KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 12 February 2015

NAJIB BERHENTI BERUCAP APABILA DIMAKLUMKAN MENGENAI BERITA SEDIH TGNA



SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dilaporkan berhenti berucap sebaik menerima berita kematian bekas Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, sebentar tadi.

Beliau yang ketika itu menyampaikan ucapan bersempena dengan Program Kolej Teknologi YPC di Kuala Lumpur  kelihatan sebak dan hiba.

Beliau seterusnya dilaporkan meminta hadirin bersama-sama membacakan surah al-Fatihah buat Allahyarham.

Terdahulu, Mursyidul Am Pas itu dilaporkan menghembuskan nafas terakhir di kediamannya di Pulau Melaka jam 9.40 malam ini.

Allahyarham sebelum itu dibawa pulang pada 8.40 malam dari Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) dan ditemani kaum keluarga.

34 comments:

  1. Semua orang yang mengaku beragama Islam akan berasa sedih di hatinya apabila mendapat berita kematian saudara seagamanya. Hanya org kapir atau yg berhati kapir saja yang gembira mendengar berita kematian umat islam @ saudara seislamnya.

    Alfatihah.....

    ReplyDelete
  2. Rasanya tidak juga..sebab ramai orang yang telah dikafirkan oleh si tua ini akan bersyukur dengan mampusnya ulama sesat ini agar umat Islam yang ingin bersatu tidak diludah oleh ulama sesat ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muncul jugak si iblis ni ...biasalah dh perangai ko ...

      Delete
    2. Si Tua yg kau maki ni..telah dimuliakan Penciptanya..diangkat roh nya pada hari jumaat.. Agak2 nya lah time kau nak mati mcm mane yup???.. Kesian plak kat kau ni.. Hidup tnpa hidayah.. Baik.jd kamben la.. Ade jugak guna dia.. Blh sembelih buat aqiqah jugak..

      Delete
    3. Dtg seko lg ...

      Delete
    4. sbb politik islam berpecah. manusia tiada hak nk mengkapirkan manusia lain. tiada masalah menegur jgn sampai membelangkangkan agama. politik x kotor...manusia yg berpolitik yg mengkotorkan. agama tidak terletak pd pakaian atau `title' juga pd percakapan. pikir2 kan lah... k

      Delete
    5. Tu la tak belajar agama.

      Sensitif sangat dengan perkataan kafir.

      Cuba semak ayat 44 dari surah Al Maidah, yang bermaksud lebih kurang,

      Barang siapa tidak mahu berhukum dengan hukum Allah, maka orang itu kafir.

      Allah sendiri kata siapa yang tolak hukum Islam, orang tu jatuh kafir.

      Ulama cuma menyampaikan saja.

      Sekian, terima kasih.

      Delete
    6. tapi TGNA meninggal pada hari jumaat... nabi sendiri cakap meninggal hari jumaat x kena siksa kubur so SEKARANG KO BAGITAU AKU MACAM MANA "ULAMA SESAT" YANG KO CAKAP TU BOLEH X KENA SIKSA KUBUR

      Delete
    7. anon 00:48

      belajar x habis. alquran dan sunnah. bila rujuk ayat...kna ada terjemahan. jgn buat2 pandai. kena berguru...jgn buat ayat LEBIH KURANG'. ko cari dalil dan hadis sahih apa hukumnya mengkafirkan orang islam tu sendiri...sapa yg ckp istiqfar byk2. k

      Delete
    8. Kena tenggok meninggal macam mana pulak. Ada juga orang kafir meninggal pada malam Jumaat. Akhir zaman kadang2 susah nak ditafsirkan. Mungkin ajalnya dah sampai pada ketika itu.

      Delete
    9. Zaman sekarang kita kena diam. Waima meninggal pada malam Jumaat atau malam biasa sekiranya Allah jatuhkan seksa kubur, mahsyar dan neraka itu adalah hak dia. Kita dimuka bumi ini tidak tahu akan hukum Allah. Cukup hanya sekadar menyatakan bahawa yang meninggal itu insan yang baik, baik dan baik. Tidak perlu mendewa2 kan nya hingga boleh pergi kepada perkara lain Wallahuallam.

      Delete
    10. Ketika di hospital hidup dgn mesin bantuan hayat..
      zaman sekarang hidup mati pun blh rancang...jgn taksub...
      jgn kita menambah beban si mati dgn pertelagahan...
      alfatihah buat tuan guru nik abd aziz nik mat....

      Delete
    11. Jadi mengikut anon 00:48
      Maka org yang baru masuk Islam hendaklah mengucap 3 kalimah syahadah!!!!!!!!!!!
      1. Aku naik saksi tiada tuhan melaikan Allah
      2. Aku naik saksi N. Mohammad islah pesuruh Allah
      3. Aku naik saksi akan mengikut semua hukum Allah??

      Saya bukan pakar dlm Ilmu Islam... boleh sesiapa memberi pencerahan??

