KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 28 September 2015

WAJAH 7 INDIVIDU YANG DITUDUH DI MAHKAMAH MAJISTRET PETALING JAYA KERANA MEMBUNUH KEVIN MORAIS .



Pakar patologi tentera Kolonel Dr. R. Kunaseegaran didakwa di hadapan Mahkamah Majistret Kuala Lumpur pagi ini kerana bersubahat dengan pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais, yang mayatnya ditemui di dalam drum konkrit berisi simen.

Kunaseegaran didakwa mengikut Seksyen 109 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 302 akta yang sama.

Sementara itu, enam lagi - G. Gunasekaran, 47, R. Dinishwaran, 23, AK Thinesh Kumar, 22, M. Vishwanath, 25, pelajar S. Nimalan, 22, dan pemungut hutang S. Ravi Chandaran, 44 - disyaki membunuh Kevin pada 4 September 7:00-8:00 dari Jalan Dutamas Raya ke Jalan USJ 1 / 6D.

Mereka menghadapi hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan mengikut Seksyen 302 yang dibaca bersama Seksyen 34 akta yang sama.

Pertuduhan dibacakan kepada semua tertuduh dalam Bahasa Malaysia dan mereka mengangguk tanda pemahaman mereka.

Kesemua tertuduh muncul tanpa sebarang emosi kecuali Nimalan, yang menundukkan kepalanya semasa prosiding mahkamah.

Adik lelaki Kevin, Richard, kelihatan marah-marah ketika pertuduhan dibacakan kepada tertuduh.

Tiada pengakuan direkodkan manakala Timbalan Pendakwa Raya Datuk Abdul Razak Musa, Manoj Kurup dan Mohd Dusuki Mokhtar meminta tarikh lain sementara menunggu penyerahan laporan perubatan dan lain-lain dokumen yang berkaitan.

Kunaseegaran diwakili Datuk N. Sivanathan dan Datuk Geetha Ram Vincent, manakala peguam M. Manogaran mewakili Dinishwaran.

Lima yang lain tertuduh tidak diwakili peguam dan peguam Americk Sidhu hadir sebagai peguam pemerhati keluarga Kevin.

Majistret Siti Radziah Kamardin menetapkan 30 Nov ini untuk sebutan semula kes.

Ketika ditemui selepas mahkamah ditangguhkan, Richard enggan bercakap dengan pemberita.

Mayat Kevin, 55, ditemui dalam dram dipenuhi dengan konkrit simen di Persiaran Subang Mewah, Subang Jaya, pada 16 September

Beliau dilaporkan hilang pada 4 Sept dan kali terakhir dilihat meninggalkan kondominium di Menara Duta, menuju ke pejabatnya di Putrajaya pada sebuah kereta Proton Perdana yang mempunyai nombor pendaftaran WA6264Q.

Penyiasat berkata Kevin telah diculik selepas Persiaran Duta, kira-kira 2km dari apartmen beliau di Menara Duta.

Beliau telah didakwa turun untuk memeriksa kerosakan pada keretanya, apabila penghuni kenderaan lain sondol keretanya dari belakang dan terus dicekup bawa masuk ke dalam trak pikap besar.

81 comments:

  1. Yg baju oren nampak macam sami hindu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm kholid somad d imayam partyyy...

      Delete
    2. Geng baju oren : kaki bunuh org, hindraf & imayam. Kaki todi

      Delete
    3. Bawa tulisan ini ke alam barzakh. Saya salah seorg saksi.

      Delete
    4. Yg langgar baiah mcm mn pulak? Masih tinggal serumah? Mufti suruh pisah...nape degil sgt?? Acara tebus dosa makan nasi beriani kambing bila nk buat lg? Lapar ni...

      Delete
    5. baiah serah pd allah....apasal manusia yg sibuk urusan allah dh

      mereka sumpah dgn nama allah atau nama hadi

      klu nama allah manusia lain jgn masuk campur.... buat kerja masing2

      Delete
    6. Sekadar mengingatkan...kalau jatuh talak, tapi tinggal serumah, gomol mcm biasa...zina namanya.

      Delete
  2. Betul ke mereka berlima ni yg bunuh @ mereka cuma black goat kpd org lain.....zaman skrg ni susah nk pastikan yg mna betul2 pembunuh.....sb undang2 m'sia skrg mencurigakan....maaf klau sya salah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak pasti tu diam jela.. ko tanya kt sini buat apa.

      Delete
    2. Kaulah yg pegi siasat sendiri.
      Kau ni jenis bijak memandai-mandai.

