KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 30 September 2015

VIDEO ... KEBIASAAN PENGADIL KELUARKAN KAD MERAH TETAPI YANG INI KELUARKAN PISTOL.



Seorang pengadil bola sepak di Brazil bakal menghadapi tindakan disiplin serius selepas bertindak mengeluarkan pistol ketika mengadili satu perlawanan liga amatur tempatan.

Pengadil tersebut, Gabriel Murta dikatakan diserang oleh pihak pengurusan pasukan pelawat, Amantes de Bola sebelum bertindak mengeluarkan pistol. Murta yang juga bekerja sebagai pegawai polis mendakwa telah ditendang dan ditampar oleh pengurus Amantes yang menuntut kad merah perlu dikenakan kepada pemain tuan rumah, Brumadinho.

Susulan itu, Murta bergegas ke bilik persalinan sebelum kembali ke padang dengan sepucuk pistol.



26 comments:

  1. Sebijik macam muka ketua Putu mayam Cangkul Oren bila ditanya soalan Where ia your number. Maksudnya mana bilangan penyokong hangpa waktu bersih 4.00.

    Bila Kenya Tanya saja, menggelupur ketua2 Putu mayam PAN. Kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan nombor ekor, kalu nombor tu tanya macai umporno

      Delete
    2. Klu DAMACAI kena tanya PAS. Dalam bab cai mengecai ini ustad serban besar cukup mahir. Sudah mengecai buat2 muka bodoh spt tak bersalah. Ke sana ke sini cari salah orang lain. Sampai bila nak bertopengkan agama?

      Delete
    3. klu no 2.6 tu kena tnya hadi dn arun

      depa tau sgt asyik mimpi no tu

      Delete
  2. Gaduh geng PAS waktu main bola. Ada yg nak masuk AMANAH. Pengadil nama Haruang Deng, cepat pemarah. Tu la dia keluarkan pistol minta org PAS yg masuk AMANAH masuk semula PAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen macam haramjadah.tak sangkut langsung dgn tajuk.pelaq sungguh.

      Delete
    2. Gagap Halban Bebal ni kena gi sekolah dulu
      Klu dia ni jumpa amoi gebu ...mesti stim habis.

      Delete
    3. Puak ulamak lawan puak PJaya.
      Pengadil kuar pisetol plk
      Gila paspispussss nih

      Delete
    4. Ni mungkin tuan presdeng persatuan bola tu byk sangat pekena pil kuda tu

      Delete
    5. pahlawan bugis lwn pahlawan aljubori
      pahlawan bugis keluarkan keris telanjang
      pahlawan jubo keluarkan kote bengkok

      Delete
    6. Hadey keluarkan pil kuda
      Lepas tu menyalak2

      Delete
    7. Mentol tuan presden mat balak dah terbakor.
      Bengang punya pasal pengadil kuar pistol.
      Pasal balak dah kena sapu licin, nak main bola macam mana? Ada ker ketua team bola suruh pengadil brazil pergi menjala sotong. Bangang betul tuang presdeng bawak pil kuda bagi kat penjaga garisan. Dah mabuk pengadil score 2 bijik. Bengang aje team baju hijau. Last2 bukak setoking masuk air sirap minum pergi tangkap ikan kat besut. Apalah bola pun nak meroyan2 4 dos ganja. Phuiiii

      Delete
  3. Kah kah kah .............. hanya mat sabu tak stim kat amoi sbb dia anggap sbg cucu je .............. puak2 macai dan balaci Dap camno pulak ? Apakah iman depa tebal semenjak ditarbiah oleh Mat Sabu atau depa semua mati pucuk ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak tulisan kamu ke barzakh nanti

      Delete
  4. Mungkin pengadil tu pekena pil kuda tuang presiden. Tu yg meroyan menyalak2 keluarkan pistol tu....

    ReplyDelete
  5. Dia boring dah jadi pengadil. Byk taun jadi pengadil duit tak masuk. Org lain tak jadi pengadil, senang2 bole masuk derma bilion2 dlm akaun. Ronaldo ngan Nyemar pun tak byk itu.