      Delete
    12. 2 kalimah syahadah masih kafir ?????
      Feninnnnn..
      anon 00:48

      Delete
    13. AWAS!!
      seorang manusia TIDAK LAYAK menjatuhkan hukuman kafir kepada manusia lain..
      Taraf islam pada manusia adalah urusan ALLAH....
      Apakaj kamu hendak menjadi tuhan bagi menjatuhkan hukum kafir kepada manusia???

      Manusia mengetahui melalui al-quran dan sunnah tentang perkara yang boleh menyebabkan seseorang itu jatuh kafir....
      tetapi bukannya mempunyai hak untuk menjatuhkan hukuman kafir itu sendiri....

      Wallahualam..

      Delete
    14. tersebutlah perkataan kapey
      1. maka orang kapey tak buleh lah nak jadi kapey kerana dia memang sudah kapey. contoh kawan kita orang kapey, kita dok nasihat dia, mu jangan kata begini buat begini jadi kapey. kalu dia buat ke tak buat ke memang dia sudah kapey.
      akan tetapi jika Allah menghendaki memberi hidayah petunjuk maka si kapey tsb akan menerima hidayah ke jalan yang benar

      2.orang islam nak jadi kapey. mudah sangat, tak payah pun, cuma di Melaya kalu mohon nak jadi kapey payah sikit. akan tetapi jika seseorang islam jika dia memohon nak jadi kapey walaupun permohonan dia ditolak, dia telahpun jadi kapey kerana jika seseorang islam ada cita cita nak jadi kapey maka seketika itu juga dia jatoh kapey

      orang yg menudoh kapey kepada org islam yg tidak ada tanda tanda pun bahawa org itu kapey, maka org yg menudoh itu jadi kapey

      org islam yang tahu seseorg itu memang kapey tetapi dia tidak mengkapey org kapey itu, maka org islam itu jatoh kapey

      banyak pekara lagi yg buleh menyebabkan seseorang islam itu menjadi kapey melalui iktiqod, percakapan dan perbuatan. kerana itu berhati hati dan bercermat dengan kapey kapey nih. bukan pekara buat begurau main

      Delete
  3. Yang nakkan hukum syariah telah pun dipanggil kembali mengadap Yang Maha Kuasa. Yang kata hudud tak relevan macam mana? Yang kata larangan judi tak de dalam Quran macam mana? Yang kata nanti ramai orang kena potong tangan macam mana? Sendiri mau ingatlah.Tuan Guru ade ke atau tidak perjuangannya tetap disambung!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga yg kata kalu nak makan sup tangan pergi lah ke Kelantan
      ada juga yang kata kalu bejalan hukum hudud, busuk air sungai Nerus sebab kerat tangan orang curi tohok dalam sungai Nerus, tapi org tu lama banyak tahun dah tak dok sini, dia dok dalam tanah leni

      Delete
  4. oh rozana

    mlm ku kedinginan
    bisjut kehabisan keranamu
    royi pun habis di makan

    oh rozana

    malam ku tidak keruan
    memikirkan bisjut & royi
    tanda kasih kita

    oh rozana

    bisjut ku royi mu jua
    bagaikan air dgn tebing
    bersama kesedapan merasa royi
    bisjut pun ok

    oh rozana

    tidak dapat melelapkan mata
    kota dhaka abg bangla
    lahirnya bisjut & royi

    nak bisjut??? nak bisjut???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iblis, iblis ... dh jenis makhluk yg x kn dpt hidayah gitu lh....

      Delete
    2. nk bisjut??? nk bisjut???

      Delete
  5. Rakan2 PasMa ....awak dimana..awak dimana...senyap semua...senyap semua....pasang lilin ke atau baca yassin....awak dimana...awak dimana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok guru meninggalkan Pas bersama...
      1) hj Hadi dan bakal pengantinya mr mat Sabu
      2) Pasma dan kwn karibnya Dap
      3) pkr dan mentornya di buloh inn resort..
      perjuangan masih panjang...

      Delete
  6. Al Fatihah utk arwah tuan guru ....walaupun ideologi saya berbeza ....tapi saya amat berbangga dgn adanya arwah TGNA di Malaysia ni ....semoga arwah ditempat kan dengan org2 yg beriman ....Aaaminn ..

    ReplyDelete
  7. Nilailah diri kita dulu sebelum kamu menilai org lain

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Aku tak salah kan kau diatas kejahilan kau... aku salahkan mak bapak kau kerana hanya pandai melahirkan kau tapi tidak menjadi insan yang soleh... mungkin kau dilahirkan dari sumber makanan mak bapak kau yang haram... kesian.......

      Delete
  9. Ulama ini tidak menyesatkan...tetapi hajjah yg x brtudung lah menyesatkan kita semua.

    ReplyDelete
  10. Sesiapa yang mendewa2kan Nik Aziz , Nik Aziz telah meninggal
    Sesiapa yang mendewa2kan Anwar , Anwar ada di dalam dan akan mati juga
    Sesiapa yang mendewa2kan Najib , Najib ada di luar dan akan mati juga
    SESIAPA YANG MENYEMBAH ALLAH , ALLAH TETAP HIDUP SELAMA2NYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setujuuu..
      taksub itu sifat syiah...
      hanya nabi saw tg maksum...
      selain itu jgn nak perasan maksum...
      berdoalah kpd Allah semoga dosa kita semua diampuniNya....

