KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 16 September 2015

KOLEKSI GAMBAR SUASANA SAMBUTAN HIMPUNAN MERAH



70 comments:

  1. fulamak ramainye,,,,,senang-senang je mengalahkan bersih 4.
    baju merah sejauh mata memandang.....ramai tu....hidup melayuuuuuuuuuuuuu
    .....layuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sembelih cina

      Delete
    2. Wrna merah mcm penyokong bolasepak Kelantan je..

      Delete
    3. HE!HE!HE! RAMAI masih INGAT bahawa PENYANGAK ini nak HIMPUNkan SEJUTA orang UMAT Melayu/ISLAM atau AHLI-AHLI UMNO untuk HIMPUNan yang diUSAHAkannya ini.. Daripada ANGKA 1 JUTA orang itu sudah TURUN menjadik 100 RIBU orang pulak.. Kemudian menjadik 30 RIBU orang.. Akhir sekali kita terGELAK BESAR apabila si PENYANGAK ini meMINTA pulak KAUM-KAUM bukan Melayu untuk turut SAMA menyertainya kali ini.. Apakah si PENYANGAK ini sudah 'GABRA' untuk mengHIMPUNkan seRAMAI mungkin orang 
      Melayu kena kencing oleh Jamal Pak Tongkol.

      Delete
    4. Silap bulan sdr kena sembelih.

      Delete
    5. Warna merah cam Ale Utoooo

      Delete
    6. Jubur lu sedara...lanciau punya cina. Pendatang kurang ajar. Bawak mari lu punya gangster hahaha

      Delete
    7. Tuan jangan Marah ... Standard Demo Merah Cam Ale Utooo
      Tuan takde kelas.... KALAH DARI SEGI MORAL..
      Standard Ale Uttoo je gamaknya...KAHKAHKAH

      Delete
    8. Ale uto tu mak bapak lu...babi hanjinggg mak bapak lu hahaha

      Delete
    9. TAK BACA ULASAN PENIAGA LOW YAT?? SELEPAS RUSUHAN, PELANGGAN MELAYU DAH KURANG..BISNES DAH TERUK. KAHKAHKAH PADAN MUKA KAU...

      Delete
    10. Penyokong Red Worrior lagi ramai, penuh stadium Bukit Jalil.

      Geng merah ni kalau dihimpun dalam stadium, setengah drp suku stadium pun tak boleh caver.

      Tengok makcik2 felda yang tak tau apa2 macam keliru jer muka. Kalau tertinggal bas musti nagis guling tak tau jalan nak balik....

      Delete
    11. Red warrior tahi babi

      Delete
    12. Sian makcik2 tu...sanggup berpanas kat situ....kan elok duduk rumah layan suami dan bermesra ngan anak cucu yg balik kg cuti2 ni......bape hengget la mkcik dpt tu mkcik ooii.....?

      Delete
  2. ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nyaa

    takut nyeeeeeee

    helo

    najib tengah happy2 belanja duit dgn cina gemuk jho low

    diulang .. cina gemuk cina gemuk cina gemuk... bukan melayu bugis bernama

    jho low.

    kesian melayu..tk habis2 kena tipu oleh pemimpin

    penat demo balik pergi supermarket cina... kena gstttttttt

    tokeh cina boleh claim gst....melayu merah hijau biru semua warna..... kena bayar gsttttttt

    lepas ni cina pun naikkan harga barangggg.... sbb duit dh jatuh

    dan sebb sekarang sudah jadi harga merahh oooo

    suruh perang jihad ekonomi lawan monopoli cina tktau... dungu

    'tokeh, lu ada ini balang spart part kaa? saya kereta sudah losak ooo'

    tokeh jawab , 'takda ooo ini balang susah mau dapat ooiii. manyak mahaii maa'

    'takpe laaa saya terpaksa beli, kereta tkboleh jalan manyak susah ooo'

    tokeh ,' ada tp mahai oooo, kalau lu mau boleh angkat la harga malu... sikittt mahaii'

    KESIAN MELAYU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haprak btul. Merah konon. Ale utooooo!!!!

      Delete
    2. Cina makan babi mana mungkin cina babi mana sekolah???? Mungkin diri babi sebab tu tolak pada cina.