    ReplyDelete
  6. Mana la pengadil tak panas hati... Time lawan bola tu la depa ramai2 pi isi borang masuk AMANAH. Bengang la penyokong team ulamak.

    ReplyDelete
  7. Salam sehati serasuah 2.6 ,

    Adakah perkhidmatan awam tempat memudahkan urusan rakyat atau tempat pool mereka-meraka yang tidak dapat berdikari?

    Tiap-tiap tahun mereka kerja komplein demand bonus, rumah murah,naik gaji, degree free dan tanpa skor SPM dan macam-macam imbuhan.

    Tapi bila tuan-tuan berurusan dengan kaunter kerajaan mengambil masa berejam-rejam atau berbulan-bulan, contoh, kad nikah, apa busy sangat ke sampai ambil masa 3 bulan! baru nak siap? Telefon ke pejabat kerajaan tak pernah angkat? Banyak kakitangan tapi lembab nak cepat kena pakai myeg? Banyak kaunter tapi buka dua saje.

    Sudahlah tu kuat menengking, kerja lembab macam siput babi sepatutnya dengan gaji dan imbuhan begitu kita mendapat khidmat first class setandng apa yang mereka dapat.

    Bayangkan berapa duit rakyat rugi? 1. Beri biasiswa atau hutang pendidikan kepada beban negara. 2. kursus berELAUN selepas graduate kerana mereka tidak laku, 3. terpaksa wujud jawatan yang tidak perlu-perlu dalam kerajaan untuk bail out beban negara ini.

    jadi anda bayangkan berapa punya rugi?

    jadi jangan sia-siakan undi anda, gunakan sebaik-baiknya untuk masa hadapan Malaysia yang lebih gemilang bersama PR!

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A < degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , pembantu rumah dan pekerja am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya . Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
  8. Refree itu umpama AMK pulau pinang....singkir terus guna pistol pada PAS...bujan bagi kad kuning atau merah macam pemimpin elit PKR atau AMK Selangir melayan kerenah PAS.....itu lah disebalik entri yg omak kau siarkan...

    ReplyDelete
  9. Dlm islam sama saja menjadi imam sembahyang atau imam politik mesti diatas landasan yg ditetapkan oleh syariat tak bleh langar untuk cepat keputrajaya tak boleh main ganas mcm keluar pistol.salah semua org buat salah yg penting siapa yg ingin kembali kpda jlnnya semula.islam itu jln yg lurus diantara byk jln serong yg lain.muhasabahlah sblum tiba tiba dijemput kembali

    ReplyDelete
  10. Mujahid ganti saleh man.mai pakat dengar ceramah digereja

    ReplyDelete
  11. Penang larang penggunaan pembesar suara di masjid untuk bacaan Quran, zikir, ceramah agama dan lain-lain selain azan.

    George Town- Larangan penggunaan pembesar suara bagi aktiviti selain azan dan iqamat akan diwartakan tidak lama lagi. - Bernama

    Masjid guna pembesar suara, cina sakit telinga, Melayu kena berundur bertoleransi. Cina berpakaian macam telanjang kat luar, Melayu sakit mata, hak orang Cina Melayu kena diam-diam saja? Cina bela babi di kampung Melayu, Melayu bau busuk, Melayu kena diam-diam sahaja sebab hak cina? Cina anjur pesta arak besar-besaran, Melayu sakit hati, Melayu kena diam-diam sahaja, hak Cina?

    Copy group sebelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina dap bagus bagus belaka maa.mana ada buat salah.bontot licin maa tak ada taik.basuh pakai air tak pakai lap lagi maa.itu macai ramai suka jilat.macai pan kueh tat la.pan kueh tat pinjam ayat org.knpa namapun mcm dah sesuai sgt.

      Delete
    2. Sembang lebih....
      Dengar azan kat masjid buat dekkkkk kat kedai mamak...
      Kahakptuiiiii.

      Delete
    3. Bagus drpd ko tu 0043 kapir.. x solat.

      Delete