KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 26 September 2015

MOHON BERTENANG SEBAGAI MERAIKAN PERBEZAAN PENDAPAT ..... TANPA PAS PAKATAN HARAPAN MASIH BOLEH PIKAT MELAYU YAKIN DAP.



Pakatan Harapan masih mampu menarik sokongan pengundi Melayu walaupun tidak disertai PAS, kata seorang wakil rakyat DAP, mengulas kebimbangan yang gabungan parti pembangkang baharu itu mungkin lemah tanpa parti Islam itu.

Ahli Parlimen Kluang, Liew Chin Tong berkata pandangan itu satu anggapan yang salah kerana PAS tidak berupaya menarik minat orang Melayu bandar dan pengundi bukan Melayu jika tidak kerana puak progresifnya.

Puak itu kini meninggalkan PAS dan membentuk Parti Amanah Negara (Amanah), yang merupakan sebahagian daripada Pakatan Harapan.

Liew berkata dengan mengandaikan "angin" politik akan memihak kepada pembangkang, pilihan raya akan datang bakal ditentukan sama ada pembangkang boleh mengalahkan Umno dalam 35 hingga 40 kerusi marginal di Semenanjung.

"Umno mempunyai 73 kerusi di Semenanjung," kata pengarah pendidikan politik DAP itu dalam satu kenyataan hari ini, merujuk kepada musuh ketat PAS dan parti tunjang Melayu dalam Barisan Nasional (BN).

"Kekalahan dalam 40 kerusi marginal itu akan membawa kepada berakhirnya Umno sebagai kerajaan. Kerusi tersebut kebanyakannya separa bandar di pantai barat Semenanjung dan bercampur-campur dari segi komposisi etniknya.

"Ini kerusi yang PAS, di bawah kepimpinan presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang ketika ini, tanpa puak progresif, akan mendapatinya sukar untuk dimenangi," kata Liew .

Masyarakat Melayu membentuk kira-kira 50% daripada 30 juta penduduk Malaysia dan merupakan pemegang undi penting untuk kedua-dua BN dan Pakatan Harapan.

Pakatan Harapan, terdiri daripada parti pembangkang PKR, DAP dan kumpulan serpihan PAS – Amanah – dilancarkan awal minggu ini menggantikan Pakatan Rakyat (PR) yang kini tidak lagi berfungsi.

PAS enggan menyertai gabungan pembangkang baharu itu, menyatakan ia tidak boleh bekerjasama dengan DAP dan "pengkhianat", merujuk kepada bekas anggota dan pemimpinnya yang membentuk Amanah.

Dengan penubuhan Pakatan Harapan, Liew berkata, pembangkang kini harus membina sokongan dan keyakinan orang ramai bagi mengubah kerajaan.

Lebih penting lagi, mereka perlu meyakinkan pengundi Melayu di kawasan separa bandar yang kerajaan baharu akan menjadi lebih baik berbanding Umno.

"Jika pembangkang baharu boleh membina kepercayaan dan perpaduan, terutamanya di kalangan anak muda Melayu di kawasan pinggir bandar, mungkin akan ada gelombang anti-kerajaan atau tsunami yang akan menyapu bersih Umno untuk selama-lamanya," katanya.

Pakar strategi DAP itu juga meramalkan, gelombang rakyat seterusnya akan berdasarkan keadaan ekonomi semasa.

Menjawab kritikan yang Pakatan Harapan ditubuhkan dengan tergesa-gesa, Liew berkata, lebih baik gabungan itu direalisasikan segera sekarang daripada terlalu lewat di kemudian hari.


ULASAN OMAK KAU:-

Nak ulas apa lagi ... jenis tidak boleh menerima realiti .. jenis asyik seronok dibuai mimpi dan kena rasuk sindrom nafi.

