KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 11 September 2015

PKR NEGERI SEMBILAN AKUI TERIMA ZAKAT DARI SELANGOR, NAFI DARI DEIG WALAUPUN PERKATAAN YANG DITULIS PADA KAIN RENTANG DISEBUT DENGAN JELAS "PROGRAM SUMBANGAN ZAKAT MBI SELANGOR DAN DEIG"



Mantan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri   PKR Negeri Sembilan yang juga Ahli Parlimen Teluk Kemang, Datuk Kamarul Bahrin Abbas mengesahkan PKR negeri itu ada menerima sumbangan zakat dari pihak kerajaan negeri Selangor dengan jumlah lebih RM70,000.

Menurut beliau sumbangan zakat itu diterima pada bulan Julai lalu ketika umat Islam menyambut ketibaan bulan Ramadan.

Beliau bagaimanapun menafikan sumbangan tersebut diterima dari syarikat pelaburan milik kerajaan negeri Selangor, Darul Ehsan Investment Group (DEIG) yang baru ditubuhkan, sebaliknya mendakwa ia adalah sumbangan daripada Menteri Besar Incorporated (MBI).

“Kita memang ada terima, dari MBI (Menteri Besar Incorporated) pada bulan puasa lalu.

“Penyaluran itu dimaklumkan oleh kakitangan MBI sendiri berjumlah lebih kurang RM74,000 atau RM78,000, saya sudah tak berapa ingat,” katanya semalam.

Semalam, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Panjang, Budiman Mohd Zohdi mendedahkan sekeping gambar yang didakwanya menunjukkan Kamarul berdiri di atas pentas bagi menerima sumbangan zakat dari DEIG.

Perkara berkenaan tertera pada kain rentang yang digantung sebagai latar belakang di atas pentas di mana majlis penyerahan wang zakat itu berlangsung.
 

Perkataan yang ditulis pada kain rentang berkenaan ialah “Program Sumbangan Zakat MBI Selangor dan DEIG – Jelajah Asnaf Negeri Sembilan. YAB Mohamed Azmin Ali, Menteri Besar Selangor Darul Ehsan”.

Sehingga ke hari ini, pihak Azmin dan juga DEIG masih belum memberikan penjelasan secara jelas berhubung operasi syarikat tersebut.

25 comments:

  1. Inilah yang Dap marah nih

    Ikut perangai najibul

    Ikut Ayoh hadi Ping Marang

    Pkr pas umno vs dap amanah perkasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1mdobi penjahanam ekonomi malayisa kerana nak bg Najib makan

      Deig kerjasama pas pkr

      Delete
    2. He he najib dapat duit derma untuk parti
      Azmin guna rakyat duit rakyat selangor konon bagi zakat pada rakyat


      Mana lagi hina tanya korang berfikir sendiri

      Delete
    3. Dulu time pas nk bentang hudud kata pas nk alih perhatian rakyat dr 1mdb...skrg plak deig...sibuk dap...x alih perhatian ke tu...sape yg nolong bn ek...pecahkan pakatan rakyat...pecahkan undi melayu...hmmm...mungkin bingai2 xkan nampak...maklumlah...mata hati dah tertutup asap roket

      Delete
    4. Hahhahahaha PAS mangkuk hayun sudah goyangggggggg. Menjadi jugak plan UMNO. hehehehe jahanam PAS sudah berpecah belah. UMNO Bijak & Pandai !!! Hidup UMNO, Hidup UMNO, Hidup UMNO

      Delete
  2. Dah sama mcm umno bg zakat kat keluarga sendiri........oooo lupa pkr pun asal dr umno juga bangang x habis nasib baik ada dap tak percaya tanya mat sabu

    ReplyDelete
  3. Salam 1rasuah,

    Firman Allah s.w.t: dalam Surah al-Maidah: 8: (maksudnya): Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah,

    Sekarang ini banyak ketidakadilan berlaku. PTPTN digunakan untuk mengayakan kroni. Lesen kolej universiti ntahapapa diberi kepada kroni supaya dapat ambil student result ntahapapa. Hire lecturer SPM 3A yang gagal apply kerja gomen. Semata mata mahu duit PTPTN. MO mereka, lesen kolej diberi kepada kroni, student akan berhutang dengan PTPTN, kolej dapat bayaran full, student berhutang dengan kerajaan (duit rakyat ) dan kerajaan tanggung hutang bila student tidak membayar, kolej tetap untung tanpa risiko. Kroni terus mengaut untung.

    pensiswazahan. Pru 13 memperlihatkan degree digunakan sebagai rasuah politik apabila calon-calon tak skor spm diberi kursus mudah lulus untuk dapat degree. MO mereka, asignment upah orang, plagiat, ramai-ramai jumpa lecturer kowtim atau beri kain batik atau minyak wangi, guna pengaruh untuk pihak atasan memberi presure kepada lecturer, lecturer tak amanah beri jawapan dan pelbagai kaedah memualkan lagi. Dengan ini calon-calon itu akan terhutang budi dengan bn kerana jika berasaskan kepandaian (skor spm) sampai kucing bertanduk mereka tak merasa gaji degree.

    Akibatnya, hutang kerajaan meningkat, student pandai terpaksa berebut kerja dengan graduate bodo dan pendatang makin ramai untuk buat kerja yang ditinggalkan graduate bodo...hehehe

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.Heee

    ReplyDelete
  4. Menatang apa yang hang dok merepek ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berahi sgt sedut asap roket...otok jd bengong...pastu jadi payoh nok pahang..org kabo hukum dia kata bukang..org kabo harang dia bahang dang..