      Delete
    3. 13:15 Artikel omakkau sebut 7 orang, kau pulak sebut 5 orang. Awal lg dah nak spin. Masuk tadika semula lah bhai...
      Memang hitam pun..
      Istilahnya ialah scape goat, bkn black goat.
      Hang ahli parti kuali ka?

      Delete
    4. Lps skolah xnk jd polis...kahkahkah

      Delete
    5. Aku bukan Ragu.
      Tapi hati aku ragu2 dgn kes ini.
      ragu2 salah ke?

      Delete
    6. Ragu2 kena masuk imayam. Depa semua ragu2

      Delete
    7. Klw ragu2..itu namanya tak pasti..
      klw tak pasti diam2 je la...biar org yg pasti buat keje...

      Delete
    8. Kalau ragu2 tu, maknanya tak pasti
      Kalau tak pasti, maknanya kita ragu2

      Kalau tak PASTI, mungkin TADIKA, atau TASKA, atau PUSAT ASUHAN KANAK KANAK, atau PERMATA.

      Delete
    9. Anon 13.15
      kikiki black goat la pulakkkk....kikiki scapegoat la weiiii..mme ko salah pun...kikiki...banyak la ko punya mencurigakan....alahai....

      Delete
    10. Mencurigakan.

      Delete
  3. PAN dah kira ok, ada peluang utk dapatkan undi aku sekiranya tukar kaler rasmi parti yg warna oren tu.
    Oren ni adalah warna rasmi sami hindu. Kulit aku dah sawo matang, berjambang pulak, bila aku pakai baju oren, takut bertukar dgn sami hindu.
    Aku pulak duduk area batu Caves.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok suruh bapakk ko jadi sami aje drp pakai baju merah buat demo.

      Delete
    2. Bapak kau lagi sesuai sbb ahli seumur hidup parti hindu Imayam. Kau plk ketua cawangan.

      Delete
    3. oren warna ciptaan allah

      dh pegi mengaji lagi

      jgn dok hina agama hindu. syurga neraka kita xtau akhir qalam atau mereka yg selamat

      dah pegi bykkan istigfar

      Delete
  4. Pembunuh bertujuh itu simbolik kepada UMNO yg sudah tujuh puluh tahun menipu rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju oren simbolik imayam@hindraf

      Delete
    2. Salam 1rasuah,

      Ini lah kesan dan akibat apabila lulusan SPM dijadikan Kolonel dalam ATM. Tidak cerdik dalam mengambil sesuatu tindakan. Siapa yang merana? Mereka dan keluarga mereka. Dan tiada kaitan diantara baju oren, pembunuhan, PKR atau Umno. Ini kenyataan uncalled for dari mereka yang tidak pernah memegang segulung ijazah dari university. Mereka yg hanya lulus PMR atau SPM hanya layak menjadi amah atau general workers seperti sdra 13.58 diatas. Hanya benarkan mereka yg berkelulusan diploma atau ijazah dibenarkan berkecimpung dalam politik atau memberi pendapat dan ulasan dalam blog atau forum.

      KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

      Delete
    3. Terima kasih kpd semua yg promosikan KEDEPAN yg saya perjuangkan ini. Heee

      Delete
    4. Hoi bodoh...stkt spm je tak boleh jd officer dlm atm. Kau lain kali komen buat kajian dulu mangkuk..

      Delete
    5. Mana ada lulusan SPM jadi kolonel dlm ATM. Ini bukan mangkuk, tapi mangkukualicangkul. Kedepan sgtlah konon.
      Tak tau fakta jgn hantar komen lah, mcm nepal mabuk kau ni.

      Delete
    6. Anon 13:38. jaga mulut nanti tak pasal² sebab memandai².. kau nak jadi saksi tertuduh kat makamah nanti ke... jgn nak jadi hero pulak.. ini nasihat dari kawan²... kes bunuh tu bkn kes pecah tabung nanti tak pasal² kena panggil beri keterangan... kpd yang lain² komen jgn ikut perasaan nanti dituduh menhina
      makamah apa pun tak guna.....

      Delete
    7. Kalau 3A-4A diploma, bila dah habis diploma, mcmana nak sambung degree? Sbb kalau ikut prinsip KEDEPAN, spm 5A baru boleh buat degree. Kena ambik spm lagi sekali ke? Bila spm 5A, sambung degree semula. Mcm tu ke?

      Delete
    8. laaa...abis diploma sambung la buat degree. tak payah ambik spm sekali lagi pun sbb diploma tarafnya tinggi dari spm.
      boleh transfer credit lagi bila sambung degree.