85 comments:

  1. Enkau ni meyokong sapo sebona eh omak kau.asyik nak memburukkan pkr dan dap jo.nak ckp penyokong pas. tak pulak.tp lambang pakatan masih ado kek bloger kau ni.manusio jenis apolah agak eh ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello kao ni balachi Imayam Putu Mayam. Cangkul tendang Tayar traktor

      Delete
    2. ratu hanisya binti abdul hamid ahli biasa pas.. next muktamar plan nak bertanding jawatan muslimat pas peringkat kawasan... tu yang sibuk buat blog post yang bias kepada parti dijamin masuk syurga, parti pas.. agaknya siapa masuk pas je yang boleh masuk syurga.. ulama pas tu maksum pegang payung emas.. eh siapa tak pangkah pas, kafir laknatullah.. huh pandai kan pas kempen merepek tabur amanat hadi yang sesat.. itu pun menang kerajaan negeri di kelantan. modal kempen rupa camtu tak berkesan di negeri lain jadi boleh merasa jadi pembangkang je di dun terengganu, pahang, johor, perak, penang..

      wahai ratu hanisya, kalau rasa nak bertanding adun menggunakan lambang pas pada pru14.. fikir betul-betul banyak kali berbaloi tak demi nak jadi calon parti masuk syurga ni, mesti sumpah baiah.. kalau lepas menang jadi adun lompat parti.. kena cerai laki kau kang menjanda lah kau ratu hanisya.. itulah nak sangat kan follow ajaran sesat pas. oh takpe. pas ni parti tunjang di malaysia selain umno. orang melayu di malaysia buta tuli sokong bagi derma kepada pas, pangkah pas walaupun entah mana hala fatwa ulama pas..

      Delete
    3. Hahaha.....omak kau bukan kisah party mana menang sebaliknya hanya utk kepentingan sdr semata2. Sokongan melayu pada umno memang semakin kurang dan walaupun sokongan.melayu pada pas masih kuat ini tak bermaksud bn mudah menang tubuh kerajaan kerana melayu telah berpecah walaupun sokongan melayu pada pas dan umno masih kuat, namun puak atau party lain kecuali pas umno berkerjasama maka umno boleh menang mudah tubuh kerajaan,namun apa kata pas!!" Jadi peluang pakatan baharu utk menang besar masih ada peluang besarnya dan sebab inilah mrk dap pkr amanah dihina dikutuk dll agar sokongan pada pakatan boleh dikurang kalau tidak??? Biar rakyat tentukan bukan omak kau yg putarbelit tak sudah... pru lama lg.

      Delete
    4. Omak ni tak sapa pun pandang.
      Sebelah mata pun pas tak mandang.
      Omak post apa pun pas relak jew.
      Eloknya omak masuk umno
      Klu kat umno dah ketua bhgn dah

      Delete
    5. Itu pun ko tak dpt baca... omakkau tak kira sapa memerintah asalkan bukan diterajui parti serpehan komunis.... ada paham...

      Delete
    6. Omakkau kalau nak kepuasan berganda, omakkau cuba cari negro nigeria.

      Delete
    7. Jom sertai himpunan baju hijau 60k. Kita saksikan ustaz suci berselfi dgn amoi2 gebu. Jangan biar Mat Sabu saja yg dapat berselfi dgn amoi. Macai PAS pun nak merasa jugak.

      Delete
  2. Kesian aku tgk pemimpin parti cangkul berceramah dpn padang kosong. Khemah tmpt pemimpin mrk duduk pulak spt kandang lembu. Apa la musibat yg menimpa mrk agak nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam tu pom umno ngan pas tak tido mlm.
      Apa pasal?

      Delete
    2. Amanah sorang kalu memang tak kuat. Tapi kalu dah gabung dap ngan pkr, pas boleh kiokk. Umno pun bole bungkuss

      Delete
    3. sokong lim kit siang for next Malaysian PM..

      Delete
    4. Lim kit siang akan suruh cina sokong amanah. Pas ngan umno kiokkk punya

      Delete
  3. Salam 1rasuah,

    Agak sukar utk pemimpin puak parti amanah memimpin org melayu utk bersama dgn rakan DAP dlm mengharungi cabaran menuju wawasan PRU14 selagi mrk tidak mengambil initiatif utk melanjutkan pelajaran mrk keIPTA dan kembali aktif setelah berjaya mengenggam segulung kertas yg dikenali sebagai ijazah dan tidak hanya berpuas hati dgn sijil PMR atau SPM saja. Rakyat mahu pemimpin yg berkelulusan tinggi utk mempercayai hujah mrk. Kalau setakat pass darjah 6 lebih baik bekerja sebagai tukang sapu Alam Flora dan kemudian salahkan kerajaan Ah Jib Gorr kerana kemelesetan ekonomi masing2.


