KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 26 September 2015

PAS PERAK LUMPUH DENGAN PENUBUHAN PARTI AMANAH NEGARA (PAN) ..... CERAMAH AMANAH DI TELUK INTAN MALAM TADI SEBAGAI BUKTI KUKUH BERBICARA.


Peristiwa hebat dan luar biasa ini dirakam semalam 25hb September 2015 di Dataran Pemuda Kampung Bahagia, Teluk Intan, Perak, iaitu satu ceramah dan dialog pemimpin-pemimpin Parti Amanah Negara (PAN) yang dikepalai Naib Presiden Amanah Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus, Bendahari Agung Amanah merangkap Pengerusi Amanah Perak Hj Asmuni Awi selain Pengarah Strategik Amanah Perak Hj Zainuddin Mohd Yusof dan Pengarah Komuniti Amanah Perak Abdul Rahim Noordin.

Kira bukan kecik anak dan calang-calang punya pemimpin Amanah yang turun memberikan ceramah.


Tidak mau malahan kalau maupun tidak mampu nak ulas dan kupas panjang lebar ceramah Parti Amanah Negara (PAN) sebuah parti yang ditubuhkan oleh para pemimpin PAS yang kecewa dan merajuk kerana tumpas teruk semasa pemilihan di Muktamar ke-61 yang lalu.

Setiausaha Agung PAN Sdr Anuar Tahir memberitahu satu dunia betapa penubuhan PAN telah menyebabkan PAS terus lumpuh.

Nampaknya jika dilihat pada gambar-gambar diatas bukan sekadar PAS lumpuh tetapi sudah musnah dan lenyap terus.

Pakatan Harapan sememangnya tidak memerlukan sumbangan PAS .. kelahiran PAN sudah lebih dari cukup untuk meraih sokongan warga Bani Melayu dinegara ini .. PAN lahir teus berkubur PAS.

Kalau begini sambutan diberikan oleh rakyat kepada setiap ceramah PAN terutamanya dari Bani Melayu, jangan katakan lagi 20 tahun PAS akan lenyap dari persada arus politik perdana seperti ramalan Dr Maszlee Malik orang kuat IKRAM, mungkin esok lusa PAS sudah ghuyup dari muka bumi ini.

Kelahiran PAN memang kena pada tempat, waktu dan keadaannya.

HIDUP PAN!!!! ... INI KALI HARAPANLAH!!!!!.

38 comments:

  1. PAS macam biasa ceramahnya ramai tapi menangnya sikit..PAN ceramahnya sikit dan belum pilihanraya lagi dah pun ada ADUN dan MP...mau lawan.....????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu MP harapan???? pru 14 nanti hilang wang pertarohan bah...mau lawan???

      Delete
    2. PUTU MAYAM tak laku lepas rays

      Delete
    3. Che mansor...nak merintah malaysia mcmna..dapig x basuh berak

      Delete
    4. Hahaha......kerana dapig x basuh berak makan pakai sudu tetapi saudara basuh berak makan juga pakai tangan yg sama digunakan. Bukan ke lagi kotornya.....saudara! Maka hina org samalah saudara hina saudara sdr.

      Delete
    5. Amoy 14:21.

      Siapa yang basuh berak kemudian makan guna tangan tang sama ??? Yang tulis ni mesti cina dapig atau melayu pan yang dah kena doktrin dengan dapig. kah...kah..kah

      Delete
    6. 14.21 Tu sabahan bangang duduk dlm hutan sepilok yg bg komen. satu bangsa dgn orang utan...hahaha bodoh punya sabah

      Delete
    7. Hahaha....anon..15:28 dan anon 16:37 jgn2 melayu merah yg suka buat kacau sebab tu duk hanya pandai hina kutuk org lain. Sabah sarawak dah kian... tak hairan pun dgn bandar kamu org yg maju tetapi rakyatnya miskin. Kesian daku dgn kemajuan yg tidak kemana.

