KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 9 January 2015

SIAPA BOLEH SAHKAN TUDUHAN BERGAMBAR INI



Lokasi di Seksyen 6 Cempaka Tanjung Kota Damansara, Selangor....

Betul ke pertuduhan yang cukup serius ini .. boleh mencalar balarkan imej Dato' Menteri Besar Selangor YAB Hj Azmin bin Hj Ali abang Ummi Hafilda Ali dan Azwan Ali, yang pernah berjanji dengan membuat ikrar seantaro dunia dengan memberi jaminan bahawa mulai hujung tahun 2014 semua bandar di Selangor dipastikan bersih dan tiada lagi sampah yang tidak berkutip dan longkang tersumbat menjadi sejarah silam sejajar dengan slogan Pembangunan Berkualiti Rakyat DiPeduli.

20 comments:

  1. Tanya pada azmin ia kenapa kontraktor sampah lebih minta kutip tin,besi buruk dan surat kabat untuk di jual ia , mereka tak kenapa azmai sedang lori mereka kosong untuk isi sampah ia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku kalu tinggal kat tempat tu, hari2 aku muntah hijau la...

      Delete
    2. Aku rasa la, dia jadi macam tu sbb:
      1. tong sampah tak cukup. Tambah lagi 10 bijik.
      2. kontrektor macam sial. Tukar aje kontrektor angkut sampah tu.

      Tak payah nak terjah2

      Delete
  2. Terimakasih atas informasinya :) semoga sukses slalu .. Ditunggu informasi menarik selanjutnya :) senang berkunjung ke website anda, terimakasih.

    ReplyDelete
  3. Aku cdangkan Omak kau dan kuncu-kuncunya pungut sampah tersebut dan minta bayaran dari Azmin.apa? ada sanggup ke.agar Damanasara terus bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku respek satu apartment tempat kawan aku tinggal di Balakong, selangor. Kat situ ketua blok dia amat bertanggungjawab. Buat jawatankuasa jaga kebersihan seluruh kawasan apartment. Beli sendiri 2 tong sampah besar letak tepi tempat kosong. Kawasan tepi apartment diaorg gotong royong tanam bunga. Taman permainan kanak2 terjaga rapi. Nak tengok sampah sekerat pun bukan main susah. Bila ada orang buang sampah mereta, time tu jugak dia tegur. Dah rasa macam kat singapura pulak. Kalu pergi situ, sedap mata memandang.

      Kalu semua penghuni apartment ada sikap positif macam tur, rasanya tak adalah masalah sampah sarap melonggok tepi2 rumah.

      Yang penting sikap. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Kalu ada ketua yang serius menjaga kawasan, tempat jadi bersih. Kalu ketua asyik nak berpolitik umno, tak terjaga la tempat tinggal kita. Bak kata orang tua, kat situ kita makan, kat situ jugalah kita berak. Kalu dah pengotor, sampai matipin tetap pengotor.

      Delete
  4. Azmin dan PANTAS busy la bergambar kat kelantan la omak..lepas banjir kami mai angkat sampah na...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang macam ko ni la yg menyebabkan sampah berlonggok2.
      Nak bersihkan tempat tinggal sendiri pun kena tunggu MB balik.
      Kalu dah pengotor tu, sampai mampooss besok pun tetap pengotor jugak.
      Sama aje kepala otak ko dengan kepala otak adun kat kota damansara turr.

      Delete
  5. Azmin dh x terterjah lg dh, sehari dua boleh lh ....lepas tu...emmm biasa lh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terjah pun bukan pekdah. Bila azmin balik, orang kat situ yang perangai suka buang sampah macam ko ni akan buang balik sampah kat tempat yang sama. Dah perangai pengotor, duduk kat mana2 pun perangai tu tak kan berubah punya... perangai buruk tu bawak sampai mati....

      Delete
  6. 1. Kalau MB Selangor bijak, dia akan beli beberapa buah tong sampah besar letak di kawasan perumahan itu supaya penduduk tak buang sampah tepi jalan raya lagi. Lepas letak tong sampah besar, saman aje penduduk yang masih buang sampah di kawasan tepi jalan raya tersebut. Penduduk kawasan itu pun kenalah bagi kerjasama.

    2. Lepas tu check balik sapa kontrektor yang angkut sampah kat situ. Bagi last warning. Kalu sekali lagi lambat angkut, batalkan aje. Kasi black list. Dia ingat kat Selangor ni syarikat dia sorang aje ker yang boleh angkut sampah sarap? Banyak lagi la oiii...

    3. MB Selangor kena bijak. Tak perlu sampai turun terjah kat tong2 sampah. Kuasa kenalah kasi tunjuk. Bagi arahan pada Majlis Perbandaran. Yang Dipertua degil atau malas kalu, kasi ambik tindakan. Kuasa kena jalankan dengan tegas. Cakap mesti tegas dan tindakan misti mau kasi jalan. Kalu lembik dan takut2 nak bertindak pada YDP Majlis Perbandaran, nanti dia pijak kepala pulak.

    Tapi tindakan pertama ialah beli tong dulu. Takkan beli 10 tong sampah besar pun MB tak mampu. Bukan ker TSKI ada simpanan 3 bilion lebih...beli aje la. Tak sapa pun nak marah.

    Itu kalu MB Selangor bijak la...

    ReplyDelete
  7. Daripada 3 bilion yang TSKI simpan tu, ambik 10 juta beli tong2 sampah besar letak kat kawasan yang selalu bermasalah sampah. Jangan kedekut sangat macam TSKI jugak.

    ReplyDelete
  8. Mass tski jd mb x teruk mcm ni, tski x pyh susah2 nk terjah itu ini, everything ok je... time azmin ni lak bukannye teruk je, hancusss x terkawal, pbt pun mcm x berfungsi....teruk, teruk betul....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila mb tunjuk hebat berlebih2, orang pun naik menyampah. Bila orang dah naik menyampah, inilah jadinya.....

      Delete
  9. Kalu penduduk kat apartment tu tinggal kat tepi sungai, aku rasa sungai pun boleh hilang kena timbus sampah. Pengotor betol la....Tak jijik ker tengok sampah berlonggok kat situ tiap2 hari......

    ReplyDelete
  10. Sapa dia punya ADUN kat Kota Damansara tu ha?
    Makan gaji buta ker?

    ReplyDelete
  11. Cer baca elok2 tgk betapa busuk nye gaya tulisan omakkau jelas dlm atinye penuh sampah...lg busuk dr sampah selangor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg busuk sampah sarap tu, pi suruh azmin angkat cepat, exco, adun, pbt ke dh x heran dgn amaran/arahan azmin tu, jd suruh dia angkat sendiri, jokowi style gitu....kahkahkah

      Delete
    2. Hahaha padan muka kau Azmin.mb pintu belakang yang syiok sendiri take siapa yang peduli arahan kau...kau kutip lah sampah tu Azmin dulu kau rajin...skrg dah malas pulak nk terjah ye...abis 80% masa kau kat luar tu nak buat apa...

      Delete
  12. Siasatlah dulu. Jgn main maki je. Aku tengok bungkusan sampah tu masih elok je. Macam diletakkan secara pukal je. Kalau 5 hari..dah tentu anjing kucing rabak2 kan.

    ReplyDelete