KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 18 February 2015

PRK DUN N06 CHEMPAKA ... 10 MAC PENAMAAN CALON .. 22 MAC HARI MENGUNDI.
Tarikh untuk pilihan raya kecil N.06 Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka ditetapkan pada 22 Mac ini.

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Yusof membuat pengumuman itu di pejabatnya, hari ini.

Terdapat 21,890 pengundi berdaftar sehingga 12 Februari, 2015.

Kos pilihan raya itu dijangka mencecah RM810,000.

Sementara itu hari penamaan calon ditetapkan pada 10 Mac manakala 18 Mac ditetapkan untuk pengundi awal.

Pegawai pilihan raya kecil yang bertanggungjawab adalah Ibrahim Bakri Mat Deris sementara timbalannya adalah Khalis Syafiq Nor, Nik Fahmi Nik Daud dan Tengku Wajihah Raju Harun.

Dewan Bitara Maktab Rendah Sains Mara (MRSM), Pengkalan Chepa akan digunakan sebagai pusat penamaan calon dan tempat mengira undi.

Terdapat 403 pekerja pilihan raya di sembilan sekolah yang akan digunakan sebagai tempat membuang undi dengan 42 saluran undi.

Abdul Aziz menasihatkan orang ramai supaya menurut arahan daripada anggota polis untuk memastikan pilihan raya kecil itu berjalan lancar.

“Ketua politik, calon, pekerja dan penyokong parti perlu mematuhi peraturan,” katanya.

Beliau turut mengingatkan semua majikan sektor kerajaan dan swasta supaya memberikan masa yang cukup untuk pekerja mereka keluar mengundi.

Mengulas mengenai kemungkinan BN tidak akan bertanding untuk kerusi DUN Chempaka itu, beliau berkata persediaan akan dilakukan seperti biasa.

“Kita tidak boleh menjangkakan menang tanpa bertanding kerana di bawah undang-undang, kita perlu memberi peluang untuk penamaan calon seperti biasa. Ia akan diadakan selama satu jam.

“Jika selepas satu jam, satu pihak lagi tidak hadir, maka kami akan mengumumkan kemenangan tanpa bertanding,” katanya.

Kerusi DUN Chempaka kosong, selepas penyandangnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meninggal dunia di rumahnya di Pulau Melaka, 12 Februari lalu.

Bekas Menteri Besar Kelantan itu menewaskan calon BN, Wan Razman Wan Abd. Razak dengan majoriti 6,500 undi dalam Pilihan Raya Umum ke-13 lalu.

1 comment:

  1. Rm810k???? Pergh giler punya bajet.... Coba ko detailkn.... Bape byk yg msuk poket kiri kanan tu....

    ReplyDelete