    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lim goh tong tu degree university apa!!!

      Delete
    2. Salam 1rasuah sdra Zahir Mat

      Lim Goh Tong mengambil tuisyen dan kelas mlm utk menduduki peperiksaan MCE pada tahun 1978 dan kemudian berjaya mendapatkan ijazah sarjana muda Pertanian dari MMU. Jika hanya pegang sijil SRP seperti kamu hanya layak menjadi porter di Hotel Genting Highlands spt mat Bangla. Mat Sabu idola DAP hanya berkelulusan SRP tapi beliau bijak kerana belajar kelas mlm dan berjaya mendapat gred 1 dlm MCE tahun 1976. Tahniah kerana kegigihan beliau kerana mencontohi Mr Lim Goh Tong.


      KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

      Delete
    3. Kah kah lim goh tong dapat ijazah pertanian dari MMU kah kah...bio fakta beb...MMU ujud di mesia masa lim goh tong nak mampos dah...kah kah kah....fakta tu bodo...

      Delete
    4. kau nak kata orang yang dapat banyak A SPM je yang boleh ambil degree.. hello orang yang dapat banyak A SPM nanti dah grad, kerja makan gaji je.. boleh jadi jutawan ke camtu. oh takpe yang penting gaji tetap dan stabil. lepaslah nak bayar bil-bil dan loan bank.. orang yang tak dapat A langsung SPM ataupun tak ambil spm sebab berhenti sekolah awal pun boleh jadi kaya. kau mana tau.. berniagalahh.. think big. dare to dream.

      Delete
    5. DEgree tak boleh pakai pandai Semua dapat A tapi malas kerja macam mana ini apa lagi meniaga tentu lagi malas, dia lupa orang kaya dia dunia semua tak sambung degree belajar pun setengah jalan, orang belajar setegah jalan berjaya cipta nama dunia ini, nak menipu biar betul mat sabu tak lulus itm yg sekarang dikenali oleh uitm ada faham tak, kenapa mat sabu boleh jadi ahli politik sebab dia pandai bercakap macam ahli politik tahu ubah nasib dia , setiap orang ada kebolehan masing2 faham ada degree tak boleh pakai, orang sekolah tak habis boleh jadi kaya tak ada ambil degree,
      Kalau kau penting degree suruh je dap buang mat sabu itu, ramai ada antara ahli pemimpim dap tak habiskan sekolah dan tak masuk univesiti ada faham boleh setai ahli ccp ada faham

      Delete
    6. Degree Pertanian dari MMU? Ini contoh klasik
      BODO BUAT KERJA BODO.

      Delete
    7. eloooooooooo

      bbee pkmak yg dpt byk A dan degree dari srkolah berasrama penuh ni la yg menjahanamkan negara dgn puta alam rasuahnya ... bydaya you help me i help you...

      budak boarding school ni lah bikin budaya tahik di malaysia

      cable kuat rasuah kuat

      10A my ass kalau baca alfatihah pun mcm muallap keling mabuk tapi nama bunyi mcm melayu

      Delete
    8. Janda2 kat zimbabwe klu tengok nigeria, org kita sikit pun dia tak pandang.

      Delete
  4. KHALID SAMAD SONGEH DITUDUH PENIPU???

    Hahaha!!! Nampak sangat yang Si Khalid Samad tu cuba untuk menegakkan benang yang basah bila dia dituduh sebagai seorang Penipu. Mula la dia hilang akal dan meroyan tak tentu arah.

    Seperti biasa, alasan yang diberikan oleh Si Khalid Samad tu untuk mempertahankan diri sudah pastinya dia mendakwa kenyataan dia keluarkan telah disalah-ertikan oleh pihak PSM.