      Delete
    3. Cina 1/4 shj penduduk malaysia. Lg 10, 20 tahun tinggal 1/5. Kahkahkah....mampus lu lps ni

      Delete
    4. Cam Ale Utooo lah demo korang. takde sambutan...Cap ayam Bangsat Negara. Lg mau berdemo...kahkahkah cam ale utooooo...

      Delete
  3. Sah....semua permis perniagaan kawasan cina tutup.....syabas....himpunan melayu buat pertama kali....puak rasis cina DAP dan anjing anjing dalam GHB dan PKR anwarisma sudah ketak lutut.....kesemua anjing ini sudah tersingkir dari PAS....saki baki anjing pluralis dalam umno perlu dibersihkan....seruan oada umno sipudin dollah...nazri dan ceo dlm GLC kerajaan juga perlu disingkirkan...mereka talibarut yahudi pluralisma anwarinas....perosak akidah islam dan iman....masa untuk bertindak......syabas.....gelombang kebangkitan melayu islam umno-pas sudah bermula......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau berperang beramai2 merah dah tumbang sebab.tu warna merah tak bisa berjuang tanpa senjata .

      Delete
    2. Bangsa lain tak nak join hanya melayu kampung je...siap bagi air bagi makan bagi pengakutan ,inilah melayu penyokong setia umno dan bergerak mesti siap habuan kalau tak mrk tak turun. Rasuah dah sebati dlm hidup melayu yg dijajah umno. No money No talk yg akhirnya membawa kehancuran pada melayu itu sdr.

      Delete
    3. ketak lutut sakit perut ketawa

      sedih jg tgk

      kesian melayu jd alat ....pemimpin mereka kaya bersama2 cina....mereka dikerah tgh panas pakai baju logo keris

      kesiaaan bangsa ku

      nk nangis rasanya

      Delete
    4. Dah ler berjemput, makan minum ditanggung, baju merah diberi, di laung laung pulak dapat datang Kuala Lumpur free bole jalan jalan........(memey kena jalan kaki penat oooo) kecian makcik2 felda dan org kampung di jadikan mangsa orang yg gilo kuasa......nasib baik tak ramai hahahahahah.......kalau tak banyak ambulance ke hospital Besar kena sesak napas....

      Delete
  4. BOOOOO. Perhimpunan paling banggang pernah aku lihat. Ada member sibuk cari nama ...utk sertai perhimpunan ini. Abis kena kutuk dengan rakan2 kat office. Siap offer baju free, pengangkutan pergi balik percuma dan duit makan. Kesian aku tengok parti ni...sibuk cari penyokong. Bodoh gila cara diaorg nak berdemo. Belum sampai taraf politik maju. Nak buat perhimpunan guna modal sendiri kalau parti Bangsat nilah rasanya hanya dpt kumpul seratus org kot. Memalukan Parti Bangsat yg perintah negara dapat kumpul bawah 20 ribu org shj. Jelas menunjukkan Parti Bangsat dpt memerintah dgn jumlah pengundi yg sikit atas dasar tipu dan rasuah. Bangsat Negara ditolak kurang 20 ribu sahaja yang berdemo...Haprak lah korang! Puiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu cari makan dgn cina...tu pasal lu jilat tauke lu kahkahkah. Bodoh punya melayu jd kuli batak cina

      Delete
  5. wow, dekat 20 juta demonstrator. Hebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutup bisnes cina...bagus!! Hari2 buat demo, cina tak boleh cari makan

      Delete
    2. Memalukan ...dapat kumpul 20 juta pendemo shj? Itu pun sebab ada makan , pengangkutan dan duit. Kalau xde semua tu mau 40 juta pendemo. Kahkahhh

      Delete
    3. kedai cina kecik2 tutup

      kongomerat cina yg membelit pemimpin sikit tk terjejas

      tak caya tanya YTL VIncent Tan Eric Chia dan dan dan

      memperkenalkan Jho Loooowww

      Delete
    4. Ya...mak bapak lu jilat jubo kit siang

      Delete
    5. Marah ke Bang... Sekolah x habis ada hati nak berdemo. Merah lage temanya cam warna Ale Uttoooo... Senyum..Baju free dah dapat? Duit makan dah dapat? Cepat pergi berdemo...penyertaan kurang sangat di sana....malu nanti.. kahkahkah

      Delete
    6. kit siang cina xkaya....aku sokong dia

      korang sokongla cina bugis jho low tu

      Delete
    7. Nasib aku tak pergi......kalau pergi juga mana nak letak muka malu dengan orang kampong.....