      Delete
    8. aljuburi pun takut nak menjubur cina apabila dia nampak taik bersepah kat celah jubur, sebab tu le dia tak menjubur cina doll sbb geli tengok jubur yg tak cuci lepas berak..ngeh3

      Delete
    9. Kami adalah Organisasi Kristen dibentuk untuk membantu orang yang membutuhkan bantuan, seperti help.So keuangan jika Anda akan melalui kesulitan keuangan atau Anda berada dalam kekacauan keuangan, dan Anda perlu dana untuk memulai bisnis Anda sendiri, atau Anda membutuhkan pinjaman untuk melunasi hutang atau membayar tagihan Anda, memulai bisnis yang baik, atau Anda menemukan kesulitan untuk mendapatkan pinjaman dari bank lokal, hubungi kami melalui email hari ini untuk bantuan tersebut (pinjaman, uang start-up): rebaccamorrisloanfirm @ gmail. com untuk Alkitab mengatakan "" Lukas 11: 10 Setiap orang yang meminta, menerima; dia yang mencari, mendapat dan setiap orang yang mengetok, baginya pintu akan dibukakan "jadi jangan biarkan kesempatan ini berlalu begitu saja karena Yesus adalah sama kemarin, hari ini dan selamanya. Silakan ini hanya untuk orang-orang yang berpikiran serius dan Allah takut di keuangan kesulitan dan ingin menemukan jalan keluar.

      Anda disarankan untuk mengisi dan mengembalikan rincian di bawah ini ..

      Namamu: ______________________

      Alamat Anda:____________________

      Negara: ____________________

      Kerjamu:__________________

      Jumlah Pinjaman Dibutuhkan: ______________

      Pinjaman Durasi: ____________________

      Pendapatan bulanan: __________________

      Nomor telepon:________________

      Apakah Anda mengajukan pinjaman sebelumnya: ________________

      Jika Anda telah membuat pinjaman sebelumnya, di mana Anda diperlakukan dengan jujur? di mana perusahaan tersebut berlokasi? .

      Delete
  2. Gila2 apa nak jadi..... pan dikata berceramah dgn bunian oleh omak kau, hantu jembalang dijadikan pengdengar. Omak kau berterusan mengutuk pan agar pan sedarkan diri yg pas adalah jaguh islam dan umno jaguh melayu yg lain hanya jaguh buat pecah2 main2 bukannya mampu jaga kebajikan melayu.

    ReplyDelete
  3. Macam Blog Omakkau juga.......Ramai yang baca dan komen tetapi sehingga sekarang penulisnya masih Janda juga dan tiada yang sudi nak buat bini. Nak harap Sahak Gagap masuk meminang pun beliau dah tahu ini jenis Janda gergaji dua mata. Kamu kahwin dengan terong panjang dan pisang restali aje lah Omakkau.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak baik tu anon...jodoh tu bukan bapak ko tentukan...hehehe

      Delete
    2. cadangan yg bernas

      Delete
    3. Takde idea kritik peribadi. Maknanya takde modal la tu... Bodoh tu simpan sikit jgn tunjuk semua kat org.

      Delete
    4. dgn org bodoh kena hujah boodohla

      blog no mcm dinding utk vandalism je

      nk buat mcmana memang ni tahap blog umnu pasug

      Delete
  4. Salam 1rasuah ,

    Kemana pergi wang rakyat (hasil bumi, cukai dan saman)?

    1. Ke menteri. Kabinet najib mempunyai terlampau ramai menteri. Kebanyakan jawatan membazir sengaja diwujudkan untuk jaga kroni dan perut mereka. Contoh, shahrizat (penasihat kementerian wanita) dibayar RM 33, 000 sebulan, shahidan Kasim (menteri hal ehwal parlimen@ jilat najib). Apa fungsi mereka? Sekali sekala buat kenyataan mengampu. Elaun naik 10k.
    2. Penjawat awam. Sama seperti jawatan menteri. 1 pejabat kecil ada 7 orang Kakitangan akibatnya datang goyang telur dan tek sebab kurang kerja. Ada yang masuk keluar ikut suka hati jam berapa. Datang jadi penunggu ofis 1 jam 2 sebelum keluar jaga bisnis restoren, pasar malam atau jual jeruk. 130,000 tempat (yuran +-24000 seorang?) untuk pensiswazahan menjelang pru 2013. Double pay untuk jabatan tertentu sudah bayar cukai tapi kena bayar Tuition dan myeg dan pengawal keselamatan.
    3. Bayar kepada syarikat RM2 - jack kereta RM50 bayar RM5700, platform tiang bendera RM990 bayar RM 30000, thumb drive RM90 bayar RM 480, kabinet pejabat RM 1500 bayar RM 13500, lampu suluh RM 35 bayar RM 143, dan macam-macam lagi.

    Bayangkan gaji dan elaun mereka itu jika diberi kepada orang pesakit buah pinggang yang kena hemodialisis 2, 3k sebulan , pelajar dan ibu tunggal ramai anak. Berapa banyak faedah mereka dapat.

