengok paderi kristian hina sesama mereka. Tapi ustad pas tak sudah-sudah hina rakan se parti. Beginikah cara pendakwah Islam yang bergelar ulamak?

      Delete
    5. Macai pas ngan umno ni dah kenapa?
      Napa jadi batu api?
      Seronok ke tgk rakyat mesia berpecah2
      Kenapa perangai macam anjing ha?

      Delete
    6. Komen bodoh. Takde isi. Merapu

      Delete
  2. Syaitan sgt bijak berlakon bagi nampak baik....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi banyak syaitan bertopengkan anonymous

      Delete
    2. Aku tak kisah dia pi tolong geng yg susah tu...memang digalakkan pun....tapi kalau dia pi buat kempen pegang cium anjing lagi....aku sepak saja juboq dia tu....kalau aku jumpa lah....

      Delete
    3. tp yg jelas buat xbaik tu pasti setan

      Delete
    4. Cari publisiti la bro..

      Dh tau benda mcm ni dpt buat havoc..

      Lain kali pegrgi baring dpn rumah Rosmah ..

      Satu dunia puji..

      Delete
    5. Budak yg pegang anjing ni dah bertaubat nasuha
      Awak aje yg belum

      Delete
    6. Budak ni selalu sebut .....tamak pahala.....

      Delete
  3. Dia sekarang dah takut penyakit anjing gila dah merabak di kawasan utara anwar pun dah terkena sekali , nanti orang akan salah dia omak kau tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak tu dah taubat nasuha
      Skang tgh kumpul pahala
      Awak pulak tgh tambah dosa
      Untung la awak....

      Delete
    2. Yg buat kerja meliwat lubang bontot tu bila pulak nak taubat nasuha,umur dah menjangkau usia takkan dah tua bangka nazak baru nak taubat nasuha..ngeh3

      Delete
  4. Anonymous ni patut diharamkan dari membuat sebarang komen kerana komen depa ni byk komen negatif.lagi pula byk komen terkeluar tajuk perbincangan atau artikal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi Lanchowwww la

      Delete
    2. Kata nak pejuang kebebasan suara...
      suka ati anon le..bongok..

      Delete
  5. Peruntukan dari gereja tak banyak nak anjur touch a pig sbb touch de anjing tahun lps cetus kontroversi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk cukup arab blh bg 2.6b....

      meleleh2 air liur anjing kt sini menagih duit tu

      Delete
    2. 11.59 ni kalau aku jumpa memang bersepai gigi. Bagi no hp kalau nak rasa terajang kaki aku muka kau.

      Delete
    3. Gereja takde duit. Habis buat program lgbt

      Delete
    4. Anon18:28 ko nak rasa terajang otomen aku tak..

      Delete
  6. Salahkah pegang anjing, nabi pun menolong anjing. Terkutuk ialah makan duit haram, menipu, menyusahkan orang. Pegang anjing tidak menyusahkan orang lain, dosa pahala antara individu itu dan allah shj. Pemegang anjing beribu kali kebih mulia dari penegang duit haram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn fitnah nabi. Ko tahu apa maksud darurat ? Dalam keadaan darurat bukan shj tolong anjing, mkn babi pun dibolehkan. Darurat tidak sama dgn saja2 pg sentuh anjing. Ia najis. Bolehkah ko saja2 sentuh tahi? Peluk tahi dan main dgn tahi ko?

      Delete
    2. dia xsengaja pasti diampunkn

      yg sengaja rompak tu payah sikitla

      kena minta ampun dgn fbi

      Delete
    3. yg sengaja menjubur dan mengelentong mcm nuar aljuboori tu susah payah sikit la diampunkan..ngeh3

      Delete
    4. Yg menjubor tu dosa dia dgn Tuhan. Yg melanun harta rakyat tu antara dia, rakyat dan Tuhan. Berat tu...

      Delete
    5. Banyaknye anon2 keja timbang dosa org..
      dosa sendiri dah timbang ke blom...hehehe

      Delete
  7. Makan duit haram dosa induvidu... klu buat pengajuran salah dua² pun saham


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau najip dan rosmah yg edar dan sumbang air tu ko dan pkr mesti ckp
      Sogokkan atau beri gula2... cubu ko beri 3 kebaikan yg mereka lakukan..
      tentu tak ada pada ko dan pkr sebab ko dah jadi penjilat tegar dap

      Delete
    2. Najib ada new york bila FBI nak siasat najib, itu macai pkr tipu dengan tun m itu he.he.he yg cerdik semua kena tipu dengan tun m itu he.he.he

      Delete
    3. macai bodoh aljuboori memang jenis mudah ditipu dan mudah diliwat..kihkihkih kihkih

      Delete
    4. Obama tak sambut pm kita.
      Kenapa Obama tak sambut?
      Obama nak cuci tangan.
      Obama tak nak rakyat Usa lihat dia kotor juga.
      Obama memang bijak.
      Obama suruh hanipah sambut pm kita sendri

      Cilake punya Obama buat pm kita macam tu.

      Delete
    5. Obama kafir. Bapak kau pun kafir

      Delete
  8. OK patut anjur 'I Want To Touch A PAS', sejenis makhluk yang menyalak babi dalam bukit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeeee lg geli tau perangai depa tu yg menyalak babi dlm bukit

      Delete
  9. Salam sehati serasuah,

    Sekadar renungan, rezeki yang haram tidak semestinya dari mencuri atau duit judi. Renung - renungkan lah.

