KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 21 February 2015

IMIGRESEN AUSTRALIA NAFIKAN LULUSKAN WAWANCARA TELEVISYEN DENGAN SIRUL.



PETALING JAYA: Jabatan Imigresen Australia, semalam, nafi meluluskan wawancara televisyen dengan bekas komando polis, Sirul Azhar Umar berhubung pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Menurut sebuah portal berita Australia, The Age, Sirul, yang kini ditahan di pusat tahanan Villawood di Sydney memberitahu sebuah portal berita tempatan bahawa dia telah berunding dengan stesen televisyen Australia untuk mengadakan sesi wawancara khas berkenaan.

The Age memetik jurucakap Jabatan Imigresen, Peter Dutton sebagai berkata bahawa jabatan itu tidak memberi kelulusan dengan mudah terhadap proses untuk menemubual tahanannya, lapor mStar Online.

Beliau menambah bahawa Sirul memerlukan kelulusan peringkat tertinggi untuk merakam wawancara bersama media dengan kawalan keselamatan yang ketat.

Bagaimanapun menurut laporan itu, Dutton tidak menolak kemungkinan satu temu bual boleh diadakan pada masa akan datang jika proses permohonan yang sepatutnya dipenuhi.

Terdahulu, Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar dilaporkan berkata bahawa media tempatan di Australia berpeluang untuk mengadakan sesi telesidang bersama Sirul selama 15 minit pada Isnin ini.

Bagaimanapun Ahli Parlimen Pokok Sena itu tidak menyatakan butiran lanjut mengenai perkara itu.

Sirul dan bekas Cif Inspektor Azilah Hadri didakwa membunuh Altantuya pada 2006 dan disabitkan dengan kesalahan jenayah oleh Mahkamah Tinggi pada 2009.

Pada 23 Ogos 2013, Mahkamah Rayuan membebaskan Azilah dan Sirul, berikutan rayuan dikemukakan.

Pada 13 Januari tahun ini, Mahkamah Persekutuan mengenepikan keputusan Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman mati terhadap mereka.

Sirul tidak hadir di mahkamah untuk mendengar keputusan itu. Dia dipercayai telah pergi ke Australia dengan visa pelancong dan pasport yang sah tahun lalu.

Dia bagaimanapun ditahan pada 20 Januari oleh pegawai imigresen Australia selepas Interpol mengeluarkan notis merah dan ditahan di Pusat Tahanan Imigresen Villawood di Sydney.

30 comments:

  1. Mahfuz omar punya ckp x boleh pakai...akai tarak. Press conference buat sorang2..pemimpin pas lain malas nk layan. Dlm parlimen merapu, kt luar lg la merapu...cubaan nk jd hero. Pemilihan pas pun kalah. Sembang lebih...puiiih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si botak bos ko lagi merapu abis ditutohnya depan belakang si altantoyo. Tengoklah muka bos ko tu memang ada ciri2 tutoh burit bersekali ngan lubang jobo. Lagi takleh percaya bro ..bos.ko tu. Klu bos ko cakap mesti membohong dan menipu. Cer ko tanya moiden mat sembab klu tak caya. Sebab moiden sembab tu dak tersangat2 meluat ngan bos ko tu ..tunggu masa je nak guling.

      Delete
    2. Ayah kau la guling2 dgn mak kau anon 10.39..tu yg dpt anak down syndrome mcm kau ni hahaha

      Delete
  2. Ni sapa yang menipu?.
    Mahfuz atau australia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahli politik malaysia. Biasa la

      Delete
    2. Hari nie ari Sabtu.. setengah ari.Besok ari Ahad..holiday.Kalau mau tau ari Isnin bolehlah. Siap yg menipu.

      Delete
    3. kalo mahfuz tipu, australia betul
      kalo australia tipu mahfuz betul
      mungkin gak dua2 menipu, maka dua2 tak betul ,
      tapi yg pasti, tak mungkin dua2 betul , pasal tak ada yg tipu , maka mesti ada yg menipu antara keduanya....

      Delete
  3. Rakyat Malaysia yang beragama Islam jangan jadi seperti babi, kafir lahanat (termasuk blogger Omak Kau). Sesiapa yang ingin dan berani menegakkan keadilan maka itu yang kamu serang dan mahu jatuhkan, manakala pemimpin korup dan zalim kamu pertahankan dan sanjungi. Kamu semua jangan jadi macam Serigala yang tidak mampu mencapai anggur maka dikatakan anggur itu masam - Tidak dapat apa yang dihajati atau berjuang bersama keadilan maka dikatakan mereka dituduh mereka yang berjuang dan ada keberanian itu dengan bermacam gelaran dan sindiran. Termasuklah blogger betina babi yang sentiasa ingin merendahkan semangat dan perjuangan rakan sepasukan. Lebih bersifat seperti anjing betina yang sentiasa ingin mengigit tuannya jika ada kesempatan .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ROSMAH MANSOR JKK21 February 2015 at 09:19

      penjilat taik taraf bangkai kalau lepas mentekenderah arak jangan bagi komen ye..... tau lah raya cina... mesti lepas yam seng.... kah kah kah

      Delete
    2. Hidup lagi dia ni. Ingatkan dah mampus.

