KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 12 September 2015

KOLEKSI GAMBAR SUASANA DI MASJIDIL HARAM APABILA KREN JATUH MENYEBABKAN RAMAI JEMAAH HAJI MENINGGAL DUNIA.

Sebuah kren runtuh menimpa bangunan di Masjidil Haram Mekah pada Jumaat senja, 11 September 2015, sekitar jam 5.30 petang waktu Arab Saudi.

Berdasarkan laporan wartawan tvOne, Cholid Syamsu dari Mekah, Arab Saudi, kren yang digunakan untuk perluasan Masjidil Haram itu terjatuh setelah Kota Mekah dilanda hujan ribut disertai angin kencang.

"Menimpa sebuah bangunan yang ada di Masjidil Haram," kata Cholid.

Selain kren, alat pemberat pengikat kren juga turut terjatuh di ring 1 Kabah.

Menurut informasi yang dihimpun, sejumlah calon jemaah haji ikut menjadi korban. Beberapa di antaranya berasal dari Indonesia.

26 comments:

  1. Ana syak ini kontraktor Malaysia dah biasa buat macam tu kat sini terbawak pigi luar. Sebab tu ada bumbung runtuh, jalan berlubang, highway crack dan macam-macam lagi.

    Begitu juga jika tempat di ipt diberi kepada orang jenis E. Akibatnya akan nampak selepas dia masuk kerja, kalau jadi guru maka ppsmi tidak dapat dilaksanakan. Kalau jadi peg teknologi maklumat maka sistem lembab dan harapkan vendor develop dan datang servis dia lepak goyang telur. Kalau jadi pegawai tadbir kelulusan sesuatu permohonan memakan masa berbulan-bulan di mana syarikat swasta boleh laksanakan dalam masa 24 jam jika dihantar sebelum jam 12 tengah hari.

    Itulah akibatnya tidak berlaku adil tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya. Yang menanggung ialah masyarakat.



    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai . Adil untuk semua heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO parti rasis. DAP wlpun dipimpin olh Cina tapi Melayu, India dan kaum lain ada dalamnya. Hari2 macai UMNO kutuk DAP tp lupa pekung yg UMNO ada. Terlalu banyak hak Melayu tergadai ditangan UNNO.
      Parti rasis yg khianat pd bangsanya. Bangsa Melayu digula2 & diperbodohkan dgn BRIM JKM 1MDB Wang Zakat. Skandal demi skandal dicipta. Berbilion wang negara dirembat tp tiada hukuman yg dijatuhkan. Negara hampir miskin dan bankrup angkara mereka Mereka cukup kebal. Mereka berselindung disebalik nama Melayu utk kekal berkuasa.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. September 2015 at 09:24

      Syukur alhamdulilah semua yg terkorban mati syahid..

      Syurga jannah utk mereka..

      Mohon Allah berkati pekerja Arab Saudi kerana menyokong pemimpin celaka 2.6b

      Delete
    5. omak kau....dah cukur bulu ari2 ke belum?
      sunat mencukur bulu ari2.
      kalau susah abang bole tolong

      Delete
    6. Malaysiabaru,
      Komen anda menunjukkan anda bukan orang yang ada agama. Islam tidak pernah mengajar mengucapkan syukur ketika dalam keadaan musibah...bayangkan salah seorang mangsa adalah anak, ibu, bapa atau ahli keluarga anda dalam insiden ini....BAYANGKANLAH WAHAI MALAYSIABARU YANG MUNAFIK...Salam Takziah buat keluarga mangsa yang terlibat. Al-fatihah.....-Taipan United-

      Delete
    7. Kalau parti cangkul menang besar PRU 14 nnti, agaknya sapa yg akan jd PM? Tentu sekali mat sabu sbb dia ketua parti cangkul. KEDEPAN.

      Delete
  2. Allah minta kita renungkan. Kemajuan dunia kena diikuti perkembangan rohaniah. Kena ada perancangan, jangan hentam keromo macam PAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mangsa banjir setahun dulu masih tak terbela oleh PGB. PGB dah jadi haru biru dibawah pimpinan pil kuda

      Delete
    2. Pas kan parti gadai bini. Cita2 nak jadi macai Hamno. Rupanya setakat jadi penjilat Mat Monggol no wahid.

      Buka mulut, bau sushi...buka mulut bau suhi.. Jepong

      Lu kasi tengok amoi selfi.. Lu macai2 Cap sotong cemburu habis..klu gian pi Petaling Street..ramai amoi boleh selfi... Penghulu macai kepada macai semestinya Tontowi velfire dari Nik Abodoh 

      Tauke pil kuda... air ketum Kaoooo eat sotong..sotong kering pong ok....