      Delete
    9. anon 19.24
      kita nak KEDEPAN bukan kebelakang : )

      Delete
    10. Bodohlah kau ke depan...KE dgn DEPAN tu jarak. GAGAL BM ke? Kau dah silap tu kau terima jelah. Prinsip kepala hotak kau

      Delete
    11. 19.26
      Ini bukan buat karangan spm la.
      Ko tgk tulisan ko balik.
      Cam aku tulis jugak, fail spm.

      Delete
  5. KEDEPAN belum ada kes lagi, tapi kalau KEBELAKANG dah masuk dalam. Bakal PM Imayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buatnya masin mulut ko....

      Delete
  6. Ada baju oren free tak? Nak buat kain lap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lom ada.
      Klu biru pekat byk la.
      Tapi aku da bg bangla pakai bulan lepas.
      Kang ada lg aku bg
      Ko blh buat lap bontot.
      Bg no hp ko.

      Delete
  7. Baju kaler biru kata warna balai polis. Pakai hijau kata buddha myanmar. Semua warna hak Allah, terpulang kita nak pilih.

    ReplyDelete
  8. Yang janggut tu gerenti orang Pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sami hindu kain oren berjanggut jugak, tp ada jalur 3 kat dahi.

      Delete
    2. Janggut tu khalid samad. Set bluetooth tenggelam dlm janggut. Kopiah hitam lupa letak kt mana..

      Delete
    3. Abang si khalid ni skang dah senyap sunyi. Nape yek?

      Delete
  9. Kah kah kah ............ khalid samad dan samad said pun berjanggut tp depa tu Amanah dan Dap !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau depa berdua tu pakai baju oren, apa jadi?

      Delete
    2. Klu pakai kaler oren, hadi tak dpt tido mlm

      Delete
    3. Knapa takut sgt dgn kaler oren?
      Mana ada oren kaler merah?
      Yg blm masak aje kaler hijo. Tapi masam
      Lemon kaler baik klu buat ubat gaut.
      Tembikai kaler merah sesuai kalu batang lemah.
      Oren minum kalu badan segar dan batang kuat.

      Delete
  10. sama rata sama rasa depan blakang sama saja..

    ReplyDelete
  11. Komen anda mempamerkan akhlak anda. Tunjukkan akhlak islam anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akhlak Islam yg mana satu? Islam PAS atau Islam PAN?

      Delete
    2. Islam baiah cerai bini talak 3

      Delete
    3. Klu sayang bini jgn jadi calon pas. Kang tak kena gaya hilang bini. Bos tambah bini, ko hilang bini.

      Delete
  12. Akibatnya bila anda undi BN

    by Tota
    ALIRAN

    Undi untuk BN bermakna undi untuk:

    1. Mengekalkan regim kurop mencuri harta negara.

    2. Membenarkan UMNO terus eksploitasi dan manipulasi Melayu miskin menggunakan agama dan propaganda politik.

    3. Menggalakkan kerajaan pembohong, penipu dan pembelit.

    4. Mempromosikan ketuanan Melayu dan hegemoni Melayu.

    5. Membenarkan golongan Islam fasis menentukan hala tuju negara.

    6. Membenarkan media yang dikuasai BN memburukkan Cina, India dan Kristian.

    7. Membiarkan bakat negara meninggalkan negara ini seterusnya mengeringkan negara daripada pekerja mahir. ( new hope: Arkitek, engineer, pilot terpaksa impot dari luar, graduan kuota Malaysia dilambakan di sekolah, hospital dan jabatan kerajaan)

    8. Membenarkan pendirian hipokrit UMNO terhadap penggunaan English diteruskan. Mereka menghalang penggunaan English untuk M3 dan Sc di sekolah pada masa yang sama menghantar anak2 mereka belajar di negeri orang putih.

    9. Membenarkan pertubuhan Agama tanpa kawalan mengintip warganegara, memeriksa kehidupan privasi kita dan melanggar hak kebebasan asasi kita. (new hope: Ingat buku Irshad Manji)

    10. Membenarkan BN terus memusnahkan sisitem pendidikan kita. (New hope: cuba tanya kelulusan akademik guru2 anak2 anda)

    –dari blog LKS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak suruh percaya blog LIM KIT SIANG???
      PIDAHHHHHHHH

      Delete
    2. 16.51 pengampu mahaguru lim kit siang.

      Delete
    3. Salam 1rasuah,

      Tahniah kerana mempromosi ideologi DAP. I like that.

      KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

      Delete
    4. Yg 3A-4A, kena buat diploma dulu. Lepas tu ambil spm sekali lagi. Kalau spm 5A baru boleh buat degree.

      KALAU BODO PEGI MASUK TADIKA SEMULA.

