KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 13 February 2015

JENAZAH ALMARHUM TGNA TELAH DIBAWA KE MASJID PULAU MELAKA SEBELAH RUMAHNYA UNTUK SOLAT JENAZAH.Jenazah Almarhum TGNA siap dimandikan dan dikafankan telah diusung masuk kedalam Masjid Pulau Melaka, di sebelah rumahnya, jam lebih kurang 9 pagi tadi untuk disembahyangkan..

6 comments:

 1. Subhanallah...ramainya

  ReplyDelete
 2. Semoga rohnya dicucuri rahmat...

  ReplyDelete
 3. Selepas kepermegian alahyarham adakah mesjid dikawasan rumah nya akan dipenuhi jemaah setiap hari sepertimana semasa beliau masih hidup yg mengimarahkan mesjid. Kita berdoa dan berharap supaya meajid diperkarangan rumah alayarham akan dipenuhi jemaah untuk menunaikan solat fardhu seperti biasa dan meneruskan kuliah subuh oleh anak beliau Nik Abduh atau mana mana anaknya yg lain. Teruskan amalan apa yg telah dilakukan oleh arwah semasa hidupnya. Jangan matikam amalan yg arwah lakukan.

  ReplyDelete
 4. Semoga perjuangan arwah d teruskan oleh anak2 nya. Amin.

  ReplyDelete
 5. Nak komen tapi tak dapat idea.


  Jadi nak masuk perkara di bawah. Jika admin tak benarkan silalah padam.

  Aku tidak mahu komen apa2 sebab aku tak pandai dalam perkara ini. Jadi aku bukan nak komenlah disini  maaf tumpang lalu walaupun tempat tak sesuai


  السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  SEMUA


  UMRAH PERSENDIRIAN APPL TELEGRAM

  Asalnya menggunakan whatsapp (rengkasnya UP) di wujudkan pada awal 05 jun 2014, kini keahlian melebehi 400 org. Disebabkan group UP telah melebihi bilangan 50 yang dapat di tampung melalui satu group whatApp, UP mewujudkan perantara perhubungan "telegram" yg membolehkan lebih ramai ahli UP di add dlm satu group dgn nama yang sama iaitu Umrah Persendirian. Satu group telegram boleh tampung 200 pax. Kini dah ada group 3.

  Apapun yg di gunakan tidaklah di kesahkan salkan matlamat dan tujuan tercapai. tujuan menyampaikan pengalaman individu atau kumpulan dari kalangan ahli yang telah menunaikan umrah cara persendirian ataupun UMRAH DIY kepada bakal jemaah yang bercadang menunai umrah cara ini. Di dalam kumpulan, terdapat beberapa orang yang telahpun menunaikan UMRAH cara UP sebelum group ditubuhkan dan ada ahli group yang menunaikan ibadah umrah selepas UP ini di tubuhkan.


  Perbincangan group hanya memfokoskan pada cara hendak mendapatkan visa umrah bagi bakal jemaah persendirian, penempahan tiket dan hotel, serta cara melaksanakan ibadah umrah dan lain-lain perkara berkaitan umrah. Bagaimana pun berlaku juga muatnaik perkara lain seperti hal haji semasa musim haji ini.


  UP group memang telah membantu memberi penerangan bagi bakal jemaah umrah cara persendirian dari mula sampailah kepada perlaksanaannya.

  Semangat dan keinginan yang bagitu membara di kalangan ahli terhadap UP telah membawa kepada satu perjumpaan tidak formal yang telah berlangsung pada 14 sept 2014 bertempat di Dewan Mesyuarat DBKL bersebelahan Padang Merdeka Kuala Lumpur. Kehadiran dari pelbagai daerah di Malaysia, ada dari Kelantan, Johor bahkan ada yang sanggup terbang dari Sarawak selain dari lembah Klang termasuk Seremban dan Melaka. Kebetulan juga ada tiga orang yang hadir adalah ustaz yang pernah belajar di Pakistan, Mesir dan Jordan dan tinggal di Jedah menguruskan perniagaan termasuklah menguruskan para jemaah umrah persendirian. Dalam sesi taaruf memang banyak pengalaman dari para hadirin, sebelum ini kurang terdedah kepada pengetahuan umum khasnya rakyat Malaysia yang ingin menunaikan umrah.

  Dindalam group UP terdapat juga penterjemah khutbah ke Bahasa Melayu di Masjidil Haram iaitu Ustaz Aswadi yg sering memberikankan maklumat semasa di Mekkah dan beberapa pelajar lain di Mekkah. Dua pelajar Universiti Islam Madinah dan beberapa orang petugas Meccametro (ERL ARAFAH-MINA) dimusim haji yg lepas.

  Jika pembaca di sini berhajat menyertai group telegram ters3but dgn syarat seorang berugama Islam dan berumur melebihi 18 tahun, bolehlah menghubungi dgn memberikan no telegramnya ke email, umrahsenang@gmail.com. Tuanpuan juga boleh menghubungi terus ke ID telegram saya @umrahpersendirian bagi yg arig sistem telegram.


  Tiada apa kewangan terlibat oleh itu tiada apa bayaran di kenakan oleh UP.

  Terima kasih semua pembaca dan terima kasih tuan rumah

  ReplyDelete