    Umno bn telah menghabiskan sebanyak 3.2 billion untuk ppsmi sejak 5 tahun lalu.

    2.21 billion daripada jumlah itu telah dihabiskan untuk barangan ict seperti laptop dan lcd projector.

    Dan berbilion lagi untuk kursus tenaga pengajar yang akademik teruk untuk mengajar science dan math dalam english.

    Umno bn telah membayar RM 6k untuk sebuah notebook di mana harga pasaran cuma RM kurang 3k melalui syarikat RM 2 yang baru ditubuhkan hanya untuk mengaut keuntungan atas angin daripada transaksi tersebut. Kononnya semua caj itu termasuk latihan dan servis. Walau bagaimanapun servis yang dikatakan itu hanyalah tampal kertas mengatakan ia rosak dan update software dan Antivirus (kini diambil alih oleh jawatan petapa penunggu lab ft17 )

    Setelah ppsmi di mansuhkan kerana kegagalan tenaga pengajarannya. Notebook tersebut kini berada di mana ?

    maksud hadis, setiap daging yang tumbuh dari sumber yang haram, api nerakalah yang utama baginya.

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian spm 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , pembantu rumah dan pekerja am ) biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai. Adil untuk semua. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni satu lagi cikgu sabah yang bangang nk mampus. Kau tak puas hati kau berhenti jadi cikgu. Bodoh punya org. Mampus kau cepat sikit

      Delete
    2. Tak cukup panjang cerita dongeng ko ni..esok sambung lagi ye...hehehe

      Delete
  10. Apakah Omak kau tak sedar bahawa perbuatan khalid ibrahim meberi makanan waktu dinihari kepada peminta sedekah di kuala lumpur.mengapa Oamk kau tak laporkan .

    ReplyDelete
  11. Satu lg keje bodoh, buang masa, tak berfaedah mamat hamlau ni buat. Dahlah buat keje bodoh, siap ambik gbr tunjuk kt semua org. Omakkau pun sama je bangang. Tolong org x kena tempat, bila dah tolong tunjuk riak pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg hamlau ialah macai pas dan umno yg ambik gambar ni bagi viral dan disertakan dgn ucapan makian sekali.

      Delete
    2. Yg hamlau 18.41 bapak kau & budak senget terencat tu je

      Delete
  12. Nak sedekah tak payah kecoh. Tipis ilmu agama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib bagi lembu korban misti kasi war2 satu donia dalam tivi tigasuku. Misti kasi semua orang tahu sepaya rasa bangga.

      Delete
    2. Najib & bapak kau sama-sama barua

      Delete
    3. Pkr pun tak payah le nak edar akbar selangor kini setiap minggu bg org tau apa kera sel buat...nanti rasa bangga plak...hehehe

      Delete
  13. Hadey hidup senang tapi belum tentu dia hidup tenang. Begitu juga dgn bon bon.

    ReplyDelete
  14. Salam 1rasuah,

    Ikut hati mati, ikut nafsu mengandung, ikut rasa binasa. Kalau antum perasan orang umno banyak tak kerja, tapi kaya. Dari mana datangnya duit?

    Korupsi dan umno berpisah tiada. Jalan tar direpair setiap hari claim ratus ribu. Duit pilihanraya 50% ketua bahagian kebas lebihan baru agih kepada pengundi. RMT puluh ribu sebulan menu budak macam makanan ayam. Kakitangan kerajaan masuk keluar ofis, cuti, ikut suka hati mak bapa diorang sebab urus bisnes dobi, restoran, kereta sewa, kontraktor, datang lepak kantin, lepak pejabat tonton telenovela indon, baca novel, kerja 2 kali setahun photocopy kertas, bertapa dalam lab download torrent, main YouTube. Tipu claim beri makan anak bini. Tukang ajar upsr pun kantoi tapi boleh buat degree untuk naik gaji, assignment tiru @ upah orang, exam ramai - ramai jumpa lecturer kowtim. Kenderaan jabatan dikuda bawa anak bini macam harta bapak sendiri.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celaka punya anon 19:13 dari ko cita macam ko pernah lalui dan berpengalaman melakukan keja² kotor yg ko sendiri taip dari dulu aku perhatikan.. ko ingat ko pandai rupanya ko paling bodoh dlm block ni... buka pekung ko sendiri.. memang betullah bodoh buat keje bodoh sebabnya ko buat tu memang menujukkan ko sememangnya bodoh.
      Bodoh macam ko buat bodoh, yang pandai buat kerja pandai betullah tu.

      Delete
    2. Blog.. bukan block.. bodoh.

      Delete
  15. Salam 1 jubo
    ratib jubo2 makin menjadi jadi...setelah aljuboori diwar warkan jadi PM.....tahniah Mesia dapat PM jubo yg pertama di dooonia......ratib 201.56 kali....ratib jangan x ratib....salam 1 jubo...sekian tima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn terlebih ratib jubo..
      kang rabak jubo ko...
      Ramai cai2 jubo kat sini...

      Delete
    2. Biar kan dia ( Anon 20.00 ) ....dah dia ni hasil dari benih bapaknya yang suka main jubo jalang....

      Delete
    3. Betul tu (Anom 20;27) kata bapak aku salah satu jalang tu mak kau dan mak su kau....

      Delete