      Delete
  4. ROSMAH MANSOR JKK21 February 2015 at 09:15

    Merapu merapu jadi gak ahli parlimen... penjilat taik taraf bangkai apa ada... hidup buat menyemakkan dunia je.... one sen not use.... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIA MENANG PARLIMEN SBB KAWTIM DGN AHMAD LEBAI SUDIN KT POKOK SENA...SBB XNK BG DATUK SAHLAN MENANG & REBUT JAWATAN DLM UMNO BAHAGIAN. ALS MENANG DUN, MAHFUZ SAPU PARLIMEN. KO KALO TAK TAU APA2 JGN CAKAP PASAL POLITIK. BODOH SPASTIK PUNYA ANON 09.15

      Delete
  5. MAHFUZ TU KUAT BOHONG


    DARI DULU ORANG TAHU ADIK MR BEAN NI KUAT BOHONG


    KAH KAH KAH


    KORANG DAH KENA BOHONG DGN MAHFUZ BEAN


    KAH KAH KAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si botak kaki tutoh burit altantuyu lagi cakap bohong. Hari2 menipu rakyat. Orang hamno dungu sedaplah bos kelentong. Dah terkenal seluruh dunia si botak ni kaki bohong kaki tipu kaki kencing kaki berak rakyat. Ko tak sedar ke ko kena tipu kena kencing? Memang kalau hamno tak kena kencing tak lah dipanggil hamno bodo bengap. Kih kih kih.

      Delete
    2. Anon 10.08...kepala butoh bapak ko. Bijik kelentit mak ko.

      Delete
    3. mane ade bos kite tipu ooiii... die bagi duit brim ade le....taun dopan dapat lagi banyak..... baiiik gitu....

      Delete
    4. Najib penipu.brim diluluskan tapi duit tak masuk.janji January skrg Feb dh nak hujung brim tak nmpk bayang...rakyat mesia dh kena tipu dan tipu...tengok skrg iklan brim Kat TV mana Ada dah...

      Delete
    5. Kalau aku jadi Pm, dah lama Anom 10.47 ni aku cari, PM kasi dakwa ini org jgn lembut Sgt, ini orang Sudah fitnah PM burit tuya, kaki kencing, kaki berak rakyat, kasi beret dia ke muka pengadilan buat tauladan kepada yg lain, saya gerinti dia ckp takde bukti punya, sedap mulut dia je..... kasi tankap ini org , tegas sikit jadi PM tu..

      Delete
  6. Replies
    1. KITA SOKONG aNON 08:51 100%

      Delete
  7. Apa khabar anak Tuya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa tanya ank tuya...tanyalah kat ne bapak nye

      Delete
    2. Nak tau kat mana bapak anak tuya???? skrg bapak anak tuya ada di celah kangkang semah badak.

      Delete
  8. ROSMAH MANSOR JKK21 February 2015 at 11:51

    kepala botak kaki tutoh...????? berasap lubang telinga penjilat taik taraf bangkai.... kah kah kah

    ReplyDelete
  9. Diorang cakap kalau nampak ular dengan mahfuz omar masa tgh jalan, ketuk kepala mahfuz dulu bagi dia sedar..betul ke? Mohon pencerahan...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sirul oh Sirul... marilah balik. Ada orang yg sedang tunggu ni...

      Delete
  10. mahfuz dan nuar aljubo same je dua2 taik hanjing reput.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian Anak Tuya. Nasibnya tak siapa peduli. Bertuahnya Sepol. Sama-sama sedap yg kena jel nuar sorang. Lepas kes Sepol...jenama KY Jeli makin laris. Hebat sepol ni. Dlm diam-diam jd duta KY...

      Delete
    2. Layakkah Sepol jadi Duta KY...muka buruk macam baboon, jubo dah barai...kentut pun tarak bunyi lagi.....syarikat KY kata dia tak memenuhi duta KY...Duta KY masti jambu, bermoral, tidak menjadi menjual diri, JUBO mesti ketat dan bergetah...
      Kalau ada ada yang berminay nak ambik jadi Duta...mugkin duta untuk makanan anjing, duta bah kut teh atau duta untuk ...
      Budak gay cakap kalau Sepol pergi menyundal di Blue Boy...belum tentu ada yang mahu angkut bawa balik untuk toron jubo dia...gay muka hodoh macam dia bangla mabuk pun lari atau bagi alasan I'm a straight man...!!!
      Kita sepatut mansuhkan UIA kerana gagal menjadi studentnya jadi orang Islam yang bertakwa...aku ada kawan sekerja berkelulusan engineering dan undang2 dari UIA yang sekarang ni GAY dan lesbian Tegar.
      UIA fails...kerajaan mesti tukar nama universiti ini...ini sudah menjadi bahan ketawa kerana ada UIA sama seperti Univeristi Nilai, Sunway, Taylor ....universiti memproses manusa menjadi GAY

      Delete
  11. Dikatakan yg tubuh UIA DSAI tapi bila DSAI disingkir dari UMNO nama Najib Tuya pula digembar gemburkan yg mencipta edia menubuhkan UIA. Patut lah perangai pelajar UIA rope Najib juga kaki tutoh bontot Tuya taik betina mana lubang dia tak sondol 2x5 je dengan Rahim Tambi Cik taik betina. disebabkan mereka dalam.UMNO.semua lubang ditutup rapat boh KY pun masuk

    ReplyDelete