      Delete
    8. GHB adalah babi di atas bukit. Babi2 ini akhirnya membawa diri masuk dalam kandang tauke cina penang. Babi pun dah pandai merajuk. Ada yang menangis..babi sepang

      Delete
  6. Tak boleh blah statement nak kumpul 500 ribu pendemo nak lawan BERSIH. Lawak giler !!!! Apa kelas mereka ni.... DEMO CAP AYAM
    Jangan marah ye....Demo dah macam " Anak Ayam Kehilangan Ibu Ayam"
    Hidup pendemo parti " Cap Ayam" Bangsat Negara. Tuan memang BANGSAT!

    ReplyDelete
  7. Babiii...
    Takbirrr..

    Anjing...
    Takbirrrr....

    Baju Merah..
    Hampehhh...


    Rasissss...
    UMNOO...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cina makan babi

      hadi pakar babi DALAM bukit

      cina pun tktau ada babi bertapa dlm bukit

      haha...huduuuuuuiiittt

      Delete
    2. Kahkahkahh....cina memang dari dulu kuat makan babi. Perangai 2 x 5 babi. Ada melayu nak jadi babi....GHB

      Delete
  8. Hebat...datang naik bas. Tak ada sekatan. Tak ada road block..tak ada ugutan kakitangan awam DILARANG SERTAI PERHIMPUNAN. Makan disediakan. Duit poket diberi. Ditatang mcm vip.
    Fuhhh... Berbeza layanan yg diterima BERSIH 4.

    DUA LAYANAN BERBEZA UNTUK RAKYAT NEGARA YG SAMA.
    Kalau tak capai 500k...malunyaa..

    ReplyDelete
  9. OK gg cangkul x pergi himpunan UG ke asyik paste je,kalau dgn lebai malang sanggup dtg tunjuk miang gesel2 bahu dgn lebai malang..ngeh3

    ReplyDelete
  10. MAT SABU KATA MERAH MEMBODEK.... TAK GENTLEMAN

    TAKAT NAK BODEK ORG BERKUASA.....LEMBU PUN BOLEH..

    TAKDE RISIKO.. TAKDE CABARAN...

    KALAU MELAYU BERMARUAH....

    SILA BERCAKAP BENAR DIHADAPAN PEMIMPIN YG ZALIM

    ini ajaran Allah dan Rasul saw

    bab ekonomi?? mmmmm melayu masih layuuuu

    kesiaaaan jho low jg kenyang

    ReplyDelete
  11. Kih kih kih
    free pun tak mau Joint?
    mana pergi yg 3 juta tu?
    Tu yg kat atas tu hari ni cuti, memaang la kedai banyak tutup, makan angin budus hehe
    Alahaii la manusia kenapa la bingai sangat, lebih 50 tahun korang dipimpin oleh org melayu meno, sekarang lepas 50 tahun korang masih nak berdemo mintak apa, korang nak tunjukkan apa sebenarnya
    Yg jelas hari ini nampak sangat korang selit akal korang celah lubang taik, tak tengok kanan kiri tak pikir atas bawah, apa free semua masuk tembolok, kesiannya lah korang
    Eh orang lain senang tu sapa bagi ruang mereka senang kalau bukan pemimpin korang, kenapa diaoarang tak bagi ruang korang senang? Sebab mereka nak korang terus bingai dan duduk sebagai low class citizenship dari segi ekonomi dan pemikiran supaya mereka boleh terus perkidakan korang macam hari ni, woi balik pikirla elok2
    Kesiaaaannn kesiaaannnnn ada pulak cikgu2 joint sama, camana nak ajar murid jadi pandai kalau cikgu pun bangang, adusss la melayu

    ReplyDelete
  12. LEPAS HIMPUN APA JADI...?
    1. ORANG MELAYU LEBIH RAMAI FIRST CLASS KE DI U
    2. ORANG MELAYU LEBIH RAMAI KE BERJAYA DALAM PERNIAGAAN
    3. ORANG MELAYU MAKIN KURANG KE REMPIT, RAGUT, ZINA., BUANG ANAK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lu merepek ni? Minum todi ka??