      Delete
    5. Cikgu matematik anak aku (sek rendah) sekolah MRSM peng chepa. Lps cemerlang spm pegi matrik setahun (fizik), lps tu masuk USM pinang bidang fizik (kalau tak silap aku laa), kmudian sambung master, kemudian jadi cikgu matematik anak aku.

      Aku tengok ok jee anak aku. Kau pulak macam mana, kongsilah dgn kami di sini. Mana tahu kau ni ada phd bidang ttu, boleh bertukar pendapat.

      Delete
    6. Aku setuju sgt blog LKS tu.
      Org bodo2 aje takut baca.
      Tun kata yg tinggal yg ngong2
      Aku tak kata tau...

      Delete
  13. Takkanlah muka-muka macam ini yang terlibat? Tak percayalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk mahkamah dulu baru tau cerita.
      Klu betul , hukumlah.
      Klu tak betul, bebaslah.
      Ikut undang2 yg betul.

      Delete
  14. Orang lain sibuk buat duit mereka sibuk buat alasan, mereka sakit mereka salahkan jin buka kerana tak jaga kesihatan, mereka mundur mereka salahkan yahudi bukan kerana mereka malas kuasai ilmu, mereka miskin mereka salahkan Cina bukan kerana mereka suka makan subsidi dan harapkan kuota, sampai bila mereka mahu sedar ia salah diri sendiri tidak tahulah.

    Jika bangsa lain boleh maju tanpa subsidi dan kuota, kenapa orang bumiputra tidak boleh?

    Semua orang tidak kira bangsa dan agama adalah hamba Allah dengan kualiti tersendiri, semua boleh berjaya.

    Hanya sesetengah orang mengharapkan yang haram atau tidak adil untuk berjaya seperti kuota untuk tempat di IPT dan kabel untuk kerja dan projek, sungguh memalukan orang jenis ini cakap pong pang pong pang tapi rampas tempat org lain di IPT, jawatan kerja dan projek kerana kelayakan sendiri tidak melayakkan.

    Kita semakin kreatif menjustifikasikan yang haram, terbaru, prestasi sekolah turun kerana makanan tidak berkhasiat? (bukan sebab tukang ajar pun dari golongan tak skor periksa ke) tinggi kes rogol kerana berpakain seksi? (bukan kerana kurang kesedaran agama ke) miskin kerana ada halangan halal haram? (bukan kerana malas dan manja ke) sampai bila kita nak berdalih dari punca sebenar?

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , pembantu rumah dan pekerja am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya . Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila kerajaan tarik subsidi petrol, kaulah yg paling jahat mulut tuduh kerajaan dgn mcm2 gelaran. Tau pulak marah.

      Delete
    2. Suruh anak pompuan kau pakai coli & seluar dalam je pegi pasar malam. Mudah- mudahan ia tak dirogol kerana dia ada didikan agama, lagipun yg merogol tu semuanya Islam dan ada didikan agama.

      Delete
    3. Samad said adalah penentang no 1, PPSMI. Sekarang dia masuk DAP. Baik kau pegi tarik janngut dia dan tanya, sapa yg suruh dia tentang PPSMI di sekolah.
      Cina DAP komunis yg suruh dgn disokong oleh PKR celaka. Sbbnya tak mahu tgok Melayu pandai dan challenge cina dlm semua bidang.
      Dan sekarang kau sokong samad said yg dah jadi barua komunis tu. Dan kau pun layak kalau dipanggil BARUA KOMUNIS.

      Delete
    4. US, UK, JEPUN takde SPM pun. SPM cari lapuk nilai prestasi pelajar. Kena hafal dan ikut format nak jawab. Kau KEDEPAN tak sudah2 cakap pasal skor SPM. Ni mesti tahap pemikiran cikgu lapuk/orang tua. Bagi hujah pun merapu mcm org kecewa dlm hidup. Kalau kau tengok rakan sejawat cepat naik pangkat atau anak kau tak layak masuk U, kau tak payah dendam sampai hari2 copy paste teori kedepan taik kucing tu. Semak la hamlau..

      Delete
    5. Aku setuju sgt kedepan kebelakang. Sbb yg bodo kena la buat kerja bodo. Masalah pendatang haram tanpa izin boleh diatasi jika yg bodo buat kerja bodo.

      Delete
    6. Ada org pandai gunakan mat rempit bodo buat kerja2 bodo ke?