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh amah dan pekerja am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar pandai buat kerja pandai, bodo buat kerja bodo.heee

    ReplyDelete
  5. Parti putu mayam cakap besar...nah amek kaw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu foto memujuk hati srndiri dn pasug

      klu amanah bkn ancaman tkkan omak susah pyh nk tunjuk amanah tkde sambutan

      omak xbuat liputan pun masa amanah dilancarkn 16sept

      Delete
  6. Lumpuh habis siot ................ Ya Ampuuuuuuuunn ! Udah ! udah ! udah ! jgn dibilang lg cerita yg sebegini kerna bisa membuat hati guae menjadi sayuuuu sekali dgn nasib gunjingan parti cangkul ........... udah ! udah ! udah ! terasa bagai kapla seperti dicangkul2 dgn cangkulan yg teramat pedih ........... udah ! udah ! udah ! tobat ! tobat ! tomattttttt !

    ReplyDelete
  7. Hahaha.....baju merah hina cina kutuk cina kenapa tak omak kau utarakan atau omak kau hanya nak jaga hati melayu tetapi cina dan bangsa lain sama omak kau kutukkan... entah islam mana melayu merah gunakan, entah sama ke tidak dgn ajaran pas ajaran amanah ajaran umno ajaran islam dunia atau melayu merah itu hanyalah melayu yg tiada ajaran islam walaupun beragama islam. Melayu masih byk tidak fahami ajaran islam tetapi kenapa nak bermegahkan islam sedang melayu itu tidak hormati islam hanya melayu semata. Tetapi melayu mana??? Melayu bandar melayu kampung melayu hutan melayu bukit melayu laut......melayu telah berpecah tiada lagi melayu bersatu hanya melayu yg berubah dgn satu tujuan shj akan bersatu demi masa depan anakcucu akan dtg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dap parti resis pergi mampus kau dap

      Delete
  8. Parti putu mayam cakap besar...nah amek kaw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami adalah Organisasi Kristen dibentuk untuk membantu orang yang membutuhkan bantuan, seperti help.So keuangan jika Anda akan melalui kesulitan keuangan atau Anda berada dalam kekacauan keuangan, dan Anda perlu dana untuk memulai bisnis Anda sendiri, atau Anda membutuhkan pinjaman untuk melunasi hutang atau membayar tagihan Anda, memulai bisnis yang baik, atau Anda menemukan kesulitan untuk mendapatkan pinjaman dari bank lokal, hubungi kami melalui email hari ini untuk bantuan tersebut (pinjaman, uang start-up): rebaccamorrisloanfirm @ gmail. com untuk Alkitab mengatakan "" Lukas 11: 10 Setiap orang yang meminta, menerima; dia yang mencari, mendapat dan setiap orang yang mengetok, baginya pintu akan dibukakan "jadi jangan biarkan kesempatan ini berlalu begitu saja karena Yesus adalah sama kemarin, hari ini dan selamanya. Silakan ini hanya untuk orang-orang yang berpikiran serius dan Allah takut di keuangan kesulitan dan ingin menemukan jalan keluar.

      Anda disarankan untuk mengisi dan mengembalikan rincian di bawah ini ..

      Namamu: ______________________

      Alamat Anda:____________________

      Negara: ____________________

      Kerjamu:__________________

      Jumlah Pinjaman Dibutuhkan: ______________

      Pinjaman Durasi: ____________________

      Pendapatan bulanan: __________________

      Nomor telepon:________________

      Apakah Anda mengajukan pinjaman sebelumnya: ________________

      Jika Anda telah membuat pinjaman sebelumnya, di mana Anda diperlakukan dengan jujur? di mana perusahaan tersebut berlokasi? .

      Delete
  9. Biasalah tu....pas pun macam tu gak masa di kelantan tahun2 80an - 90an seblum reformasi....nak dkira pas pd masa tu umur 30an

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami adalah Organisasi Kristen dibentuk untuk membantu orang yang membutuhkan bantuan, seperti help.So keuangan jika Anda akan melalui kesulitan keuangan atau Anda berada dalam kekacauan keuangan, dan Anda perlu dana untuk memulai bisnis Anda sendiri, atau Anda membutuhkan pinjaman untuk melunasi hutang atau membayar tagihan Anda, memulai bisnis yang baik, atau Anda menemukan kesulitan untuk mendapatkan pinjaman dari bank lokal, hubungi kami melalui email hari ini untuk bantuan tersebut (pinjaman, uang start-up): rebaccamorrisloanfirm @ gmail. com untuk Alkitab mengatakan "" Lukas 11: 10 Setiap orang yang meminta, menerima; dia yang mencari, mendapat dan setiap orang yang mengetok, baginya pintu akan dibukakan "jadi jangan biarkan kesempatan ini berlalu begitu saja karena Yesus adalah sama kemarin, hari ini dan selamanya. Silakan ini hanya untuk orang-orang yang berpikiran serius dan Allah takut di keuangan kesulitan dan ingin menemukan jalan keluar.