      Delete
    2. Apa Melayu dpt slps bersih 4? Dpt taik babi adalah...spesies kencing berak tak basuh, kencing berak merata rata. Mcm tu jenis pun kau orang bleh ikut?

      Delete
  13. Fuyyyoooooo raaamainyaaaaa penyokong najib. Ratus ratus ribu ribu ooooo.

    ReplyDelete
  14. Kenapa Omak sepatah haram pon tak komen dan tak kutuk.

    Ahmad Maslan kan ada tu.

    Omak nampak sedih kan sebab himpunan gang Omak lesu dan tiada sambutan.

    Kenapa Omak tak hello Tuang Presideng supaya kerahkan ahlinya turun sama pakai baju hijau pon tak apa.

    Baju merah selang seli baju hijau dah jadi bendera Zimbakwe ok lah tu.

    Sama-sama berwawasan kebelakang janji rock.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ramai yg sertai, antara sebabnya ialah tandas kurang. Nak kencing berak payah. Tapi masa Bersih 4 cukup ramai. Tak apalah, mereka tak perlu tandas, berak kencing merata rata, berak kencing pun tak basuh. Ramai lagi yg dtg pun tak dak hal.

      Delete
  15. pasug dh kencing umnu hihihi

    lbh baik cuti2 pi memburu babi DALAM bukit

    ada ke babi dlm bukit? cacing adalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. babi takde kt bukit. Babi ada dalam badan cina..haha. habis babi kat malaysia cina dah makan

      Delete
  16. Hidup melayu.
    Umno pembela melayu.
    Melayu sudah setanding dengan bangsa lain hasil usaha umno. Peminpin melayu ada 2.6 billion.
    Hidup melayu.
    Cayang kak ros yang mengajar kami berjimat cermat.
    Patutlah haji dan haron jin jilat umno.
    Takbirrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulamak cangkul kata

      Jgn pegamg anjing...haram
      Pegang amoi tak apa... Halal.

      Delete
  17. Salam...
    Rasanya selesai kerja saya di sini...
    Financial tahap kritikal...
    Nanti kalau dh senang br bole organize...
    Semoga kita terus bersatu....
    Recommend dari saya...

    1. Penyatuan melayu di bawah satu panji baru.
    2. Economic instituition utk generasi akan datang...
    3. Bekerja menjulang islam....

    Sekian...
    Jumpa lagi insyaAllah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa komen mamat ni selalu kena deleted.

      Aku tengok koment atas mcm ok saja.

      Delete
  18. Jangan salah sangka saudara2......banyak ni kat mesia je......miliun2 lagi ade berdemo diserata dunia......pakistan afghanistan kazastan congostan gohead gostan.......dan banyak lagi.....jangan mare.....nanti kena jual....

    ReplyDelete
  19. Bagusnya bawak peserta baju merah ni melawat little india d brickfields atau little india klang, x payah la bawak petaling street sbb semua mklum tu kawasan perniagaan cina, last sekali tanya penganjur mana kawasan perniagaan melayu.Fikir la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mabuk todi ka?? Fikir kepala bapak kau

      Delete
  20. Tak ramai yg dtg.
    Nak kencing berak susah
    Masa Bersih 4 lagi ramai
    Tapi tak apa
    Sebab mereka kencing berak merata rata
    Kencing berak pun tak basuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina JOLO jugak yang untung
      melayu baju merah dapat bas ngan makan free aje.
      adoiiiii...