      Delete
  15. Nice share nih juragan.. keep posting, semoga postingannya selalu memberikan banyak manfaat untuk banyak orang. amiiinnn.. ^_^

    ReplyDelete
  16. Omak kau n kawan kawan penyokong pas sekian.harap byk bersabar n berlapang dada.itulah sifat seorg muslim.eh geng kuali buat kerja langar lg.baiah dah langar.tempek amoi langar.logo langar.tubuh pakatan pun langar juga.berapa byk langar nak cepat sampai ke putra jaya tu.jgn sbb asyik langar aje kojol dulu sudah.pkr kata tunggu pas.dap n geng kuali kata no way pas gunting dlm lipatan tengok logo kami mcm seluar dalam oren kena gunting.semua pas punya pasal.ingatkan sudah langar tak menyabor tubuh pakatan tu senang la hati depa.kesiannya krn perlu terus meroyan utk dptkan ahli.jd lah mereka pakatan harapan bersih 4 semata.org melayu hanya hiasan.dptla hadiah tempek amoi.parti kuali harapkan sokongan bukit penang cuma.memaluka islam n melayu.pakatan harap pan....ni kena tang muka ketua umum pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak menang kena dapat sokongan. Kalu kera sumbang tak dpt sokongan pun tak apa. Setakat duduk cangkung atas pokok, sendiri pun bole buat. Tak ada sokongan pun tak apa.

      Delete
    2. 20:50 kera sumbang lebih baik dr pakatan harapan sumbang

      Delete
    3. 2102, patut la jadi kera sumbang. Selalunya kera sumbang kat pokok enau senyap aje. Tapi knapa kera sumbang yg ni kuat betul menyalaknya ha?

      Delete
    4. Jadi kera sumbang tak apa asalkan jangan samun duit derma

      Delete
    5. Kat youtube dah byk budak2 muda ambik duit derma kat masjid2. Tah perangai sapa diikutnya tah....

      Delete
    6. 21:16 - kera pun menyalak?
      Baik pegi chek darah kau tu,
      Kot kot dah berjangkit penyakit dari Penang tu.

      Delete
  17. En kedepan nampaknya semakin tak boleh pakai idea ko tp teruskan lah sbb mungkin ada betulnya juga.aku nak komen ketua umum.kesian dia sbb undang undang jahiliah dia terpaksa merengkok ke penjara.apa nak buat byk org suka undang undang jahiliah.jika pakai undang undang islam selamat la nuar.selamat didunia la mahkamah akhirat belum tahu lg.Allah tak payah tunggu 4 saksi anu tu nanti akan cakap sendiri.menurut undang undang islam pelaku liwat patut dibunuh.takut tak.habis apa ke jadahnya yg dok sokong hal hal yg spt itu.tengok bersih bebaru ini.bkn ke kaum ni dibenarkan ikut serta.ia spt memberi pengiktirafan kpd mereka.islam memberi hukum mati kpda mereka bermakna ini kes yg sangat berat.tdk bleh ada dlm masyarakat.syukurlah kita umat nabi muhamad bkn umat nabi terdahulu.Allah memberi tempoh kpd kita.namun sampai bila kita ingat Allah akan melihat sj kerenah kita.kita menghormati mereka sebagai manusia namun mereka perlu membaiki diri mereka.usaha utk mengiktiraf mereka dilihat sebagai sesuatu yg menakutkan.justeru ketua umum tdk akan dihukum didunia mengikut undang undang islam.begitupun dia telah menjadi faktor yg meragukan yg perlu ditolak menurut islam.ambik la azmin tu biar dia lebih menjadi mangsa kutuk.apa nak kisah najib n anuarpun dikutuk juga.keluarga lim tu mkn kutuk ke.no sek bebas.no mempertikaikan hak org melayu n islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org bodo aje takut kaler oren.

      Delete
  18. byk yg menghina agama hindu hnya kerana bencikn amanah.

    buruk sungguh akhlak org melayu yg jahil yg rasa mereka dh gerenti masuk syurga

    klu benci mat sabu...buruk sajalah dia...jgn kaitkn oren dgn amanah dgn agama hindu

    tiap kali menghina agama lsin tiap kali itulah kita dh langgar perintah allah dn rasul

    lps tu tunjuk mcm betiman sgt marah dap kunun menentang islam

    klu nk melayu dn islam selamat....jg akhlak dn adab jgn suka menghina agama org lain

    kecuali kau blh gerenti jamin masuk syurga

    ReplyDelete
  19. Mmg benci pun, dahlah tiru logo tv tamil, warna rasmi pulak oren, sebijik tiru hindu.
    Kami tak marah hindu, kami suka Hindustan lagu mat rafi, mukesh dll, tapi kami tak suka depa ciplak logo tv tamil dan pakai warna oren mcm sami hindu.

    ReplyDelete