      Anda disarankan untuk mengisi dan mengembalikan rincian di bawah ini ..

      Namamu: ______________________

      Alamat Anda:____________________

      Negara: ____________________

      Kerjamu:__________________

      Jumlah Pinjaman Dibutuhkan: ______________

      Pinjaman Durasi: ____________________

      Pendapatan bulanan: __________________

      Nomor telepon:________________

      Apakah Anda mengajukan pinjaman sebelumnya: ________________

      Jika Anda telah membuat pinjaman sebelumnya, di mana Anda diperlakukan dengan jujur? di mana perusahaan tersebut berlokasi? .

      Delete
  10. Biasa la pas ni... Habis Mani's sepah dbuang.. Kalau tak kerana PR, jgn harap la PAS blh sampai ke tahap ni.. Siap 'gigit' PR lg..

    ReplyDelete
  11. MCM PERIBAHASA... SEPERTI MELEPASKAN.............................. TERSEPIT

    ReplyDelete
  12. Kita tunggu PRU nanti.. Tgk PAS mnangis ke AMANAH yg mnangis...klau skrg pun PAS dah glabah n mroyan...PRU nanti tak tau la.. LPs U Turn, U Turn.... U Turn sokmo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS mungkin kalah. Cumanya Putu Mayam bukan setakat kalah malah jadi sejarah. Rajin2 la cium buntut DAPig mungkin depa sanggup bagi kerusi kat hampa.
      Biasanya cina ni hati dia kerin...tak mudah itu depa nak bagi free pada melayu. Tapi kalau melayu syiah atau melayu liberal mungkin depa sanggup. Yang takutnya silap hari daping bagi hampa tahik kerin saja...

      Delete
    2. bontot dap lbh lembut dr bontot umnu pasug...i rela

      Delete
  13. Kah kah..ramainyer..kahkah..memenuhi segenap cakrawala..tu blum kira yg tak dpt parking..mnjerit2 histeria tak dpt dengar fitnah..kahkah..ni mesti penangan bihun sup putumayam..

    ReplyDelete
  14. PAN terus maju membelah badai ulamkmak penipu dan melayu assobiyah

    terus maraaaaaaa seranggggg

    ReplyDelete
  15. PAN ke PAS sama saje,semua x boleh harap.masing2 jaga periuk nasi saja

    ReplyDelete
  16. Pas ke pan ke 2x5 aje..ko tgk next pru..kalu pas blh retain kelantan..rakyat tgk je mcm mana kerajaan kelantan hadle mgsa banjir dulu...hancus..sampai la ni ada lagi yg tinggal dlm khemah..pemimpin semua dah bergaya pakai kereta dan rumah mewah..kesian ini semua jd lps kematian tgna...pakat2 tolak pas..

    ReplyDelete
  17. Omak kau tenang sj ye sifat org muslim itu berlapang dada.geng langar buat hal lg.baiah langar.tempek amoi langar.logo langar.tubuh pakatanpun langar juga.pkr kata tunggu pas.mereka kata no way pas gunting dlm lipatan tengok logo kita dah jd mcm seluar dlm oren kena gunting.ingatkan sudah langar tak menyabor tubuh pakatan dgn membuang pas mereka akan senang hati.kesiannya mereka perlu terus meroyan utk menarik ahli.muka mereka pula nampak mcm org demam kura.pakatan harapan bersih 4.org melayu jd hiasan.dpt hadiah tempek amoi.parti kuali harapkan sokongan bukit penang cuma.memalukan

    ReplyDelete
  18. Pan akan tawan malaysia..percayalah
    Ini takdir

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp aku percaya PAN akan terkubur awal kalau perangai pimpinan mcm khalid samad masih lg dgn perangai mulut cirit birit dan suka berbohong..rakyat memerhatikan...waspada

      Delete