      Delete
  21. Kesian betul kat budak-budak Melayu tu. Mudah sangat ditipu Nak salahkan mereka pun tak boleh juga. SPM pun takde. Kalau ada ijazah pun tak laku. Malaysia ini nak tau mamat-mamat oii bukan negara Melayu. Negara Melayu dah tak ade!!. Ini negara berbilang kaum dan diperintah mengikut sistem Raja Berpelembagaan. Semua rakyat sama hak dibawah perlembagaan dan hidup juga berteraskan RUKUNEGARA. Kalau nak katakan negara Melayu pun tak boleh sebab tanah orang Iban dan Bidayuh lagi luas dari Malaya. Itu belum masuk lagi tanah orang Kadazan!! Seperkara lagi yang sibuk tunjuk kuat tu apa hal? Tak baca sejarah ke?? Melayu belum pernah menang perang lagi!! Dengan Portugis bungkus. Dalam era yang sama pribumi Sri Lanka dua kali kalahkan Portugis!!. Lepas tu dengan Belanda. Dengan Inggeris terus ke hari ini. Dengan Jepun habis kalah. Yang lawan musuh semua orang luar. Dari askar Inggeris (termasuk orang India, Gurkha), askar Australia, New Zealand dan sampai k askar Fiji. Masa konfrantasi lawan Indonesia pun Inggeris tolong!!. Ni apahal cerita Melayu kuat!! Lagi satu korang yang sibuk-sibuk ni banyak sangat ke tanah korang berekar-ekar dan rumah sewa korang ada berpuluh-puluh pintu ke. Kau orang berarak dijalanjalan Kuala Lumpur korang tak nampak ke bangunan keliling siapa punya? Kalau tak bangunan kerajaan, mesti bangunan bangsa asing!!! Janganlah jadi bodoh melalak sepanjang jalan. Kalau dreba, besok kerja dreba jugak. Kalau kait sawit, esok kait sawit juga, kalau kerja kuli esok tetap kuli juga tak mau jadi tokey kalau tak ada kelulusan dan kemahiran. Ini abad ke 21. zaman ilmu dan pengetahuan. Kalau tak de ilmu tak kira ilmu akhirat atau ilmu dunia Melayu tetap jadi hamba!!.

    ReplyDelete
  22. KALAU SETAKAT JERIT JE. EKONOMI ORANG LAIN PEGANG, BOLEH TOLONG ORANG MELAYU KE.

    ReplyDelete
  23. babi pn x seteruk kamu yg kutuk@ cina babi o...kesian kamu ni agaknya perlu jmpa pakar sakit jiwa..hahaha

    ReplyDelete
  24. Himpunan baju merah: Apa tujuan sebenar Jamal Md Yunos?

    PETALING JAYA: Tujuan sebenar penganjur Himpunan Melayu Bersatu, Datuk Jamal Md Yunos mengadakan bantahan aman pada 16 September ini dilihat bermotifkan bisnes.
    Dakwaan itu dibuat bekas Setiausaha UMNO Bahagian Bandar Tun Razak, Zaharin Mohd Yasin, di laman Facebooknya. Atas sebab itu Zaharin berkata kebanyakan kawan-kawannya enggan pergi ke perhimpunan yang akan diadakan pada Hari Malaysia.
    “Rata-rata kawan2 saya tak mahu pergi ke Himpunan Melayu bersatu.. saya tanya apa sebab? jawabnya diurus oleh seorang yang mencari keuntongannya. Mana kamu tahu dia cari keuntongan tanya saya lagi.. Dia ni kat bisnesman jual AP sahaja, projek ikan bakar dia hanya nak kempen jadi Ketua UMNO Bahagian.. lepas tu projek Kedai Ikan 1 Malaysia.. semua sudah bungkus.
    “Maka dia akan gunakan program ini untuk dia buat bisnes sahaja. Ya kah begitu, sambung saya.. Ya zaharin, aku pernah nampak dia di pejabat Menteri.. mengikut kata orang pejabat Menteri.. bincang soal tender dia… Aku tak ada nak komen, yang pasti aku hanya sokong, pergi tidak.. aku dah lama pakai baju merah.. kerana baju warna merah itu baju kerjaku,” dakwanya.
    Status yang dimuat naik Zaharin kemudian mendapat pelbagai reaksi.
    “Walaupun aku keturunan Melayu tapi aku bangsa Malaysia. Aku tak akan terjebak dengan himpunan baju merah 16 September nanti. Nampak sangat perkauman. “Kalau macam inilah gayanya, aku percaya BN akan kecundang PRU akan datang. Tidak terfikirkah perasaan parti-parti komponen dalam BN seperti MCA, MIC, GERAKAN dll. Beruntunglah Sarawak tidak ada UMNO,” tulis Tinta Mas Mid.

    ReplyDelete
  25. Yang kata mabuk todi kat sy tu : maksud sy ialah setelah 58 tahun merdeka melayu x de ape2 yg boleh kita bnggakan, mksud sy bila kita kita pergi little india tu ptut trfikir btp ketinggalannya kita, bangsa india pun lg maju dari kita, sekarang kita apa pun x ada, gang merah berhimpun setahun x balik2 pun x jadi apa, sbb yg kaya2 yg kat atas2 tu je, suruh fikir x nak

    ReplyDelete