    Dalam erti kata lainnya, laporan yang disiarkan didalam media sebelum ini telah disalah tafsir sehingga menyebabkan timbulnya salah faham bagi pihak PSM berhubung isu keahlian Pakatan Haprak Baru tu.
    “Sedangkan, sepertimana yang telah saya jelaskan, saya hanya menyatakan jawapan yang diberi apabila soalan itu ditimbulkan semasa sidang meja bulat.
    “Walau apa pun, pada dasarnya sidang meja bulat diadakan untuk menghidupkan kembali PR yang telah berpecah. Oleh itu hanya parti yang terlibat dengan PR telah dijemput sebagai langkah permulaan,” katanya.
    Kiranya, jika kita lihat dari satu sudut, memang Si Khalid Samad tu cuba mendabik dada dan mendakwa puak - puak PSM tu tak layak untuk menjadi sebahagian dari Pakatan Haprak tu.

    Perkara tu dapat kita lihat apabila Si Khalid Samad tu menegaskan bahawa mereka yang telah mengkhianati PAS sebelum ini lebih layak untuk menyertai Pakatan tu berbanding PSM.

    Alasan yang diberikan ialah sebab diorang dah lama berjuang dalam Pakatan sedangkan pihak PSM tu baru sangat nak menyertai Pakatan tu apabila ianya dijenamakan semula baru - baru ini.

    Persoalannya, adakah itu sebab utama kenapa puak - puak PSM tu tidak dijemput menyertai rundingan Meja Bulat yang diadakan sebelum ini? Adakah itu yang membuatkan PSM tidak layak untuk menyertai Pakatan Haprak Baru tu?

    Jelas, tindakan Si Khalid Samad tu sebenarnya hanya sekadar nak menutup kemaluan diri dia sendiri je. Apa yang dia buat membuktikan bahawa dia tidak menghargai sumbangan PSM kepada Pakatan. Jadi, sebab tu la dia meroyan tak tentu arah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam 1rasuah,

      PSM tidak layak utk duduk duduk sama tinggi dan berdiri sama rendah dgn pemimpin Pakatan Harapan yg mempunyai kelulusan tinggi. Kebanyakan pemimpin PSM hanya berkelulusan SPM cukup makan dan hanya layak menjadi tukang kebun DBKL atau driver lorry Indah Water spt kebanyakan penyokong PKR masa kini. Jika PSM ingin bergabung dgn Parti Harapan mrk harus daftar dgn USM dan keluar dari menara gading tersebut dgn segulung ijazah dan mendapat CGPS 3.85 seperti Ahmad Maslan baru layak nk beri ulasan GST atau harga minyak. Kalau setakat pass UPSR baik kerja technician atau kerani spt Zahir Mat diatas dan jgn cuba bermain politik.


      KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

      Delete
    2. Terima kasih kerana menyebarkan mesej KEDEPAN heee

      Delete
    3. Alo yang salam 1 rasuah tu..anonymous sahaja!!...kata pejuang SPM straight A!!!.. berani anonymous sahaja...aku naik meluat dgn statement SPM ko ..tu...Bill Gates dari University mana?

      Delete
    4. Bill gates dulu sek menengah. Pah tu dia niaga. Pah tu dia keja sambil belajar dekat imperial college dpt master degree. Apa? Ko ingat dia lulus upsr ker?

      Delete
    5. Bill gates keje kerajaan tak? Jadi cikgu ke.

      Delete
  5. Pulangkan kerusi mca dam mic yg majoriti kawasan melayu....biarkan DAP dan MCA bertanding dikawasan majoriti Cina dan India.....PAS boleh nertanding dikawasan kubu kuat PAS sahaja....baru boleh ajar cukup2 parti PKR dan PAN ... PKR dapat ehsan PAS disemua kawasan....assmin ...rafizi..nurultunggu masa kena ajar dng pengundi melayu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurang ajar kau ni. Kalau aku jumpa kau bersepai gigi kau kena penangan kaki aku. Aku cabar kau bagi no telefon kau kalai anak jantan.

      Delete
    2. Dia mcm nih....
      Melayu - 20% undi amanah, 30% undi pas, 50% undi umno.
      India - 60% undi amanah, 0% undi pas, 40% undi umno.
      Cina - 95% undi amanah, 0% undi pas, 5% undi umno.