      Delete
    2. masaalahnya org melayu mendewa2kan Lord Reid sehingga mana mana kalam tuhan dan sabda nabi yang bercanggah dengan kalam Lord Reid dikira terbatal dengan sendirinya. Inilah iman org Melayu dan org Melayu beramal dengannya.

      Toksah dok pemohong la
      becakap berputar belit buat apa
      mati tak lama tuhan sumbat ke dalam botol dan botol itu dilempar ke dalam neraka. Meraung la mintak tolong, panas toksah cerita. Tuhan kata aku tak lempar engkau kedalam neraka tetapi aku lempar botol.
      Hari ni depan mata ada Quran tetapi berdaleh dengan kalam Lord Reid,
      yang sebenarnya diri sendiri tak mahu kepada islam, berdaleh begitu begini

      Delete
  11. Nak komen tapi tak dapat idea.


    Jadi nak masuk perkara di bawah. Jika admin tak benarkan silalah padam.

    Aku tidak mahu komen apa2 sebab aku tak pandai dalam perkara ini. Jadi aku bukan nak komenlah disini







    maaf tumpang lalu walaupun tempat tak sesuai


    السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
    SEMUA


    UMRAH PERSENDIRIAN APPL TELEGRAM

    Asalnya menggunakan whatsapp (rengkasnya UP) di wujudkan pada awal 05 jun 2014, kini keahlian melebehi 400 org. Disebabkan group UP telah melebihi bilangan 50 yang dapat di tampung melalui satu group whatApp, UP mewujudkan perantara perhubungan "telegram" yg membolehkan lebih ramai ahli UP di add dlm satu group dgn nama yang sama iaitu Umrah Persendirian. Satu group telegram boleh tampung 200 pax. Kini dah ada group 3.

    Apapun yg di gunakan tidaklah di kesahkan salkan matlamat dan tujuan tercapai. tujuan menyampaikan pengalaman individu atau kumpulan dari kalangan ahli yang telah menunaikan umrah cara persendirian ataupun UMRAH DIY kepada bakal jemaah yang bercadang menunai umrah cara ini. Di dalam kumpulan, terdapat beberapa orang yang telahpun menunaikan UMRAH cara UP sebelum group ditubuhkan dan ada ahli group yang menunaikan ibadah umrah selepas UP ini di tubuhkan.


    Perbincangan group hanya memfokoskan pada cara hendak mendapatkan visa umrah bagi bakal jemaah persendirian, penempahan tiket dan hotel, serta cara melaksanakan ibadah umrah dan lain-lain perkara berkaitan umrah. Bagaimana pun berlaku juga muatnaik perkara lain seperti hal haji semasa musim haji ini.


    UP group memang telah membantu memberi penerangan bagi bakal jemaah umrah cara persendirian dari mula sampailah kepada perlaksanaannya.

    Semangat dan keinginan yang bagitu membara di kalangan ahli terhadap UP telah membawa kepada satu perjumpaan tidak formal yang telah berlangsung pada 14 sept 2014 bertempat di Dewan Mesyuarat DBKL bersebelahan Padang Merdeka Kuala Lumpur. Kehadiran dari pelbagai daerah di Malaysia, ada dari Kelantan, Johor bahkan ada yang sanggup terbang dari Sarawak selain dari lembah Klang termasuk Seremban dan Melaka. Kebetulan juga ada tiga orang yang hadir adalah ustaz yang pernah belajar di Pakistan, Mesir dan Jordan dan tinggal di Jedah menguruskan perniagaan termasuklah menguruskan para jemaah umrah persendirian. Dalam sesi taaruf memang banyak pengalaman dari para hadirin, sebelum ini kurang terdedah kepada pengetahuan umum khasnya rakyat Malaysia yang ingin menunaikan umrah.

    Dindalam group UP terdapat juga penterjemah khutbah ke Bahasa Melayu di Masjidil Haram iaitu Ustaz Aswadi yg sering memberikankan maklumat semasa di Mekkah dan beberapa pelajar lain di Mekkah. Dua pelajar Universiti Islam Madinah dan beberapa orang petugas Meccametro (ERL ARAFAH-MINA) dimusim haji yg lepas.

    Jika pembaca di sini berhajat menyertai group telegram ters3but dgn syarat seorang berugama Islam dan berumur melebihi 18 tahun, bolehlah menghubungi dgn memberikan no telegramnya ke email, umrahsenang@gmail.com. Tuanpuan juga boleh menghubungi terus ke ID telegram saya @umrahpersendirian bagi yg arig sistem telegram.


    Tiada apa kewangan terlibat oleh itu tiada apa bayaran di kenakan oleh UP.

    Terima kasih semua pembaca dan terima kasih tuan rumah

    ReplyDelete
  12. Islamkah nik aziz?setau aku syahadah dia dh jatuh semasa menggambarkan nabi saw mad mad kg..

    ReplyDelete