      Delete
  5. terima zakat? baguslah dpt zakat walau dpd syarikat mana pun

    yg h..m..j..d besar ialah bila duit syarikat disedut atas nama derma kpd individu.

    klu syarikat DEIG bg zakat itu kira syarikat yg perihatin, patut digalakkan.

    yg terima zakat bukan PKR tp asnaf yg layak. PKR hanya penganjurkan majlis

    tak baca ke poster belakang tu.... utk asnaf?

    kalau rompak takkan nk buat terbuka mcm tu

    bengong kalau tk faham

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rpak takkan nk masuk akaun sendiri

      Delete
    2. Sejahat2 pas tak makan duit zakat, walau hutan mereka gondolkan oleh dap itu.
      Zakat untuk parti he.he.he.
      Macam itu hapuskan je zakat selangor itu, semua syarikat orang islam di selangor dan bank2 islam bagi zakat pada pkr, he.he.he

      Aku masih ingat lagi orang kelantan mana bayar zakat pada lembaga zakat kelantan, mereka lebih suka bayar pada individu, azmin dah tiru cara sama bagi zakat pada parti

      Delete
    3. Kami pun dah ada wisma...duit dari mana jgn tanya la

      Delete
    4. Mu yg bengong...deig meniaga dok ckp haul nok byr zakat guane...ckp lebat...tp otok celaru haru biru...hukum tunggang langgang..gi beri mkn 10 anok yatim nung...bkn bapak dia dia nama yatim pulop...bukan bila kire sgt geng2..banyok sedut asap roket dekpong

      Delete
    5. Hahhahahaha PAS mangkuk hayun sudah goyangggggggg. Menjadi jugak plan UMNO. hehehehe jahanam PAS sudah berpecah belah. UMNO Bijak & Pandai !!! Hidup UMNO, Hidup UMNO, Hidup UMNO

      Delete
  6. omakkau lalang sama mcm zahid
    omakkau lalang sama mcm zahid
    omakkau lalang sama mcm zahid
    omakkau lalang sama mcm zahid
    omakkau lalang sama mcm zahid
    omakkau lalang sama mcm zahid
    omakkau lalang sama mcm zahid

    omakkau kencing... sama mcm najib...
    omakkau kencing... sama mcm najib...
    omakkau kencing... sama mcm najib...
    omakkau kencing... sama mcm najib...
    omakkau kencing... sama mcm najib...
    omakkau kencing... sama mcm najib...
    omakkau kencing... sama mcm najib...

    page omak ni letak gambar dacing je la...
    page omak ni letak gambar dacing je la...
    page omak ni letak gambar dacing je la...


    malu la sikit, letak gambar roket tapi perangai mcm dacing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi malu dlm ic letak islam tp perangai x beza dgn kapir harbi...menjilat lg

      Delete
    2. Stop la.isap asap roket...ckp jd bergema2...dok ulang mende sama...klu zikir dpt gak pahla...

      Delete
    3. Hahhahahaha PAS mangkuk hayun sudah goyangggggggg. Menjadi jugak plan UMNO. hehehehe jahanam PAS sudah berpecah belah. UMNO Bijak & Pandai !!! Hidup UMNO, Hidup UMNO, Hidup UMNO

      Delete
  7. wahai si biri2 ... DEIG itu sifatnya sama sebagaimana 1mdb .... mengambil sumber dari hasil negeri@negara untuk diusahakan sesuatu (perniagaan) ... bezanya DIEG mengambil semua dari hasil negerinya (segala anak syarikat GLC) ... tanpa sifat hutang ... 1mdb mengambil RM 1juta dari kewangan negara sebagai permulaan dan kemudian menjana hutang melalui aset negara melalui jangkaan keuntungan di masa depan ... lalu kamu fitnah dan adu dombakan 1mdb sebagai penipu ... sedang keadaan DEIG ... lebih jelik lagi sifatnya ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ostad sy nk tanya antara biri-biri, kambing atau lembu yg mana lebih afdal utk dibuat akikah.

      mohon pencerahan.

      Delete
    2. yg lebih elok ... biri2 yg baru sahaja dikumpulkan di jalanan tempoh hari (pertunjukkan selama 34 jam "live" ) ... dengan tema BERSIH 4 ... dagingnya banyak...kulitnya berkilat tanda dipelihara dengan begitu baik sekali ... cepat order .. musim haji semakin hampir ... :)

      Delete
  8. dimana akalmu ... DEIG itu bersumberkan segala kekayaan negeri selangor ... dan dipusatkan halatujunya semata2 dengan kuasa MB melalui penubuhan syarikat yg didaftarkan (kos rm 2ringgit) .. yg kemudiannya diterajui oleh kroni MB ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ostad biri2...apasal siasatan sprm terhadap deig depa kata x dak kes...nak kena tukar juga ke pengarah sprm s'gor nih? ko guane ostad berbiri...

      Delete
  9. Lahir dari perut umno maka kata karam singh ibarat 'kemana tumpah lauk kalau tidak ke mulut'. Begitulah DNA yang sama.

    Tapi jangan samakan parti Cangkul dengan PAS. Parti cangkul adalah terdiri dari beberapa orang hidup dalam laknat DNA dah berubah menjadi DNA rosak atau terlaknat.

    ReplyDelete