      Rasanya pas ngan umno akan kiokkkkk

      Delete
    3. Betui3... Yang cina tu, penyokong, ajk MCA malah adun dia 100% undi DAP & AM.ANEH

      Delete
  6. Makin hari makin meroyan..Kita tgk je PAS n OMAK KO meroyan sampai tahap mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya janda2 aje yg byk meroyan.
      Kalau dpt btg tak meroyan lagi la

      Delete
    2. Elok pas join umno.
      Baru la umno tau mcmna perangai pas

      Delete
  7. I like you Omakkau, luv you always.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. omak love diri sendiri....selepas kolid habis madu sepah di sepah2kn

      patutla dulu ada org letak cctv rahsia dlm opis kolid....nk cek omakla tu

      Delete
    2. Lim Kit Siang our next PM

      Delete
    3. 0908...
      Bodo mcm ko la menybbkan melayu takut sgt cina jd pm. Bodo sbb tak baca perlembagaan persekutuan. Tu pasal racist tahap tinggi.

      Delete
    4. 0908...
      Bodo mcm ko la menybbkan melayu takut sgt cina jd pm. Bodo sbb tak baca perlembagaan persekutuan. Tu pasal racist tahap tinggi.

      Delete
    5. Cina ngan india masuk calon tak sampai 60. Camne nak jadi pm. Mabuk ke hapa?

      Delete
  8. Salam sehati serasuah ,

    YB Hj. Khalid bin Abdul Samad (lahir 14 Ogos 1957 di Kota Bharu,Kelantan) merupakan ahli politik Malaysia berbangsa Melayu.

    Beliau mempunyai Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Bahan Api dan Tenaga, University of Leeds[1], United Kingdom (1979).Ketika di UK,beliau aktif dalam 'Suara al Islam'. Selepas pulang ke Malaysia,beliau aktif dalam PAS, IRC, JIM dan pelbagai pertubuhan Islam lain.

    Pada November 2009, Khalid menyatakan wujudkan baiah talak tiga dalam PAS tetapi dinafikan oleh Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali.[3]

    Beliau pernah berkerja di Petronas Dagangan.

    Yb umno cgpa 3.85 dalam bidang ape ye? Boleh lawan ke. Heee?

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khalid samad yg kau kecoh2kan....ptuihhh. ahli parlimen haprak...apa yg dia buat kat s.alam? Lanciauuu...takde perubahan langsung. Bodoh punya dayak hari-hari komen mcm bagus...degree kedepan kepala hotak kau. Sakai!!!

      Delete
    2. Jakun komen sakai.......komen yg takde fakta....maki hamun je yg lebih....

      Delete
    3. eloooooooooo

      bbee pkmak yg dpt byk A dan degree dari srkolah berasrama penuh ni la yg menjahanamkan negara dgn puta alam rasuahnya ... bydaya you help me i help you...

      budak boarding school ni lah bikin budaya tahik di malaysia

      cable kuat rasuah kuat

      10A my ass kalau baca alfatihah pun mcm muallap keling mabuk tapi nama bunyi mcm melayu

      Delete
    4. Ko byk ke dpt E masa spm dulu?

      Delete
    5. Salam sehati sederma serasuah.
      Kita ahli umno sedunia akan mengundi calon pas di uganda.
      Terima kasih.

