KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 12 January 2015

MEJAR (U) ZAIDI DIDAPATI BERSALAH OLEH MAHKAMAH TENTERA ATAS DUA TUDUHAN.Mejar TUDM Zaidi Ahmad didapati bersalah oleh Mahkamah Tentera Kuala Lumpur atas dua tuduhan isu dakwat kekal ketika Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) dan siar maklumat tukar kerja.

Dia bersalah terhadap tuduhan memberi kenyataan media tanpa izin Majlis Angkatan Tentera dan menyiarkan kawat tumpangan rasmi tentera.

Ahli-ahli mahkamah bagaimanapun belum memutuskan bentuk hukuman yang bakal dijatuhkan kerana proses mitigasi hukuman sedang berlangsung.

9 comments:

 1. Aku simpati tp nk buat mcm mne mejar, sabar, hukuman manusia di dunia ni saje, kalu x adil hukuman tu yg bg hukum tu sok kene hukum kt akhirat, sabar aku doa kn mejar sekeluarga dirahmati Allah....

  ReplyDelete
 2. Berani kerana benar..

  ReplyDelete
 3. ALA GUNA JE TEKTIK KETUM

  PEGI US & UK JUMPA YAHUDI KUTUK MALAYSIA

  TUDUH MAHKAMAH KORUP & HAKIM KENA BELI

  NANTI YAHUDI BAGI DUIT LAWAN KERAJAAN

  BOLEH BELI SUT BRIONI

  APA2 HAL CONTACT SUARAM EJEN YAHUDI

  ReplyDelete
 4. Anok 12.48...aku doakan akn ada dr keturunan Kau yg bkal dianiaya...mcm Kau rasa....bodoh x blh ajar....

  ReplyDelete
  Replies
  1. kesian khalid ibrahim teraniaya oleh ketua rakus mahu bini jd mb..

   Delete
  2. aku sokong, biar anon 1248 kemalangan dan cacat dan menderita sepanjang hayat. AMIN.

   Delete
 5. Sabar lah Majer. Nanti duit simpanan dalam Tabung Angkatan Tentera yg Tuan carum selama ini boleh menampong perbelanjaan membuka perniagaan baru. Tak boleh buka bisnes di Malaysia gi buka kat lain negara. Rezki ada dimana mana. Lesen juruterbang masih laku boleh jadi juruterbang dengan mana mana Syt Penerbangan lagi lumayan gaji nya. Apa nak diharapkan dengan Kerajaan yg ada sekarang kerana dedahkan ketidak telusan SPR berkaitan dakwat kekal kena buang kerja kerana Hakim Hakim tentera yh dilabtik semuanya MACAI UMNO/BN. Mejer kena terima musibah dari Allah ini. Dan Kami juga mendoakan semuga semua para Hakim yg mengendalikan kes Mejer akan ditimpa musibah. Percaya lah kalau Mejer seorang yg dianayai Allah tidak akan menolak doa Majer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anon 17:15,
   Itu bukannya musibah dari Allah tapi ia adalah merupakan kerja syaitan. Harap perbetulkan cara berfikir itu. Komen anda yg lain memang cantik dan ada kelas.

   Delete
 6. LAWAN TETAP LAWAN..#SELAMATKAN MALAYSIA.

  ReplyDelete