      Hadi and Mokhtar Senik macam, takkan tak minta maaf kat orang kao fitnah kao barua..kao jebon.. tu. La ni dok cabar DAP. Wang hantaran kok lesap..nanti camno nak kawin dgn Humno. Alamak lupa la, pasgadaibini mana ada teluuuuuuuuurrr

      Reply

      Delete
    3. Tanpa Nama berkata...
      MUKA SAPUMAN TAK UBAH MACAM MUKA BUDAK BAHALOL PEKAN NUN.

      Kapal layar sudah di kembang tapi SAUHbdi labuh kat Pulau Ketam. Bila pulak nak ber layar ke ZAKARSTAN ???????

      Sapuman ini macam nama JAWA saja.

      Adik beradik BUDAK DPM ke?????

      11 SEPTEMBER 2015 10:05 PTG
      Catat Ulasan

      Catatan Lama Laman utama

      Delete
  3. wahai Oamk kau .mengapa tal lama siarkan gambar perhimpunan pemuda Pas dengan Hadi semalam di kelantan yang di katakan dihadiri berpuluh ribu anak muda.siakan sepenuhnya gambar dari sudut atas pual .nak tenguk ramai ke.punyalah kau ni penipu punya bloger siam ni.sekarang bila ada gambar sidt lain panadai kau cari berita lain ye.betina siam ni panadai sungguh cari isu puja Pas sebab Pas bersama Kalit brahim .Ptuiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama Kolit jgn disebut. Itu buah hati Onakkau.

      Delete
    2. CElaka punya Saudi

      Duit haram Saudi rupanya tak berkat... Ambik 2.6b ko balik

      Delete
  4. omak sekrg... makin menjadi2 kencing bersepah...
    dah sejibik macai bn umno...
    menipu gambar...
    reka fitnah buruk2kan...
    ayat mcm longkang konon nak sindir org...

    jgn2 omak ni tengah ........ dgn tuc si tok usin ceroi...
    jgn2 omak nak ...... dgn zuhdi marzuki...
    mesra dacing

    kot2 omak selalu sembang dgn siku lutut velfire
    selalu sembang dgn org panggil dia snake tu
    selalu sembang dgn owner porche special diskaun...

    ReplyDelete
  5. Inna Lillahi Wainna Ilaihi Rajiun

    ReplyDelete
  6. Orang gila ke apa kau orang ni,dah tak,percaya pada Qada dan Qadar Allah? Kren jatuh pun nak salah kan Umno.kesian lah orang macam ni...otak dia dah ada wayar putus.nilah orang PAS dah sesat dari,kecil di tanamkan sifat benci pada orang Umno dah besar tak tahu nak fikir mana yang betul mana yang salah otak dah diracuni dengan macam fitnah.kepada pemimpin PAS tunggulah di padang MAHsyar Sllah akan tanya apa yang kau orang busuk kan sangat hati kau orang dengan UMNo sedangkan DAP yang musuh Islam yang nyata kamu peluk2 dan sanjung2 sangat,Semoga Allah mengampuni jemaah yang terkorban.INNalillah wainnallilah hurajiun.Jangan ingat orang UMNO jahil sangat tentang Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni kenapa?
      ubat dah makan>

      Delete
    2. anon 9:09

      kau tak salah...
      umno takde kena mengena...
      kejadian kat mekah tu kan... kun fayakun...
      jgn kaitkan dgn omak...
      not relevan

      cuma sekrg ni pembaca setia omak sejak lama dulu dah bengang dgn omak. omak dah kena short circuit....

      lambang page blog ni ada roket ada keadilan...
      tapi omak hentam strategi dsai, mat sabu & the geng, dap sesuka mak bapak dia...

      buang la lambang tu... tukar baju tu...
      barulah hentam org tak hangin...

      hahaha...

      Delete
  7. Saudia go to hell you bloody fools....why you never learn your lesson.. Why no Security and healthy measures

    You bloody stupid 2.6b Arab ..

    ReplyDelete
  8. Disebabkan blog Malaysia baru sudah hampir 2 bulan tidak ada entry, maka dgn muka tak malu sbb dah ditampal dgn kulit babi, Blogger nya dtg meracau di rumah orang dgn harapan adalah wakil Parti kuali bg job kat dia.

    ReplyDelete
  9. kesian pelawat blog omak kau ramai yg sakit jiwa.memcarut memfitnah mencaci.aku cadang buat blog sendiri ler.kalau lkomen biarlah ada ilmu, fakta boleh juga menilai menumpang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu bro...yg suka maki carut tu org umnu dn penyokong pasug....pemimpin mereka ajar label org mcm2

      i bencila PGB rs nk bakor je

      Delete
  10. Pak Arab ni dah tahu musim haji kenapa memang bawa bencana .sepatut2 nya tiada ada peralatam tu. Until melancarkan jemaah haji disana. Betul2 isikepala perancang nya seperti yahudi .

    ReplyDelete
  11. Pak Arab ni dah tahu musim haji kenapa memang bawa bencana .sepatut2 nya tiada ada peralatam tu Untuk melancarkan jemaah haji disana. Betul2 isikepala perancang nya seperti yahudi .

    ReplyDelete