      Delete
  9. Macammana negara sedang berjerubu maka begitu jugalah otak-otak pemimpin PAS....tetap juga berjerubu. Kebanyakkan orang Melayu (terutama yang dipanggil 'nominal adherents of the Islamic faith) tidak kenal ugama mereka maka mereka kurang teruja dengan pembawakan PAS. Namun bila muncul (sekadar menyebut dua nama) Almarhum-almarhum Ustaz Fadzil Noor dan Tuan Guru Nik Aziz ramai yang mula menunjuk minat dan mula beralih arah. Ramai yang mula mendekati ugama dengan mengunjungi masjid dan surau serta hadir dalam kuliah-kuliah. Bila kedua-dua insan ini tiada suasana mula berubah. Apa yang mereka bawa telah hilang. Mula-mula pengaruh mereka dihakis dan akhir sekali terus dibuang!!. Ramai rasa terkejut. Ramai yang mulai berasa sangsi terhadap mereka yang baru menjadi pemimpin-pemimpin PAS. Bila tertubuh Amanah maka ramai yang meninggalkan PAS dan memasuki parti baru. Maksud saya yang membuat orang berpusu-pusu menyokong PAS ialah kerana kehadiran tokoh-tokoh seperti diatas. Bila mereka pergi maka pengikut-pengikut pun bersurai. Mungkin juga ramai-ramai akan meninggalkan Amanah dan berpusu-pusu memasuki PAS bila ada selori pemimpin-pemimpin PAS sekarang yang mati mengejut dan digantikan pula oleh mereka (pemimpin-pemimpin baru) yang membawa pendekatan macam Almarhum Tuan Guru Nik Aziz. Allah s.w.t. sahaja yang mengetahui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ok
      Pemimpin dia ko

      Delete
  10. Tok guru u turn....dia ko ko ko...murtadkan orge lain..klu keno puka lain narako jahanam....baiah jadi tunggangan semata aras dasar poitik dan kuasa...ingat pas ingat baiah....ingat tok guru ingat u turn.....puiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas terkenal dgn baiah kepala butoh.
      Kenapa nak baiahkan kepala butoh?
      Nak suruh org pakcuceng ke?

      Delete
  11. Mohon bertenang, dlm keadaan jerebu yg melanda negara sekarang, terutamanya di sebelah pantai barat semenanjung, siaran TV IMAYAM tidak boleh di akses dgn baik. Oleh itu promosi aktiviti parti Kuali agak terhad, sedangkan sebelum ini, TV Imayam memainkan peranan yg amat berkesan dlm urusan promosi berkenaan.

    Oleh itu mohon jgn bersangka negatif terhadap sambutan ceramah parti kuali yg kurang mendapat sambutan buat masa ini.

    Bila jerebu hilang,
    Siaran TV IMAYAM kembali pulih,
    Rakyat diminta bertenang
    Walaupun borang ahli telah habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai pemimpin kuar masa najik berucap kat zimbabwe? Diorg pong x mau kina kincin

      Delete
    2. Oleh sbb pas ngan amno byk jerebu, sgt tidak sihat, marilah ramai2 keluar dari sana.

      Delete
  12. Sepandai penjubo bejubo akhirnya jatuh ke loobang taik yg dicipta sendiri....itu lah nasib aljubooori dan barua barua ciptaannya....kesemua barua ciptaanya spt barua pluralis...barua syiah...lgbt dan libral sudah kembali ke loobang taik memasing PKR dan PAN...semua barua2 ciptaan aljuboori sudah disingkir dari PAS dan UMNO...saki baki barua ini masih ada flm PAS dan UMNO spt mahpos...kalit samat..dol spudin..nazri dan cro GLC dlm kjaan...barua2 ini sedang mencipta legasi dan kuasa memasing. ...DAP sudah tak mampu mempertahankan aljuboori ..... hayat politik aljuboori sudah berkubur semua atas ciptaan yg dia buat sendiri....macai2 aljuboori cukup2 la ditipu dan dipermainkan oleh baka2 dan krooni aljuboori....adiosss aljuboori....ahaks..salammm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian anonymous 1034...akhlak tak ada menulis mencarut.....ibu bapa tentu dah ajar..tapi jenis hati batu, kekal dengan perangai buruk...kesian....

      Delete
    2. Tu ciri2 org umno tu
      Kita kena faham

      Delete
    3. Otak budak tu tgh berjerubu tu
      Byk sgt ngadap komputer hisap rokok

      Delete
  13. Anon 10:34.....bila ko nikahkan anak pempuan ko nanti ko suruh menantu ko pada malam pertama main jubo anak ko tu......bila dapat cucu nanti bolih mewarisi perkataan jubo jubo ko tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyatakan PENDIRIAN ..PKR...aljuboori dan baka2 aljuboori berkenaan dengan pluralisma agama..john hicks..berkenaan dengan lgbt..dan libralisme....jangan diam dam membisu....ini lah wajah aljuboori diam..bisu bila isu pliralisma dan lgbt lansung tak dijawab.....kahak puiiiii

      Delete
    2. Dpt derma terus bisu.
      Teka, sapa dia mamat johor ni?

      Delete
  14. Kenapa semua Melayu nak undi PAS? Perasan kot dia orang Ni? Mimpi di siang hari. PAS parti tiada wawasan yang tinggi Dan sanggup biarkan umno menang janji hati puas. Macam pemikiran omak kau JE. Mana boleh jadi pemimpin Macam Ni. So, yang kata Melayu sokong pas tu tak Betul.
    Kita Ada pilihan PKR Dan Amanah. Tidak sesekali PAS atau UMNO.
    Pas tak boleh dipercayai untuk memimpin negara, ternyata gagal di Terengganu Dan kedah. Sekarang Nik Aziz tiada di kelantan. Dengar cerita Akan bungkus pada pilihanraya Akan datang. Tu pun tak sedar lagi, masih seronok di buai mimpi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DARI UNDI DAPig yang nak jahanamkan melayu baik aku undi PAS.

      Delete
    2. Aku x nak jndi pas.
      Undi pas maknanya sokong baiah cerai bini.
      Ini penganyiaan wanita.
      Ini kerja org sakit anjing giler ni

      Delete
  15. Tiada pas tiada denggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ketua nyamuk denggi namanya hadi, badannya berbelang2

      Delete
  16. Klu jumpa pas, pastikan pakai corong tutup mulut. Takut jerebu masuk

    ReplyDelete
  17. Byk org2 tua pas dah x nyenyak tido mlm.

    ReplyDelete
  18. Sokong hadi jadi pm.
    Senang nak dpt MC

    ReplyDelete
  19. Mintak2 balik ni dia bawak derma lebih byk

    ReplyDelete
  20. Mintak gst digenapkan 10% supaya senang nak kira.

    ReplyDelete
  21. Ada parti menjadikan duit sebagai raja.

    ReplyDelete
  22. Jangan jadi macam anjing menyalak bukit.
    Elok jadi anjing terus.

    ReplyDelete
  23. Siaran TV IMAYAM sudah pulih seperti sedia kala,

    ReplyDelete
  24. Jika umno nak tau perangai sebenar pas, joinlah pas.

    ReplyDelete
  25. Mengikut laporan dari TV IMAYAM, wabak anjing gila dah sampai tahap outbreak terutama di Penang serta Alor Setar ia itu disekitar pejabat stesen Tv tamil Imayam.

    ReplyDelete
  26. Disebabkan kekurangan pelanggan, warung putu mayam terpaksa mengadakan cabutan bertuah utk menarik perhatian pelanggan berkunjung ke situ.

    ReplyDelete
  27. Pas pis pus
    Mamfus

    ReplyDelete
  28. Byk menyalak bukit boleh dapat penyakit anjing giler

    ReplyDelete
  29. Anjing gila pinang anak buah anjing gila marang

    ReplyDelete
  30. Heran sungguh, mengapa wabak anjing gila kena kat Penang dan kedah?

    ReplyDelete
  31. Kalau yg kena penyakit anjing gila ni, anjing biasa biasa ok lah, tapi ni anjing jenis Rotweiler yg gila. Spesies anjing Rotweiler byk di dapati di sebelah utara terutama di Penang dan kedah.

    ReplyDelete
  32. Ayuh sokong Lim Kit Siang sebagai PM Malaysia

    ReplyDelete
  33. INGATAN UNTUK TEMAN2 SEMUA. ANDA SEMUA BOLEH TULIS, BOLEH KOMEN, BOLEH PUJI DAN BOLEH KUTUK SEBEBASNYA TAPI KITA TIDAk SEHARUSNYA LUPA BAHAWA SETIAP APA JUA YANG DITULIS AKAN DIHITUNG DI HADAPAN ALLAH SWT DIPADANG MAHSYAR...DI SAAT MULUT TELAH DIKUNCI.. SEKADAR INGATAN UNTUK DIRI SENDIRI DAN UNTUK MEREKA YANG BOLEH MENERIMA INGATAN...

    ReplyDelete